Brynden Řeka "Bloodraven" - Ice & Fire

upraveno 21. ledna 2014 v Postavy a bytosti
imageBrynden Řeka "Bloodraven" - Ice & Fire

Lord Brynden Řeka, přezdívaný (lord) Bloodraven (Krvavohavran, Krvovrán), je legitimizovaným bastardem krále Aegona IV. a jeho šesté milenky Melissy Blackwood. Narodil se kolem roku 175 Po dobytí. Jeho osobním erbem je bílý drak s rudýma očima chrlící rudý oheň na černém poli. Během Blackfyreovy rebelie bojoval na straně Daerona II., později se stal pobočníkem Aeryse I.

Read the full story here

Komentáře

• Parádní článek.
    Ale nedá mi to a zmínim klasický omyl, "raven" není ani tak "havran" jako "krkavec".
    Já vím, jde o ustávený překlad, navíc "Krvavokrkavec" zní děsně, ale "Krkavčí zuby" je zas zvukomalebnější a zlověstnější než Havraní...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Bloodraven, můj nejoblíbenější bastard :)

@Jay
    To je známo ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada Kolik oblíbených bastardů máš, že z nich i sestavuješ tabulku? =D
    Nj, vlastně. Tak druhý nejoblíbenější. První je samozřejmě Jon :-D
    (Myslela jsem nejoblíbenější z levobočků Aegona IV. ;))
  • upraveno 8. ledna 2014
    @Jay O tom samozřejmě vím... Ne, že by "Krvavohavran" zněl líp, to už radši ten neoficiální překlad Krvovrán, což je vlastně úplně mimo.
    Krkavčí zuby mi nezní úplně zvukomalebně, ale to je asi věc osobního vkusu. ;-)

Jo, Bloodraven je teď taky můj nejoblíbenější. A žije, takže s ním ještě bude legrace... :-D
    Teď abych si šla změnit avatar. :anxious:
  • Co na něm ta Shiera viděla? :roll:
  • Nezapomeň, že byla taky nějaká pidlovoká. ;-)
    A některý holky holt letí na divný týpky, no...
  • Třeba měl sexy mozek :-D
    Já se jí až tak nedivím. Na mě v Potulném rytíři docela zapůsobil :)
  • Tyrion má oči vlastně po ní, že? ;-)
  • Což by mohlo znamenat... :-k
  • Tyrion má jedno černé a jedno zelené... A někde jsem slyšela, že o lidech s touhle vadou zvláštností se říká, že pozřeli v děloze svoje dvojče. :-D

Nebo je prostě spojovala vášeň k černé magii... některým silám neporučíš. ;-)
    Navíc Bloodraven je opravdu jedna z nejzajímavějších postav Písně, alespoň pro mě.
  • Tak to jsem střelil mírně vedle. :-)
    Ale jen o jedno oko.
  • Jen počkej, až se zjistí, že Tyrionovo černé oko má při západu slunce z úhlu 45° fialový odstín. :-) Stejný obrat čekám u Jona... a Aegon má vlastně taky v jistých okamžicích skoro černé oči.
  • Já říkala, že třeba má Tyrion a taky Euron to druhé oko jenom hodně tmavě fialové. Jon třeba taky, ikdyž nad jeho očima jsem v tomhle směru ještě nepřemýšlela. :D
  • sveva napsal(a):

Nezapomeň, že byla taky nějaká pidlovoká. ;-)
    A některý holky holt letí na divný týpky, no...

Definuj "divného týpka". A prosím jinak, než jménem Bloodraven, protože ten je jen jeden a "divných týpku" je trochu víc.
  • Podle mě byl Brynden Řeka jeden z nejlepších pobočníků krále. Jediný, kdo se mu mohl rovnat byl Septon Barth nebo Tywin Lannister.
  • Je to vskutku sympatická postava.
  • Ahoj, vím, že je toto vlákno už trochu staré, ale chtěl bych se zeptat, ze kterého zdroje či povídky je informace, že je Brynden Řeka Tříoká vrána? Rád bych si to přečetl, ale nějak to nemůžu najít. Díky
  • Pesa napsal(a):

Ahoj, vím, že je toto vlákno už trochu staré, ale chtěl bych se zeptat, ze kterého zdroje či povídky je informace, že je Brynden Řeka Tříoká vrána? Rád bych si to přečetl, ale nějak to nemůžu najít. Díky

Jo tak už jsem to našel, omlouvám se. http://awoiaf.westeros.org/index.php/Brynden_Rivers citace 5,15,16 s 17 :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.