Hra o trůny 6x03 - Oathbreaker - Ice & Fire

upraveno 17. května 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6x03 - Oathbreaker - Ice & Fire

Daenerys poznává svou budoucností a Bran minulost. Tommen konfrontuje Nejvyššího vrabčáka, Arya se stává nikým, Varys nalezne odpověď a Ramsay dostane dárek.   Režie: Daniel Sackheim Scénář: David Benioff, D. B. Weiss

Číst celý článek zde

2

Komentáře

• V tejto sérii môžeme očakávať veľkú bitku na severu.. Ja osobne typujem že divoký na čele s Jonom pôjdu spolu s Manderlyovcami, Reedovcami, Umbermi, Karstarkmi, Horskými kmenmy, bude snimi Sansa a jej ochrankyňa a nejako sa podarí újsť Rickonovi a Oša pri tom hrdinksy zomrie... Boltona popravia a celý ich rod vymažú raz a navždy z historie... Je to pravdepodobne nereálne ale takto si to želám
  • @dadkov Jenže to už pravděpodobnější, že Ramsay znásilní i Rickona :onfire:
  • @svoa00 tak z traileru na túto sériu sme videli Sansu oblečenú v šatách so zlovkom takže neni oblečená ako lady Bolton. To nám dáva nádej že počas bitky bude na strane svojich priateľov a rodiny. Dúfam že tam bude aj jej ochrankyňa. Videli sme ako falanga bolton army útočí na Tormunda a jeho divokých.. Dúfam že Jon aj Duch sa ku ním pripoja tiež a obor bude bojovovať spolu snimi.. Reálne minimálne Reedovci sa pripoja aj keď podla kních ich je len pár stoviek.. O horských kmenoch mám pochybnost lebo ich už raz vynechali. Minimálne Manderlyovci si zachovajú lojalitu k Stark house. Ak Small Jon z kníh je aspoň čiastočne charakterovo podobný tomu z kníh tak aj on a jeho armáda sa pripoja k Starkovcom.. Neverím že Great Jon zomrel, popraviť ho asi nemohli zo strategických dôvodov a prirodzene snáď neumrel to by bolo mega zlé...Nezabúdajme že Karstark je stále Stark... Oni sú jedna rodina a Boltoni sú tí ktorý celú existenciu bojovali proti nim... Verím že bude platiť veta: "Sever si pamätá"
  • @dadkov Velký Jon sice na Rudé svatbě v seriálu vůbec nebyl, ale pochybuju, že se k němu někdy vrátili. Jo, nedává smysl, že by Umberové a (všichni) Karstarkové upřímně podporovali veřejně známého magora Ramsayho. Když už chtěl Umber někomu Rickona předat, tak by si určitě vybral už Roose. Ale jak jsem říkala, po Stannisovi a Martellovcích se už fakt nedá čekat, že logický vývoj nebo motivace D a D v něčem bránily.
  • @svoa00 škoda že kniha je o toľko rozsiahlejšia a prepracovanejšia ako seriál.. Verím v to že tam nakoniec nejako zachovajú to o čom nás Martin presvedčoval vo všetkých knihách
  • @svoa00 ešte taký detail.. v scéne kde privedú Rickona som si iba ja všimol že tam bolo viacej vojakov Umberov ako Boltonov a defacto v miestnosti mali väčšiu vojenskú silu... Viem že je to nerálne ale mohli ho tam teroreticky vyriešiť a pomocou Rickona sa cez nejaké cestičky dostať preč z hradu...
  • upraveno 10. května 2016
    Já se obávám že Jon bude bitvu prohrávat a zachrání to Malíček s armádou Údolí, ježto se tam nějak přesune - buďto přes Šíji nebo po moři n e b o teleportem. A scénáristé nás donutí mít ho aspoň trochu rádi :D (nepovede se buď jak buď).
    Tajně tedy doufám že mladý Umber není až takový zmrd a obrátí nebo mají něco v plánu (já vím, já vím), že tu přísahu odmítnul Ramsaymu složit, protože pro něj ta slova (bez ohledu na to co tam žvanil) něco znamenají, že Umbeři nejsou "cunts" like Roose Bolton.. Nebo přinejmenším doufám že tam zahrnou Manderlye jako stále loajální ke Starkům jakožto jediný jižanský rod na Severu a trochu Manderlye přiblíží divákům nečtenářům (já vím, já vím).

