Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1302303305307308581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Kamilkazi No veřejnost se v západní Evropě radikalizuje. Podívej jak se za posledních deset až patnáct let zvýšila podpora Farageu, Le Pennu, Wildersu. Třeba ve Francii je docela pravděpodobné, že Národní fronta bude mít většinu v parlamentu
  • upraveno 19. července 2015
    @Achileus
    pokud považuješ posilování pravicových stran za radikalizaci budiž, já jsme to myslel ve smyslu radikalizace ala pogromy, vraždění vyhánnění atd. strany co jsi zmínil nic takového neprosazují pouze chtějí (z jejich pohledu) zastavit současnou politiku daných států. Podle mě je smutné, že o tom píšeš jako o radikalizaci (neber to prosím jako urážku), bohužel media pracují správně. :-(
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @suertuda no prave nikto z nas to cele neprecital ale islam obhajujete vsetci.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Kamilkazi No pokud bude příliv imigrantů pokračovat tímhle tempem a bude narůstat počet teroristických útoků v Evropě. Tak následkem bude občanská válka ve Skandinávii a západní Evropě
  • @Edem : asi jen zopakuji, co jsem předtím napsala, ale Korán mi nepřijde horší než Bible (ano, i v Bibli je doslova psáno že je žena podřízena muži) ale záleží na výkladu. Takže pokud 90% muslimů tvrdí A, zatímco 10% B, z jakého důvodu bych měla věřit těm 10%? Nechci to zlehčovat, ale ta panika z uprchlíku mi přijde zbytečná.
    @suertuda Takze diskusia zacala o zakazovani islamu. Myslim, ze zakazovat je zbytocne a nepomohlo by k nicomu. Kriticke zmyslanie by uspelo viac.(menej nabozensky konajucich ludi)
    Koran nikto z nas cely neprecital, takze (hlavne moj) pohlad nan je sprostredkovany od ludi, ktori sa myslienkami v knihe riadia.
    V tychto casoch je nejake perceno veriacich, ktori na zaklade knihy, zabijaju tych, ktori sa nou nemiena riadit. Lenze tento pomer sa v buducnosti moze zmenit. Problematika uprchlikov nie je len ta, ze su to vsetci moslimovia(mame tu ekenomicke otazky, atd.) a potom co v buducnosti, ako sa tento pomer moslimov zmeni?
  • Já strašně nemám rád ty idiotický protiislámský projevy, co se teď všude objevují (kdo má facebook a pár přátel, kteří lajkují "řád strážců koruny a meče" - lol, lidi kteří sdílejí hoaxy jak svině před půl rokem zaměřené na cikány, kteří si aspoň mohou ve světě online pomyslně oddychnout :D , tak ví). Na druhou stranu říci, že radikální islamisti jsou špatní a vrhají špatné světlo na zbytek muslimů je pravda, ale ne úplná. Mám pocit, že tahle konkrétní věta je pro ty "běžné" muslimy mantra a pořád to opakují jako kolovrátek, ale nějak nevidím dostatečný distancování, ba co víc boj proti radikálům.
    Nedávno jsem na fb viděl video, z nějaké konference, že tuším nějací amíci umřeli rukou muslimů, a do téhle diskuze vstoupila nějaká Šeherezáda při těle, a začla hned o tom, že muslimové nejsou stejní a že se na všechny vrhá špína, načež nakrkla nějakou mambu, která tam seděla a holce vyprala žrádlo tím, že má určitě pravdu, a že ona jako ta dobrá muslimka si musí uvědomit, že je občan USA a že má zodpovědnost vůči zemi ve které se rozhodla svobodně žít... Nemůžu to nějak najít, tak kdyby někdo věděl, tak to sem mrskněte (pokud jsem to kdysi neviděl právě tady, teď nevím - hlava děravá =D ). Řekl bych že ta Kleopatra to hrála dost emotivně a honila politický kredit, kdo ví, ale v samé podstatě měla pravdu.
  • upraveno 19. července 2015
    Zde to je:

Ještě to asi i je někde s cz titulkama, ale stejně je asi většina tu nebude potřebovat ;)

