Hra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire

Tyrion uzavírá dohodu. Jorah a Daario podniknou náročnou výpravu. Jaime a Cersei se snaží vylepšit svou situaci.   Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Daniel Sackheim  

Číst celý článek zde

1235»

Komentáře

• upraveno 21. května 2016
    Jay napsal(a):

@mija: Ano, knižní Malíček se neteleportuje, GRRM to má zmáknuté zatraceně dobře, o tom není žádná pochybnost. (Jinak začátek na západě a východě se mi nezdá tak posunutý - poprvé se linky protnou na debatě o její svatbě s Drogem na jednání Malé rady, což mi přišlo, že je několik měsíců po začátku vyprávění, dost dlouho na to aby obě linky doputovaly do stejného zdroje)

O tom, že u DnD to tak není bych nepochyboval - pokud vím, tak Brienne se těsně minula s Malíčkem, když vezl Sansu na svatbu, vyrazila za ním poměrně bezodkladně a je asi tím posledním, od koho bych čekal, že se bude zdržovat. Takže chvátající Brienne dorazí po svatbě, zabije Standu a pomůže Sanse prchnout (nejspíše pár dní po svatbě, jinak by se Brienne někde jen dloubala v uchu,... a Sansa by nejspíše byla o dost zuboženější...) a Malíček už je zpátky v údolí a dokonce ví, že Sansa uprchla za Jonem -> Buď teleport, nebo alespoň palantýr má... Nebo MOŽNÁ (ale tomu nikdo nevěří) jsou události v údolí posazeny "za dlouhou dobu" a Údolní dorazí v době, kdy už si Sever vyřeší dávno vše sám... Nehledě, že armáda údolí v seriálu zapomene na nějakou Moat Cailin, která je z jihu nedobytná (seriálový Robb věděl) a jestli, tak se najednou teleportuje až k Zimohradu.
    O tom, že se uměla teleportovat i Yara s lodí na východní pobřeží k Hrůzovu netřeba mluvit, že?

Tak v tom seriálu jsou chvíle, kdy hrdinové cestují opravdu "rychle", na druhou stranu menší skupina cestuje určitě rychleji než velká a Brienne s Podem určitě cesta mohla trvat rychleji než Malíčkovi se Sansou a celou družinou. Problém je možná v tom, že kdyby DaD dali některé scény o díl dříve - třeba tu s Malíčkem v Údolí - pak by divák neměl pocit, že se teleportuje. Nicméně, rozhodně současně neproběhl příjezd Sansy na Castle Black a scéna v Údolí. Taky je otázka, jak rychle se šíří zprávy mezi jednotlivými částmi Westeros a jaké jsou skutečně vzdálenosti jednotlivých míst. Tím se opět dostávám i k Dany, protože např. z Meerenu dojde zpráva do King's Landing určitě delší dobu než třeba z Winterfellu na Castle Black... Samozřejmě, že v určité chvíli se linky sejdou, jinak by to snad ani nemělo smysl. Mně tenhle časový problém nevadí a myslím, že se DaD docela snaží. Ono převést to do scénáře a potažmo seriálu je i díky tomu času neskutečně těžké. :-)

• upraveno 21. května 2016
    Magister_Peditum napsal(a):

Paradoxně je plavba po moři, podle mě, jedinou možností, jak by mohlo vojsko z Údolí dorazit k Zimohradu včas. Ale předpokládám, že scénáristé na to zase hodí bobek a prostě budou ignorovat vzdálenosti i překážky při cestě. Už se nepamatuji, ale bylo vůbec v seriálu někde vysvětleno, kde se tenkrát Stannisova armáda z ničeho nic vzala na sever od Zdi? ;-)

Pokud se nepletu, Davos přinesl zprávu od Night's Watch o WW. Tehdy se Mel zadívala do plamenů a řekla, že ta pravá bitva se odehraje na Severu (a nebude to bitva mezi králi ale boj lidí o přežití). Proto si myslím, že se Stannis vydal rovnou ke Zdi. Navíc od začátku Mel tvrdila, že ho viděla v bitvě u Zimohradu a Zeď je "coby kamenem dohodil a zbytek dojel na Duchovi" :-). Stannis šel tam, kam mu Rudá kněžka nakázala :-). Takže to nebylo zničehonic.
  • @mija Ne, ptal jsem se, jestli je v seriálu vysvětleno, jak se Stannisova armáda dostala tak nepozorovaně za Zeď.
  • Magister_Peditum napsal(a):

@mija Ne, ptal jsem se, jestli je v seriálu vysvětleno, jak se Stannisova armáda dostala tak nepozorovaně za Zeď.

Aha :-). Já jsem to zničehonic pochopila jakože bezdůvodně :-D Nepozorovaně - tak to těžko říct, asi se prodírali lesem :-D nebo se naučili lítat... Anebo Mel uvrhla na celou armádu kouzlo neviditelnosti :-)
  • leakol novy diel dnes...asi najlepsia epizoda tejto serie :D
    vdaka HOLD THE DOOR
  • Jak jsem se dneska dívala na tenis, tak mi došlo, koho mi připomínǎ Petra Kvitová. Sansu. A Tomáš Klus je Ramsay jak vyšitý.
  • upraveno 22. května 2016
    Magister_Peditum napsal(a):

@mija Ne, ptal jsem se, jestli je v seriálu vysvětleno, jak se Stannisova armáda dostala tak nepozorovaně za Zeď.

No normálně po vodě přece. Nejdříve pluli do Bravosu, tam si půjčili peníze, pronajali lodě a žoldáky a s těma se vydali ke Zdi/za Zeď. :king:

To, že to "nebylo viděno" připisuj faktoru překvapení, který si pro diváky přichystali scénáristi potažmo spisovatel, v knize to taky bylo přece velké překvapení, že se tam objevili, nebo ne? ;-)
  • upraveno 22. května 2016
    .
  • @Rybba V knize bylo myslím řečeno, že je pustila snad posádka z Východní hlídky u moře.
  • Debaty o novém dílu prosím zde. Díky. :-)
  • @mija: No právě,... převedu na matematický úkol: Z Údolí vyjede Sansa s Malíčkem kočárem a poměrně záhy po nich Brienne s Podem koňmo - pomiňme, že se Brienne a Pod někde flákají (no, snad to podle DnD nevyužijí jinak...), protože než dorazí, tak se stihne svatba pár dní trápení a útěk (osobně bych čekal, že kočár doženou) a voilá, než pak Sansa doputuje na černý hrad, Malíček nejen, že už je v Údolí, ale i ví, že prchla,... (a co jsem pochopil, tak nový díl tomu nasadil korunu...)
  • (no, snad to podle DnD nevyužijí jinak...)
    @Jay Brienne přeci slíbila, že bude Poda učit rytířským způsobům. Snad si ty naivko nemyslíš, že tím myslela šerm a slušné chování :twisted:
  • @Everett_Young: :o) "I know nothing, Jay Snow."
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.