Hra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire

upraveno 7. srpna 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire

Druhý díl sedmé série. Premiéra 31. 7. 2017. Daenerys na sebe upozorňuje, Cersei vrací dárek a Jaime se poučuje ze svých chyb. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Mark Mylod

Číst celý článek zde

1235»

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Gepeto napsal(a):

Problém je, že namiesto od kníh sa pýtame, načo bola Jaimemu useknutá ruka? Jaime v seriáli sa proste ledvom niekam hýbe ako postavam takmer žiaden vývin.

Přesně tak.
    Jako zprznili víc postav, ale Jaimeho fakt monumentálně.
  • Okrajová otázka ....
    v seriály rod Tyrellov vymrel .... Tarly je z Lannistermi, takže je asi menovaný Najvyšším Lordom Roviny .... ak teda Dany porazí Cersei a ak by vyhrala vojnu .... kto by sa stal Lord Paramount of the Reach? Hightower? Redwyne? Alebo by menovala Sama, pretože by bol syn posledného Strážcu Juhu?
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Rybba

Rybba napsal(a):

Náhodou Jaime docela borec, že to v tý věži ustál, já být jím a říct mi to, co mu řekla, tak... Tak by se účinků toho jedu určitě nedočkala. A jinak tady názorně vidíte, jaké maté vy ženy na nás muže vliv! :-k

Cena za to, když přemýšlíš ptákem :-P
    Já za to nemohu, on má svoji hlavu!! :twisted:

Jinak kde berete jistotu, že neposkvrnění budou držet Skálu? Podle mě opustí pevnost a na půlce cesty zpátky na Dračí kámen si na ně počíhají Lanisterové. :king:

Tedy samozřejmě na trailery nekoukám a jaksik nechápu proč se tady objevují spoilery, teorie ano, ale neoznačené spoilery... :wall:
  • upraveno 3. srpna 2017
    Tyrion Lannister napsal(a):

VŠE ŠPATNÉ NA GOT S07E03
    Tohle udělali dostatečně druzí, tak já se pokusím být stručný.
    Z pohybů Euronovi flotily sem i začíná točit hlava

Děkuji za obrázek, dovolil jsem si ho trochu doupravit, tak jak jsem o tom mluvil v minulém vláknu...
    :king:

image
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Rybba Pro dlouhý pohyb Nemrtvých za Zdí existuje logické vysvětlení, ale připrav se bude to velký twist, po porážce Mannise vyslal ser Twenty Goodman svého bratrance sera Twelve Goodmana za Zeď, ten se opevníl na Pěsti prvních lidí a od té doby je ho Jiní neuspěšně oblehají. Prozatimní stav boje je takový, že armáda Nočního krále utrpěla desetisícové ztráty, zatímco chodcům se povedlo akorát lehce škrábnout jednoho z vojáků.
  • DonPadre napsal(a):

Okrajová otázka ....
    v seriály rod Tyrellov vymrel .... Tarly je z Lannistermi, takže je asi menovaný Najvyšším Lordom Roviny .... ak teda Dany porazí Cersei a ak by vyhrala vojnu .... kto by sa stal Lord Paramount of the Reach? Hightower? Redwyne? Alebo by menovala Sama, pretože by bol syn posledného Strážcu Juhu?

Tuším že pokud před ní kapituluje mladej Tarly (nepředpokládám že starej přežije příští bitvu) tak možná ten. Redwyny ani Hightowery už podle mě nepředstaví. Nebudou chtít komplikovat děj dalšími rody - obtvlášť když ani nezaznělo že Olenna je původem Redwyne..

Případně pokud nějací dothrakové zůstanou tak po porážce Jiných by je měla někam umístit. Stejně jako po příchodu Nymerie Rhoynové obsadili Dorne, resp. se smíchali s tamním obyvatelstvem.. Kdo jim ale bude šéfovat nevím.

