Okrajová otázka .... v seriály rod Tyrellov vymrel .... Tarly je z Lannistermi, takže je asi menovaný Najvyšším Lordom Roviny .... ak teda Dany porazí Cersei a ak by vyhrala vojnu .... kto by sa stal Lord Paramount of the Reach? Hightower? Redwyne? Alebo by menovala Sama, pretože by bol syn posledného Strážcu Juhu?
@Rybba Pro dlouhý pohyb Nemrtvých za Zdí existuje logické vysvětlení, ale připrav se bude to velký twist, po porážce Mannise vyslal ser Twenty Goodman svého bratrance sera Twelve Goodmana za Zeď, ten se opevníl na Pěsti prvních lidí a od té doby je ho Jiní neuspěšně oblehají. Prozatimní stav boje je takový, že armáda Nočního krále utrpěla desetisícové ztráty, zatímco chodcům se povedlo akorát lehce škrábnout jednoho z vojáků.
@Tyrion Lannister Já bych třeba uvažoval, že loví zbytek divokých a čekají na dlouhou noc. Díky tomu trůní na severu. nebo stále nevědí, jak prorazit zeď
Zrovna jsem narazil na zajímavou věc, která mi vůbec nedošla, a to... Není divný, že Davos na Černovodě ztratil syna, a na Tyriona, kterej má oheň na Černovodě na svědomí, reaguje až s ledovým klidem? Jako ne že by mu měl rovnou skočit po krku, ale prostě by se očekávalo, že Tyriona nebude mít moc v lásce, a ne že jenom řekne: „Černovoda byla špatně pro mě, kámoši?” A taky bych vůbec očekával, že když vstoupí na půdu Dragonstonu, dolehne na něj nějaká nostalgie po Stannisovi, Shireen a starých dobrých časech. Člověk by od něj čekal nějakej ten smutek. Ale ne, on si prostě vyhlídne exotickou sexbombu, pokusí se ji zbalit, a když ho odpálkuje, tak si jenom řekne: „Hm, tohle místo se změnilo.” Ach jo, další postava, jejíž charakter je v troskách. Chápu, že si našel novýho Stannise (Jona) a dokonce i novou Shireen (ta malá chytrá nesympatická Mormontka), když předchozího šéfa s celou rodinou a armádou mu takhle debilně nechali umřít, ale že bude takhle chladnokrevnej a celej svůj předchozí život hodí za hlavu... Edit. Ale když nad tím teď tak přemýšlím, tak na první část si dokážu asi odpovědět sám. Když jsem si na to nevzpomněl já, tak se nejspíš nečekalo, že si někdo s průměrných fanoušků vzpomene na to, že kdysi dávno před mnoha lety, před mnoha sériemi, umřel v Bitvě na Černovodě Davosův syn, ani už si nevzpomenu na jméno. Takže asi v pohodě, no.
@JoffreyWater A co si myslíš o tom, že ve čtvrtém díle žertem mluví o tom, co kdyby (znova) změnil strany? Prostě Davos úplně stejný jako v předloze, že jo. Mno, Jon taky příhodně Tyrionovi nezmíní, že jeho rodina mu zabila otce, bratra a pravděpodobně je kvůli nim mrtvá i jeho oblíbená sestra. Prostě scénáristi to setkání chtěli sladké.
@svoa00 No řekla bych, že zrovna v tomhle případě je tak nějak zřejmé, že jestli je Tyrion na straně Daenerys proti svojí vlastní rodině, tak se od ní tak nějak automaticky distancuje.
@Tyrion Lannister na výšku jsem nechodil do brna, ale s pár brňákama jsem studoval. Ač jsem byl v brně tak 5x za život tramvaj je prostě šalina. Některý zvyky prostě nepřemontuješ :D
Proč Skála nebyla skála? Jak mohl Jaime počítat s tím, že Skála padne, když padla jen díky speciální znalosti Tyriona o přístupové cestě kanály, přičemž nikdo nevěděl, že Tyrion tuto znalost má? Proč se lannisterští vojáci ponechaní na Skále spokojili se stavem, že mají prázdné sýpky? To se 5000 lidí dobrovolně obětovalo? Nebo si toho snad nikdo nevšiml? Co kdyby Skála odolala? Jaime by nechal vlastní lidi umřít hlady? Proč se v seriálu vrší nesmysly, které jsou z jakékoholiv pohledu úplně zbytečné?
Komentáře
v seriály rod Tyrellov vymrel .... Tarly je z Lannistermi, takže je asi menovaný Najvyšším Lordom Roviny .... ak teda Dany porazí Cersei a ak by vyhrala vojnu .... kto by sa stal Lord Paramount of the Reach? Hightower? Redwyne? Alebo by menovala Sama, pretože by bol syn posledného Strážcu Juhu?
Edit. Ale když nad tím teď tak přemýšlím, tak na první část si dokážu asi odpovědět sám. Když jsem si na to nevzpomněl já, tak se nejspíš nečekalo, že si někdo s průměrných fanoušků vzpomene na to, že kdysi dávno před mnoha lety, před mnoha sériemi, umřel v Bitvě na Černovodě Davosův syn, ani už si nevzpomenu na jméno. Takže asi v pohodě, no.
Tak Davosuv syn zemřel v bitvě, do které ho vedl on sám. To nemůže moc nikomu vyčítat.
No řekla bych, že zrovna v tomhle případě je tak nějak zřejmé, že jestli je Tyrion na straně Daenerys proti svojí vlastní rodině, tak se od ní tak nějak automaticky distancuje.
Zrovna Davos mi přijde jako dost pragmatický člověk. Ale uznávám, nějaká nostalgie na Dragonstone by byla na místě.
Myslím si, že s tím neodpouštěním to nebude tak hrozný ;-)