Hra o trůny 5x08 - Tvrdodomov - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/icefire.png)
Arya dělá pokroky ve svém výcviku. Sansa konfrontuje starého přítele. Cersei bojuje. Jon cestuje. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
1) Aj malá iskra stačí na rozohnenie wighta. To nie je o fyzikálnych ale magických zákonoch. V knihe tak Sam zabil jedného wighta.
2) Strašne ťažké zapáliť oheň. Vôbec tam nehorela celá budova. Absolútne nie.
+ sem tam nejaký samostatný ohníček dokonca...
Reagoval jsem jen na zcestné názory, proč nepoužávali ohen. Fakt, že tam byl ohen uvnitř budovy dopředu připravený, který to pak podpálil, je věc jiná. Ohen jsem rozdělával hodněkrát, rád si hraji na pyromana, takže mě to tady nenechává v klidu :D
Máš nadradený názor na šport, lebo športuješ, a teraz si odborník na oheň, lebo sa hráš na chorého človeka. Ty si šikovný =D
Jinak samozřejmě ano, zapálenými šípy v -20 palisádu nezapálíš, o tom se přít nemusíme... Jádro pudla je v tom, že jsem doted žil v představě, že proti útoku nemrtvých se bojuje ohněm. A tato epizoda to pojala jinak. Což mě zarazilo a nepotěšilo. Protože v tuto chvíli to vypadá tak, že jediný způsob, jak zabit nemrtvého, je rozsekat ho na tak malé kousky, že už ti ty jeho jednotlivé končetiny nemají jak ublížit... Což se mi moc nelíbí...
Noční král bude podle mě spíš studenoruký (zůstává člověkem ale kvůli své milostné aférce se stal nesmrtelným / stal se z něj kvůli manželce nemrtvý ale zachoval si svou lidskou povahu)
nepoužití ohně bych neshazovala na nízkou teplotu, vzhledem k tomu, že kolem plápolalo celkem dost táborových ohnišť. přece jen tam divocí nějakou dobu žili, museli se mít kde ohřát, na čem si uvařit jídlo apod. oheň na WW neplatí, ale na wighty platí stoprocentně. jsou hodně hořlaví a stačí proto jen jiskřička. přišlo mi zvláštní, že tohle divocí neví, vzhledem k tomu, kolika střety s wighty si už museli projít. vůbec, oheň (nejen dračí) je v boji proti chodcům mocný, dokáže zničit účinky té magie. proto hlídka pálí své bratry, kteří padli za Zdí, aby se nevrátili zpátky jako chodci.
a taky by mě hrozně zajímalo, co dělají s novorozeňaty, které jim Kraster poskytuje.
jinak to "hnidopišství" není typickým znakem Čechů ;) stačí si projet nějaké tumblry, blogy nebo komentářové sekce v deviantartu. jsou prostě fanoušci nároční a nenároční, národnost bych do toho netahala.
pokud mtrvýho rozsekáte mečem, tak ho to zabije rychlejš než oheň ;-) Otázka je co se stane s upáleným mrtvým po kterým zbude jen kostra, třeba taky zase obživne.
A taky nevěřím tomu že tu palisádu normálně zapálíš, měli tam pár košíků s ohněm, ale to je dost málo. Jako v té době dostupná hořlavina mě napadá nějaká smola, která je v té teplotě tvrdá jako kámen případně nějaký dehet jako ve Strongholdu :) a to zase vůbec nemusí být dostupná surovina.
Všechno se tam stalo tak nějak šup šup, že podle mě vymýšlet nějaký zapalování nemělo vůbec význam (co zapálit a v jakém množství) spíš popadnout zbraň a bránit se. Jediný co by se s tím ohněm dalo vyčarovat je rozkopnout ty košíky s ohněm, aby jim žhavý napadalo do cesty a trochu jim tím zkomplikovat život, ale moc význam to nemělo tolik ohňů jsem tam zase teda neviděl a na ty skokany už by to tuplem nezabíralo, protože to byl útok úplně z nečekané strany. (D.B. Weiss tyhle nemrtvé v inside the episode přirovnal k zombie sebevražedným lumíkům, to mě hodně pobavilo :D :D )
nesouhlasím, na rozsekání potřebuješ několik minut a ještě k tomu hrozí, že tě zabije dřív. kdežto vystřelit na něj zapálený šíp je oproti tomu otázka několika vteřin. krom toho nepotřebuješ ani ten šíp, stačí klacek s ohněm/uhlík/cokoliv hořícího. to netuším, v seriálu to není zobrazeno, v knize to není najisto napsáno (co si pamatuju) a wiki taky neví :D
tady je ve střetu seriál s knihou. budu-li se řídit podle toho, co je napsáno v knize. tak nějaké rozseknutí Jonem nebo rozdupnutí hlavy by wighta nezabilo, jenom by ho to rozkouskovalo (viz ta oddělená a stále se hýbající ruka) musel bys ho rozsekat na hodně malých částí, které by ti nemohly ublížit. kdežto u ohně stačí málo a wight okamžitě vzplane. opět bych tady neaplikovala stejný přírodovědný zakony, které fungují v našem světě. teď mám dojem, že to byla scéna s Jonem v Mormontově pokoji, kde zabil wighta petrolejkou, ale nejsem si jistá.
Ještě k tomu co jsem psal ohledně Ramsayho, možná vezme Sansu a Reeka a půjdou nějak Stannisovi vyhrožovat, že mají Sansu jako dědičku Zimohradu. Snažím se v tom něco najít, nechápu oč Ramsaymu jde.
Jinak v již zmiňované "inside the episode" viz. Edna, tvůrci říkají, že to že se Sansa dozvěděla o Branovi a Rickonovi, by jí mělo dodat odvahu.
S nějakou chytrostí ani hloupostí to nemá nic společného. Seriál slouží k zábavě, k odreagování, aby nemusel mozek přemýšlet, ne proto, aby si pár lidí mělo nač postěžovat.
Můj názor, nikomu neberu ten jeho.
@Mellien ámen..