Hra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/icefire.png)
Tyrion uzavírá dohodu. Jorah a Daario podniknou náročnou výpravu. Jaime a Cersei se snaží vylepšit svou situaci. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Daniel Sackheim
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A copak nevíš, že Brumbal je Ron z budoucnosti :-D
Zásoba obracečů se přece zničila v pátém díle při záchranné akci na ministerstvu, nebo tak něco...
Rodinné shledání mě fakt-že-jo dostalo, vůbec jsem to nečekala =D takže něco pozitivního po dlouhé době potěší. Ale všichni mají pravdu, Sanso, za Jona se nikdo nepostaví. Ale kdybyste rozhlásili, že Rickon je ve spárech sadistického psychopata, no... možná...
Ramseyho dopis musí být. Ovšem s Rickonem to bylo hodně předvídatelné. A fakt vytáhli Ošu jenom proto, aby ji zabili? :roll: Takže se zbavujeme nadbytečných postav... Takže sbohem Rickone :(
Pobavilo mě duo Tormund - Brienne =D ale Davos pořád neví, co se stalo se Shireen? 8-O :evil: Takže to bychom měli zaděláno na budoucí konflikt...
No a nemohla Brienne Stannise přece jen ušetřit? To by vysvětlovalo, proč se okamžitě nevrhla i na Mel.
Malíček je podle mého vybarvený až jako přehnaně schopný manipulátor, ačkoli když jde o toho malého zmetka Roberta Arryna, tak mě to ani nepřekvapuje. Dokonce i v knize doufám, že brzo skape. A v příštím díle bude zase teleport? :dance: Doufám, že Malíček dostane od Sansy aspoň košem, jestli to má stát aspoň za něco.
Klasická politika. Jakmile začne někdo dělat něco schopného, hned je oheň na střeše. Je fakt, že Tyrion tam chyběl, konečně někdo rozumný. Ale cítím spiknutí... :-k Být Tyrionem, tak se k Missandrei ani Červovi neotáčím zády.
Královo přístaviště je konečně zajímavé, před Velkým septem bude veselo. =D Ale Margeary bych klidně nechala projít městem, pokud si dobře vzpomínám, na rozdíl od Cersei ji lidi měli rádi. Kupovdivu mě ale překvapuje, že Loras doteň nevyžvanil ani ň.
Jak se Theon dostal na ostrovy? Jak zaplatil za převoz? To mu někdo uvěřil, že je Theon Greyjoy? =D No nevím, vypadá to, že moc nadějných vyhlídek Aša nemá, a s Theonem za zadkem už tuplem ne. Ale jsem zvědavá, jak se to vyvine, je to docela slibná linka.
Takže Jorahova nemoc je odhalena a Daario to jen tak přejde? :roll: A co si ti dva proboha mysleli, když se vplížili do Vaes Dothrak?
No ale... Daenerys... jakkoli mám k seriálu permanentní výhrady, tohle se nedá jen tak přejít. Sice i na tom spáleništi stojí otázky jako Už zase to ohnivé znovuzrození? A jak že je to s tou její nehořlavostí? A to stačí, aby jí to všichni Dothrakové sežrali? A tohle mají taky od samotného Martina?
Ale každopádně si to přiznejme: všichni jsme automaticky počítali s tím, že pro Dany si přiletí Drogon, ale scenáristi nám to vpálili do ksichtu - žádné draco ex machina se nekoná, dokáže si poradit i sama. A ať chci nebo nechci, vzbudilo to ve mě respekt vůči Daenerys (ačkoli vím, že to bylo záměrné, protože ji DandD silně protěžují).
Takže když to shrnu, byl to plus mínus slušný díl. Zatím to je každá druhá epizoda docela dobrá, nevím, jestli to stačí na seriál tohoto formátu, ale rozhodně si získali moji zvědavost.
ono to bylo i vidět, že ta hlava na to tělo moc nesedí.
