Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Pořád přemýšlím, co s tou knihou je: Mám pocit, že se tam skoro nic neděje, ale vůbec to nenudí. No tak jo, trochu mě nudily ty pasáže u Felurian. Ale jinak jsem to přečetla skoro jedním dechem (četla jsem to 14 dní, ale já mám s těma dvěma obludama trochu omezený prostor, i tak jsem chodívala spát o půlnoci, protože jsem se začetla). Když nad tím tak uvažuju, tak potom, co se Kvothe stal bohatý a začal si s ženskýma, už to trochu nebylo ono. Ale jen trochu. :-)
@undefined To mám rozhodně v plánu.
A zrovna tak málo času na čtení :(
Siahol som teda po knihách z nového kánonu a musím povedať, že som dosť sklamaný. Čítal som aj young adult knihy čiže tie nebudem hodnotiť, no aj knihy ktoré neboli cieľované mladšiemu publiku ma neskutočne nudili a mal som z nich pocit že nečítam knihu, ktorú napísal reálny spisovateľ ale nejakú zlú internetovú fanfiction. Dark Disiciple, New Dawn a Heir to the Jedi patria určite do tejto kategórie a pripomínali mi warcraft knihy Richarda Knaaka, ktoré pokladám za najnižšie dno toho čo som kedy čítal. Predvídateľné, plné klišé, zle napísaná akcia, hlúpe konanie postáv, ktoré sa v iných kánon médiách (seriály, filmy) správajú úplne inak. Na druhej strane ma ale prekvapil Lords of the Sith, Tarkin a Lost Stars, ktoré sa čítali veľmi dobre a nemal som z nich pocit, že postavy sa nachádzajú v alternatívnom SW svete ale práve naopak ma dostali do hlavy a myslenia postáv, ktoré poznám z filmov/seriálov.
Na stole ma ešte čaká Bloodlines a Battlefront, nečítali ste to niekto náhodou? Mám očakávať knihy z prvej alebo druhej kategórie?
1) Nebelvír sebere svoje muže a vyrazí do čelného útoku
2) Havraspár začne vytvářet chytrou strategii
3) Mrzimor se bude snažit přimět ostatní ke spolupráci
4) Zmijozel si zapálí doutník a s čerstvým vydáním Denního Věštce se odebere na nedalekou rozhlednu, aby věděl jak to dopadne, aby věděl na jakou stranu se přidat
Přitom ta úplně nejstarší byla povedená 391-e-elenium-1-diamantovy-trun
Ono obecně, synopse ničím výrazně nezaujme, v podstatě klasická politika a magie, jak začíná být moderní. Mnoho lidí si stěžuje na velký počet jmen a výrazů, což já v knize považuji za plus, navíc slibují rozsáhlou mytologii, historii, komplexnost. Na druhou stranu mne odrazuje nějaký ten možný stereotyp, případně neoriginalita. Nějaké názory?