Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1458459461463464581

Komentáře

• @Mellien doufám, že ten návrh neprojde, přišli bychom o spoustu umění :D

Filip by si měl zajít na psychiatrii....
  • @Dreamer
    mohou si připít na úspěch třeba smoothiem z vlastní placenty
    Cely den mam na neco chut.... A tohle to neni.

Co se tematu tyce, tak pokud to rodicka chce, at si rodi treba do Vltavy, na vlastni naklady a zodpovednost. Jestli to je vubec pravne mozne, nevim..

• ne asi změníme to vždycky když se nám nebude líbit výsledek
    taková banda čuráků se jen tak nevidí
  • upraveno 15. listopadu 2016
    @DanielSvatoš No nebylo by to poprvé kdyby se to stalo, ale neočekávám, že by se to stalo. To by musel Trump něco hodně pokazit před tím "sjezdem".
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Nechte toho s tím smoothiem!!! Dělám miminosaurovi smoothie do plnitelných pytlíků (boží věc) a zbytky si občas urvu, no a ještě chvíli a nebudu se moci na ten mixér ani podívat.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Ugla Sobotka je kapitánem na lodi, která jde pomalu ke dnu, samozřejmě musí dělat maximum pro udržení lodě na hladině, proto je v poslední době tak servilní vůči Hradu, proto se zbavil nepopulárního Dienstbiera. Bohoušek ví, že pokud sněmovní volby dopadnou pro ČSSD stejným debaklem jako krajské volby, což je podle posledních průzkumů docela pravděpodobné, tak ve vysoké politice skončí, je možné, že se ho ČSSD zbaví i tak, v kulisách je poměrně dost vlčáků, kteří čekají na svojí příležitost a Zeman jim moc rád pomůže. To co se nepovedlo před třemi roky se velmi pravděpodobně podaří příští rok
  • Tahle uvaha z idnes diskuze me zaujala.

Priklad - jsem stat a mam 2 rodiny (2 a 2 pary), jedna je bohata (vedec) a druha chuda - nizke IQ a lenost.

a) Jsem sobec a chci mit vice vedcu, tak financne podporuji vedce (uleva na dani) a co nejmene podporuji chudou rodinu. Vedec ma penize na sluzku, takze si muze dovolit mit 4 deti, zatimco chuda rodina se rozpadla, a pani sla pracovat jako sluzka do rodiny vedce a manzel zustal sam. Takze po 10 letech mam 6 bohatych lidi a 2 chude (z toho jednoho nezamestnaneho.

b) jsem socialne solidarni a na danich osekam vedce a finance podporim chudou rodinu. Rodica vedce se zmuze na max 2 deti, zatimco chuda rodina ma 5 deti a dal zustava chuda (nikdo o jejich dovednost nema zajem). Takze po 10 letech mam 4 bohate a 6 chudych obcanu (z toho 2 nezamestnane).

Takze sobecky stat ma ve finale mene chudych lidi, nez stat, ktery ma solidaritu jako hlavni prioritu...
  • upraveno 16. listopadu 2016
    Mellien napsal(a):

A víš ještě o tom, že Filip a podobný paka předkládají návrhy na referendum o výstupu z NATO? :D

Vzhledem k tomu, že KSČM to má ve svém volebním programu, se není až tak čemu divit. Pro mě asi hlavní důvod, proč je volím. Nemám rád, když mi někdo říká, s kým se mám kamarádit a komu mám věřit. Raději bych v tomto nevěřil nikomu, pokud dovolíš. Proto nechci být v žádném vojenském spolku - s USA, Německem, Ruskem, Čínou, Indií, africkými křováky ani lidožrouty z Polynésie.

Nevím, jak moc si náš "slavný" vstup do NATO pamatuješ, ale v televizi se tehdy rozjela všudypřítomná pro-kampaň, aby lidi věděli, jak mají volit, a když ani po několika týdnech podpora členství (dle nejoptimističtějších průzkumů) nepřelezla 40%, od myšlenky na uspořádání referenda se raději v tichosti ustoupilo. Asi aby se na nás demokratický svět nakonec ještě nenaštval.

