Hra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire

Šestý díl sedmé série. Oficiální premiéra 20. 8. 2017. ????   Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Alan Taylor

Číst celý článek zde

135678

Komentáře

• upraveno 21. srpna 2017
    @Tyrion Lannister ty to tam prostě chceš vidět a tím to pro tebe hasne. Pokud Arya ztratí sama sebe a pak náhodou někde narazí na Sansu dostaví se spíš chvíle poznání a vzpomínka na dětství na Zimohradu, kde řešili ty malé dětské starosti a popichování a smutek...jsou to sestry, ne náhodné kolemjdoucí, co na zastávce pokecaly o počasí. A nesedělo a nesedělo a nesedělo, dosazuješ tam naprosto špatné motivace, nedává to smysl, pokud se mají postavy v Písni chovat alespoň dle nějakého vývoje charakteru a trochu logicky, tak Arya nezavraždí Sansu, protože k tomu směřuje celé její dětství a vzrůstající nenávist, tohle tam prostě NENÍ! Asi mi brzo praskne žilka :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 21. srpna 2017
    @Dreamer Jak říkám není to moc pravděpodobné, ale na druhou stranu ne nemožné a za určitých okolností by se to stát mohlo toť vše. Tak či tak v seriálu kdyby Arya kvůli tomu dopisu Sansu zabila, tak mohlo jít o pěkný temný a smutný moment a konečně nakopnout děj, takhle akorát zhyne Malíček, který je každýmu ukradený (krom Robina Arryna, který se sakra dlouho neobjevil)
  • @Tyrion Lannister Všechno co je před ale neplatí :P
    @sfik Věta, která dokazuje, že Ned je pokrytec :P
  • Doufám, že nevadí, když se vám vložím do rozohněné debaty (podle mě by to byl také velice zajímavý zvrat, ale ne zrovna moc pravděpodobný, jak říká Tyrion) a zeptám se na jednu drobnost, která mně asi v minulých dílech - možná už v první sérii - unikla. Odkdy nemůže mít Daenerys děti? V této sérii jsem si tohoto prohlášení všiml poprvé...
  • @Nausak Už si nepamatuju podrobnosti, ale nějak jí proklela ta čarodějka, kterou upálila v 1. sérii.
    @Nausak To je zajímává věc, protože v první sérii to proroctví o tom, že nemůže mít děti nezmínili, to byla do nedávna pouze knižní záležitost, alespoň tak nějak to psala svoa00. Ostatně myslím si, že v tomhle ohledu pomůže někdo z rudých kněží (možná samotná Melisandra) a Dany s Jonem děti mít budou, akorát jejich prvorozený bude úplně stejný jako Joffrey a úplně poslední záběr seriálu bude pravděpodobně na jejich potomka jak mučí štěňata, což bude taková seriálová verze hořkosladkého konce
  • Nebo že to dítě co čekala s Drogem se narodilo mrtvý a znetvořený a že ona už nikdy neporodí živý dítě, fakt už si moc nepamatuju, jak to bylo.
    @JoffreyWater Budu muset udělat rewatch první série, protože já jsme úplně zapomněl, že tam to proroctví nebylo a proto mne překvapilo, když o tom svoa mluvila :D
  • Tak.. k epizodě. Moc se mi líbila Upozorňuji celé stádo hejtrů dopředu.. :D

Spíš omluvím to co tam oni dali, protože to zdůvodnit jde...

Gendry - a teleportoval se? Jak daleko byla výprava od EastWatch? Je jedno kolik dní tam chodili? ale jestli hledali zombíka jako já když ztratím klíče na zahradě tak daleko od baráku chodit nemuseli a přitom se mohli nachodit jak blázni (já). Jediné co na tom hapruje tak odeslání sojky na Dragonstone a přílet draků a ne Gendryho běžecký výkon. A hapruje to? Nemohli na tom ostrůvku být třeba dva tři dny (?)

Led na jezeře.. o tom jsem přemýšlel hned u sledování epizody. Víme že se natáčelo na Islandu. Tam mrzne. A voda tam teče. A proč? Protože termál. V rámci propojení se ságou - jsou termální prameny pod celým Zimohradem - proto se tam dobře žije i přes zimu.. Proč by měli mít tendenci Jiní někam chvátat aby ty na ostrůvku zabili? Nemají tušení že pomoc se blíží, nikam nechvátají, NK rozhodně neshromáždil armádu nemrtvých aby z nich tvořil nějaký podvodní most či podobné voloviny. Proč by se sami Jiní pouštěli do boje s lidmi, kteří na ostrůvku mají valyrijskou ocel a dračí sklo a jsou to takoví RPG šampióni, když mají čas..?

Hod oštěpem. Vážně tu řešíte sílu a dovednosti NK a jeho magickej klacek, který při kontaktu s obyčejnou ocelí, tuto ocel ničí a rozbijí na miliony kousků?

Nelíbil se mi řetěz na draka, přitom stačilo aby nesjel pod ten led. Což byl pro mě, jako drakomilce, tragicky smutný záběr a málem jsem uronil. Btw. už jenom svým jménem Viserion dával tušit že s tím klukem budou jenom potíže! Dál si myslím že Viserion nebude chrlit horký oheň ale něco jako ledový oheň... Nějakej modrej bordel nebo tak něco.

Benjen. O Benjenovi se ví že je za zdí a že žije už od záchrany Brandona. Ví se že má přehled. Ví se že bojuje "za živé" a jelikož neměl draka, ale kobylu, přijel až deset minut po Daenerys. A umřel při záchraně synovce. Žádný deus ex tam teda nevidim. Kdyby ho tam nedali snesla by se vlna kritiky "kde je sakra Benjen"?

