Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1228229231233234581

Komentáře

• upraveno 7. srpna 2014
    Tak si to tady tak pročítám a zajímá mne jestli Guantánamo dopadne stejně: http://worldnewsdailyreport.com/russia-last-ww2-german-prisoner-finally-released-from-gulag/

Mimochodem Obama se aspoň snažil. :)
  • @Amaroun: I letmý pohled na wiki ti odhalí, že to je kachna. Kromě toho už vidím, jak prominentního vězně hlídají 12-letí cucáci z HJ :roll: Viz. též jeden komentář k té fotce:
    I’m afraid this is just a stock photo. it has been used to illustrate everything from a Bengali man being pregnant with twins(!) to a man being hit by lightning. it’s a very good picture, though.
    @Achileus: Jo, i když těmi Ardenami to pro Němce také skončilo. "Úspěch" byl pouze dočasný a za cenu nasazení většiny rezerv. A ještě museli de facto spoléhat na počasí (byť v danou roční dobu obvyklé), které znemožňovalo efektivní činnost spojeneckého letectva.

V souvislosti s tou Varšavou jsem to připomínal proto, že poté, co dorazily k Visle, měly jednotky Rudé armády podobné symptomy - nízké stavy jednotek, protažené zásobovací linie.

Ono to spolu samozřejmě souvisí. Pokud by se Sověti rozhodli risknout ten přechod bez přípravy a podpořit varšavské povstání, měli by Němci patrně o Vánocích úplně jiné starosti, a dotyčné rezervy by nejspíš byli nuceni vrhnout na východ.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Druhá světová stvořila nejparadoxnější spojenectví v dějinách na jedné straně demokratické země USA a Velká Británie a na druhé totalitní SSSR.
    No jo na tuhle koalici platí Nepřítel mého nepřítele je můj přítel
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Achileus Churchill prohlásil: "Proti Hitlerovi spojím se třeba s ďáblem."
    Leč podobných koalic bylo. katolická Francie se za 30leté války spojila s protestantskými vladaři proti katolickým Habsburkům. Některé germánské kmeny bojovaly na straně Říma proti jiným Germánům. No a i ti demokrati se spojovali s diktátory když bylo potřeba. Jihovietnamský režim byl všechno jen ne demokratický, podpora Mudžaheddínů Spojenými státy v Afghánistánu, a nelze nevzpomenout výcvik teroristů z Contras a podporu totalitních vládců v jižní Americe - např. klanu Somozovců. Nářky, že Rusko zasahuje do dění na Ukrajině, jsou pro mě nesmírně pokrytecké.
    flanker.27 napsal(a):

@Achileus Churchill prohlásil: "Proti Hitlerovi spojím se třeba s ďáblem."
    Leč podobných koalic bylo. katolická Francie se za 30leté války spojila s protestantskými vladaři proti katolickým Habsburkům. Některé germánské kmeny bojovaly na straně Říma proti jiným Germánům. No a i ti demokrati se spojovali s diktátory když bylo potřeba. Jihovietnamský režim byl všechno jen ne demokratický, podpora Mudžaheddínů Spojenými státy v Afghánistánu, a nelze nevzpomenout výcvik teroristů z Contras a podporu totalitních vládců v jižní Americe
    - např. klanu Somozovců. Nářky, že Rusko zasahuje do dění na Ukrajině, jsou pro mě nesmírně pokrytecké.

Co v téhle divné době není pokrytecké? Stačí si pustit záznam jednání Sněmovny a pokrytectví mám na celý den dost
    :-D
    @Achileus To máš pravdu :-D
    Tak mě napadlo půjde tady na podzim někdo k volbám?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 17. srpna 2014
    @Achileus Ony už zase budou volby? Mě už fakt nebavej...nejdřív se všichni zhádaj jak koně a pak jsou všichni naštvaní :D
  • @Achileus let shitstorm begin. :dance: :dance: :dance:
  • Komunální jsou moje oblíbené, jak se pěkně šíří po obci fámy, kdo s kým, co provedlo současné vedení, co minulé a pak vznik různých koalic, které se do konce roku rozpadnou. Oj, jak já se těším....
  • @brbr Já ani ne. Nemam koho volit a jelikož je v našem městě nejvíc důchodců, vím jak volby dopadnou.
  • U nás to bylo minule vzrušo dobrodružo, protože snad poprvé nevyhráli komunisti, tak jsem zvědavá co letos.
  • Ja komunalky nemam moc v lásce. Vzdy mě děsí a rmoutí ty rudý procenta a špatná paměť.
    Mě zas vždycky baví, jak lidi, co to nezažili (ať už je to cokoli), říkají lidem, co to zažili (ať už je to cokoli), co si mají správně pamatovat (ať už je to cokoli) :D
  • upraveno 17. srpna 2014
    Ale letos to udělám následovně - volím jen nekuřáky, hned bude menší seznam, pokud nějaký.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 17. srpna 2014
    U nás vyhrají ti samí dědci co to vyhrávají už od revoluce. Tedy, pokud do té doby udrží naživu =D
  • upraveno 18. srpna 2014
    Já to mám jednoduché, moje máti je u nás v obci na kandidátce. :D
    Krisa napsal(a):

@Achileus Ony už zase budou volby? Mě už fakt nebavej...nejdřív se všichni zhádaj jak koně a pak jsou všichni naštvaní :D

Komunální
    No my Liberečáci to budeme mít těžký.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Už se těším na kandidátky - výpis povolání a titulů bývá občas docela švanda :).
    Jsem zvědavá, jestli bude opět kandidovat "raper"...
  • upraveno 18. srpna 2014
    @M1on Tak u nás jsou celkově dvě kandidátky (poprvé vůbec). Ale já pevně věřím ve výhru :D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Nevim jestli je fér volit v komunálkách, když mám trvalé bydliště na místě kde jsem nebydlel, nebydlim a nikdy bydlet nebudu. Asi vynechám.
  • @Thorar 8-O Proč? (Máš trvalý bydliště jinde?)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Thorar Ty máš trvalé bydlisko nastavené na Narniu? :D Neboj, tam komunálne voľby ani nie sú. Už tisíce rokov.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Gepeto spíš Mordor. Severní čechy. Já celoživotní pražák. Taková potupa.
  • @Thorar Tsss prej Mordor 8-)
    Tohle je docela síla
    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/345409-islamiste-popravili-uneseneho-americkeho-novinare.html A za chvíli se tihle "miláčkové objeví i u nás, máme se na co těšit
  • upraveno 23. srpna 2014
    Pro zájemce o MVZ a přidružené obory:

Ústav mezinárodních vztahů vyřazuje knihy z knihovny a nabízí je jen za poštovné (nebo osobní odběr):
    http://irel.jib.cz/news/nabidka-vyrazenych-knih

Kdo by chtěl mít v knihovničce Fidela nebo Míšu G. v originále, má nyní šanci :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.