Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Aneb ať žije láska a vzájemné pochopení. :roll:
Víra je krásná věc, ale nesmí se stát hrobem rozumu. Pokud věřím ve svého boha a ta víra mne může posílit, tak si myslím, že je to dobrá věc. Jakmile, ale začnu uvažovat stylem, začnu vraždit ostatní lidi, protože v boha nevěří také nebo začnu je násilím nutit, aby přešli na mou víru, je tu něco špatně. :-k
:twisted: Každopádně jsou i muslimové (podstatná část), kteří neovladatelnou potřebu vyhazovat věci do vzduchu a bezdůvodně střílet lidi nemají.
Nie žeby som sa zrovna ja toho zastával, len podotýkam na okraj.
Rozhodně můžeme něco udělat přímo u nás. Myslím si, že jsme pochybili, když naše země zrušila brannou povinnost. Chlapi tam dostali dobrý zkušenosti a dovednosti a spoustu lidí nevyváděla blbosti a odváděla energii správným užitečným směrem. Měli bychom zavést to co mají ve Švycársku, to jest domoobrana, každý bude mít válku schovanou ve sklepě v koši na prádlo a bude připraven v případě potřeby bránit svou zemi. Což se bude hodit, jak proti teroristům tak proti případným separatistům ze SLRB (Svobodné lidové republiky Brno)
Ano v tom máš pravdu, bohužel "ta část muslimů" ovlivnuje svými činy pohled na islám a na muslimy celkově. Nebudu to rozvádět debaty o islámu atd. na to má každý názor sám. Já jen chci uvést krásný příklad. Muslimů je na světě asi 2 miliardy (zhruba nepočítal jsem je :-D) jako obyčejní lidé, my, oni, mají potřebu jíst sr.t, plodit děti, zkrátka žít normální život. Ovšem drtivá většina lidí žiej tento svůj život a "ta část muslimů bude ovlivnovat svět politiky atd. a tohle obyčejní muslimové s tím nic nedělají a podle mě nic neudělají. Jako příklad uvedu Německo hrstka fanatiků v čele s magorem zbláznila celý národ a vehnala celý svět do krvavé války a spolu sní dělali zvěrstva na lidech. Tato samí hrstka lidí dělá to podobné bojuje o moc, zabijí své odpůrce,atd. Je to těch 10% muslimů co ovlivnují dění a chod islámu a jeho radikalizaci stejně tak to dělalo 10% němců s židama (čísla prosím berte orientačně). Těchto 10% prostě dokáže zmagořit zbylých 90%. Já nejsem tak naivní, abych si myslel, že když dojde Isesáček za jiným muslimem dá mu do ruky kalašnikov a řekne: Evropan nebo tvoje rodina koho si asi vybere. Takže k tomu můj názor a čeho se bojím.
@Tyrion Lannister
S odsunem. Já vidím budoucnost Evropy ve zhruba 3 cestách. Bud se najde celkové řešení a situace se uklidní a muslimové budou s námi žít v klidu a míru, někdo rozumný to prostě vezme do ruky. Nebo dojde k radikalizaci muslimů (viz. výše) a výsledek bude, že prohrajeme a budeme se muset podřídit a nebo vyhrajeme a dojde k odsunu jako po 2. s válce s Němci a Evropa se opět poučí, že je špatný jak přehnaný nacionalismus tak přehnaný humanismus a v budoucnu se bude řešit další problém se kterým se Evropa bude potýkat. Protože co si budeme vykládat je do střetávání 2 kultur a bohužel s historie víme, že vždy jedna pohltí druhou. Nebo dojde k radikalizaci Evropanů a bude na světě druhý Adolf. Tuto variantu považuji za nejméně pravděpodobnou, protože Evropa se poučila, ale v rámci přežití...