• upraveno 3. srpna 2017

@Rybba Pro dlouhý pohyb Nemrtvých za Zdí existuje logické vysvětlení, ale připrav se bude to velký twist, po porážce Mannise vyslal ser Twenty Goodman svého bratrance sera Twelve Goodmana za Zeď, ten se opevníl na Pěsti prvních lidí a od té doby je ho Jiní neuspěšně oblehají. Prozatimní stav boje je takový, že armáda Nočního krále utrpěla desetisícové ztráty, zatímco chodcům se povedlo akorát lehce škrábnout jednoho z vojáků.

8-O Ach ták! Já hloupý! Teď je mi to konečně jasné! Děkuji ti za vysvětlení, Tyrione! :king:
  • upraveno 3. srpna 2017

@Rybba Pro dlouhý pohyb Nemrtvých za Zdí existuje logické vysvětlení,....

je to zcela jinak a mnohem jednodušeji. Již od sepsání Starého zákona se vypráví anekdota: Proč Mojžíš putoval 40 let pouští? Protože byl muž a hrdost mu nedovolila zeptat se na cestu.
  • upraveno 3. srpna 2017
    Terezička napsal(a):

@Rybba Pro dlouhý pohyb Nemrtvých za Zdí existuje logické vysvětlení,....

je to zcela jinak a mnohem jednodušeji. Již od sepsání Starého zákona se vypráví anekdota: Proč Mojžíš putoval 40 let pouští? Protože byl muž a hrdost mu nedovolila zeptat se na cestu.
    =D A sakra! Na tom taky něco je! Děkuji ti za upřesnění, Terezičko! :twisted:
  • @Tyrion Lannister Já bych třeba uvažoval, že loví zbytek divokých a čekají na dlouhou noc. Díky tomu trůní na severu. nebo stále nevědí, jak prorazit zeď
  • image
    "When your sister forces you to spend time with her new boyfriend"
  • Ina co říkáte na čtvrtou epizodu?
  • @p1e9t9r2 Myslím že to téma čtvrté epizody se objevuje v úplně jiném vlákně. Sem bych to netahal...
  • V té scéně Daenerys s Jonem v truním sále na DS, se mi otvírala kudla v kapse, kdykoliv D. promluvila.
    A moc to nechápu s těmi loďstvy, kolik jich D. měla? Železná flotila rozmetaná Euronem, na dalších lodích dojeli Neposkvrnění ke Casterly Rock.
    A to ji zbylo ještě tolik lodí, že mohla převézt Dothraky do Westerosu? No asi jo, ale mám takový pocit, že to moře tam muselo už být ucpané.
  • brbr napsal(a):

V té scéně Daenerys s Jonem v truním sále na DS, se mi otvírala kudla v kapse, kdykoliv D. promluvila.
    A moc to nechápu s těmi loďstvy, kolik jich D. měla? Železná flotila rozmetaná Euronem, na dalších lodích dojeli Neposkvrnění ke Casterly Rock.

A to ji zbylo ještě tolik lodí, že mohla převézt Dothraky do Westerosu? No asi jo, ale mám takový pocit, že to moře tam muselo už být ucpané.
    Tak měla k dispozici loďstvo Dorne, nějaké lodičky Železných, Vysoké zahrady, Meereenu a co všechno posbírala, postavila za mořem. Jinak kolik lodí měla, tak na to se stačí podívat znovu na poslední čtyři minuty desátého dílu šesté série. Tipuji, že tu tisícovku taky měla. :king:

Kdosi tady kdysi psal, že si myslel, že má armádu Vysoké zahrady a Dorne u sebe na Dračím kameni, tak proč by pro ni měli potom plout. No to by byla hloupost vést vojáky přes moře do Meerenu a zase zpátky, když potřebovali převést armádu odtama do Západozemí, tím by si akorát zabrali místo a mohli tak převést méně vojáku/koní. Takže ve skutečnosti "prázdné" (lodě s posádkou) pluly do Meerenu a zpátky pluly plné Neposkvrněných, Dothraků atd. :king:
  • upraveno 9. srpna 2017
    Zrovna jsem narazil na zajímavou věc, která mi vůbec nedošla, a to... Není divný, že Davos na Černovodě ztratil syna, a na Tyriona, kterej má oheň na Černovodě na svědomí, reaguje až s ledovým klidem? Jako ne že by mu měl rovnou skočit po krku, ale prostě by se očekávalo, že Tyriona nebude mít moc v lásce, a ne že jenom řekne: „Černovoda byla špatně pro mě, kámoši?” A taky bych vůbec očekával, že když vstoupí na půdu Dragonstonu, dolehne na něj nějaká nostalgie po Stannisovi, Shireen a starých dobrých časech. Člověk by od něj čekal nějakej ten smutek. Ale ne, on si prostě vyhlídne exotickou sexbombu, pokusí se ji zbalit, a když ho odpálkuje, tak si jenom řekne: „Hm, tohle místo se změnilo.” Ach jo, další postava, jejíž charakter je v troskách. Chápu, že si našel novýho Stannise (Jona) a dokonce i novou Shireen (ta malá chytrá nesympatická Mormontka), když předchozího šéfa s celou rodinou a armádou mu takhle debilně nechali umřít, ale že bude takhle chladnokrevnej a celej svůj předchozí život hodí za hlavu...
    Edit. Ale když nad tím teď tak přemýšlím, tak na první část si dokážu asi odpovědět sám. Když jsem si na to nevzpomněl já, tak se nejspíš nečekalo, že si někdo s průměrných fanoušků vzpomene na to, že kdysi dávno před mnoha lety, před mnoha sériemi, umřel v Bitvě na Černovodě Davosův syn, ani už si nevzpomenu na jméno. Takže asi v pohodě, no.
  • @JoffreyWater
    Tak Davosuv syn zemřel v bitvě, do které ho vedl on sám. To nemůže moc nikomu vyčítat.
  • @JoffreyWater A co si myslíš o tom, že ve čtvrtém díle žertem mluví o tom, co kdyby (znova) změnil strany? Prostě Davos úplně stejný jako v předloze, že jo. Mno, Jon taky příhodně Tyrionovi nezmíní, že jeho rodina mu zabila otce, bratra a pravděpodobně je kvůli nim mrtvá i jeho oblíbená sestra. Prostě scénáristi to setkání chtěli sladké.
  • Jo, máte pravdu.
  • @svoa00
    No řekla bych, že zrovna v tomhle případě je tak nějak zřejmé, že jestli je Tyrion na straně Daenerys proti svojí vlastní rodině, tak se od ní tak nějak automaticky distancuje.
  • @JoffreyWater
    Zrovna Davos mi přijde jako dost pragmatický člověk. Ale uznávám, nějaká nostalgie na Dragonstone by byla na místě.
  • @Denebola podle me ne. Stannis nechal upalit shireen to mu nikdy neodpusti.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 9. srpna 2017
    @sfik A to je důvod, proč kopíruje jeho hlášky? :D

Myslím si, že s tím neodpouštěním to nebude tak hrozný ;-)
  • @Tyrion Lannister na výšku jsem nechodil do brna, ale s pár brňákama jsem studoval. Ač jsem byl v brně tak 5x za život tramvaj je prostě šalina. Některý zvyky prostě nepřemontuješ :D
  • upraveno 10. srpna 2017
    Zobral to doslovne :D
  • Proč Skála nebyla skála? Jak mohl Jaime počítat s tím, že Skála padne, když padla jen díky speciální znalosti Tyriona o přístupové cestě kanály, přičemž nikdo nevěděl, že Tyrion tuto znalost má? Proč se lannisterští vojáci ponechaní na Skále spokojili se stavem, že mají prázdné sýpky? To se 5000 lidí dobrovolně obětovalo? Nebo si toho snad nikdo nevšiml? Co kdyby Skála odolala? Jaime by nechal vlastní lidi umřít hlady? Proč se v seriálu vrší nesmysly, které jsou z jakékoholiv pohledu úplně zbytečné?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.