Každopádně "the biggest fire the Essos has ever seen" celkem i pobavil, podle mě to museli vidět až na Zeď. Prostě zase museli jednou ukázat Emiliiny kozenky, dopřát jí chvíli feministický slávy nad šovinistickýma prasatama (hold obojí vyhnáno do extrému aby tomu duše běžného diváka porozuměla). Ale aspoň nepotřebovala vyhlášku evropské unie, která by jí ženská práva zaručovala a vybojovala.
Reunion na začátku prostě nádhera. Můj vlhký sen, že se některé ze starčat spolu setkají. Málem i slzenka ukápla :)
Jinak ty meziprostorové posuny postav a tok informací po Říši už neřeším. Deset dílů je zatraceně málo na to aby něco takového drželi pohromadě a nebouchlo jim časoprostorové kontinuum do ksichtu.
To setkání Brienne - Davos - Mel mě v dobrém pobavilo. Oni tam řeší co Shireen a přijde Brienne a oba dva vyfuckuje a pak si odejde :D A to že mezi Tormundem a Brienne něco visí ve vzduchu - Tormund asi konečně skolí medvědici.
Za mě celkem dobré. kromě těch pár :roll: ale to už jste si nezvykli?
EDIT: dnes zase internet říká, že v této scéně byla opravdu ona.
1. Theon (tam asi zafungoval opět teleport) a jeho trapné setkání s Yarou (ty vole, to seriálové jméno mne přímo dojímá). Doufám že jim Vraní oko předvede svoji verzi příbuzenské náklonnosti - když mého dalšího oblíbence z téhle bratrské čtveřice, Victariona, se už asi nedočkáme :-( .
2. Margery, Vrabčák atd. - románovou mladou královnu mám docela rád, představuji si ji totiž úplně jinak než tu kravku Dormerovou, kterou nesnáším už od té doby co hrála tu Boleynovic štětku. Její rozhovor s tím fanatikem mi může být ukradený, nemám rád kajícníky a napravené hříšníky, když já se zatím napravovat nehodlám :-D .
Jinak v tomhle díle mi připadala Emilia jako komická postavička, ona je nějak hodně malá? A jak chodila, tak se tak divně houpala, pohybovala. No a na konci se tvářila jak terminátor, nebo spíš jak Arnold Schwarzenegger, nezdálo se vám? Nejsou spolu něco do rodiny? :-D
Super záběr na Tyriona na schodech u přístaviště, škoda jen, že jsem se na něj vůbec, ale vůbec nemohl soustředit. Missandei je kus! :-P
Sakra, pořád nevěřím, že je Stannis mrtvý, to prostě neberu! :evil: To mi připadá stéjně vtipné. To jako, že nikdo jiný neumí připevnit k havranovi zprávu s dopisem? Tak to jsou v pěkný zádeli teda. Jinak v Údolí se doslechli, že je Sansa provdána za Boltona a je na Zimohradu, ne že utekla na Zeď. ;-)
Pokud Daenerys její nehořlavost nikdo neomezil, ať si s ní dělá co chce. Co kdyby se takhle zkusila zbavit i západozemské konkurence, nebo třeba Chodců, to by mohlo být dost zajímavé, když na ně oheň nepůsobí... :D
Scéna to byla pěkná, ale prostě mě to v tu chvíli pobavilo.
Mám obavu, že krvavá nebude lázeň, ale spíš růže. Celé mi to tam nějak moc neštimuje. Rozhovor Cersei s Tomenem (tajemství), a následná scéna "Malé rady". Odstoupení sera Kevana. No nevím nevím. :-k
Očekávám, že druhou největší armádu zničí první největší armáda vedená... Jaimem například (neřešme prosím, že je v gardě, scénáristi tohle taky neřeší :D). Lanisterovic dvojčata se zbaví vícero much najednou. Kevana. Královnu trnů. Margery. Získají Tomena (co si to ty růže dovolují mě navzdory?). Vždyť přece bylo řečeno, že když něco proti Nej Vrabčákovi podniknou, co mu brání vězně zabít dřív, než vůbec zaklepou s armádou na vstup do septa? Logika se asi odstěhovala jinam. :spike: