Hra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire

upraveno 7. srpna 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire

Druhý díl sedmé série. Premiéra 31. 7. 2017. Daenerys na sebe upozorňuje, Cersei vrací dárek a Jaime se poučuje ze svých chyb. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Mark Mylod

Číst celý článek zde

135

Komentáře

• svoa00 napsal(a):

Nevím, ještě minule jsem naivně doufala, že na zajaté ženy bude reagovat trochu jinak než obvyklým mírně znepokojeným pohledem. Netvrdím, že jim měl zachránit život nebo že si to zasloužily, ale před mučením je zachránit mohl.

To je pravda, co se stalo se starými dobrými veřejnými popravami? Vždyť se přidaly ke vzpouře proti koruně a zabily Myrcellu, jistě by se jim dalo přišít ještě něco. Jako průvod městem dobrý, ale dav by jistě chtěl víc.

Takhle, způsob jakým se Cersei rozhodla pomstít se mi vážně líbil. Ale větší smysl by dávalo využít jejich odsouzení k pobavení davu a získání ještě větší podpory veřejnosti.

• Mám dotaz myslíte, že ta velká bitva mezi Dotraky a Draky na jedné straně a na druhé straně Lanistry a armádou Tarlyho bude už v příští epizodě a nebo budou jen na Dračím kameni povídat, jak musí něco udělat a bitva bude nejdříve v 5. epizodě?
  • upraveno 1. srpna 2017
    @JoffreyWater
    Podle ukázky ke 4. epizodě je docela dost možné, že ho Brian v příštím díle popraví
  • upraveno 1. srpna 2017
    @Djokovic Však já doufám, že ho zabijí, ne proto, že bych ho nesnášel, ale pro tu postavu to bude fakt milosrdenství. Z mistra intrik tam udělali akorát slizkýho creepa. Čekám ale, že když ho budou zabíjet, tak to bude stylem, že ho vyděšenýho přitáhnou k popravčímu špalku, sek a bude po všem, žádná elegance na jeho odchodu, nic. I když doufám, že po tom „malíčkovskym proslovu” z posledního dílu ho aspoň nechají odejít nějak stylově.
  • @Djokovic Rád bych tomu věřil, ale docela si myslím že ta scéna s letícím drakem bude někde v posledních 5 minutách, možná tam Dany spálí ten konvoj se zlatem a konec, pokračování za týden. Ač nerad, vsadil bych dost na to že tu epickou bitvu v poli dají až do 5. dílu, pak jim zbývají ješte 2 díly aby tam dali nějakou menší šarvátku s WW na severu a konec serie.. :)
  • Mimochodem, měl bych otázku. Neví někdo, jak vlastně Iron bank vymáhá svoje dluhy od království? Přijde mně to jako těžší, než vymáhat dluh od jednotlivce třeba. Mám dojem, že někdo v seriálu kdysi zmínil něco v tom smyslu, že když nesplácí dluhy, tak banka svoje zdroje poskytne nepřátelům dlužníka. Ale celé mně to zní nějak divně a nesmyslně. Tak kdyby někdo měl nápad, sem s ním :D
  • upraveno 1. srpna 2017
    S promintím: Co to zase bylo za bullshit?

Tak se nám teleportují loďstva, armády, samovolně mizí celé posádky, armády, města a hrady.
    Kde Tyrellové, nejbohatší rod jihu, ztratili svoje tisícové vojsko (statisíc když počítám vazaly)? Všechny državy a vesnice před Highgarden? Proč připomíná Highgarden hrádek na kopečku? Proč tam nikdo nebyl?

