Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
BTW může být trochu problém v terminologii, ono zažité "odluka církve od státu" není totiž úplně přesné, třeba v angličtině se říká "separation of church and state", což je podle mě přesnější. Lépeto vyjadřuje právě tu nesvázanost státní moci a vůbec veřejných záležitostí s náboženstvím.
Vulgárně řečeno jsou "naše" křesťanské církve již částečně "ochočené" a zbavené přímé moci. To v žádném případě neznamená, že by neměly vliv nebo ambice na víc, ale minimálně na papíře podléhají státu, tudíž občanům, a ne naopak. Opakuji, že tohle je výsledek poměrně dlouhého vývoje, nevzniklo to ze dne na den, a už vůbec ne bezkonfliktně. Je tudíž dosti riskantní přijímat sem "uprchlíky", kteří jsou zvyklí na odlišné pořádky, navíc vycházející z jiného kulturního základu.
EDIT: @svoa00 - co třeba Furiosa v novém MAD MAXovi?
A doufám, že za svoji nezodpovědnost (hlavně že zachránil svoji kůži) bude odpovídajícím způsobem potrestaný, ne že se to svede na chybu zabezpečení.
Každopádně tam neměl vůbec vjíždět, když blikala světla. Ale myslím, že to dopadne tak, že "na světla svítilo sluníčko a nebyla vidět".
Podobně bohužel přišla kamarádka o bratra (bylo mu 16), kdy autobus MHD najel na přejezd se zvukovou signalizací a nestihl to :(. Ani nevím, jak nakonec dopadlo vyšetřování, ale 3 lidi byli mrtví a minimálně rodina té kamarádky byla postupně zničená (došlo k totálnímu rozpadu rodiny).
Už nějaký rok a půl jsem náplava, takže dost často se přemísťuji po D11 na trase HK-Pha a když vidím, jak náklaďáky jezdí, nedivím se ničemu. Už jsem byla i svědkem nehody jednoho kamionu, kdy řidič před námi měl mikrospánek a vjel do příkopu. Naštěstí se nikomu nic nestalo, náklaďák najel na svodidla, na kterých se zašprajcnul a všichni za ním to ubrzdili. Řidič byl chvíli zmatený (nejdřív jsme nevěděli, jestli rozumí česky), ale naštěstí po chvíli začal normálně komunikovat. Tak se volalo na policii, aby ho nechali vyprostit (ten náklaďák). Nejhorší na tom čekání bylo, že na dálnici náklaďák vyoral spoustu šutrů (i větších jak pěst) a i přes blikající auto + náklaďák + trojúhelník další auta ani nepřibrzdila a odpalovala ty šutry jak projektily. Dostat to do hlavy, už nemusíme nic řešit - řidič náklaďáku, jak byl ještě v šoku, furt pobíhal kolem, takže jsme ho museli zahánět, aby ho to netrefilo. Od tý doby, když vidím náklaďák jak carvinguje po pruhu, mám tepovku asi tak 1000.
A kdybych chtěla být nekorektní, tak u nás v HK je nejhorší osobák rychnovák (ještě horší je rychnovák čepičář/kloboukář a úplně nejhorší rychnovák čepičář/kloboukář s platem vajec v kufru na polici) a kamioňák polák :D
Mno, Portugalci přitvrdili a budou mít konzultace pro ženy, co chtějí na potrat. Nejzajímavější stejně je, že několik let tam byla interrupce krytá zdravotním pojištěním, jako by tu ženu léčili z nemoci.
Otec moze dostat 7 az 12 rokov. Sused nedostal za vrazdu revolverom ani pol roka...
Je to hrozná tragédie, otec je pako a pravděpodobně si to bude do konce života vyčítat. Ale zavinil něčí smrt a tudíž je nějaký postih na místě - až vyšetřování a soud stanoví, jaké bude výše (neznamená to, že hned dostane 12 roků bez ptaní), protože víme prd, jak to vlastně bylo.
Nechci to bagatelizovat, ale vypovídá to o člověku, o tom, že prostě člověk není neomylný a stačí trocha nepozornosti a neštěstí je na světě. Na jednu stranu kapitální hloupost, na druhou je takového úletu asi za jistých okolností schopno až příliš mnoho lidí.
Ja nie som neomylny clovek, ale ak by som mala vodicak, viem, ze sa mi to moze prihodit. Naucili sme preto nasu stvorrocnu dceru, aby sa, keby sme ju zabudli v aute, dokazala vypnut z autosedacky, presla k volantu a trubila tak dlho, ako bude vladat. A este sa snazime vzadu nechavat kluce. Pretoze, ak ides do prace/domov, tak po kluce sa vzdy vratis, ak ich zabudnes, pretoze inak sa tam nedostanes.
@Krisa co sa tohto pripadu tyka, vie sa ovela viac, ako pri inych.
Vina je jasna, vinnik je potrestany na cely zivot, ale naparit mu hoci len najnizsiu hranicu 7 rokov a pripravit tri deti o otca...rozvrat rodiny je stopercentny. Aky ucel tu ma splnat trest? Ak poucenie a napravu u rodica, to je myslim uz mimo misu, ak vystrazny prst pre ostatnych rodicov, tak to je skor smrt dietata ako vazenie.
@Hildegarda Naprosto souhlasím, tady vězení k ničemu dobrému není (teda předpokládám, že tam to dítě nenechal schválně).
Každopádně jsem ráda, že do školky chodíme pěšky.
http://www.washingtonpost.com/lifestyle/magazine/fatal-distraction-forgetting-a-child-in-thebackseat-of-a-car-is-a-horrifying-mistake-is-it-a-crime/2014/06/16/8ae0fe3a-f580-11e3-a3a5-42be35962a52_story.html
Nedivim se, ze autor je nositelem Pulitzerovy ceny, je to sice tezke cteni, ale je to fakt dobre napsane.
Ten clanok vyjde po slovensky nasledujuce dni v .tyzdni
Jinak já mívám často opačný problém, i když jedu sama, tak volám: "Hele, bagr!" a přibržďuju.