Lol.. ten název videa mě baví :D :D :D
  • @Edem : v budoucnosti se může zmenit řada věcí, může tě postřílet psychicky labilní člověk v restauraci, může tě sejmou atentátník, může se toho stát spousta. Mě jen přijde děsně hloupé se tím zbytečně zatěžovat a řešit neovlivnitelné. V této situaci, stejně jako v mnoha jiných bych si brala příklad z Německa. Ale proč žít spokojeně, když se můžeme vztekat, strachovat a nenávidět že? ;-) No proti gustu...
    Jen na závěr : bacha na karmu, on totiž i ten zaostalej muslim je taky jenom člověk :-D ;-)
  • @Dreamer Hej, taky mají cenu její ruce, má přece manželovi sloužit =D A podle podle IS může být i děvka, když před sexem proběhne nějaký obřad a pak je hned rozvedou.
  • svoa00 napsal(a):

@Dreamer Hej, taky mají cenu její ruce, má přece manželovi sloužit =D A podle podle IS může být i děvka, když před sexem proběhne nějaký obřad a pak je hned rozvedou.

těch naivních náctiletých telat, co jim skočí na ty pohádky o tom, jak budou princeznami v náručí svého statečného válečníka, je mi líto. Za svou blbost mnohdy zaplatí krutou cenu. Pokud do toho jdou dobrovolně dospělý ženský, tak si nemyslím, že jsou úplně duševně v pořádku.

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

svoa00 napsal(a):

@Dreamer Hej, taky mají cenu její ruce, má přece manželovi sloužit =D A podle podle IS může být i děvka, když před sexem proběhne nějaký obřad a pak je hned rozvedou.

těch naivních náctiletých telat, co jim skočí na ty pohádky o tom, jak budou princeznami v náručí svého statečného válečníka, je mi líto. Za svou blbost mnohdy zaplatí krutou cenu. Pokud do toho jdou dobrovolně dospělý ženský, tak si nemyslím, že jsou úplně duševně v pořádku.

Vždyť si vzpomeň na GuruJáru, holt někdo má o kolečko víc.
    @suertuda Nesuhlasim, ze buducnost je neovplyvnitelna. Mozes jedine tvrdit, ze nieco sa nestane alebo stane so pravdepodobnostou.
    Takze ja by som hned neodsudzoval ludi, ktory sa obavaju z imigracii. Nie vsetci sa vyslovenie boja a nenavidia atd.(prehanajme nadalej), niektorym to robi starosti, takze mozu podniknut take kroky aby sa zachoval im vyhovojuci status.
  • @Edem Možná, ale jenom fakt možná, některým (třeba mě) vadí, že styl řešení tohoto problému je naprosto idiotský.
  • @Edem to zní skoro děsivě :-) snad ani radši nechci vědět, jaké kroky máš na mysli.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Edem napsal(a):

@suertuda no prave nikto z nas to cele neprecital ale islam obhajujete vsetci.

Kto je všetci? Definuj, prosím.
  • @Gepeto Taky by mě zajímalo, co z toho, co tu zaznělo, vyznívá jako obhajoba. Ale vysvětluj to někomu, kdo by "to stejně radši neřešil", všechno je v poho, protože mě může zabít meteorit, tak co s nějakou násilnickou nábožensky pošahanou opicí, jen ať přijde =D

Mimochodem Němci to řeší hodně. V tomhle roce už vyřizují 450 000 žádostí o azyl a do konce roku to předpokládám bude tři čtvrtě milionu. Můžou se těšit na vzrůst nacionalismu a nenávistné články, až "krutě" přijmou jenom zlomek z nich, ačkoliv podle Ženevské konvence má válečný uprchlík požádat o azyl v první bezpečné zemi.
    upraveno 20. července 2015
    @Gepeto jasne chyba urcite nie vsetci.

@svoa00 este horsie je riesit situaciu jednym diskusnym prispevkom na zaklade minima informacii
    (nemyslim teraz tvoj pohlad v tejto), ako je mozne vycitat z velkeho mnozstva diskusii pod clankami, ktore sa venuju tejto preblematike.
  • Pokud jde o islámské fundamentalisty, myslím si, že jejich spojitost s islámem je tak trochu irelevantní. Kdyby například zčistajasna zmizel islám ze světa, tak se nestane nějaké zázračné prozření, naopak si najdou něco jiného, co jim pasuje do krámu. Třeba i to křesťanství by se dalo zneužít, když by někdo moc chtěl.
  • @Denebola: Tady je ale zjevně rozdíl v tom, že křesťanská církev má nad sebou papeže a ten se jasně vyjadřuje ve smyslu tolerance. Ostatně ve chvíli, kdy by takový čin jasně odsoudila respektovaná hlava církve, tak těžko můžu čekat že když zemřu v "křížové výpravě" vyhlášené místním farářem, že se za to dočkám od Boha nějakého privilegia,... že? :o)
  • upraveno 20. července 2015
    Přijímání uprchlíků představuje problém s těžko odhadnutelnými důsledky. Historie potvrzuje, že na dvě svébytné kultury je evropský palouk příliš malý. U imigrantů z muslimského světa se navíc přidává fakt, že státy, ze kterých pocházejí, nikdy neprovedly odluku církve od státu.