Jen pro doplnění, referendum o vstupu do EU tu proběhlo jen proto, že to požadovala legislativa samotné EU (podpora byla samozřejmě vyšší než u NATO). To bylo teda ještě předtím, než začli dělat ta iterovaná referenda - myslím ta, co se opakují tak dlouho, dokud se voliči nerozhodnou pro unii.
    @Ugla no jo, KSČM by se totiž vůbec nesnažilo nám říkat, s kým se máme kamarádit, koho máme volit, co si máme myslet a co nesmíme říkat, kdepak to by bylo jiné :roll: Není v tom nic osobního, ale u voličů KSČM nepochopím, co si od toho slibují, je to nějaká mimózní forma protestu proti aktuálním vládním stranám nebo si říkají, když už naplivat do tváře svobodě jednotlivce, tak ať to stojí za to?
    @Ugla Když se oprostím od toho, že bez NATO bychom byli těžce nechráněni a země by se mohla začít přiklánět více na východ, tak mi tenhle tvůj argument přijde jako pěkná blbost. Neberu ti názor, že nechceš být součástí NATO. OK. A zároveň říkáš, že nechceš podlézat nikomu. OK. Ale vysvětli mi, jak ti v tomhle pomůže volba KSČM? Přijde ti ta větší nesvoboda svobodnější? Myslíš, že takhle strana je ta pravá, ta která nebude nikomu podlézat, která se nebude nikam přiklánět? S její minulostí?

Já to vážně nechápu. Je to protestní hlas? Nebo věříš, že KSČM by zrušilo vazby na západ a nenastolilo vazby na východ? Že by byla větší rovnost? Že když se jednou ukázalo, jak katastrofální je stranou řízené hospodářství a izolace, že to napodruhé vyjde? Nebo ti přijdou zadrátované hranice, represe těch, kteří nejdou na ruku straně, vyzdvihování dělnického stavu, znevažování vzdělání jako dobrý krok? Nechci nijak hodnotit tvé názory, na které máš plné právo. Jen bych byl rád, pokud bys mohl, abys rozvedl důvod, proč volíš KSČM. Rád bych se poučil... Zastáváš názor, že lidé by neměli být rozdílně odměňováni podle výše vzdělání, nebo že více regulací nám zajistí větší svobodu? Věříš v ideu komunismu? V rovnost a potlačení individuality?

Ještě ke zbylým dvěma odstavcům. Neříkám, že NATO je bezchybné. Ale dle mého skromného soudu reprezentuje v naší době nejlepší záruku míru v Evropě. A přestože chci po škole dostudovat a pracovat v US, rád bych, aby se v Evropě žilo dobře a nerad bych viděl opětovné vytvoření východního bloku. Mám zde rodinu, budu zde mít rodinu...

EU je kapitola sama pro sebe. Základní myšlenka byla a je správná. Ovšem co se z ní stává už tak slavné není...
    @Mellien třeba si voliči KSČM představují čínský zázrak, naběhneme do fabrik za pytlík rýže a budeme obří exportní velmoc, ale nevím, kam ty fabriky nacpat a kde vzít tolik dělníků, aby bylo jedno, když jich pár tisíc pojde na otravu olovem :-k Myslím, že tady rozhodně nic podobného tomu, co teď představuje komunistická strana v Číně (tedy, že na venek to vypadá celkem v pohodě, koho zajímá svoboda na internetu že?) není možné, už jen kvůli naprosto odlišné mentalitě lidí a i tak se mi ten čínský model nijak zvlášť nezamlouvá, i když vím, že díky němu mám flash disk za 50 kč.
  • @Dreamer Ačkoliv nehodlám a nebudu nijak generalizovat, tak mám v zásadě dvě zkušenosti s voliči KSČM.

První je ta, že je volí lidé, kteří jsou převážně v důchodu, nemají se příliš dobře a vzpomínají na dobu, kdy se měli všichni více méně stejně. Lépe už se mít nemohou a nepatří mezi ty prarodiče, kteří chtějí lepší život pro své vnoučata (pokud je mají). Svoboda cestování jim logicky také nic neříká... vzpomínají na dobu, kdy nebyl život tak hektický a vše se dalo nějak v klidu zvládnout. Dále - logicky - inklinují spíše k tomu, že se o ně má postarat stát. Ne oni sami, nebo jejich děti.

Druhá sorta voličů jsou pak ti, kteří se neprosadili na trhu práce, nechápou, proč by měl vzdělaný člověk brát více a už vůbec se jim nelíbí myšlenka toho, že by s větší dřinou mohli dosáhnout lepší životní úrovně. Nechtějí se měnit, chtějí aby se změnil stát. Nejlépe aby se vše vrátilo do starých kolejí...

