Vytržený jazyk
Při pročítání západozemských letopisů mne zaujala poznámka o "odjazykování" Ilyna Payneho. Repektive její časové začlenění. Já měl za to, že to nařídil šílený král Aerys jako trest za to, že se Payne nechal slyšet, že ve skutečnosti vládne Západozemí jeho pobočník, lord Tywin.
Takto to spíš vypadá, že to bylo z jiného důvodu. Ví snad něco o Lyannině dítěti? Nebo něco jiného?
A mohl by to prozradit, dejme tomu Jaimemu?
Takto to spíš vypadá, že to bylo z jiného důvodu. Ví snad něco o Lyannině dítěti? Nebo něco jiného?
A mohl by to prozradit, dejme tomu Jaimemu?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Existuje víc způsobů, jak se domluvit.
"u cesty" jsem moc nepobral...ale podrick s ním samozřejmě něco společného má, krom jména i krev ;)))btw, našel jsem ještě jednu timeline na Keepers of the Citadel. Ta rok 283 potvrzuje.
Tuhle teorii nabouráva fakt, že ještě pořád by to mohl napsat, nakreslit, nebo najít hodně výmluvná gesta.Beru spět, na wiki je napsané, že zhodou okolností i přes to, že je šlechtic, je nevzdělán - žádné čtení ani psaní. Teď nám zbylo je kreslení a řeč těla a v tomhle směru od Ilyna asi taky moc čekat nejde.
A zajímavá je pasáž v Hostině, kde při jednom tréninku Jaime skončí v řece s Ilynoým mečm na hrdle a ten ho pak posune až ke rtum a pak prostě odkráčí.
S Podrikem je podle wiki "vzdálený bratranec".
Pořád si myslím, že kdyby chtěl, tak se zvládne dorozumět (slyší a malovat a "ukazovat na obrázky" by zvládl taky...). Ostatně, za těch bratru patnáct let se "musí" umět dorozumívat sakra dobře.
A napadlo mi, možno, že ozaj niečo vie, ale vytrhnutý jazyk bol varovanie, že ak by chcel prezradiť ešte niečo viac, sankcie budú väčšie.