Jako mě na tom v podstatě zatím nejvíc vadí nakládání se severskou šlechtou. North si má pokud vím dost remembers. A zatím dělají z mladý generace samé sráče. Boltoni byli divnej a lehce neloajální rod od vždycky a mezi Starky a nimi byla nějaká zlá krev, a Ramsay měl být výjimka tuplem, ale to že každý mladý lord na sever pohrdá svým otcem, tradicemi a vším čím sever je, to nepochopím.
  • JayJay
    upraveno 10. května 2016
    @svoa00: Tak pořád je možné, že předání Rickona je jen velmi odvážný risk, jak si získat důvěru Ramsíka, aby jej v jeho stylu mohli bodnout do zad - Frey "vdával" dceru a zmasakroval hosty ve svém domě, Umber může předat "Most wanted", získat za to propuštění Great Jona a pak vykydlit dvacet dobrých mužů...
    @dadkov¨: Tvá věta "Ak Small Jon z kníh je aspoň čiastočne charakterovo podobný tomu z kníh"... Jo to asi je :o) Ostatně ten z knih, není takový jako že trochu tuhý?
  • @undefined je je tuhý ale išlo mi o to že v knihách sa tuším vrhol pred Roba aby to schytal miesto neho (nie že by to pomohlo)... tu mi išlo o tento charakterový prvok... že jeho oddanosť je neoblomná
    image

toto tipujem na Mace tyrrel si ide po dcéru spolu s armádou a hodí sa to aj Jaimemu.. takže je to aj organizačne správe.. Lord velitel ide po svojho brata v zbrani a po svoju kráľovnu

--------------------
    tuto je pravdepodne ser Gregor Strong ako zabíja jedného z tých fanatických veriacich
    image
  • image

tá červená zástava mi dosť priponía prápor Umberov takže to trochu zabolelo
  • Chundeláčův "štěk" v téhle sérii byl opravdu malý....
  • @Direwolf možno sa ešte objaví
  • Je stejně zajímavý, jak každej Ramsaye poslouchá. Přitom bych předpokládal, že v okamžiku Rooseho smrti na nějakou pochybnou věrnost (navíc vynucenou brutalitou) rychle rody Severu hodí bobek. Ještě možná tak Karstarkové asi nebudou mít jinou možnost, než zůstat v opozici vůči Starkům, ale ostatní? A Ramsay možná má ouřední lejstro, které z něj dělá právoplatného dědice Boltonovic rodu, ale jak to s takovými dokumenty bývá v realpolitice asi víme všichni (Marie Terezie by mohla vyprávět). Samozřejmě seriálový Ramsay je válečný génius, který porazil na hlavu Stannise, ale stejně mi přijde, že se mu dává až moc prostoru. Už by mohl dost brzo spadnout na držku.
  • Nakonec stejně všechny vymlátí Brienne of Tarth, hned na to sama rozseká armádu bílých chodců spolu s nočním králem, potom přiletí Daenerys na drakovi, zařve „ájem Denerys Stormborn atd. atd.,” nahodí lobomomickej úsměv, odletí spolu do KL, kde založí female kingdom a to všechno za bouřlivýho potlesku a jásotu všech průměrnejch diváků, kteří se budou rozplývat nad tím, jak to ti tvůrci skvěle vymysleli.
  • Moc se mi tady v tom díle nelíbil namyšlenej Eddard "Now it ends".... jestli se dobře pamatuju, tak se rytíře snažil přesvědčit ať nebojujou, že to je zbytečný ne? A ti severští lordi taky zklamání no... Myslim, že Harrion Karstark by se neotočil proti Starkům ani po tom, co se jeho rodině stalo, to jenom ten Arnolf jo, protože si chtěl přilepšit... To samý Umberové...
    Ale jsem rád že v knížce najde Davos Rickona někde jinde a snad s žijícím Chundeláčem... a ne TOHLE...
  • V dalším díle nás asi bude čekat dlouho očekávaný Raid on Vaes Dothrak. :D
    Divoši tam nemůžou zabíjet, takže nebude problém vysvobodit Dany. Aspoň tak nám to DaD odůvodní.
  • @Aidunale Ale oni tam můžou zabíjet. Jen nemůžou nosit zbraně.
  • A ještě si nejsem jistý, jestli tohle omezení platí i vůči ne-Dorthakům. :-)
  • Já bych tam poslal Brienne, ta by jí zvládla osvobodit a ještě během toho zabít Stannise.
  • Tak já nevím díl jsem viděl a toho rickona absolutně nechápu :D
  • Vážení, já si myslím, po zkušenostech se seriálem, že pokud už DaD udělali z Umberů zrádné kurvy, tak je takovými i nechají. Mimochodem - v 2. epizodě si Boltonové libují, že mají spolu s Karstarky, Umbery a Manderlyi (!!!) víc vojáků než ostatní rody Severu dohromady, takže váš optimizmus ohledně spojenců pro Starky rozhodně nesdílím - tvůrci seriálu tento rod patrně nenávidí víc než G.R.R.M (a to už je co říct), zato krvesmilnou ostříhanou čubku přímo zbožňují. Navíc mám vážné obavy, že děj seriálu nutně ovlivní (a to jedině k horšímu) obsah připravovaných knih, protože dědek se podvědomě bude snažit vyjít vstříc divákům-nečtenářům. Zkrátka zmínka výše o seriálu jako o čemsi hnědém z přístaviště je více než výstižná :evil: .
  • svoa00 napsal(a):

