Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady.   Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek

Read the full story here

11112131416

Komentáře

• No těžko soudit v knize to na mě mám dojem působilo tak, že Tywin moc výhružkám Tyriona nevěří a že je hooodně překvapen, že vylezl z díry. V serialu mi zas Tywin připadal strachy potentovanej a tak by v tu chvíly slíbil i Tyšu dost možná. Ale zastávám spíš názor, že by Tywinovi moc problém nedělalo popravit či odpravit které koliv ze svých dětí. Sice je pro něj odkaz vším, ale není to zrovna typ člověka který by ustoupil. Mno a když by neměl jiné prostředky k prosazení svého než smrt, rozumem by se asi v tu chvíly neoháněl. Beru to takhle : Boží soud rozhodl o jeho vině (pro nezučastněné byl soud bez rozsudku, protože umřeli oba, to ale fanatikum z KL nevysvětlíte) a tak aby nedošlo ke vzpouře, další rebelii nebo něčemu takovému, nechá ho zabít. Navíc Tywin sympatizuje možná tak s Tyriona jménem, ale s jeho osobou sotva. Vždyť ho od děství týrá. Jediná varianta proč nechat Tyriona žít je aby ho mučil nadále.
    Jinak souhlasím s Baltim, pokud by měl Tywin nějáké zatmění a rozhodl se udělat z Tyriona vránu, Cersei by ho nenechala opustit ani celu.
  • Co furt všichni máte s tím pohledem Melisandra x Jon přes oheň?
    To mělo jako něco znamenat?
    Něco jinýho, než že s ním bude chtít v příští sérii šu*at, jako zatím s každým ?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Phoebea napsal(a):

Něco jinýho, než že s ním bude chtít v příští sérii šu*at, jako zatím s každým ?

Nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé!!!
  • @Krisa Co nééé? Konečně uvidíš Kita v akci =D :-D
  • Aspoň víme o co si Mel říkala tím pohledem.. @Krisa se dočká Kita a @Everett_Young se zase těší na VanHautenovic kozičky :D
  • Ne fakt, co na tom všichni máte?
  • @Phoebea Kit předvedl jiný výraz než "jsem úplně blbej a je mi to jedno" a mel se na něj koukala jako by ho chtěla na tom ohni upéct a sníst k večeři =D

@pavel Musím si najít nějakou záminku abych na to koukal ;-)
  • Krisa napsal(a):

Phoebea napsal(a):

Nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé!!!
    Ale joooo!! Jo jo jooo!! :king:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Toto mě rozesmálo
    image
  • Brandon může najít, co ztratil. Co je tím myšleno?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Kľúče od nôh
  • @Phoebea asi na tom nic nie je.. (jedine co ma napada je spiatelenie (mozno bohapusta suloz tych dvoch) ked Stanis odide na zimohrad)
  • .. ..a som rad, ze je Tywin out.. ako herec je perfektny, zahral to skvelo (vsetky serie boli s nim vyborne).. ale lannisterska alma mater musela raz vyhasnut...
    Souhlasím. Nedivím se, že ho Tyrion zabil, já bych to udělal taky. Jedna věc je to, co se dozvěděl v knihách o Tyshe, to už prostě byla poslední kapka. Ale hlavně Tywin byl neskutečná pragmatická s*ině a všechno, co tvrdil že dělal pro rodinu, dělal nakonec jen pro sebe. Vyplenění Králova přístaviště byl zločin a neospravedlňuje ho ani to co Tywin říkal Tyrionovi, že bylo třeba prokázat loajalitu. Proboha na co?! Robert Baratheon nechal na pokoji Dorne a ti byli spjati s Targaryeny daleko víc než Lannisterové. Nehledě na fakt, že když nic neudělal Freyům, kteří zůstali de facto neutrální(zpozdílý příjezd nepočítám :D), Greyoům, taky zůstali neutrální(ty sice pak napdnul, ale za to si jak víme mohli sami) tak si myslím, že by se zrovna Tywin Lannister ničeho bát nemusel. Tady šlo o to, že by nemohl asi provdat Cersei za Roberta a pak posílit svůj vliv a i třeba těma pěnezma co Robertovi dal. No a druhý průšvih Rudá svatba taky mrtvol strašně moc a zase nebereme ohled na nikoho. Tudíž tohle byla jedna ze srmtí, která mě vysloveně potěšila, snad ještě víc než smrt Joffreyho.
  • JayJay
    upraveno 4. července 2014
    @Stannis_Baratheon: Ad prokázání loajality: Martell, Frey ani Greyjoy nesloužili předtím jako Aerysův pobočník... A Martell, Frey ani Greyjoy neměli ambice zalíbit se novému králi natolik, aby dosáhli královského sňatku... a hlavně Martell, Frey ani Greyjoy neměli během války uchvatitele takovou šanci výhodně "změnit strany".
    A Rudá svatba... jasně, že to je svinstvo (a chtěl jsem knihu přestat číst), ale na druhou stranu na té logice "o co je lepší zabít deset tisíc v bitvě, než tucet na hostině" něco je. A těch mrtvých bylo cca tucet těch lordů + dle awoiaf 3.500 vojáků. Jako jo, tucet to není, ale kdyby válka pokračovala, tak těch lidí natuty zemře mnohem víc. (Hmmm a tady se ukazuje efekt toho, že výhodně změnit strany umí i Bolton a Frey... :o))
  • Nevím jestli to tu už nebylo (je toho tu opravdu hodně :D), tak mě když tak omluvte. To že vzhled Tříokké vrány v seriálu není nic moc jsem opomenul. Hlavně to že levé oko nemá prorostlé.
    Ale až teď mi došlo, že by vlastně levé oko neměl mít tak jako tak (kvůli Hořkooceli). V seriálu je ale jako nové. Nevyvrací to tu 99% teorii, že je to Brynden Řeka?