Jak se dostal Bigcock tak rychle na druhou stranu, jak se mohli tři loďstva minout při platbě u pobřeží? (Greyjoy, Jára, Kastrát).
    Proč dobíjeli Unšulins úzké koridory hradu s kopím?
    Proč nikdo nebere vzdálenosti na zřetel? I v tom Total War to chvilku trvá než loďstvo objede kontinent.... Tady má každej voják v prdeli vrtulku aby se mohl volně pohybovat přes kontinent, každá loď má pod vodou obrovské motory, ne-li křídla aby mohla cestovat rychleji, o motorových koních ani nemluvím....
    Danuščino posrané plánování už jsem zmínil dřív, aneb jak Dolfík prohrává. Máme k dispozicí 3 ZHN, máme vojsko neposkrvněných, mám dothraky, máme ještě whatever co s náma přitáhlo a přidalo se k nám, ok, rozdělíme to, nedáme nikomu víceméně nic a necháme si to rozbít. Gratuluju, logická úvaha. To už jsme si myslel že když se tak blbá vůdkyně obklopí tak chytrýma lidma tak to půjde, ono ne. I Hitler měl kolem sebe chytré a uvažující lidi a jelikož se jim do toho sral tak prohrál.

Dívám se na to s nadějí, že uvidím něco kulervoucího z fantasy, které mám rád, ovšem tady už je ta scénáristická impotence už sakra moc vidět. (to už jsem si myslel, že pátou serii nic nepřekoná) Kdyby šli v ruku v ruce s knihama a nevymýšleli si svoje "sranda-zápletky" tak udělají líp a na tom trvám. Martin, ač má mnoho chyb, z nichž rozvláčnost a rozvětvení děje nejsou z nejmenších, má přece jen trošku promyšlené, proč se co děje a jak.

Zkrátka mám samé otázky za posledních pár dílů a žádnou odpověď, Mulder se Scullyovou tomu taky nerozumí, říkají tomu Akta X.

v traileru na další díl slyšíme Dolfinku říkat: Enough of the clever plans... Děvče všechny tvoje clever plans byly asi tak vychytralé jako vychytralý Baldrickův plán na prodej tuřínů...
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Hund k tej armade T. Zarataj si dezercie vojakov, lordov (ak presvedcis najsilnejsieho Lorda zbehnut vela sa knim pripoji), potom ostatny mozno nestihli prijst k bojisku atd. + Lanisterske vojsko v serialy zatial vojny vyhravalo tak preco byy niekto siel branit tu strau babu???
  • @Hund
    taky se obávám, že ta velká bitva bude až v 5. díle a nyní se bude jen povídat. Doufám, že ta velká bitva nezklame, protože dosavadní šarvátky byly nic moc.
  • @Blackfish
    Žádná sláva to nebyla, ale pořád to nemá na dvacet dobrých chlapů v 5. sérii.
    Co se týče Velké zahrady, tak mohl Tarly poslat její armádu někam daleko a pak se sám přidat k Lanistrům.
    Něco podobného udělat starej Bolton Starkům.
  • @Djokovic Nojo, mě to taky pěkně štve. Ale na druhou stranu zase chápu, že mají tvůrci limitovaný rozpočet. Je to hold blbá situace. Ono každou sezonu jsou ty zásadní bitvy až ke konci bohužel, tak nám nezbude nic než čekat.