@dadkov Jenže to už pravděpodobnější, že Ramsay znásilní i Rickona :onfire:

To je velmi, velmi pravděpodobné - nebo ho alespoň vykastruje :spike: . Logika a vůbec jakýkoliv smysluplný děj dostávají čím dál víc na frak :-x .
  • @Crocuta O to slavnější bude konečné vítězství Starků! :-D
  • Crocuta napsal(a):

Vážení, já si myslím, po zkušenostech se seriálem, že pokud už DaD udělali z Umberů zrádné kurvy, tak je takovými i nechají. Mimochodem - v 2. epizodě si Boltonové libují, že mají spolu s Karstarky, Umbery a Manderlyi (!!!) víc vojáků než ostatní rody Severu dohromady, takže váš optimizmus ohledně spojenců pro Starky rozhodně nesdílím

Řekl bych, že Remzy to myslel tak, že stačí získat podporu těchto tří rodů a zbytek Seveřanů se může jít šťouchat dřevěnými klacky. Asi nebude náhoda, že dva ze tří zmiňovaných už mají pod sebou( i když mi nedají spát Umberové), řekl bych že to zní jako půda pro jistého velmi tlustého pána s knírem...

@Crocuta Nemyslím, že Martin má něco proti Starkům. On sám zmiňoval, že pro něj jsou postavy hlavně způsob, jak děj vyprávět tak, jak chce, a ne že k nim má nějaké extra sentimentální citové vazby. Prostě někteří posloužili k vyprávění tragických příběhů (jako dost jiných postav), další zase k nastínění drsnosti Martinova světa a Bran... to se právě ještě uvidí a je to na jeho lince nejlepší. Co se týče scénáristů... nemyslím, že je zaujatost. Prostě je neuměli a neumějí pojmout jinak než klaďáky, co slouží jako boxovací pytle. Doteď jsem nepochopila, proč by seriáloví diváci měli mít kohokoliv z nich snad kromě Jona Sněha opravdu rádi.
    svoa00 napsal(a):

@Crocuta Nemyslím, že Martin má něco proti Starkům. On sám zmiňoval, že pro něj jsou postavy hlavně způsob, jak děj vyprávět tak, jak chce, a ne že k nim má nějaké extra sentimentální citové vazby.

tomu absolutně vůbec nevěřím! Myslím, že je dost vidět, kde se s tím vyprávěním trápí a jak miluje propracované vícevrstevné charaktery (=v Písni hlavně psychopati a šmejdi všeho druhu).

Tak si říkám, kam povede současné hromadné vyvražďování postav. Chápu, že ukončují dějové linky, ale takhle děj postrádá jakoukoliv hloubku. Je třeba smutné si uvědomit, že v celé Noční hlídce známe jedinou postavu jménem (Sam je mimo, takže Jon velitelství předával nikoli příteli, ale jediné možné osobě). U Divokých známe postav více - celé DVĚ! (Wun Wun a Tormund)
  • Tarin napsal(a):

Asi nebude náhoda, že dva ze tří zmiňovaných už mají pod sebou( i když mi nedají spát Umberové), řekl bych že to zní jako půda pro jistého velmi tlustého pána s knírem...

Ten tlustý pán s knírem bude určitě Jiří z Poděbrad. :-)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.