Pokud to v seriálu jednoduše nezkazili. :D
  • @Oops lame CGI skeletor fight > proper make up
  • upraveno 5. července 2014
    @JoeGyry Tak bitvy s kostlivcema budou vždycky vypadat jak na počátcích CGI, i když je pravda, že například ta smrt Jojena byla divná a nedávala smysl. A s kouzelným dědečkem v kořenech si mohli pohrát daleko víc. Ale nesedí mi ten vzhled i z hlediska příběhu pokud to je Bloodraven.
  • @Oops myslel som to v zmysle že radšej jebli peniaze na zbytočný a hlúpo vyzerajúci boj pred jaskyňou ako na to aby jedna z dôležitých postáv vyzerala tak ako má.
  • JayJay
    upraveno 6. července 2014
    @Oops: Jako jo, to podělali až za vrata. Podle knihy Vrána jedno oko má (stejně jako River), podle seriálu nikdo o Hořkoocelovi či Riverovi nikdo nic neslyšel, takže řešit oko navíc nemá cenu... Ale o to vtipnější tam bylo to "Mám tisíc a JEDNO oko..." (od tříoké vrány se dvěma očima,... já jsem na tom s matikou asi blbě) :o)
  • Mě to připomnělo Tisíceré oko :D
    @Jay Tak Frey a Greyjoy skutečně k Targaryenům žádný vztah neměli, ale Martellové přece byli pokrevně spjatí s Targaryeny, díky sňatkům v minulosti a hlavně Doran Martell byl švagrem Prince Rhaegara, což je mnohem bližší vztah, navíc rodinný, než že Tywin Lannister dělal Aerysovi pobočníka a z toho postu byl přece odvolán dlouho před vzpourou. Takže Martellové měli k Targaryenům blíž než Lannisterové. A když nechal na pokoji Robert rod, který byl znepřátelený a navíc ještě pokrevně spjatý s Targaryen, které nesnášel, tak nechápu, proč by nenechal na pokoji Tywina, když by po celou dobu války zůstal v Casterlyově skále. Martellové těžko mohli měnit strany, když byli sňatkově propojení s královskou rodinou, nicméně Freyové mohli povstání podpořit dřív a přesto je za jejich pozdní příjezd Robert na pokoji nechal. Greyojové měli sílu a prostředky jak povstalcům pořádně znepříjemnit život, kdyby chtěli, jejich podpora by mohla převážit misku vah. Ale víme, že Balon na tyhle věci moc nebyl, že? :D Že nikdo neměl ambice na sňatek s novým králem je sice hezké(u Marellů pochopitelné kvůli vraždě Elii a jejich děti, Greyjově na tohle nebyli a Freyové málo významní aby o něčem takovém mohli uvažovat), ale přece není špatné mít ambice, ale způsob jakým své ambice Tywin prosazoval byl příšerný. Souhlasím s tím co si myslí Tyrion, že vyplenenění Králova přístaviště, byl zbytečný akt, kterým si Lannisterové akorát nadělali natrvalo mnoho nepřátel, na Tywinově místě bych nechal Roberta, aby si zašpinil ruce.
    No a na závěr k Rudé svatbě. Tu válku to stejně neukončilo a takhle se akorát postarali o to, že jak říční lordi, tak seveřané budou bojovat o to zuřivěji, jakmile k tomu dostanou příležitost, protože je to prostě i otázka kultury a víry a oboje Rudá svatba velmi pošlapala. Nemluvě o tom, že válka vesele pokračuje i po Rudé svatbě, tudíž opět sviňárna nejvyššího kalibru. Das ist alles.
  • @Stannis_Baratheon: Ad rody: Neřekl jsem myslím, že Tywinovi by hrozilo smrtelné nebezpečí, kdyby zůstal doma,... jen, že chtěl vytřískat nejvíc z toho, jaká situace byla a jak se vyvinula (a ne, to mu rozhodně nezazlívám, ostatně nezazlívám mu ani přípravu Rudé svaby - z jeho pohledu šlo o mistrovský kousek)... Podobně jako Tyrellové a Redwineové by pravděpodobně přišel o nějké državy (takhle si spíš na nějaké nové přišel), Cersei by si vzali ke dvoru jako záruku loajality a podobně.
    Ano, RS je sviňárna, a seveřani (pokud nějací zbývají) možná budou bojovat urputněji,... ale proti Boltonům a Freyům a to by pro Tywina fakt nebyla špatná zpráva (kdyby žil)...
    @Jay To mě vadí oboje jak Rudá Svatba tak i vyplenění právě co se na obou místech stalo, jak se to stalo a podobně. Zazlivam mu co on proto byl ochotny udělat, proste chlap bez svědomí.
    Jestli vyhraju v bitvě o Zimohradu, tak mé síly budou moct pochodovat na jih.

