Figurky inspirované Písní ledu a ohně

upraveno 25. října 2012 v Komunita
Miniatury společnosti Dark Sword Miniatures
Jedna z linií výrobce miniatur Dark Sword je věnována sáze spisovatele George R.R. Martina. Většinou se jedná o figurky velikosti 28mm, několik miniatur má velikost 54 mm – Tyrion a Daenerys. Cena miniatur je $9.99 za menší velikost a $19.99 až $24.99 za větší figurky. Některé z miniatur výrobce najdete v galerii níže, další pak na webu Číst celý článek zde
«13

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. března 2011
    Tak Obr z Lannisterů má největší figurku, jo? :)
  • upraveno 15. března 2011
    hehe, to mi nedocvaklo, že když je postavim takhle vedle sebe...
    Imho dosť škaredé figúrky... toto by som si na policu veru nevyložil.
    Mně se nejvíc líbí Euron, který je na homepage jako ikona k článku, případně pak větší na webu Dark Sword.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. března 2011
    Mno ženské postavičky jsou jednoznačně hnusný. Mohli by se dělat i nějaké modely známých hradů a staveb.
    Některý figurky jsou povedenější než jiný, mě příjde hodně dobrý souboj Gregora s Oberynem. Jsem docela zvědavej jak bude tento souboj ztvárněný v seriálu. Dobrý souboj podobnými zbraněmi ( kopí a malý štít ) jsem teď viděl ve Spartakovi BoAr - akorad tam Crixus neměl celoplatovou zbroj, tak si říkám že natočit uvěřitelně tento souboj do seriálu bude asi celkem obtížný.
    Nejvíc se mi líbí mrtvej zlovlk...Jinak mně ty figurky nějak atraktivní nepřipadaj, to bych si radši z galerie vytiskl obrázky a pověsil na zeď...
  • upraveno 16. března 2011
    Já se již přes rok snažím vytvořit rozšíření deskové hry pro devět hráčů za použití kovových figurek namísto default dřevěných, a taky jsem uvažoval o koupi těchto z dark sword. Nakonec jsem od toho upustil a kupuji to z jedné firmy v ČR. Jsem tedy zatím asi v půlce s malováním, protože jen pěšáků je asi 120,ale snad se mi to jednou podaří dodělat. Dyžtak mohu postnout nějaké fotky )
    upraveno 28. března 2011
    Dnes jsou na Not A Blog nějaké nové figurky.
    A je tam odkaz na tuto stránku
  • upraveno 28. března 2011
    Tak vida nejlepší šermíř Zapadozemí už má taky figurku, no už bylo na čase a k Robertovi mohli udělat Rhaegara aby se měl na koho napřahovat válečným kladivem.
  • upraveno 29. března 2011
    Kdo je nejlepší šermíř Západozemí?
    Brienne s Tarthu...
    Opravdu? Proč si to myslíš? Je zde spousta šikovných šermířů Selmy, Bronn, Loras, Garlan, Jaime (bez pout a ve formě)....Podle mě jde u vyrovnaných šermířů o momentální formu, motivaci a možná i prvek náhody..Jak to říkal Barristan...někdy o vítězství může rozhodnout i věnovaný šátek:-)))
    Je nekonvenční... Je to žena, kterou muži v té době podceňují... Jaime, s tolika zkušenostmi a vyhranými souboji s ní v době, kdy nikoho ještě nezabila, nebyl schopen udělat nic... Samozřejmě vždy záleží na spoustě okolností, ale já bych si vsadil na Brienne
    Nejlepší šermíř Západozemí je samozřejmě Bronn celkově a pokud by se bralo kdo se dožil a je ve formě konce Hostiny pro vrány, tak už by měl i menší konkurenci. Bronn není žádný turnajový šampion -nafoukanec, ale žoldák zocelený žárem bitev a meč je jeho prodlouženou paží ( čehož si je schopný všimnout i neodborník na válčení jako Catelyn )
    upraveno 29. března 2011
    Nejlepší je přeci ser Vardis Fowler. To ví každé malé děcko.
    až jaime potrénuje ještě trochu levou ruku, dostanete všichni přes držku ;)
    Nejlepším šermířem je stařík Selmy. A vůbec, bez obsidiánu by ani ten sebelepší šermíř neobstál před průměrným Jiným (pravda, pak ho zmákne i Sam Tarly :-D).
    až jaime potrénuje ještě trochu levou ruku, dostanete všichni přes držku ;)
    Jaime je za zenitem :-D ... Ten tou levou bez Cersei může trénovat úplně něco jiného :P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. března 2011
    Už se to tu párkrát probíralo. Já osobně bych si vsadil na Sandora, ale je to přesně jak píše chmur, ten vršek je vyrovnanej a díky celkový realističnosti ságy neni nikdo neporazitelnej kráječ.
    upraveno 29. března 2011
    Podle čeho pasujete mezi nejlepší šermíře Garlana (Tyrella)?
    Jaime se imho znovu naučí. Bude to takový druhý Qohorin Půlruký. Naopak mě překvapuje, že nepadlo jméno Sandora Clegana (pravda, na konci Hostiny je zdánlivě/zřejmě mrtvý).
    upraveno 29. března 2011
    Haló, tadýýý, já to řééék, těsně před tebóóóu.
    upraveno 29. března 2011
    A jo, promiň. Když jsem začala psát, tak tam ještě ten příspěvek nebyl a po odeslání jsem si ho nevšimla. Velká omluva!
    upraveno 29. března 2011
    Pochopil jsem. Ale neodolal jsem touze si pořádně zahulákat.
    Podle čeho pasujete mezi nejlepší šermíře Garlana (Tyrella)?
    Loras o něm tuším, Tyrionovi říká, že je na meče lepší než on. No a Loras je podle mě hodně dobrej.
    Já osobně bych si vsadil na Sandora
    Sandor je hodně dobrej, ale psychicky strašně nevyrovnanej. Tak trochu blázen. Ví, že jsou před ním dva nebezpeční muži , předpokládá konflikt a přesto se zlije jak doga a mále přijde o život. Navíc stačí trochu ohně a je to s ním špatný.

