Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1301302304306307581

Komentáře

• A teď mi řekněte, jak to "s Německem proti Francii"/"s Francií proti Německu" ladí s největším Čechem, králem českým a císařem Svaté říše Římské národa Německého, Karlem IV z rodu Lucemburků... :o)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. července 2015
    Záleží na historickém období. Moc nechybělo, a husité mohli sjednotit římského krále Zikmunda s Johankou z Arku, která poslala husitům výhrůžný dopis, že jestli nezanechají svého kacířství, zanechá Angličany a vpadne do Čech. Kdyby bývali ji samotnou neupálili coby kacířku, kdoví, čeho bychom se mohli dočkat =D
  • @flanker.27 A já bych chtěla, aby se to stalo. Johanka versus husiti, to by byl epický souboj :onfire:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @svoa00 Ou jéé! Johanka v Žižka (takzvaná Válka Janků). Nakonec by se ale ukázalo, že se spolu musí spojit a porazit mocichtivé Templáře. Přemýšlím, kdo by si mohl střihnout hlavního záporáka? :-k
  • @Monte Karstark Žižka by byl v řádu Asasínů a převedl by na jejich víru i Johanku. Hlavní záporák by byl papež =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @svoa00 Tak plakát mám, teď ještě potřebujeme sehnat někoho, kdo nám to natočí :-)
    image
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Monte Karstark Čakal som skôr podtitulku The Untold Story, ako u nového Drákulu.
  • A byla by z Johanky nakonec Zižková? :-)
  • @brbr No jasně, jejich potomci teď žijí na Žižkově. Některý jsou trochu tmavší, jak johanku při porodu pálili... Pravda není moc známá, tu zkreslili židi a ilumináti, kteří se spojili a dosadili vlastního zhýralýho papeže do Avignonu.. Proto měl Zmikund tak blbý PR u nás, protože chtěl tomu schizmatu učinit přítrž..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já bych se rozdělila, chci příjemné teplo pro obě země!
  • Krisa napsal(a):

Já bych se rozdělila, chci příjemné teplo pro obě země!

otázka je, co bereš jako příjemné teplo? :D Pro mě to je 15 až 21 stupňů a polojasno, přežiju maximálně 25, cokoliv výš je pro mě ubíjející.

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer Já ráda těch 25 (dejme tomu 20-25), kdy mi na nic není zima a člověk se nepotí, jen mrkne očima.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Idealni pocasi je pro mne to, kdy muzu beztrestne nosit žabky. Takovy to velky napohodu teplo. Kdyz se mi ale zacnou potit nohy v zabkach, je to docela problem a znameni, ze to pocasi uz trocha prehani :onfire:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • @Tyrion Lannister - moc rád bych slyšel nějaký tvůj konstruktivní návrh jak se vypořádat s tou tlupou fanatiků z IS. Vystoupit z EU je v tomto ohledu naprostá hovadina, nicméně zákaz radikálních sekt je ve většině civilizovaných států celkem běžný, a co si budeme povídat, radikální islám je zlo, stejně jako jakékoli jiné náboženství. Ono už jen věřit tomu, že Mohameda odnesl okřídlený koník za jakýmsi archandělem je samo o sobě dobrá zhovadilost.
  • Islám je náboženství jako každé jiné. To, že si ho banda psychopatů vykládá po svým je druhá věc. Ale nikdo ho nemůže kvůli tomu zakazovat. Ostatně četla jsem pár odstavců z Bible a to je taky celkem mazec :-D
    upraveno 18. července 2015
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

@Tyrion Lannister - moc rád bych slyšel nějaký tvůj konstruktivní návrh jak se vypořádat s tou tlupou fanatiků z IS. Vystoupit z EU je v tomto ohledu naprostá hovadina, nicméně zákaz radikálních sekt je ve většině civilizovaných států celkem běžný, a co si budeme povídat, radikální islám je zlo, stejně jako jakékoli jiné náboženství. Ono už jen věřit tomu, že Mohameda odnesl okřídlený koník za jakýmsi archandělem je samo o sobě dobrá zhovadilost.