Ta, ač si to dnes již možná neuvědomujeme, byla naprosto zásadním mezníkem pro další vývoj naší kulturní zóny, a pro většinu společnosti je nepředstavitelné, že bychom tento krok měli revidovat nebo, nedejbože ;-), se nějak vracet do stavu před.

V jednom státě nemůžou fungovat dva různé právní systémy, např. v Británii se s tímhle začínají prát. Není se čemu divit, tyhle věci jsou příliš hluboko zakořeněné - tvoří součást našeho bytí a není šance se od nich oddělit, i kdybychom nakrásně chtěli. Výše zmíněná sekularizace státu byla výsledkem celospolečenského koncenzu, neproběhla pro nic za nic a také to odpovídající dobu trvalo.

Příspěvky svoa00 nebo Dreamer jsou jasným dokladem tohoto myšlenkového posunu, ke kterému, troufám si tvrdit, na Blízkém východě ještě nedošli - že si jakási "intelektuální vrstva" myslí to či ono, pro mě absolutně není argumentem.

Pindy o hrozbách terorismu jsou jenom utíkáčky snažící se ignorovat podstatu problému, případně diskreditovat odpůrce imigrace coby nacionalisty a nesnášenlivé asociály. Bagatelizovat možné důsledky nepodložené vstřícnosti (nota bene mám opět dojem, že na základě pokynů "zvenčí") je krajně nezodpovědné.
  • @Jay Jako by tohle byl problém. Radikál vyhlásí, že hlava církve je zkorumpovaná a odchýlila se od původních hodnot náboženství, a je z obliga a jede si po svým. Na podobné argumentaci už pár jiných náboženství (nebo jejich odnoží) vzniklo (Jan Hus, Martin Luther). Radikálovi je jedno, jestli je prohlášen za kacíře v očích oficiálního výkladu, protože jemu se ten oficiální výklad stejně nezamlouvá a chce, aby bylo po jeho (jinak by nebyl radikál). Tady je celkem jedno, které náboženství dosadíš do rovnice.
  • @Denebola: Jan Hus, to je ten pán, v jehož době se o papežský stolec hádali tři "papežové" a upálen byl víceméně jen proto, že církev potřebovala ukázat, jak je jednotná a silná?
    Každopádně to JE součást problému - máš-li tisíc imámů z nichž se ti 50 radikalizuje a vyhlásí válku bezvěrcům, bude to na těch 950 "jen" vrhat špatné světlo, ale nebudou s tím dělat nic. Bude-li jeden "papež", kterého si 950 biskupů zvolí a 50 jej prohlásí za odpadlíka, kterého odmítnou poslouchat, pak to je a priori problém i těch 950 "umírněných"... nehledě na to, že z toho jasně vykrystalizuje, že problém není ta církev, ale těhle 50, kteří se náboženstvím jen zaštiťují.
    Ostatně, těžko se přesvědčuje "zabíjej ve jménu Špagetového monstra", když oficiální postoj církve bude, že vražda je nejhorší hřích, který nelze ničím vykoupit (ne, že takový by tehdy byl postoj Vatikánu a ne, že bych měl pocit, že Hus a Luther byli náboženští fanatici, kteří kázali pro víru zabíjet - naopak Hus byl pro víru ochoten zemřít, Luther taktéž mírnil radikalizaci). Ostatně, vyčlení-li se těch 50 do Církve spolku přátel džihádu, máme jasného adepta na církev, jehož svatostánky by mi celkem na území ČR vadily, ale na nějž by zároveň náš právní systém měl bič, aby to neumožnil.
  • http://www.theguardian.com/film/2015/jul/21/emma-thompson-sexism-in-acting-industry-is-worse-than-ever

