Hra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire

upraveno 9. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire

V této epizodě budou Jon Sníh a jeho bratři z Noční hlídky čelit své doposud největší výzvě. Epizodu asi není třeba víc představovat, události se k ní pozvolným tempem sbíhají už od třetí série. Snad dlouhé čekání vynahradí mnohými vychvalovaný … celý článek

Read the full story here

135678

Komentáře

• @Freix
    ty delas cgi animace do filmu, ze vis kolik to muze stat?
  • @Maliky
    Jojo, tak to bylo. Jon nevěděl, kdo jí zabil.
  • upraveno 9. června 2014
    @up_er Rozhodně míň, než před deseti lety, protože je přebytek CGI filmařů.
  • @Everett_Young
    ano musla zemrit a me ji bylo lito protoze ta herecka je kocka :D
    po tom jak vznikl ten pozar ja nepatram, je to jen serial a takovy kraviny fakt resit nebudu, jen sem si to uzival a libilo se me to
    I ty souboj se me libily, Alliser byl podle me s Jonem nejlepsi, Tormund a Styr me az tak nevzali co se tyce souboju.
    Sam byl trapnej a pak zase vtipnej.
    Celkove se me to libilo az na par malickosti..
  • @up_er Nerad ti to říkám, ale ten starý pán co to napsal má z tvé lítosti zvrácené potěšení :twisted:

Alliser byl největší borec ze všech, vypadá to, že jeho dějová linka se proti knize dost změní.
  • @Everett_Young
    Když už se nimráme v tom požáru, tak pokud bys zapálil nějakou velkou vatru v nějakém hustém smrkovém lesíku, tak si myslím, že by se ty okolní stromky mohly dostatečně vyhřát aby chytly a takhle by to mohlo jít dál a dál, obzvlášť v tom fukotu jaký tam panoval. Nevím, nikdy jsem o ničem takovém neslyšl (kdo by to dělal?), ale myslím si, že je to dost dobře možné.
  • To sem zapomel dodat, i ten hereckej vykon byl nejlepsi(Alliser). A jeste me akorat prekvapilo jak si dal Jon tycku o tu kovadlinu, to sem si rikal ze ma nos prorazenej az do mozku...ale on to prezil :D:D
    A jsem rad ze zabil toho lebkouna, protoze me prisel docela trapnej uz od zacatku.
  • Tan lebkoun byl fajn !
  • @Phoebea
    sto lidi, sto chuti :)

image
    podle me nejlip obsazena dvojka na zdi a kdyz uz musel umrit Mormont, tak jsem rad ze Alliser tam ma tolik scenek, protoze to hraje fakt dobre.
  • @up_er Jak jsem psal, kovadlina by měla zhruba stejný efekt jako pěst Hory, obzvlášť když s ním o tu kovadlinu praštil chlápek o hlavu větší (Harrington má něco přes 170cm) a navíc tak třikrát nabouchanější :-) Jen jsem čekal kdy toho skinna Ygritte zastřelí, jak mu vyhrožovala, a ono nic. Celkově mi přišla lehce zmatená.

@Nitpicker Nikdy jsem lesní požár nezakládal, ale čistě ze zvědavosti, pojďme to vyzkoušet :twisted:
  • To si dělají pr... že zabili Grenna, Grenn umřít neměl!
  • A Styr byl super!
  • Dobrá epizoda
    Fialka trochu fail jak prošla kolem divokých ? Čekal sem že i když to jsou divocí tak budou mít nějaké hlídky kolem,jinak dobrá bitva,nejlepší scéna asi jak zazněl druhej roh z hradu a přechod ze zdi na náběh divokých na hrad
  • @JoffreyWater Green zastal úlohu Donala, ale ne úplně :-(
  • @Everett_Young Jo, jakmile byl v tom tunelu tak už mi bylo jasné že převezme úlohu Noyeho...
  • Everett_Young napsal(a):

@JoffreyWater Green zastal úlohu Donala, ale ne úplně :-(

Jojo, přesně tak. Ale počkat, Donala jsem tam vubec nějak nepostřehl. Četl jsem knížky, ale jak toho hodně v seriálu přehazují, tak se v postavách občas nějak zamotám.
  • @wingmaster Protože tam vůbec nebyl.
  • Ale úplně jsem tušil že Ygritte zabije ten malý kluk, fakt jsem to tušil už od chvíle co jí pozoroval v té vesnici jak zabíjela. Asi budu prorok :D
  • až moc nelogičností v tomhle díle, nechapu jak mohou být Vikings s menším rozpočtem o tolik lepší, to jen btw. Navíc tam bylo málo Myrandy, takže tam moc plusů fakt nevidim. Nejspíš ted budu vypadat jak sebestřednej kokot, ale skoro každou scenu bych tam udělal líp :idea:
  • Pokud na divoké od severu neupozornil ten měnič se sovou, pak se o to zajisté zasloužila hlídka, když vytroubila Manceho jak Janoušek důchodce ve škodovce.

Sudy co zabily prchající ,,armádu´´ jsou za mě v pohodě. V knížce je to Jona recept: Narvat kamením a vodou, přes noc nechat zamrznout a ráno podávat z pěkné výšky začerstva. Bomby se šrapnely umí hold i Martin.