Jedná se samozřejmě jen o příklady, kterými se nechci nikoho dotknout ani neznevažuji ničí život. Opomíjím pak samozřejmě kariéristy, protestní hlasy, nebo ty, kteří opravdu v komunismus věří. Rozhodně se tím nijak nenavážím do lidí, kteří jsou v takové a takové situaci pro různé důvody (to jen kdyby měl někdo ten pocit, ne, opravdu ne. )

• @flanker.27 To jsem četl včera. Perfektní :)
  • @Mellien je v tom taky dávka nostalgie, je jasné, že každý rád vzpomíná na mládí nebo dětství a bezstarostné období života, na studia na škole, bohužel se do toho růžového idealizovaní občas připlete i to, že tu byl jistý režim a tak je to jasný, proč bylo v mládí líp a všechno bylo kvalitnější a levnější a děcka neseděla u PC, i když je pitomost spojovat minulý režim a současný vývoj techniky a s tím související změnu životního stylu. Počkej jak se slzou v oku budeme vzpomínat, jak to bylo krásné za Paroubkovy nebo Topolánkovy vlády, měli jsme se dobře a byli jsme mladí, zdraví a krásní :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ještě jedno video k americkým volbám:

"if this election taught me anything is that people, who claim other people are intolerant, are the most intolerant people."
  • @Ugla můžeš volit DSSS :D taky nechtějí být v NATO
    http://zpravy.idnes.cz/trumpuv-efekt-rasismus-usa-dfb-/zahranicni.aspx?c=A161116_153417_zahranicni_san

Neuvěřitelné jak se ubohost a frustrace některých jedinců projevuje
    @Mellien Zapoměl jsi na třetí druh lidí, bývalí agenti StB a další bývalí lokajové, kteří ve jménu KSČ týrali politické vězně, nebo je rovnou posílali na smrt
  • @Achileus na ty jsem zapomnel schvalne. Tak treba by si Ugla rad bouchnul aspon obuskem do studentu....
    Mellien napsal(a):

@Achileus na ty jsem zapomnel schvalne. Tak treba by si Ugla rad bouchnul aspon obuskem do studentu....

Nechtěl jsem se zapojovat, ale tohle fakt přeháníš, to není nic jiného než ubohost.
  • Nebylo to mysleno vazne. Vtip, nemistny, pripoustim, ze jsem prestrelil. Omlouvam se Uglovi.
    @Mellien netahala bych to do osobní roviny, je každého věc koho volí a nikdo by za svoji volbu neměl být shazován. Doufám, že z mé první reakce je jasné, že to nebylo osobní ani útočné, spíš mě to fakt zajímá, já například o sobě vím, že bych momentálně nevolila žádnou stranu a jsem tedy ten jouda, co pak nadává u piva a přitom nevolí :-D
  • Myslím, že jen málokterá země nepatří do žádného uskupení, ať už z ekonomických či vojensko-strategických důvodů. Já proti přítomnosti v NATO v zásadě nic nemám. Jen si říkám, zda pokud přijde tvrdé na tvrdé, přítomnost v alianci přinese nějakou výhodu a naši mocní a silní spojenci se nás skutečně zastanou. Volbu KSČ mladým člověkem nechápu, ale každý má právo na svůj názor a nijak mi to nevadí. Jsem přesvědčen, že pokud by se komunisti dostali k moci, také by nás do nějaké aliance tlačili a chtěli své pravdy protlačit. Jen bychom směřovali jiným směrem.
    upraveno 16. listopadu 2016
    @Mellien Já chápu a respektuju, že máš diametrálně odlišný názory, ostatně když si vzpomenu na sebe před dvaceti lety, možná by to dopadlo jako když se Lister potká se svým mladším já ve Fotostroji času. I já občas přestřelím (jedno takové tu bylo nedávno), takže chápu a beru.

