Hra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire
Hra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire
V této epizodě budou Jon Sníh a jeho bratři z Noční hlídky čelit své doposud největší výzvě. Epizodu asi není třeba víc představovat, události se k ní pozvolným tempem sbíhají už od třetí série. Snad dlouhé čekání vynahradí mnohými vychvalovaný … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Gepeto Ježišmárja, ověř si alespoň základní fakta. Zeď má 700 stop, tedy zhruba 200 metrů. Ten kouř, který z takových lesních požárů jde, je několikanásobně vyšší, než vlastní oheň a odráží se v něm plameny dole. Např. zde, jak jde vysoko ta červená záře ve srovnání s těmi kopci dole:
Tak, ja sa stále bavím o seriály, nie o nezainteresovaných fotkách. Tu máš ukážku aký vysoký bol ten oheň a pohľad zopza kopca. As jediný úšľak, ktorý by tak z prižmúrením očí bol vidieť, je ten napravo. Neviem ako tebe, ale mne teda vôbec nejde do hlavy, ako by dokázali takýto "malý" oheň vidieť, keď ich delí les, asi kilometer prádzna (minimálne v knihe), Zeď, Černy hrad a ešte Ďalšia cesta. Z danej perspektívy by to bolo tak vidieť, ak by niečo horelo na vrchole Zdi alebo aspoň ak by horel čierny hrad. Rozhodne nie niečo tak vzdialené.
Nu, to že tam nedodali ten červený dým (a nasnímali to tak v dost rané fázi toho požáru) je asi trošku fail (z kategorie pič.vin, které se řeší tak akorát na Icefire). Ale nic to nemění na tom, že přes 200 metrů vysokou zeď by to mohlo být vidět (po nějaké době hoření). Dál už to neřeším. Zarazila mě hlavně ta zmínka o několikakilometrové zdi. To je absolutně nepředstavitelná výška. I těch 215 metrů (zhruba jako Žižkovský vysílač) je vysoko jako prase, to mi vážně nepříjde krpaté.
Na co napalm, divocí táhnou kožešiny, vyschlé dřevo, smolu. To hoří nádherně.
VÁŽNĚ? VÁŽNĚ TADY BUDEME ŘEŠIT OHEŇ ZA ZDÍ?
Proč tam poslal jen pár lidí? Průzkum bojem. Zahrejte si někde strategii a pošlete celou svou armádu rushem proti opevněné zdi. Když bude fest velká přesila, vyhrajete, sice s obrovskou ztrátou ale ano. A ztráty si nemůže Mance dovolit, za zdí čekají opevněné hrady seveřanů. A v zádech mají Jiné.... Onen Rush by nastal potom, co by předvoj dokázal prolomit bránu.
Co mě se nelíbilo byla blbá smrt Ygritte, čekal jsem že ho střelí, a pak umře. A vůbec ne takový klišé že ji zastřelí blbeček,s dětským lukem, co točí kolem. Čekal jsem že to udělá Sam. Rozhovor na začátku by tomu nasvědčoval.
Škoda Pypa, to byla blbá smrt, připomněl mi Zachraňte vojína Ryana, jak tam mamlas dostane do přilby a pak si ji sundá. Stejné... Hele hele dostal jsem ho, kouknu ven a šíp v krku od Legolase s rezavou kundou, který si tam stojí na bráně, na otevřeném prostranství a kropí to kolem. Jeden šíp z kuše a je přišpendlená k dřevu, jak ten voják co to dostal obřím šípem. (to byla fajn scéna btw.)
Grenn umřel jako hrdina, skvělá scéna v tunelu......... ovšem kdyby měli kopí.... tak je z milého obra špíz ve okamžiku když nabourá do brány. Stačila tam střela s balisty....
Válečná scéna, ve fantasy, s rozpočtem kabelovky. Ale jo bylo to dobrý. Obrovské plus za Slynta uslintaného ve sklepě.
Průchod fialky kolem divokých? Hele a co to soví houkání? Nepřišlo vám že byla s Ygritte domluvená :P A vůbec jednotka připravující se na útok má tak čas sledovat kde se kolem lítá nějaká baba....
Takže + Za noční hlídku +Slynt +Sam Křepelka +Pětice obránců v tunelu +Locika v kuchyni s pánví a ten nehoráznej frajer s obouručním sekáčkem. +Souboj Thorna s Tormundem
-Ygritte -Blbá smrt Pypa
Neutrální postoj: souboj Jona s Thennem. Smrt Grenna.
Nevím co si o tom mám myslet: Jonův výlet za zeď, bez meče a bez Ducha.
Ale jo, jako základní bitva dobrý. Jako díl - Díky bohu že tam nebyla Daenerys....
Ak niečo milujem tak je to to, keď sa niekto zamieša do stredu debaty bez kontextu.
Ja som toto udal ako drobný mínus, skonštatoval som to a basta, potom to však bolo popreté (viďpríspevok DanielSvatoš), tak som dokazoval, že to bolo oprávnene. Ja som to riešiť nezačal.
A neriešim už vôbec to, či oheň videli alebo nie (to ti asi kontextovo ušlo). Riešim ako mínus to, že sa mi zdá nelogické, aby to tak videli, keď si porovnám vyššie uvedené obrázky (ktoré považujem za podklady k argumentu).
To je najlepšie, keď niekto kritizuje rieši pičoviny (pritom ja somlen obhajoval svoj argument, riešiť som to ani nechcel, pretože to sám považujem za detail), ale potom sú to zastánci seriálu, ktorí sú tak neoprávnene nazývaní obmedzencami a je im strašne ublížené (hoci nikdy presne nebolo generalizované na nesťažujúcich sa [to si neskôr títo takto pochopili, aby sa mohli cítiť urazene, aj keď o nich nebola reč], len na tých, čo útočili na kritizujúcich).
