Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Filip by si měl zajít na psychiatrii....
Co se tematu tyce, tak pokud to rodicka chce, at si rodi treba do Vltavy, na vlastni naklady a zodpovednost. Jestli to je vubec pravne mozne, nevim..
ne asi změníme to vždycky když se nám nebude líbit výsledek
taková banda čuráků se jen tak nevidí
Priklad - jsem stat a mam 2 rodiny (2 a 2 pary), jedna je bohata (vedec) a druha chuda - nizke IQ a lenost.
a) Jsem sobec a chci mit vice vedcu, tak financne podporuji vedce (uleva na dani) a co nejmene podporuji chudou rodinu. Vedec ma penize na sluzku, takze si muze dovolit mit 4 deti, zatimco chuda rodina se rozpadla, a pani sla pracovat jako sluzka do rodiny vedce a manzel zustal sam. Takze po 10 letech mam 6 bohatych lidi a 2 chude (z toho jednoho nezamestnaneho.
b) jsem socialne solidarni a na danich osekam vedce a finance podporim chudou rodinu. Rodica vedce se zmuze na max 2 deti, zatimco chuda rodina ma 5 deti a dal zustava chuda (nikdo o jejich dovednost nema zajem). Takze po 10 letech mam 4 bohate a 6 chudych obcanu (z toho 2 nezamestnane).
Takze sobecky stat ma ve finale mene chudych lidi, nez stat, ktery ma solidaritu jako hlavni prioritu...
Nevím, jak moc si náš "slavný" vstup do NATO pamatuješ, ale v televizi se tehdy rozjela všudypřítomná pro-kampaň, aby lidi věděli, jak mají volit, a když ani po několika týdnech podpora členství (dle nejoptimističtějších průzkumů) nepřelezla 40%, od myšlenky na uspořádání referenda se raději v tichosti ustoupilo. Asi aby se na nás demokratický svět nakonec ještě nenaštval.
Jen pro doplnění, referendum o vstupu do EU tu proběhlo jen proto, že to požadovala legislativa samotné EU (podpora byla samozřejmě vyšší než u NATO). To bylo teda ještě předtím, než začli dělat ta iterovaná referenda - myslím ta, co se opakují tak dlouho, dokud se voliči nerozhodnou pro unii.
Já to vážně nechápu. Je to protestní hlas? Nebo věříš, že KSČM by zrušilo vazby na západ a nenastolilo vazby na východ? Že by byla větší rovnost? Že když se jednou ukázalo, jak katastrofální je stranou řízené hospodářství a izolace, že to napodruhé vyjde? Nebo ti přijdou zadrátované hranice, represe těch, kteří nejdou na ruku straně, vyzdvihování dělnického stavu, znevažování vzdělání jako dobrý krok? Nechci nijak hodnotit tvé názory, na které máš plné právo. Jen bych byl rád, pokud bys mohl, abys rozvedl důvod, proč volíš KSČM. Rád bych se poučil... Zastáváš názor, že lidé by neměli být rozdílně odměňováni podle výše vzdělání, nebo že více regulací nám zajistí větší svobodu? Věříš v ideu komunismu? V rovnost a potlačení individuality?
Ještě ke zbylým dvěma odstavcům. Neříkám, že NATO je bezchybné. Ale dle mého skromného soudu reprezentuje v naší době nejlepší záruku míru v Evropě. A přestože chci po škole dostudovat a pracovat v US, rád bych, aby se v Evropě žilo dobře a nerad bych viděl opětovné vytvoření východního bloku. Mám zde rodinu, budu zde mít rodinu...
EU je kapitola sama pro sebe. Základní myšlenka byla a je správná. Ovšem co se z ní stává už tak slavné není...
http://zpravy.idnes.cz/japonsko-fukuoka-propad-ulice-krater-oprava-fmn-/zahranicni.aspx?c=A161115_081644_zahranicni_jan
První je ta, že je volí lidé, kteří jsou převážně v důchodu, nemají se příliš dobře a vzpomínají na dobu, kdy se měli všichni více méně stejně. Lépe už se mít nemohou a nepatří mezi ty prarodiče, kteří chtějí lepší život pro své vnoučata (pokud je mají). Svoboda cestování jim logicky také nic neříká... vzpomínají na dobu, kdy nebyl život tak hektický a vše se dalo nějak v klidu zvládnout. Dále - logicky - inklinují spíše k tomu, že se o ně má postarat stát. Ne oni sami, nebo jejich děti.