Ale upřímně mě štve, že vždycky trailer mě navnadí nějakou ukázkou na bitvu, akorát že celá ta bitva je pak vlastně to co bylo v tom traileru :D Na dobývání Skály jsem se těšil třeba jak na nic a pak mě to zklamalo když to bylo tak krátký a ještě opuštěný skoro. :D Takže vážně doufám že tu bitvu s Dothrakama nějak zásadně nepokazí, snad :D
  • A není Tyrellská armáda u Dragonstone? Když byla velká dámská porada tak tam Dany s Tyrelly počítala, jako by je měla hned po ruce.
  • Jinak všiml jsem si, že se spousta lidí diví tomu, jakým nárokem si Cersei přivlastnila trůn. Jakým nárokem si Dorne přivlastnila Ellaria, nějakej méněcennej bastard, jehož společenským postavením bylo, že byla kurvičkou druhorozeného syna jednoho velkého rodu. A jak je to vlastně se severem, tam jsou teď jako vládnoucím rodem Sněhové nebo jak tomu mám rozumět? To Jona nemůžou aspoň prohlásit za legitimního Starka, když už ho tedy prohlásili Králem severu? Jeho potomek teda ponese jméno Sníh? Nehledě na to, že nikoho na Severu netrápí, že Jon je vlastně dezertér od Noční hlídky a vlastně by ho měli popravit, ne ho prohlašovat za krále? Oproti těmhle věcem mi Cersein nárok na trůn přijde nejoprávněnější, oproti nárokům výše zmíněných.
  • @JoffreyWater
    Nárok Jona na sever je úplně v pohodě. To jsou v seriálu bohužel daleko horší věci. Jeho nárok vychází z toho, že v podstatě bez pomoci jiných severských lordů porazil nenáviděné Boltony. Navíc je k tomu nejstarší syn oblíbeného a čestného pána severu.
    Dezertér z Noční hlídky není, protože přísahal věrnost jen do své smrti.
  • Tak jako ale mohli ho aspoň prohlásit za legitimního Starka a dědice rodu, přijde mi celkem debilní, že pořád nese jméno bastarda.
  • on si na tom, že je bastard nyní začal zakládat. Dobře to bylo vidět, když ho představoval Davos v Dračím kameni. Tam říkal, že neměl žádný nárok na Sever, ale získal ho díky svým schopnostem.
  • Ale ještě k té Cersei, kdo má vlastně větší nárok na trůn než ona? (Když teda nepočítáme Targaryeny) Jak se postupuje v situaci, kdy celá vládnoucí dynastie vymře a nezbyde žádný dědic?
  • Co se týče odfláknutých bitev stylem hrc prc, hlavně aby to moc nestálo a divák pochopil,kdo vyhrál,bylo už řečeno vše.Královna trnů tam seděla jak nevítaná teta z Moravy,ale svůj projev zvládla s noblesou a břitkostí jí vlastní.Pravda o Joefrym byla taková třešnička na dortu.Jamie se slitoval,ale bába mu to ještě natřela. Jinak Jamie....já prostě nevím,chová se jako blb, hrozně mi vadí ta jeho pasivita, naprostá oddanost Cersei.Té tedy nelze upřít že s děvčaty Pískovic zatočila dost neočekávaně, žádné předhození Horovi,ale pěkné psychické mučeníčko. John s Tyrionem pobavili,je vidět,že mezi nimi panuje jakási vzájemná úcta.Deny a John_ takový hladký průběh,příjde mi,že si to celý vyslechla,tak jako dobře,nemrtví,Noční Král.....ale já jsem stejně Stormborn etc. Malíčkovi se to krátí.......
  • @JoffreyWater Upřímně nevím, ale taky mě teda nedává moc smysl, aby se vlády ujala matka když syn král umře. Co si pamatuju z dějáku tak matky většinou mohly vládnout jako regentky dokud potomek nedosáhl věku nutného k chopení se koruny. Asi by to teď mělo správně přejít na nejstaršího mužského příbuzného posledního krále.... Těžko říct.
  • JoffreyWater napsal(a):

@Djokovic Však já doufám, že ho zabijí, ne proto, že bych ho nesnášel, ale pro tu postavu to bude fakt milosrdenství. Z mistra intrik tam udělali akorát slizkýho creepa. Čekám ale, že když ho budou zabíjet, tak to bude stylem, že ho vyděšenýho přitáhnou k popravčímu špalku, sek a bude po všem, žádná elegance na jeho odchodu, nic. I když doufám, že po tom „malíčkovskym proslovu” z posledního dílu ho aspoň nechají odejít nějak stylově.

Já právě doufám že toho zmetka vyválí v blátě. Doufám že nebude vytvářet fabulace a intriky ještě u špalku. Celkem bych byl rád aby tam z něj naopak vylítla veškerá zloba a ukřivděnost..

• @Blackfish A v jakém časovém horizontu se pohybujeme?? Rovina je velká, Tarly mohl odvolat army někam jinam.. Kdo ví.. Jasně že si scénáristi potřeby času a místa ohýbají podle sebe, ale vyčítat jim to nebudu, když jim doteď vyčítáme jak je každej díl vyplňovačka před bitvou v deváté epizodě.

