Citáty aneb kdo řekl?

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Tak dobrá, začnu tedy. Akorát nevím, jak s pravidly. Samozřejmostí je žádné hledání. A asi nejjednodušší je princip, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Výherce pak zadává. Co?

Začnu něcím lehčím. Chci samozřejmě vědět nejen, kdo to řekl, ale i komu to řekl. A může být i při jaké příležitosti.

Quote:
"Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."
1162163165167168291

Komentáře

• AyleenAyleen Zachovejte paniku!
    @Lodimar :applause: jistěže :) zadáváš
  • Než ten den přijde, jezme, pijme a veselme se... protože zima již téměř přišla, moji přátelé, a mnozí z nás se jara nedočkají.
  • Kdybyste si chtěli zkrátit čas při čekání na další citát: http://www.dw.de/who-said-it/l-17899688
  • pardon, všem se moc omlouvám za čekání...
  • upraveno 18. září 2014
    „Vrány se perou nad masem mrtvého člověka a zabíjejí jedna druhou kvůli jeho očím. Měli jsme jednoho krále, pak pět. Jediné, co teď vidím, jsou vrány hašteřící se nad mrtvolami Západozemí.“
  • Hmmm, něco takového tam i zaznělo... matně tuším, že od někoho, kdo se králům trochu vysmíval, že jemu jsou ukradení... zprvu jsem měl trochu pocit, jestli to nezaznělo na Zdi, ale teď si tak trochu říkám, že by to mohla být myšlenka našeho drahého čestného Waldera Freye.
  • Jaime,Brynden Tully
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Manderly Davosovi?
  • To je ten lord z Prstu(?), jak k nemu dojel Davos a klabosili nad miskou nejakejch fazoli.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @biggris
    1) ten lord není z Prstů ale z Tří sester
    2) nejedli misku fazolí, ale polévku v chlebu, velmi tipickou právě pro tři sesty.
    3) Ten lord se jmenoval Godric Borrell
    Jak si sakra nemůžeš pamatovat tak důležitou a podstatnou událost? :D
  • upraveno 19. září 2014
    Ja se na svet divam v sirsim meritku =D Detaily povazuju za dulezity, jen pokud si je pamatuju =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. září 2014
    @Montezuma3 Co tam jedli, si nepamatuju ani já. A to jsem z té kapitoly dělala shrnutí! Sakra, nejvyšší čas na zopakování si Písně :/
    upraveno 20. září 2014
    @Nevada 8-O Jsem šokován. Vždyť tam Godric popisoval i celý recept. Mě chcete říct, že si z celé ságy pamatujete jen citrónové koláčky a mrkvovo-cibulovou dušeninu kterou se neustále cpou na Zdi?
  • ja si to pamätám :D nebola to krabia polievka z si 5 druhov krabov ? .. a bol v nejj všeliaké korenie aj šafrán.. a bola v miske z chlebu :D :D a nakoniec povedal ten Godric Davosovi to isté čo jeho otec Nedovi Starkovi :D :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 20. září 2014
    @Montezuma3 Mne sa zdalo, že to bola "dusenina" :D Doteraz si pamätám, že som si to z nejakého dôvodu predstavoval ako guláš v chlebe...
  • Vsak to byla dusenina. I poucujici se obcas splete :-)
  • zatím nikdo... ale mohli by jsme udělat další typovací soutěž ve které by jsme hádali recepty a kuchaře Západozemí :-D :-D :-D
  • neříkal tam Davos něco o tom, že byl při jídle ohromený pepřem (který museli zřejmě vydolovat z nějaké ztroskotané obchodní lodi)?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. září 2014
    Pivo bylo hnědé, chléb černý a dušenina krémově bílá. Přinesla mu ji v misce vyhloubené ze starého okoralého chleba. Byla plná pórku, mrkve, krup a bílého i žlutého tuřínu, a také škeblí a kousků krabího masa, a to vše plavalo v husté omáčce z másla a smetany. Byla to dušenina, která dokázala člověka zahřát až do kostí, jako stvořená pro vlhkou, chladnou noc. Davos se s povděkem pustil do jídla.
    ...
    "... Jsou v tom tři druhy krabů. Rudí krabi, pavoučí krabi a krabi dobyvatelé. Pavoučího kraba bych jinak nejedl, jenom v sestří dušenině. Napůl si přitom připadám jako kanibal.“ Jeho lordstvo pokynulo k praporci visícímu nad studeným černým krbem. Byl na něm vyšitý pavoučí krab, bílý na šedozeleném poli.
    ...
    Třebaže v této sestří dušenině byla podivnější koření než jen sůl. „To je šafrán, co cítím?“ Šafrán měl větší cenu než zlato.
    ...
    „Ano. Z Qarthu. Taky tu mám pepř.“ Lord Godrik vzal špetku mezi palec a ukazovák a posypal si svůj pokrm. „Drcený černý pepř z Volantisu, jemnější nenajdeš.
  • Rodrik Čtec Aši
    upraveno 21. září 2014
    @Mikjan Jo jo. Jen tak mimochodem, ta loď (nevím už jak se jmenovala) byla v Qarthu v druhém díle a setkala se s ní i Dany. Ještě štěstí (pro některé smůla) že na ni nenastoupila a neodplula na ni na západ. Jinak by toho asi Godric ve jejím vraku našel víc než jen pepř a šafrán.
  • Já chci žít věčně, v zemi, kde léto trvá tisíc let. Chci hrad v oblacích, odkud bych mohl shlížet na svět.
  • niekto z čiernych bratov ... myslím
  • Tyrion? Varys?
  • Mě napadají samé šílené možnosti, třeba: Otrhaný princ?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.