100 000 armáda. Jedno jestli můžu, žen či starců, divocí jsou všichni svým způsobem válečníci a jsem rád, že spolu s těma pár týpkama běželi i kopinice. Počítat armádu Manceho jen na muže a obry je hloupost aspon tak tomu rozumím z knih. Armáda divokých si myslim za všechny ty serie byla dosti feminizována Ygritte. I v knize je mám dojem pár přednášek o tom jak si je veškerý svobodný lid roven, takže prosím nekecejte o tom jak je tam ve skutečnosti jen 3000 vrahů :x

Jinak nemám co říct, nejsem rád jen kritickej .. Aspon Tormund mě moc potěšil. Dejte mi kazajku jako Hanibalovi, jinak Vás budu kousat dokud to půjde. A jak jsme se dnes u Jona přesvědčily, GoT dentisté jsou stále v pohotovosti :D

Ještě jedna taková teoretická:
    Nebylo by fajn kdyby Jon vzal Zimhorad a Zeď nechal Alliserovi ? Za mě ten herec tam sedí mnohem víc jako velitel noční hlídky.
    Bowen Marsh:
    Co myslíte, bude na konci Tance Bowena Marshe dělat Alliser? Jak se posouvá jeho charakter, tak bych to tipnul na něj. Třeba by mu to mohlo být fakt i trochu líto.
  • Ale čekal jsem, že Pyp převezme úlohu Dareona a Arya ho podřízne v Braavosu, tady už jsem takový prorok nebyl.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    folkon napsal(a):

Gepeto napsal(a):

- Aha, takže svetlo toho horiaceho ohňa bolo vidno aj veskrze Zeď a videli ho aj Divokí... V jednej scéne tam je tá žiara, v druhej už Divokí prechádzajú neosvetleným krajom... Tak toto je už mocaj na mňa. To bol tak najstúpidnejší oheň Nórf hes evrsín...

V epizode ktoru som ja pozeral, tak ich na ten ohen upozornil thennsky menic, ktory mal na vrchu Zdi svoju sovu, takze ohen logicky vdaka nej videl....
    okrem ineho taky velky lesny poziar vie sakramentsky osvetlit nocnu oblohu na kilometre daleko

V epizóde, ktorú som ja videl, zrazu zažnulo svetlo, ktoré bolo siluetne vidieť spoza kopca.
  • tak kovadlina byla krásně mimo. To by nerozchodil ani Arnold, možná Chuck :-D
    Jinak celkem v poho díl.. takový průměr této řady.
    - ten hořící les jsem bral, že ty stromy natitlali olejem s polárních zajíců
    - ten útok na zeď byl jen průzkum bojem a odvedením pozornosti. Ostatně to na konci řekl, i jinak nicvědoucí jon
  • Ale jinak dojem z epizody mám parádní, opravdu se povedla. Lepší než Černovoda, to bezpochyby. Akorát škoda toho Grenna, ten fakt umřít neměl, ale tak co, stávají se i horší věci.
    Víte, co je jednou největších bolestí seriálu? Že promarňuje obrovský potenciál skvěle napsaných pasáží z předlohy. Bohužel tento díl je jasnou ukázkou toho, že seriál trpí především špatným scénářem. V pasážích, kdy nás to má doslova posadit na zadek s otevřenou pusou to jaksi bezefektně vyšumí... Některé scény byly dobré, hodně mě ale mrzí, že spoustu toho dobrého scénář naprosto zazdil. :-( Celkově bych díl hodnotil jako lehký nadprůměr, což je vzhledem k potenciálu pro mne osobně značným zklamáním. Jsem zvědav, jestli se tu opět objeví ti, kteří diskusi delší dobu sledují, ale až teď přetekla míra kritiky, kterou jsou schopni unést :-) Píšu co si myslím, tak to prostě je :-)
  • Proč tady řešíme, jestli mohli chytnout stromky?? :D :D :D To je jako stejné, jako bych teď začal řešit, že je nemožné, aby Mountain zvedl Oberyna jednou rukou za krk, jak ho shodil na zem :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Pre doplnenie 13:22 všetci čumia na žiaru zopza kopca... Podľa spôsobu akým čumia to má byť onen oheň... Ktorý je nejakým magickým spôsobom vidno
  • @wingmaster My tady většinou řešíme úplné hovadiny. To sis toho už dávno nevšiml? :-D
  • Gepeto napsal(a):

Pre doplnenie 13:22 všetci čumia na žiaru zopza kopca... Podľa spôsobu akým čumia to má byť onen oheň... Ktorý je nejakým magickým spôsobom vidno

Pre doplnenie, Thennsky menic 13:12 povie "it;s time" a to uz tam aj trubia zo Zdi na poplach.
    kazdopadne v tak temnej krajine by si lesny poziar videl na vela kilometrov daleko, bez ohladu na zed proste by oziaril oblohu.....skus ist niekedy po tme do lesa a budes vidiet svetelny smog(tusim tak sa to vola) aj zo vzdialenej dediny...

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.