Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady. Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Kalam Mekhar Vidíš, to je důvod, proč plýtvám čas na sledování seriálů, vypínám u nich mozek a dělá mi to dobře :twisted:
,,Neľakajte sa, len som sa prišla spýtať, či ste nevideli..."
Naraz si uvedomí, že celá dedina je spáelná a dedinčania upálení.
,,Takže videli!"
Jinak ta scéna s bývalým otrokem, no pokud je svobodný, tak si může dělat co chce, svobodně a nikdo mu do toho nemůže kecat, takže klidně může u svého bývalého pána žít a učit jeho děti, nechápu, proč by jako nemohl a musel se na to jít ptát Dany. :king:
Co se týče přepravy desetitisícové jízdy na sever, je to WTF moment a nelogičnost v knížce to bylo jinak, jen si už nepamatuju jak. =D
K tomu tajnému výletu Tyriona po hradě, ono tam jsou tajné chodby pod hradem, které nechal zbudovat nějaký dávný Targaryen (jméno po mě nechtěj, jsem rád, že si to vůbec pamatuju takhle) - proto si jich žádná stráž nevšimla, jsou tam různé cesty z hradu, tajné, zapomenuté, neobjevené. Dost z nich zná velmi dobře Varys a některé i jeho ptáčkové špehové. Tyrion jednu objevil, když byl ještě pobočníkem krále a Varys k němu do věže - komnat tou cestou vodil Shae k "povídání si spolu". Protože v knihách to bylo úplně jinak než v seriálu, nechci ti to prozrazovat, pokud bys třeba chtěl číst knihy, hm? Mě spíš zarazil motiv, proč by měl jít Tyrion navštívit svého otce - pobočníka krále (bydlel tudíž v jeho starých komnatách). Když by ho uviděl, tak by ho hned dal zpátky zavřít, to že tam potkal Shae byla nádstavba, kvůli tomu pak zabil svého otce (v seriálu), takže todle scénaristi dost nevychytali. Pokud by tam však bylo to, co tady docela některým čtenářům vadí, že to tam chybí, tedy rozmluva Tyriona s Jaimím o Tyrionově první ženě, tak by pak ten výlet a i motiv vraždy dal větší smysl. :king:
Inak bolo to len kvôli výrazu Maise alebo aj vám sa zdalo že v tej scéne kde zomieral Hound mala oveľa tmavšie/hustejšie obočie ako v tej na lodi..
Mě ale přišlo režisérsky nezvládnuté, když šla ze zádi na příď, jak se při tom tvářila a kam koukala, tu scénu bych nechal přetočit, tam se mi totiž vůbec nelíbila, jinak z ní roste pěkná holka.
A jak tu někdo psal, že nemůžou najít Droga... :o) No, nedivím se - popel popelu, prach prachu.
Zmátl mě záběr na posledním obrázku. Je to vyříznutý detail na jednu konkrétní formaci. Lze celkem bez obtíží spočítat, že ve formaci je minimálně 20-22 mužů v řadě a hlavně, ty řady jsou 4. To s těmi počty dost zahýbá (cca tak na 5200). Mno a odhadoval jsem to za sledování seriálu, takže když z posledního obrázku vylítli kamerou nahoru na detail toho prvního, viděl jsem jenom počty čtverečků. A zároveň jsem věděl, že švenkovali z jedné z prvních jednotek, které byly na prvním obrázku opticky menší.
Takže, prokazatelná, eventuálně dopočítatelná realita je někde mezi 3000 a 5000 jezdci.
Já tam ten obrázek asi nedám.
prostě je to tady:
http://www.iqvr.cz/Jízda.jpg
EDIT: Přesněji formace 16*3 *3 vedle sebe *11 skupin z *2 směrů, to je 3168... takže není, je to těsně nad. :o)
PS: S obrázky mám taky vždy problém... není to úplně intuitivní... :o)
PPS: Docela zajímavé (a pro mě překvapivé) je srovnání počtů serál vs kniha (beru zdroj awoiaf), ta čísla nejsou moc odlišná...
KbtW: Seriál 100.000 Kniha 100.000 z toho 20.000 bojovníků
Hlídka: 105, kniha trochu matoucí, hlídka měla 900, jen zhruba třetina byla na Great Ranging, přesto osádku CB před bitvou uvádějí jen 40 mužů + posily z obou hradů a z městeček...
KotNS: Seriál 3.200 (můj upravený odhad z obrázků) Kniha "přes tisíc", uvádí se 1.300-1.500
@JoeGyry Nemyslím že byli BFF, vždyť pořád měla jeho jméno na seznamu a otitulovala ho "The worst shit in the seven kingdoms"
ani bych nerekl...bylo tam par scenek, kdy udelal pred Aryou prasarny a ona ho nenavidela to tam slo taky videt...ze tam dali vetsinu scenek kdy se musi chovat jako kamaradi aby prezili a aby to vypada cool je vec druha :D
Nejlepší byla jednoznačně Aryina linka (i s úpravami - a ano, ten souboj byl hnusný a přehnaný a Ohařova hlava se držela zdatně a vůbec, ale stejně hodnotím kladně).
Jen poznatek, co mě tak napadlo, jak se Arya tak hezky otočila zády k minulosti a vyplula vstříc novým zítřkům: kdysi kdesi se tu řešilo, že Maisie odrůstá Aryinu věku.
Nič to neznamená, ale prišlo mi to kul.
dost mě pobavila chyba v první verzi titulků, kde je napsáno že Tyrion má být "opraven". Představa jak někde v dílně vyměňují v Tyrionovi ozubená kolečka aby už nadále nevraždil další Lannistery mě docela pobavila :-)