Hra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
245

Komentáře

• SagartSagart Amo ergo sum
    @Terezička Ale oni použili obraceč vícekrát. Třeba Hermiona jej používala celý rok :-)
    A copak nevíš, že Brumbal je Ron z budoucnosti :-D
  • upraveno 16. května 2016
  • Ále, tady se to zase hemží nepřáteli Rozbíječky okovů :twisted: . Náhodou, za mne zatím nejpovedenější epizoda této série. Sansa s Jonem byli fajn, Malíček a trapná scéna z Údolí už méně, Tyrion v pohodě, Ramsayho scénka byla dopředu snadno uhádnutelná, nicméně mne pobavila. Zaráží mne jak se v seriálu bleskově šíří zprávy (ale co už, když teleport je běžnou součástí tamní reality)a všichni o všech všechno vědí málem dřív než se to stane. Nasrali mne jako obvykle Lannisterovci, ať už jdou s tou vyjebanou dvojkou někam :spike: . Nejlepší ovšem byla Mhysa - ty její ohnivé triky se mi nikdy neomrzí :onfire: , hrála k tomu dobrá muzika a Emilka navíc po dlouhé době ukázala i kozičky - pro sera Joraha to musel být vpravdě životní zážitek :-D .
  • @undefined Kámo, to byla rozhodně dublérka :) anebo ještě líp - sexy CGI tělo! =D
    ono to bylo i vidět, že ta hlava na to tělo moc nesedí.
  • K té poslední scéně.. čekám že to nějak takhle (podmanění si khalasarŮ) bude i v knížce, ale nějakým inteligentnějším způsobem :D třeba že jeden ze slabých Khalů se nechá přimět ke spolupráci aby byl vytažen na výslunní.. ale kdo ví, že ..

Každopádně "the biggest fire the Essos has ever seen" celkem i pobavil, podle mě to museli vidět až na Zeď. Prostě zase museli jednou ukázat Emiliiny kozenky, dopřát jí chvíli feministický slávy nad šovinistickýma prasatama (hold obojí vyhnáno do extrému aby tomu duše běžného diváka porozuměla). Ale aspoň nepotřebovala vyhlášku evropské unie, která by jí ženská práva zaručovala a vybojovala.
    Reunion na začátku prostě nádhera. Můj vlhký sen, že se některé ze starčat spolu setkají. Málem i slzenka ukápla :)

Jinak ty meziprostorové posuny postav a tok informací po Říši už neřeším. Deset dílů je zatraceně málo na to aby něco takového drželi pohromadě a nebouchlo jim časoprostorové kontinuum do ksichtu.

To setkání Brienne - Davos - Mel mě v dobrém pobavilo. Oni tam řeší co Shireen a přijde Brienne a oba dva vyfuckuje a pak si odejde :D A to že mezi Tormundem a Brienne něco visí ve vzduchu - Tormund asi konečně skolí medvědici.

Za mě celkem dobré. kromě těch pár :roll: ale to už jste si nezvykli?
  • @sfik Nemůžu se zbavit dojmu, že je to ten pán ze "zlé" banky z reklamy na Air Bank.
  • @Terezička To je tím zeleným pozadím :D
  • Ona kdysi říkala že už kozenky ukazovat nebude ne? že něco rodina (prostě jí tolik kolik chce nezaplatí) tak má DaD utrum co se jejích bradavek týče. Ostatně kdo by se divil, když má jeden dvorec hodnotu jednoho CGI mamuta :D
  • Mimochodem, nezdálo se někomu, že herečka Natalia Tena (Oša) je těhotná? V nějaké dřívější fázi? Jak tam tak stála v těch rourových šatech, zdálo se mi, že má trochu bříško. V tom případě bych zabití její postavy možná s přivřeným okem pochopila...
  • @sfik ne, akorát padlo oznámení, že jistá herečka odmítla natáčet další scény nahá, protože chce aby si jí vážili pro její talent a ne pro její kozy. Pár epizod na to odpravili Ross, nebo jak se ta štětka jmenovala. Takže Emilia to asi nebyla :-D
  • Jo, ještě jsem nezmínil 2 momenty -
    1. Theon (tam asi zafungoval opět teleport) a jeho trapné setkání s Yarou (ty vole, to seriálové jméno mne přímo dojímá). Doufám že jim Vraní oko předvede svoji verzi příbuzenské náklonnosti - když mého dalšího oblíbence z téhle bratrské čtveřice, Victariona, se už asi nedočkáme :-( .
    2. Margery, Vrabčák atd. - románovou mladou královnu mám docela rád, představuji si ji totiž úplně jinak než tu kravku Dormerovou, kterou nesnáším už od té doby co hrála tu Boleynovic štětku. Její rozhovor s tím fanatikem mi může být ukradený, nemám rád kajícníky a napravené hříšníky, když já se zatím napravovat nehodlám :-D .
  • na twitteru jsem potkal, ze to byla Emilia - je ji tvrzeni... tak snad nelze
  • Já doufám že Euron nějak blbě umře (jak v knížkách, tak i seriálu, to je fuk), prostě největší machr a třeba upadne hlavou na kámen. To je můj sen. Ideálně kdyby hlavou na kámen upadli všichni obyvatelé Železných ostrovů.
  • Ta Khaleesi si to teda dává, co hoši? :P
  • @Tyrion Lannister Proboha Brienne ani nikdo jiný nesmí zabít Mel. Jon ji bude potřebovat.
  • upraveno 17. května 2016
  • @Terezička Rozumím, používání superschopností je z hlediska té postavy praktické a logické. Ale z mého hlediska jako diváka mi to prostě připadá jako opakování už viděného, nedostatek nápadů scénáristů. Třeba Mel taky taky nemůže řešit všechny problémy pomocí svého Stínu, protože by to nebyla pro diváka zábava, takže ho použila jednou (v knize dvakrát) a pak vymýšlela jiná (méně funkční) kouzla, protože má prostě omezené možnosti využívání této supersíly :D
    Pokud Daenerys její nehořlavost nikdo neomezil, ať si s ní dělá co chce. Co kdyby se takhle zkusila zbavit i západozemské konkurence, nebo třeba Chodců, to by mohlo být dost zajímavé, když na ně oheň nepůsobí... :D
    Scéna to byla pěkná, ale prostě mě to v tu chvíli pobavilo.
  • upraveno 17. května 2016
  • @Rybba No, to asi umí, ale proč by o tom informovali všechny okolo. Tohle dělají mistři, že automaticky informují o každé kravině. Ale proč by Hlídka pod Jonovým vedením informovala svět o tom, že Sansa uprchla k nim?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.