Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1310311313315316581

Komentáře

• upraveno 8. srpna 2015
    Tyrion Lannister napsal(a):

@Mikke

Mikke napsal(a):

Já teda radši vedra než zimu.

Přesně lepší +39 než -39, to by byl skutčný průšvih
    Já teda radši tu zimu. Skutečný průšvih je leda letošní sucho, bohužel nemalé části lidí to ještě pořád nedocvaklo.

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Pardon, zapomněl jsme přesunuto. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Tyrion Lannister Budu brečet. Pod 20 stupňů mrznu :D
    Ale tohle už je fakt trochu moc. Nejsem schopná se pořádně vyspat, celý dny mě pálí oči a ještě ke všemu mám nakázáno ležet, takže kromě olepenin budu mít brzo i proleženiny.
    No a ještě máme vyschlou zahradu, jsme připojeni jen na studnu, zvěř se smaží ve vlastním kožichu a nejšílenější zvíře si asi usmaží mozek na zahradě (furt lítá jak čamrda).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Krisa Sesdin pes sa ešte just vždy vyvalí do priameho svetla a hovie si tam, druhý zase sa zababuší do perín, akoby mu bola zima :D A ten náš si nájde najchladnejšiu podlahu, mierny prievaník, vyvalí sa a leží v chlade.
  • @Krisa doma mi vystupila teplota na 29,5 a to sa uz mozog vari aj mne
    Lezanie ti ale fakt nezavidim. To je teda vopruz.

Dve zname rodia o dva tyzdne, obe vyzeraju ako keby dva tyzdne prenasali, nohy spuchnute, ruky takisto a obe maju este male decka na krku. Pri nich si vzdy poviem, ze moze byt aj stokrat horsie
    Hildegarda napsal(a):

Lezanie ti ale fakt nezavidim. To je teda vopruz.

Já teda taky dost podvádím, ale ono se to prostě nedá vydržet.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister no co asi budu vsetci postovat " SNEŽÍ, u nas uz pol metra a podobne ...
    Edem napsal(a):

no co asi budu vsetci postovat " SNEŽÍ, u nas uz pol metra a podobne ...

A nemohlo by být chvilku normálně = ani kupy sněhu ani pařák jako prase?
  • Hildegarda napsal(a):

Dve zname rodia o dva tyzdne, obe vyzeraju ako keby dva tyzdne prenasali, nohy spuchnute, ruky takisto a obe maju este male decka na krku. Pri nich si vzdy poviem, ze moze byt aj stokrat horsie

Jo, v těch červencových vedrech jedna známá porodila v autě cestou z koupaliště a druhá to o týden později stihla jen tak tak. :-)

• To sucho je hnus :-( zahrada vypadá otřesně, sice si tady neujíždíme na anglických trávnících, ale teď už tam neroste vůbec nic, ani mech ani sedmikrásky a jetel a stromy pláčou a shazujou co můžou.
  • http://www.novinky.cz/domaci/376891-klima-se-meni-rychleji-nez-jsme-ocekavali-rika-expert.html

Ježiši, občas bych nejradši ty neumětely, co píšou černou kroniku vydávající se za zpravodajství, vzala po hlavě pánví. Hlavně aby všichni blbci mluvili o tom, jak ty horka budou pořád horší. Ne, nebudou. I kdyby se Česko fakt posunulo do subtropického pásma, tak to rozhodně nebude vypadat jako letošní léto. Bohužel to extrémní střídaní teplot už je za poslední roky prověřená realita.
    upraveno 9. srpna 2015
    @undefined
    svoa00 napsal(a):

http://www.novinky.cz/domaci/376891-klima-se-meni-rychleji-nez-jsme-ocekavali-rika-expert.html

Ježiši, občas bych nejradši ty neumětely, co píšou černou kroniku vydávající se za zpravodajství, vzala po hlavě pánví. Hlavně aby všichni blbci mluvili o tom, jak ty horka budou pořád horší. Ne, nebudou. I kdyby se Česko fakt posunulo do subtropického pásma, tak to rozhodně nebude vypadat jako letošní léto. Bohužel to extrémní střídaní teplot už je za poslední roky prověřená realita.

Jedna z dalších věcí ve které se Vašek Klausů trochu sekl, tohle svědčí o tom, že globalní oteplování evidentně mýtus není, bez ohledu na to, jak moc za to lidi můžou. :-k
  • Počkejte si pár tisíc let a přijde doba ledová. :D
  • @Tyrion Lannister Není to globální oteplování (v některých oblastech jsou v zimě v posledních letech extrémní mrazy), ale opravdu spíš změna klimatu. Ale jsou mi proti srsti ty "hrozivé" scénáře pro rok 2060. V roce 2060 nejspíš už lidstvo bude umět regulovat počasí i srážky a stabilitu podnebí (jo, uděláme z planety svojí děvku :D), před 45 lety taky nikdo nevěděl o internetu, mobilech a jak moc ovlivní svět.
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

@Tyrion Lannister Není to globální oteplování (v některých oblastech jsou v zimě v posledních letech extrémní mrazy), ale opravdu spíš změna klimatu. Ale jsou mi proti srsti ty "hrozivé" scénáře pro rok 2060. V roce 2060 nejspíš už lidstvo bude umět regulovat počasí i srážky a stabilitu podnebí (jo, uděláme z planety svojí děvku :D), před 45 lety taky nikdo nevěděl o internetu, mobilech a jak moc ovlivní svět.

Podle trilogie Návratu do budoucnosti z 80. let jsme měli mít v roce 2015 létající auta, zase bych nepřeceňoval naše schopnosti. Výzkum SSSR ohledně ovládaní počasí nedopadl zrovna nejlépe, stejně tak ve USA s tím neslavili zrovna úspěch. Navíc by se to dalo poměrně snadno zneužít, místo jadernými zbraňemi by se vyhrožovalo vichřicemi, bouřkami nebo tsunami (a kdo by mohl říct, co vyvolala příroda co nepřatelská země). Špatný nápad, nemluvě o tom, že pro fungující technologii na ovládání počasí v současnosti neexistují realné základy, zatímco historie telefonů a internetu se táhne prakticky od 2. světové války. Tudíž, pokud se do roku 2060 nenárodí člověk se schopnostmi Storm z X-Menů, počasí se regulovat nebude.

@Tyrion Lannister A čo HAARP =D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Gepeto Hromada konspiračních teorií
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Gepeto Hromada konspiračních teorií

Přesně a svět ovládají Svobodnì zednàři s ilumináty a brzo převorství sionské odhalí Svatý Gral =D Ne vážně, nikdy se nic neprokázalo a na ta směšná obvinění Venezuely nemá smysl reagovat. To zařízení za posledních let nic pořàdného nepředvedlo a ani nepředvede. Kdyby USA mělo takovou technologii, proč by už dávno nesmazali Islamský stàt z povrchu zemského? Blbost, krom toho takový ARPANET mèl už výsledky od začátku, to samé německà Enigma.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    @svoa00 I když pojmy globální oteplování a změna klimatu označují trošku odlišné věci, obvykle se jimi myslí to samé. Takže by mě zajímalo, co myslíš tím "není to globální oteplování, ale opravdu spíš změna klimatu". V každém případě si myslím, že změně klimatu (antropomorfními vlivy, neboli vlivem lidí) by se pozornost věnovat měla. A taky se věnuje, viz modely klimatu. Pokud modely předpovídají růst teploty, tak přece neřeknu "to je nějaká blbost, kašlu na to, jdu na pivo, ono se to za 50 let nějak vyřeší samo".

Pokud nechápeš, proč by se jako klima mělo nějak měnit těmi antropomorfními vlivy, tak se zkus zamyslet nad následující situací. Nejdříve je teda potřeba vysvětlit, co je to pozitivní zpětná vazba. Je to změna, která vede ještě k větší změně, což se děje v cyklu. Příkladem může být nějaká epidemie -- čím více lidí je nakaženo chřipkou, tím více lidí se nakazí taky, a tak pořád dokola. Změna klimatu by mohla být způsobena podobnou zpětnou vazbou. Zvýší se množství skleníkových plynů (oxid uhličitý, metan) v atmosféře a tím vzroste teplota. Zvýšení teploty povede k snížení odrazivosti planety (zmenší se povrch kryosféry) a menší odrazivost znamená vyšší teplotu, že jo. A máme hned jednu pozitivní zpětnou vazbu (menší povrch kryosféry -> zhoršení odrazivosti planety -> vyšší teplota ovzduší -> menší povrch kryosféry). Další pozitivní zpětná vazba je například: více oxidu uhličitého -> vyšší teplota ovzduší -> vyšší teplota oceánů -> zhoršená schopnost oceánů pohlcovat oxid uhličitý -> více oxidu uhličitého.