Tak prenechávam debatu tým, ktorí majú neutrálny postoj a tým, ktorí si tu chcú masturbovať nad dokonalosťou toho úžasného seriálu (ámen, krížik, tak pravil Bůh), ak je tu (môj) kritický pohľad nevítaný (nechcem nikomu brať ilúzie ako partičke katolíkov)...
2.) Chlapec výťah určite neťahá, len zapína akýsi záhadný mechanizmus ktorý funguje na mne neznámom princípe. Dajú mu signál a on potiahne páku.
Otázka znie, prečo tu páku nedali hneď vedľa výťahu aby si ju pasažier potiahol sám
Ak by to malo mať nejakú logiku pohon výťahu by musela byť nejaká rieka, alebo by hore museli mať pripravené protizávažia. Potom by sa ale výťah samozrejme neovládal z dola ale z hora a nešlo by to jednou drevenou pákou ale hore by to protizávažie niekto musel naložiť. Myslím, že princíp fungovania výťahu vyriešený nemajú ale každopádne podľa toho čo sa dá v seriáli vidieť ho určite nevyťahuje ten chlapec
3.) Zrzka v náruči Jona bola síce patetická scéna ale po druhom vzhliadnutí dielu bolo vidieť že bitka sa už končila takže teoreticky ju tam asi mohol aj "ošoustat"
Čo prišlo divné skôr mne
1.) Fialka videla divokých, prečo to nikomu nespomenula, že sú tam?
2.) Divokých pred black-castlom by bolo veľmi ľahko vidieť z steny. Mali zapáleny oheň. Hliadka by musela byť slepá aby to nevidela. (A aj uvážime že hliadka sa pozerala na inú stranu z výťahu by ich bolo určite vidno)
3.) Ak na seba pustíte asi 50 vs 50 chlapov na otvorenom veľkom priestranstve a pri vzhliadnutí ako dokázali naše postavy pozabíjať 3 nepriateľov v priebehu 10 sekúnd, tak tam bojovali nelogicky dlho. Povedal by som OK, boli tam superšpecialne vycvičený šermiari ktorý sa dokážu hodiny brániť výpadom, ale ako sme videli v seriáli, vačšinou stihli vykryť max 1-2 údery a potom padali ako hrušky... Ten súboj by reálne trval maximálne 10 minút.
K miestnej diskusii:
To, že tu obecenstvo všeobecne pič*je na seriál mi je totálne ukradnuté, ale fakt ma už nebaví čítať komenty, že seriál sa v tejto časti nedržal predlohy. Poviem vám tajomstvo: Nebude sa držať ani v ďalšom dieli! Naozaj, toto sú zaručené informácie z HBO. Bol som za nimi a osobne mi potvrdili, že sa nedržia na 100% knižnej predlohy a ani nebudú. Asi je načase sa s tým zmieriť. Nikomu neberiem právo sa sťažovať ale stažovať sa každý týždeň na to isté je už trochu blbé....
K dielu samotnému:
"Remeselne" bol zvládnutý celkom slušne, avšak bitku by som asi skrátil. Na veľkolepú hodinovú bitku by som sa s kľudom hodinu pozeral, ale na bitku kde sa mláti cca 200 chlapov, jedna zrzka, jeden vlk, jeden mamut a dvaja obri je hodina asi veľa. To hovorím ako veľký milovník stredovekých a fantasy bitiek a ak ja požadujem aby bola bitka kratšia (prípadne akčnejšia) tak je niečo zle. Len príliš neviem povedať čo.... Diel sa mi páčil dokonca som si ho pozrel 2x čo často nerobím ale chýbalo mi v ňom také niečo a to niečo neviem pomenovať.... Bitky su zatial slabšia stránka GoT.
S tym som sa stretol dokonca aj v skutocnosti, na stavebnom vytahu pre material (nie osoby) bolo ovladanie ZAMERNE umiestnene tak aby sa nedalo zapnut z kabiny vytahu...samozrejme kamarat ta moze vytahom poslat hore alebo dole ale porusuje tym bezpecnostne prepisy....a mozno je to tak aj v black castle elevator :D :D :D
:D :D :D jupííí
Musí zakončit bitvu na Zdi
pak tam musí být Arya,
bude tam Bran
Tyrion
Daenerys, ani nevím proč, mně by tam nechyběla, ale asi musí připomenout draky a
a nakonec
S tím, jak předchozí díly někdy zbytečně natahovali, mi toho na konec přijde až moc, aby to mělo nějakou hloubku... mno nechám se překvapit :-k
:king:
Většinu linek tak určitě "knižně" ukončí, ale říkal jsem si že by nebylo špatný aby poslední epizoda byla prostě delší, je pravda co tu psala @Miya že tam toho zbývá strašně moc... uvidíme
Smrt Pypa a Grenna-Ono by stačilo představit více postav s Hlídky. Pak by nemuseli zbytečně
umírat postavy jen proto aby se ukázalo že má hlídky ztráty. Už sem se bál
že to odnese Edd :(
Silní Divocí- Tak to ne. Já si je s knížek pamatuji jako slabé bojovníky jejiž umění boje
spočívalo v přesile. Měli mít špatné zbraně a muži Hlídky měli umírat pouze v boji
proti přesile. Přišlo mi že ve většině záběrů někoho zabíjel Tormund (případně Ygrite
Jon nebo Alliser).