Zkusme položit otázku jinak. Jste v roli Tyriona a musíte si vybrat někoho, kdo bude za vás bojovat v souboji. Máte to trochu ztížené, protože nevíte, jestli protivníkem vašeho šampiona bude Hora, Oberyn či někdo úplně jiný. Koho byste si vybrali, aby za vás bojoval? Komu byste důvěřovali?
    Já bych si za šampiona vybral dospělého plně vzrostlého draka! Sice by spálil na škvarek možná i půlku přihlížejících diváků, ale měl bych jistotu, že by ho žádný šermíř neporazil. :-D
    upraveno 29. března 2011
    Co myslíte, kdo by vyhrál souboj Dorian Gray vs Faust?
    upraveno 29. března 2011
    Loras o něm tuším, Tyrionovi říká, že je na meče lepší než on. No a Loras je podle mě hodně dobrej.
    No nevím. Loras je bezpochyby dobrý s kopím (žádné dvojmysly!). S mečem se tam moc nepředvedl, takže těžko posuzovat. O Garlanovi se celkově ví dost málo, i když z toho mála působil dost sympaticky.
    ...Komu byste důvěřovali?
    Sandorovi :)
    Podotýkám, že se pořád bavíme o souboji, ne o nějaké velké bitvě.
    Takže strach z ohně bych vynechala. S tím opitím to taky docela chápu. Byl hodně dlouho ve stresu, postupně to v něm hlodalo a potřeboval se uvolnit. Ale bohužel to neodhadl, nebo možná přecenil své schopnosti - těžko říct. Takový Oberyn by mohl vyprávět. Vlastně nemohl. Suma sumárum, věřím, že na plánovaný souboj by se Ohař připravil a vyhrál. Ale jak už tady někdo podotkl - o vítězství často rozhoduje maličkost (nebo Malíček?) :)
    Ja bych jako Gentlman to přenechal Brienne :-D
    Chuck...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.