Dobré námitka na druhou stranu, doufám že ani jeden nechceme vidět, jak se začnou po celé Evropě pořádat pogromy na muslimy, jen kvůli tomu, že jsou to muslimové. Co se týče zákazu radikálních skupin, jsem pro, ale postavit celý islám jako takový mimo zákon, z toho by mohlo být více škody než užitku. O odvetných akcí v zemích, kde většina lidí v Islám věří ani nemluvě. :other:
    @suertuda
    suertuda napsal(a):

Islám je náboženství jako každé jiné. To, že si ho banda psychopatů vykládá po svým je druhá věc. Ale nikdo ho nemůže kvůli tomu zakazovat. Ostatně četla jsem pár odstavců z Bible a to je taky celkem mazec :-D

Ono kdyby v určitý fázi historického vývoje Evropy nezvítezil zdravý rozum, tak by někteří křesťané by byli schopní upalovat i dnes. :onfire:

Víra je krásná věc, ale nesmí se stát hrobem rozumu. Pokud věřím ve svého boha a ta víra mne může posílit, tak si myslím, že je to dobrá věc. Jakmile, ale začnu uvažovat stylem, začnu vraždit ostatní lidi, protože v boha nevěří také nebo začnu je násilím nutit, aby přešli na mou víru, je tu něco špatně. :-k
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 18. července 2015
    @Tyrion Lannister @suertuda @Everett_Young a precitali ste si Korán, pretože radikálny moslim ti povie, ze sa riadi práve ním.
    @Edem
    Edem napsal(a):

@Tyrion Lannister @Tyrion Lannister @Everett_Young a precitali ste si Korán, pretože ony radikálovia sa riadia práve ním.

Oni se řídí tím, co se jim v koránu líbí, vytrhávají z kontextu celé odstavce a mění je k obrazu svému. Neříkám, že je korán bezchybný, ale to co citují oni. to není korán, ale paskvil, který vznikl jejich přepisováním koránu. Kupříkladý dle koránu má žena právo na dvě hodiny volného času. No tak s tímhle se třeba IS vůbec nechlubí.
    :twisted: Každopádně jsou i muslimové (podstatná část), kteří neovladatelnou potřebu vyhazovat věci do vzduchu a bezdůvodně střílet lidi nemají.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Edem Celý Korán som nečítal, ale ako som tu už raz písal, jedna spolužiačka doniesla raz jeden výtlačok, kde dokonca na prvých stranách bola proklamácia, že ich boh je ich a náš boh je náš. Bolo to povedané tak nadnesene, ale vyslovene to znamenalo ,,My máme svojho Boha, ty svojho, každý vyznáva svoje.", čo bolo úplne rovnaké ako niektoré dogmy kresťanstva.

Nie žeby som sa zrovna ja toho zastával, len podotýkam na okraj.
  • Edem napsal(a):

@Tyrion Lannister @suertuda @Everett_Young a precitali ste si Korán, pretože radikálny moslim ti povie, ze sa riadi práve ním.

A tys četl? Nebo považuješ radikální muslimy za natolik důvěryhodné?
  • Možná to bude znít hrozně, ale je to část muslimů, kdo je ten problém, ne jejich náboženství. Někteří nejpobožnější z nich tu jejich svatou knihu ani nečetli, ale se sebevědomím idiota tvrdí, že Alláh vyžaduje to a to (ve skutečnosti jim to tvrdí imán, ale ten má přece vždycky pravdu). Těch keců o náboženství míru a bránění islámu po každém teroristickém útoku nebo psychopatické vraždě mi už leze krkem. Před pár dny zase nějaký Brazilec v Koloseu držel jedné Italce nůž u krku a vyřvával, že Alláh si to žádá, než ho zpacifikovala policie. Západní Evropa rozhodně k ničemu podobnému jako zastrašování muslimů nesníží, ale taky by měla odložit politickou korektnost a dovolit si přiznat, že to, jestli je někdo muslim, hraje roli, a muslimské komunity jsou problémové. Nemůžou řešit problém, který se zdráhají pojmenovat. Místo toho se pokrytecky diví, proč je v Česku a jinde ve "východní Evropě" nechceme.
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Možná to bude znít hrozně, ale je to část muslimů, kdo je ten problém, ne jejich náboženství. Někteří nejpobožnější z nich tu jejich svatou knihu ani nečetli, ale se sebevědomím idiota tvrdí, že Alláh vyžaduje to a to (ve skutečnosti jim to tvrdí imán, ale ten má přece vždycky pravdu). Těch keců o náboženství míru a bránění islámu po každém teroristickém útoku nebo psychopatické vraždě mi už leze krkem. Před pár dny zase nějaký Brazilec v Koloseu držel jedné Italce nůž u krku a vyřvával, že Alláh si to žádá, než ho zpacifikovala policie. Západní Evropa rozhodně k ničemu podobnému jako zastrašování muslimů nesníží, ale taky by měla odložit politickou korektnost a dovolit si přiznat, že to, jestli je někdo muslim, hraje roli, a muslimské komunity jsou problémové. Nemůžou řešit problém, který se zdráhají pojmenovat. Místo toho se pokrytecky diví, proč je v Česku a jinde ve "východní Evropě" nechceme.

