Hra o trůny 5x08 - Tvrdodomov - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
15791011

Komentáře

• Tak jasné, že se na jih nedostanou, to by znamenalo, že všichni živí zemřou a to není ten "hořkosladký - sladkohořký" konec na 100%. Za Zeď se dostanou, ale ze Severu už nee to dá rozum :).
  • No zpoza Wallu to už na nejaký ten cintorín nieje ďaleko a navyše bola vobec nejaká zmienka o rohu zimy v seriáli? =D
  • A myslíte si, že mohou oživit všechny mrtvé, nebo jen ty, které oni sami zabili, popř.ty kteří jsou čerstvě mrtví? Aby v poslední knize nebohý Ned Stark přeci jen nevystupoval :-D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @sfik Draci a pár tisíc hektolitrů benzínu, to by mělo mrtvoly zahřát
  • Nějak si nedokážu představit, že by měl Jiné někdo povraždit bez výhody zdi... I Danny s draky by to trvalo strašně dlouho, koneckonců ani netušíme kolik Jiných je (odhaduji na desítky tisíc, aby to byla pořádná řežba =D ) a ani netušíme, jak daleko se táhne sever, který není na mapě...Třeba může být 3x větší než celý známý svět dohromady, ale kdo ví =D Podle mě v záležitostí Jiní budou hrát hl. role: Jon, Bran, Stannis a Danny..., ale vůbec netuším jaký role to budou =D
  • @OslicekCZ zas pokud zůstanou za Zdí, tak ani nemá smysl s nima bojovat, stejně už tam není živé duše :-D Úlohu podle mě sehraje Jon jako Azor a Bran, který bude bojovat za pomocí kouzel. Možná by jim mohla dojet pomoct i Dany.. Kdyby ji měl Jon obětovat místo Ducha, vůbec bych se nezlobila :twisted:
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @OslicekCZ Zaspivaj Zima zima je veliká
  • @undefined A Stannis nech obetuje tu svoju špatnú fúriu a Tyrion zapichne Cercie a voala traja Ashorovia = tri dračie hlavy :onfire: :twisted:
  • @Wriess Teď si nejsem jistá, koho myslíš tou špatnou fůrií. Stannis má hned dvě :)
  • @Phoebea No predsa Selys, tá je úplne nanič, nič nevie len tam špatí :-D
  • Ať je to ten nebo ten, Selys musí z kola ven! :D Taky bych jí rád viděl hořet, upalování Florentů si docela užívala, tak bych rád viděl, jestli by jí ten fanatismus vydržel :)
  • Dle mého vydržel a za zkoušku to stojí :onfire:
  • Ale upáliť? Nemal by ju skor Stannis prišpendliť k podlahe? :-? Aj keď potom by už snáď rovno od meča chytila :twisted:
  • Já myslím že ta proroctví bereme moc doslovně. Já bych jí upálil... :D
  • A nebyli by jich náhodou už miliony, kdyby dokázali měnit všechny mrtve? V knize myslím o kostrách nebyla zmínka...

Jó tak Jon upálí Dany, Stannis Selys, Tyrion Cersei a na světě bude najednou tolik dobra, že to samo o sobě dostane Jiné na lopatky :-D
  • upraveno 4. června 2015
    @suertuda tak zas tolko ich za Zdí nebude ked divoký svojich upaľujú.

Aaaa tak možnože práve Jiný sú tí dobrý a Velký Jiný je jediný pravý boh :king: A po odstránení všetkého zlého (viď žien vyššie =D ) zavládne mier a prosperita :dance:
  • Hurá!! :)

Jinak za Zdí opravdu těch mrtvých respektive ani živých moc nežije. Nepočítám, že nedokreslený sever se táhne do nekonečná, odvozuji to od Země a amerického kontinentu jakožto Západozemí. Je to dost podobné. :king: Já osobně taky myslím, že jednou zabitý nemrtvý je už z kola ven. Podle mého se Dany ani do Západozemí nepodívá s tou její hrstkou vojáků, co by tam taky dělala (maximálně akorát při bitvě na severu). Jinak já jsem z knih tak nějak si myslel, že Melisandra si proroctví ohledně Stannise mylně vysvětlila, a že tím vyvoleným je úplně někdo jiný. Teďka si nejsem jistý, jestli mi to nevyšlo náhodou na Dany. :-k
  • @Rybba tak její vize v ohni nejsou cílem ale jen cestou, Stannis ji přivedl k Jonovi a Jon může třeba k Dany/Branovi, nebo to už může být opravdu finálně on. Uvidíme...
  • Jinak Dany podle všeho naplní proroctví, sejme vůdce Dothraků a zbytek se přidá k její armádě, takže to spíš vypadá, že bude hodně v přesile :-(
  • Hmm dothraci na Zdi, pekná predstava do koľkých dní by asi všetci pomrzli =D
  • @Wriess otázka je, jestli Dany na Zeď vůbec zamíří. Už teď je tím trůnem a vládnutím posedlá víc než je zdrávo...
  • Já si myslím, že se Dany ke Zdi vůbec nepodívá, nesedí mi to k ní. Líbilo by se mi, kdyby to s Chodci dopadlo tak, že je porazí Noční Hlídka (nějak, s pomocí Brana) a zbytek světa se to ani nedozví a bude moci pokračovat ve svých intrikách a hře o trůny.
  • No po najnovšom seriálovom vývoji ma pri sebe Tyriona ktorý na zdi bol a má pomerne dobrý vzťah k Johnovi, verím že Tyrion Dany presvedčí aby tam nejakého dráčika poslala. Tyrion prilietajúci na Drogonovi zachráňujúci svet to by D&D zvládli snáď =D
  • @suertuda Tak jasný, zaútočí na Zeď, umře Jon, Bran atd... , ale Jiní se na druhou stranu zdi nepodívají... ale to je jen moje teorie a nemusí se každému líbit =D
  • Všichni řeší jestli je lepší happy end (kterého se nedočkáme v úplné míře) a nebo když oblíbené postavy pojdou. Pro mě jedno ani druhé není úplně podstatné. Já si myslím že by celá sága byla strašně nenaplněný čtivo, kdyby to prostě dopadlo tak že finální bitva se strhne na zdi a všichni na jih od zdi budou považovat chodce za mýtus. To je jako pít nízkotučný mlíko nebo lízat lízátko v celofánu.. Prostě vidíš tam ten potenciál, ale skutek utekl. Jestli nás čeká takovéhle nudné zakončení tak fakt ty knížky spálím.
  • upraveno 5. června 2015
    Ja verím práve v tom, že sa tá nemrtvá armáda dostane čo najďalej na juh;)) Už len pre tie výrazy postáv, keď zrazu začne vo vysokej záhrade, príp. aj v Dorne kydať sneh..;)

Ak by sa to celé odohralo len na severe a zvyšok krajiny sa o tom ani nedozvedel, tak by pre mňa celá sága absolútne stratila význam a Martina by som niekde nakopol. Teším sa až tie južné národy a lordi ktorý sa momentálne zaoberajú svojimi úplne bezvýznamnými bojmi a intrigami spoznajú čo k nim smeruje až keď už bude pre nich neskoro!:))

A keďže je celá krajina kompletne rozvrátená, lepší moment si chodci ani nemohli vybrať, smerom na juh to budú krájať ako nôž maslo.;)
  • Nevidím důvod proč by WW nemohli dojít na Jih...Dany by je s draky mohla zastavit až příliš pozdě a akorát by se vrátila do zničeného a mrtvého království... Toť můj názor na "hořkosladký" konec.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.