Že se množství oxidu uhličitého zvyšuje se měří tak, že se vytáhnou vrstvy ledu z jižního nebo severního pólu a pozoruje se, v jaké části je jak velká koncentrace toho skleníkového plynu. Je to jako letokruhy v řezu kmenem, kde lze vidět, jak se střídala zima a léto (a taky stáří stromu).

Jo, taky se mi nelíbí, když se mluví o klimatu zrovna v době, když je horko (je to taková manipulace). Nějaký extrém přece nemusí nic potvrzovat, v roce 2003 byly taky obrovské horka. Přišlo mi, že ten klimatolog pouze informuje veřejnost a idnes se toho samozřejmě chytne zrovna, když je venku horko. Ale je to jedno, lidé mají tu vlastnost, že řeší věci až jakmile jim teče pořádně do bot. A všude se snaží používat svoje vlastní logické uvažování: "globální oteplování? vždyť venku je -10 °C, to je pěkná pitomost".

Na závěr tu dám citaci z knihy Meze růstu:
    In the end the world’s nations acknowledged that they had overrun a serious limit. Soberly, reluctantly, they agreed to give up a set of profitable and useful industrial products. They started to do so before any economic, biological, or human damage was observed, and before there was complete scientific certainty. They probably did it in time.
    Pokud někomu není jasné, o čem ta citace je, tak mluví o ozonové díře.
    upraveno 9. srpna 2015
    Paul doesn't always post. But when he does, it's 1000+ characters long :D
    @Tyrion Lannister to už je duveryhodnejsi ta teorie, že Turci mají dohodu s ISIL, tomu se i dá věřit
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister to už je duveryhodnejsi ta teorie, že Turci mají dohodu s ISIL, tomu se i dá věřit

To je realita. Turkové chvíli spolupracují z Kurdy, někdy zase s IS, protož pro ně jsou teroristi jak Kurdové tak IS, ale vzhledem k tomu, co se děje IS brzo docílí toho, že sjendotí Kurdy a Turecko. Doteď se jim povedlo sjednotit všechny kurdské kmeny, které se dřív mlátily mezi sebou. Kdo seje vítr, sklíží bouři.
    Jinak všichni se koukněte do novinek na 6. řadu, dobré zprávy :D
    @Tyrion Lannister No Erdogan s ISILem sympatizuje, takže ona tam nějaká tichá dohoda asi bude
    upraveno 10. srpna 2015
  • @Tyrion Lannister To, že je něco potencionálně zneužitelné, lidi nikdy nezastavilo v tom uvést to do praxe. Nedávno se objevil článek, že potencionálně zneužitelný je genetický výzkum (v případě úpravy DNA hmyzu, třeba). A pokud by mělo snížit počet tajfunů a extrémní výkyvy teplot snížení podílu CO2 v atmosféře, tak nevidím důvod, proč by si s tím lidstvo nemohlo poradit s něčím na základě dneska už známé technologie a ne fenomenálního objevu. Zkrátka čím větší to bude problém, tím větší bude potřeba ho řešit ;-)

Jinak ten odhad budoucnosti... Ve Vesmírné odysee se taky lítá k Jupiteru, ale sám Clarke se vyjádřil, že v době psaní měl důvod tomu věřit, protože byl vesmírný program v plném proudu. Jestli znáš Minority Report, tak tam je prý celkem uvěřitelný obraz technologií, které můžeme mít v roce 2054, teda aspoň to tvrdí parta futurologů, které si Spielberg tehdy pozval.
  • K odhadu budoucnosti - 1993 Star trek, Temné zrcadlo - Děj se odehrává někdy po 2360 a úplně geniální je, jak tam kopírují data na čipech s tím, že mají nějaké supernové s kapacitou asi 64 TB. Vzhledem k tomu, že po 20 letech externí disk 1TB není žádný div, tak je vidět, že někdy vývoj brutálně podhodnotí... :o)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Jay na druhou stranu, vezmi v potaz jak dlouho se předpokládalo, že maximální kapacita paměti které kdy bude dosaženo bude 1mb.
  • @Everett_Young: Já v tomto proti autorovi neříkám ani popel (jako ta kniha je dokonalá), jen demonstruji, že jsou i opačné případy, tedy že autor (i za nejlepších znalostí) prostě brutálně podcení budoucí vývoj...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.