Zrovna v ČR by to možná šlo, ale odsunout těch kolik 30 milionů muslimů, co žijí v Evropě, nejsem si jistý, jestli by to šlo. :-k Tady by nejrozumnější řešení bylo zvýšit prostě zabezpečení, jak nejvíc to půjde a udělat datábázi lidí, u kterých je potenciální nebezpečí, že spáchají terorostický útok. Já vím, to už je nejspíš teď, ale jiný řešení, než že bychom prostě všechny muslimy odsunuli a zamezili jim v překročení hranice nevidím. A tahle cesta mi také nepřijde úplně nejlepší. Začarovaný kruh.

Rozhodně můžeme něco udělat přímo u nás. Myslím si, že jsme pochybili, když naše země zrušila brannou povinnost. Chlapi tam dostali dobrý zkušenosti a dovednosti a spoustu lidí nevyváděla blbosti a odváděla energii správným užitečným směrem. Měli bychom zavést to co mají ve Švycársku, to jest domoobrana, každý bude mít válku schovanou ve sklepě v koši na prádlo a bude připraven v případě potřeby bránit svou zemi. Což se bude hodit, jak proti teroristům tak proti případným separatistům ze SLRB (Svobodné lidové republiky Brno)
  • @Tyrion Lannister Ta bezpečnostní opatření nefungují. O části těch, co spáchali teroristické útoky v Evropě, bezpečnostní složky věděli, že jsou potencionálně nebezpeční. Západ pořád jako by neví, jak se vypořádat s náboženskými fanatiky, aby to zastánce lidských práv nepohoršovalo. Jedno z řešení by IMO bylo stoprocentní netolerování toho, čemu v angličtině říkají "hate speech" (v Británii jsou v tomhle až moc tolerantní), pravidelné (a neohlášené) kontroly v mešitách nebo odebrání dcer v případě, že se "z prázdnin v zemi předků" vrátily obřezané (a potrestat rodiče tak, jak ukládá zákon civilizovaných zemí, jejichž jsou občany).
  • @svoa00
    Ano v tom máš pravdu, bohužel "ta část muslimů" ovlivnuje svými činy pohled na islám a na muslimy celkově. Nebudu to rozvádět debaty o islámu atd. na to má každý názor sám. Já jen chci uvést krásný příklad. Muslimů je na světě asi 2 miliardy (zhruba nepočítal jsem je :-D) jako obyčejní lidé, my, oni, mají potřebu jíst sr.t, plodit děti, zkrátka žít normální život. Ovšem drtivá většina lidí žiej tento svůj život a "ta část muslimů bude ovlivnovat svět politiky atd. a tohle obyčejní muslimové s tím nic nedělají a podle mě nic neudělají. Jako příklad uvedu Německo hrstka fanatiků v čele s magorem zbláznila celý národ a vehnala celý svět do krvavé války a spolu sní dělali zvěrstva na lidech. Tato samí hrstka lidí dělá to podobné bojuje o moc, zabijí své odpůrce,atd. Je to těch 10% muslimů co ovlivnují dění a chod islámu a jeho radikalizaci stejně tak to dělalo 10% němců s židama (čísla prosím berte orientačně). Těchto 10% prostě dokáže zmagořit zbylých 90%. Já nejsem tak naivní, abych si myslel, že když dojde Isesáček za jiným muslimem dá mu do ruky kalašnikov a řekne: Evropan nebo tvoje rodina koho si asi vybere. Takže k tomu můj názor a čeho se bojím.
    @Tyrion Lannister
    S odsunem. Já vidím budoucnost Evropy ve zhruba 3 cestách. Bud se najde celkové řešení a situace se uklidní a muslimové budou s námi žít v klidu a míru, někdo rozumný to prostě vezme do ruky. Nebo dojde k radikalizaci muslimů (viz. výše) a výsledek bude, že prohrajeme a budeme se muset podřídit a nebo vyhrajeme a dojde k odsunu jako po 2. s válce s Němci a Evropa se opět poučí, že je špatný jak přehnaný nacionalismus tak přehnaný humanismus a v budoucnu se bude řešit další problém se kterým se Evropa bude potýkat. Protože co si budeme vykládat je do střetávání 2 kultur a bohužel s historie víme, že vždy jedna pohltí druhou. Nebo dojde k radikalizaci Evropanů a bude na světě druhý Adolf. Tuto variantu považuji za nejméně pravděpodobnou, protože Evropa se poučila, ale v rámci přežití...
  • Já mám, co se islámské kultury týče, zásadní problém s postavením a vnímáním žen, tohle tady nechci a je mi fuk, že jim přijde jako roztomilá tradice vychovávat divky v tom, že je nutné chodit v pytli a že jedinou skutečnou hodnotu mají její reprodukční orgány. Tohle si myslím do civilizované společnosti nepatří.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.