Jinak co se týče NATO, v roce 1999 jsem byl navzdory výhradám spíš pro, tak trochu jsem si od toho sliboval, že to bude bezpečnější varianta právě pro takové situace, jako je aktuální vlna imigrantů.
  • @flanker.27 tak před vlnou imigrantů se ubráníme i bez vojsk, stačí migrantům vysvětlit, kolik euro tu dostanou na dávkách nebo případně na výplatní pásce :D
    @Dreamer Tím jsem myslel celý prostor "Evropa" :) To je právě to, jak argumentují naši zastánci migrantů: "vždyť oni k nám nechtějí." jenže pak tu máme tlačení na jakési kvóty, u kterých nelze nikdy vyloučit, že se je někdo opravdu pokusí účinně prosazovat, a vůbec celkový volný pohyb v rámci Schengenu, tedy jak jich k nám (na "ein Freunschaftsbesuch") tak našich lidí jezdících do cílových zemí (Německo, severské země, Británie). Že si půjčím Jistě pane ministře:
    "Nevinné životy jsou vystaveny riziku kvůli britským zbraním v rukou teroristů."
    "Jen italské životy."
    "Co britští turisté v zahraničí?"
    "Turisté? To je problém zamini."
  • Dreamer napsal(a):

@Ugla no jo, KSČM by se totiž vůbec nesnažilo nám říkat, s kým se máme kamarádit, koho máme volit, co si máme myslet a co nesmíme říkat, kdepak to by bylo jiné :roll:

Snažit se můžou, to je celkem přirozené a až tak mi to nevadí. To zkouší leckdo. Daleko víc mě zajímá, zda mám jako občan možnost volby. Pokud by naše členství v NATO bylo projevem většinové vůle, budiž. Spekulace co by, kdyby neuznávám.
    Dreamer napsal(a):

Není v tom nic osobního, ale u voličů KSČM nepochopím, co si od toho slibují, je to nějaká mimózní forma protestu proti aktuálním vládním stranám nebo si říkají, když už naplivat do tváře svobodě jednotlivce, tak ať to stojí za to?

Netuším, v mém okolí se vyskytují minimálně. Když jsem byl ve vašem věku, volil jsem ČSSD (98, 02). Pak to s nimi začlo jít natolik s kopce, že jsem to v dalších (06) volbách hodil protistraně, tj. ODS. V té době byly ostatní strany natolik minoritní, že mi přišlo zbytečné pro ně hlasovat (ve smyslu, že nebudou mít šanci nic ovlivnit). Navíc tehdejší pokusy přijít s něčím novým a lepším vyústily vždy v stokrát recyklované to samé (tehdy tomu zrovna říkali Věci veřejné).

Pak mi došlo, že tu nechci podporovat (takřka) většinový systém, ve kterém je to buď a nebo. Pokud teda někdo nepřijde s další "opoziční" smlouvou :P Ve volbách 2010 jsem proto zkusil podržet hady (čti KDU-ČSL). Tenkrát mě fakt hrozně štvalo, jak je všichni už před volbami zatracovali - jak nemají šanci a nemá cenu jim to dávat. Přičemž je shazovaly i strany, které předtím s jejich podporou vládly! Vidina že bude o jedno prase u koryta míň byla zkrátka příliš lákavá, než aby aspoň zachovaly dekorum. Tohle asi byl zčásti protestní hlas, vzhledem k tomu, že jsem asi tak stejně zapálený křesťan jako demokrat :onfire:

Minimálně jsem měl jasno v tom, že nechci dál (spolu)zabíjet pluralitu názorů jen pro nějaký pofidérní pocit vítězství. Na regionální úrovni bylo jasně vidět, že to nikam nevede. Běžná praxe předchozích období byla, že když lidé do zastupitelstva náhodou zvolili nové tváře, tak se ODS a ČSSD zcela bez skrupulí spojily (program neprogram) a nedaly jim šanci.

Už tehdy jsem jako alternativu zvažoval KSČM (ke které mám ideově určitě blíž než k hadům), ale když je had nejvrchnější, tj. Kalousek, opustil, řekl jsem si, že si KDU ten hlas zaslouží a komančové ho dostanou až příště. A tak se také stalo.

Protest proti současné vládě to z mé strany rozhodně není (těžko jsem mohl vědět, jak dopadne povolební handl), byť současná politika ČSSD je pro mě těžko akceptovatelná. Babiš mě naopak příjemně překvapil a jako jeden z mála splnil co sliboval, takže mu celkem fandím. Asi je to opravdu tím, že nesnáším hon na čarodějnice. A silné ANO je pro současné "demokraty" natolik velkou hrozbou, že místy skoro zapomínají na rudého ďábla, případně ho házejí do stejného pytle.

Právě jsem ve svém příspěku odhalil hrubku (snad tam nezůstaly další), tak jdu raději spát a zbytek až jindy..
    @DanielSvatoš :wall: :wall: :wall: :wall:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.