Takže.. abych navázal na tvůj až hysterický výlev.. Proč se na to ještě díváš, proč? Proč? :D :twisted:
  • Nejbližším mužským příbuzným posledního krále je Jaime, pokud vím, tak v seriálu už v gardě není, takže by tedy podle toho měl být králem on. Ale co, ať tam klidně šoupnou Cersei, když se vládcem Dorne může stát nějakej podřadnej bastard, kterej si získal celou jeho podporu, a kterej před očima stráží zabil jeho legitimního vládce, tak Cersei na trůně je oproti tomu nic.
  • @Hund
    JoffreyWater napsal(a):

Tak jako ale mohli ho aspoň prohlásit za legitimního Starka a dědice rodu, přijde mi celkem debilní, že pořád nese jméno bastarda.

No.. hele, ono by to bylo matoucí.. Lidi jsou na Sněha zvyklí.. Když ho teď přejmenují na Starka, tak to bude akorát chaotický až ho budou přejmenovávat na Targaryena :D
  • sfik napsal(a):

@Hund

JoffreyWater napsal(a):

Tak jako ale mohli ho aspoň prohlásit za legitimního Starka a dědice rodu, přijde mi celkem debilní, že pořád nese jméno bastarda.

No.. hele, ono by to bylo matoucí.. Lidi jsou na Sněha zvyklí.. Když ho teď přejmenují na Starka, tak to bude akorát chaotický až ho budou přejmenovávat na Targaryena :D
    No ale docela by mě zajímalo jak to vlastně chtějí doložit :D My to víme, ale kromě čestného slova Brana není tak říkajíc nikdo kdo by to dosvědčil čí je Jon vlastně reálně syn, ne? :D Nebo Reed to věděl? Přece jen když tam u Tower of Joy byl a přežil, tak mu to muselo být jasný když mladej Ned vyšel z věže s mrtvou sestrou a malým děckem.

Jinak s legitimací Jona coby Starka na severu bych to asi nějak nebral nutně vážně. Všeobecně se o něm ví, že je bastardem Starka (teda aspoň si to všichni myslí žejo), lordi si ho zvolili králem a stejně Jon nosí hrdě Direwolf symbol na zbroji, takže to je detail z mýho pohledu v tomto. :)
  • Třeba Bran ukáže videozáznam z vize :D
  • sfik napsal(a):

@Blackfish A v jakém časovém horizontu se pohybujeme?? Rovina je velká, Tarly mohl odvolat army někam jinam.. Kdo ví.. Jasně že si scénáristi potřeby času a místa ohýbají podle sebe, ale vyčítat jim to nebudu, když jim doteď vyčítáme jak je každej díl vyplňovačka před bitvou v deváté epizodě.

Takže.. abych navázal na tvůj až hysterický výlev.. Proč se na to ještě díváš, proč? Proč? :D :twisted:

Proč se lidi dívají na Soudkyni Barbaru, sledují komentáře na novinkách, dívají se na výměnu manželek? Dozajista ne, protože je to kvalitní show...

• Tak ještě jednou pro všechny.
    Brienne ne Brian.
    Jon ne John.
  • Pošlete jim prachy a budete mít epic battle v každym díle.
  • @JoffreyWater Ono i tak jim ten 1 díl stojí tak 10 mega dolarů,ne? Někde jsem to myslím četl....
  • Hund napsal(a):

@JoffreyWater Upřímně nevím, ale taky mě teda nedává moc smysl, aby se vlády ujala matka když syn král umře. ...

Jednoduše silou, nikdo nemá nárok, buď mohla proběhnout mimo záběry královolba (v tu dobu fakticky byli součástí jen Západ (jasné, pro koho bude), Říční a Bouřivé krajiny (mohli mít dosazené loajální lordy, přecejenom předtím rebelovali a trestalo se), Údolí na vše kašle a Rovina je zatím v chaosu, protože ne všichni uznávali Olenu jako jejich lenní paní, Železní, Sever a Dorne byli v rebelii). Lanisteři měli blízko vojsko, Zlaté pláště byli určitě loajalí Cersei, tak jednoduše ovládla trůn, neměl kdo odporovat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.