• Jestli vyhraju v bitvě o Zimohradu, tak mé síly budou moct pochodovat na jih.

image
  • @Stannis_Baratheon: Jo, asi jsem nedořekl jednu myšlenku - co se přidání "na stranu vítěze" při rebelii mu nezazlívám, vyplenění KL ano,... ale jen trochu (rozuměj tak, že smrt Eliy a dětí jo, masakr ve městě spíše měli na svědomí vojáci puštění ze řetězu,... plenění bohužel doprovázelo spoustu dobytí měst, takže úplně si nejsem jist, nakolik za to Tywin mohl...)
    Jak můžeš napsat takovou hovadinu? Ta věta má znít "Jestli vyhraju v bitvě o Zimohrad, tak mé síly budou moct pochodovat na jih SEVER, kde se rozhodne o budoucnosti Západozemí."
    upraveno 10. července 2014
    @Jay Pardon, ale Boltoni ještě nedorazili, ale vypadá to zatím slibně :D. S tím severem se samozřejmě uvidí, protože je otázka, kdy to ti bílí ďáblové konečně rozjedou. Vůbec je otázkou jak ono to s tou magickou bariérou na Zdi je, protože je zajímavé, že Jiní nemůžou přejít do semdmi království, právě kvůli magii ve zdi. Taká je jasné, že ta bariéra, musí obklopovat celou oblast za Zdí, protože jinak nechápu proč by Jiní nemohli Zeď, prostě obeplout přes Tulenní záliv. Druhá věc, která je zajímavá, že zombíky, které vzala Noční hlídka, přivezli na Zeď Jona a spol. bez problémů. Tudíž je otázka nakolik oni jsou schopní zeď překročit.
    Jediný způsob jak by to mohli provést je Joramunnův roh,
    který jak jsme se dozve Tanci pořád někde tam je. A vzhledem k tomu, že Zeď ještě stojí, tak ho nenašli.
    Musíš si ale uvědomit, že jakmile budu na severu bez opozice Lannisterové, potažmo Freyové na to budou muset nějak zareagovat.

I když v současné době mají asi svých starostí dost. :D
    @Jay
  • Rudá svatba se mu přímo nabízela, byl by hloupý kdyby téhle situace nevyužil. Svědomí sice asi nemá, ale spíš mne zaráží, že většině lidem vadí jeho chladnokrevná stránka v konfrontaci s RW a vyvraždění nepřátel se kterými je ve válce (což mu zcela schvaluji, nejsem Northofil) než to že je ochotnej klidně obětovat vlastní děti :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Stannis_Baratheon Spoilerception :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.