Druhá sorta voličů jsou pak ti, kteří se neprosadili na trhu práce, nechápou, proč by měl vzdělaný člověk brát více a už vůbec se jim nelíbí myšlenka toho, že by s větší dřinou mohli dosáhnout lepší životní úrovně. Nechtějí se měnit, chtějí aby se změnil stát. Nejlépe aby se vše vrátilo do starých kolejí...
Jedná se samozřejmě jen o příklady, kterými se nechci nikoho dotknout ani neznevažuji ničí život. Opomíjím pak samozřejmě kariéristy, protestní hlasy, nebo ty, kteří opravdu v komunismus věří. Rozhodně se tím nijak nenavážím do lidí, kteří jsou v takové a takové situaci pro různé důvody (to jen kdyby měl někdo ten pocit, ne, opravdu ne. )
"if this election taught me anything is that people, who claim other people are intolerant, are the most intolerant people."
Neuvěřitelné jak se ubohost a frustrace některých jedinců projevuje
Jinak co se týče NATO, v roce 1999 jsem byl navzdory výhradám spíš pro, tak trochu jsem si od toho sliboval, že to bude bezpečnější varianta právě pro takové situace, jako je aktuální vlna imigrantů.
"Nevinné životy jsou vystaveny riziku kvůli britským zbraním v rukou teroristů."
"Jen italské životy."
"Co britští turisté v zahraničí?"
"Turisté? To je problém zamini."
Pak mi došlo, že tu nechci podporovat (takřka) většinový systém, ve kterém je to buď a nebo. Pokud teda někdo nepřijde s další "opoziční" smlouvou :P Ve volbách 2010 jsem proto zkusil podržet hady (čti KDU-ČSL). Tenkrát mě fakt hrozně štvalo, jak je všichni už před volbami zatracovali - jak nemají šanci a nemá cenu jim to dávat. Přičemž je shazovaly i strany, které předtím s jejich podporou vládly! Vidina že bude o jedno prase u koryta míň byla zkrátka příliš lákavá, než aby aspoň zachovaly dekorum. Tohle asi byl zčásti protestní hlas, vzhledem k tomu, že jsem asi tak stejně zapálený křesťan jako demokrat :onfire:
Minimálně jsem měl jasno v tom, že nechci dál (spolu)zabíjet pluralitu názorů jen pro nějaký pofidérní pocit vítězství. Na regionální úrovni bylo jasně vidět, že to nikam nevede. Běžná praxe předchozích období byla, že když lidé do zastupitelstva náhodou zvolili nové tváře, tak se ODS a ČSSD zcela bez skrupulí spojily (program neprogram) a nedaly jim šanci.
Už tehdy jsem jako alternativu zvažoval KSČM (ke které mám ideově určitě blíž než k hadům), ale když je had nejvrchnější, tj. Kalousek, opustil, řekl jsem si, že si KDU ten hlas zaslouží a komančové ho dostanou až příště. A tak se také stalo.
Protest proti současné vládě to z mé strany rozhodně není (těžko jsem mohl vědět, jak dopadne povolební handl), byť současná politika ČSSD je pro mě těžko akceptovatelná. Babiš mě naopak příjemně překvapil a jako jeden z mála splnil co sliboval, takže mu celkem fandím. Asi je to opravdu tím, že nesnáším hon na čarodějnice. A silné ANO je pro současné "demokraty" natolik velkou hrozbou, že místy skoro zapomínají na rudého ďábla, případně ho házejí do stejného pytle.
Právě jsem ve svém příspěku odhalil hrubku (snad tam nezůstaly další), tak jdu raději spát a zbytek až jindy..
=D