Ha! Emma Thompson si stěžuje, že sexismus a agismus je ve filmovém průmyslu je horší než před třiceti lety. Souhlasím. Silných ženských postav je míň, než bývalo, a vidíme míň Sár Connorových a Buffy. Nahradily je Černé vdovy, které prostě cpou do kolonky "sexy mrcha", a Belly ze Stmívání. Je normální, že herci po padesátce hraje milenku třicetiletá žena, i když existuje spousta krásných známých hereček všech věkových kategorií. Ale samy herečky tomu nepomáhájí, když se kvůli kariéře oblékají do těsných šatiček a vystrkují v každém filmu prsa nebo pózují na plakáty s pootevřenými rty jako nafukovací panna.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Přesun tématu ze "Spoileru..."
    @p1e9t9r2
    Hele to už se děje aby se děti nerodili s cystickou fibrozou umele se oplodní a pak se otestuje embrio a to které pro ni nemá gen je vloženo do dělohy nebo pokud mají rodiče nemocné dítě s nevyléčitelnou nemocí nechají si ve zkumavce udělat další zdravé a z třeba vezmou jeho kostní dřeň, aby se uzdravilo to první (mne to příjde jako dítě na náhradní součástky pro to první ) Děje se to ne tak moc často, ale děja a patrně se to bude dít čím dál častěji . A konec tématu
    Co děti na náhradní díly, to je ještě minimum případů... Ale z máminy práce vím o spoustě rodičů postiženého dítěte, kteří si pořídili druhé zdravé ne proto, aby měli další dítě/zdravé dítě, ale aby se o to postižené měl kdo postarat, až oni nebudou moci. To mi přijde dost strašné, protože dítě zavážou k celoživotnému břemeni, které dost komplikuje vlastní život - ne každý je ochoten jít do partnerského vztahu s někým, kdo má na starosti tak náročnou péči o někoho blízkého...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. července 2015
    Mno, téma sexismu je myslím hodně subjektivní, mně osobně třeba připadá, že je ve filmech více než dříve zbytečných mužských postav, které brání správnému rozvinutí vztahů mezi ženami :) Ano, mluvím o pohádkách jako Frozen či Rebelka. Druhá otázka je, co přesně si představujeme pod výrazem "silná postava", podle mě to nelze redukovat do schopnosti popadnout "ľahký guľomet" nebo aspoň palcát, pokud jde o příběh z 15. století. Teď jsem v kině viděl Daleko od hlučícího davu,to mělo být o silné ženské postavě. Mno, tak hlavní hrdinak Bathsheba byla bezpochyby schopnou hospodářkou, to jí musím přiznat, ale jinak ji nelze definovat než jako husu. Takže je otázka, jaká by ta silná ženská postava měla být.
  • Ugla napsal(a):

U imigrantů z muslimského světa se navíc přidává fakt, že státy, ze kterých pocházejí, nikdy neprovedly odluku církve od státu.

Ta, ač si to dnes již možná neuvědomujeme, byla naprosto zásadním mezníkem pro další vývoj naší kulturní zóny...

Tak u nas este neprebehla odluka, takze este nepatrime do vasej kulturnej zony :). Ja teda nevidim nejaky zasadny rozdiel medzi nasimi kulturnymi zonami.
  • @flanker.27 Tak samozřejmě o zbraně nejde. Ripleyová a Beatrix Kido nejsou silné postavy kvůli tomu, že ovládají plamenomet a meč. Clarice Starlingová nebo princezna Leia jsou silné postavy a nejdou popsat jako bojovnice. Je to prostě o osobnosti. To, když se scénáristi její sílu (nebo rádoby sílu) ukazují na úkor mužské postavy, je samozřejmě špatně.
    @Hildegarda Aha, na Slovensku máte konkrétní náboženskou ideologii propojenou s vládními funkcemi, takže stát vidí zdroj moci v bohu, představitelé církve státu a církve jedno jsou, stát např. neuznává "svatby na radnici" nebo rozvody, ukládá povinný křest a pod., hmm, zajímavé :roll:

Anebo ne?

Ústava Slovenskej republiky
    Čl. 1
    Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.
    Čl. 2
    (1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.
    (2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.
    (3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.

No, jak se praví, boha jeho...
    @svoa00 Mno, miniálně u Kill Billa bych podíl meče na síle postavy úplně nebagatelizoval, ale možná ze mně mluví neznalost, protože pro mě jsou Tarantinovky tak nechutné záležitosti, že se na žádnou nevydržím koukat déle než 5 minut. Princezna Leia je z daleké, předaleké galaxie a moc pohádková, takže ze zmíněných by nám zůstala krotitelka Vetřeců a jedna vyšetřovatelka, tam uznávám, i když co se akčních scén týče, tak opakuju, že jediná ženská, které to žeru, je Linda Hamilton v druhém Terminátorovi. Osobně je pro mě ale nejsilnější ženskou postavou Ivy Walker (Bryce Dallas Howard) z Vesnice, kombinace křehkosti i neobyčejné odvahy a odhodlání.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.