Na lovestorku se těším. Bude sex z lásky a ne znásilnění či mrdání kurev. Já se těším. Joník házel smutný očka a Dany mu to baštila i když dělala hérečku. Dokážu si představit kolika lidem na světě ta scéna udělala radost a kolik lidí asi zahřála u srdíčka! Moc se těšínkuju na další díl až Dany nalítne do dračí jámy na Drogonovi.. ostatně proč by jí jinak úplně vynechali z traileru :D
  • @Tyrion Lannister Mám dotaz :D odkdy umí Beric rozdělávat oheň jen pouhým dotykem meče? Mám dojem že někde ve 3. serii si ten meč musel potřísnit vlastní krví v souboji s Cleganem? Nebo tam ta krev měla jiný smysl? Si pamatuju jak si rozřízl ruku, tím mečem a nějak ho tou krví jakoby zapálil :D wtf

A ještě jedna věc? Jak se ti nemrtví dostali k tomu drakovi aby mu kolem hlavy dali ty řetězy? Pokud se umí pohybovat pod vodou tak proč zeď dávno neobešli kolem pod vodou.
  • @Nausak od potratu. Ale sám si nejsem jist kdy to v seriálu bylo řečeno poprvé.. V knihách sežrala ty bobule a začla krvácet, takže tam už asi zase může.. Kdo ví. Přesně, ta její neplodnost se může vyřešit jakkoliv.

Jinak Tyrion netaktní šulin.. Ptát se Dany co bude s nástupnictvím dost nevhodné a mimo. Buď Dany dobude korunu a budou mít čas to řešit, nebo Dany předtím umře a nebude potřeba to řešit..

POZOR KRITIKA SERIÁLU: Tyriona fakt mrší jak můžou. Říká jeden blábol za druhým a ten jeho masterplan na dobytí Westerosu.. no.. :roll:
  • @Tyrion Lannister Díky! Jestli to tam vážně nebylo, tak aspoň nejsem tak blbej:D každopádně takový konec byl měl grády! Dneska mi kamarádka řekla, že nakonec to stejně vyhraje NK, což by bylo dost krutý zakončení! Night King na Iron thronu a Daenerys za zdí bez draků. Asi by se mi to líbilo.
  • @JoffreyWater @Tyrion Lannister Pánové, podle mě to tam vážně řečené nebylo... Prostě potratila ale tohohle dojmu nabyla až nedávno (jakože neplodnost).. Přitom jak to mohla vědět? S Hizdarem nespala a namachrovanej pičus Daario Nahoníš mohl klidně střílet slepejma :D
    @sfik Já vím, že to tam nebylo, ale tuším v páté nebo šesté sérii říká, že podle proroctví je neplodná, ale přitom v seriálu o tom Magi nikdy o takovém proroctví nemluvila. O to jde, stejná věc jako počet Cerseiných dětí nebo Doranův nejmladší syn :D
  • Nevim, jak to pusobilo na ostatni, ale u zabiti Viseriona mi uplne chybely jakekoliv emoce. Dany se tvarila, jak kdyby zadrzovala prdy. Vic smutku projevila, kdyz se loucila s Jonem.
  • Celá tahle série se nese v duchu toho, že se autoři rozhodli seriál osekat na kost a zbavit se výplňových scén. Tady aspoň můžeme vidět, jak se tím poškodí děj. Ta všudypřítomná "teleportace" působí jako pěst mezi oči logice. Můžeme si pak jen představovat, kolik času uběhlo mezi jednotlivými scénami.
    Přitom by stačilo přidat do každého dílu pár minut. Například scéna, jak se Jon a Jorah plaví na lodi k Východní hlídce poté, co se rozhodli pro ten (dle mého názoru nesmyslný) úkol chytit nemrtvého. Tam si mohli odbýt rozhovor o Jorahově tatínkovi a tam se mohl Jon pokusit předat Dlouhý dráp. Střih. Vyloďování u Zdi. Tohle budování příběhu pomocí záměrného zpomalování (jen, aby se pak následně mohl zase rozjet) děje tady strašně chybí.
    6. díl mě zklamal, čekal jsem nějaké překvapení. Mrtvý dráček mě absolutně nedojal, spíš se začínám přístihovat, jak se ve mě pomalu probouzí sympatie k bílým chodcům. Čím to je?
    O nesmyslnosti celé té výpravy za Zeď jsem se zmiňoval, ale aspoň jsme viděli 7 zajímavých týpků (a jednoho roztomilého medvídka) spolu.
    Dějová linka na Zimohradu mě lehce irituje, celou dobu mám pocit, že je něco špatně. Branovu odtažitost bych ještě jakž takž pochopil, ale Arya jako chladná a vzteklá piča mě trochu mrzí. Doufám, že se to tam nějak probere k životu. Předpokládám, že umře Malíček (i když částečně doufám v nějaké méně předvídatelné rozuzlení). Do konfliktu sestřiček se možná vloží Bran a Malíčka nabonzuje. Pak by ta dýka, kterou si tam přehazujou jako horkou bramboru mohla skončit zapíchnutá v krku Lorda Baeliše. Jiný její účel totiž zatim nevidím (a znova doufám, že se pletu a budu překvapený).
    Rozvíjení počínajícího kvítečku lásky mezi Jonem a Daenerys je mi úplně u prdele. Jon je snesitelnej, ale levičácká matka draků a osvoboditelka přičmoudlých otroků je prostě kráva (jak je u levičáků zvykem). Účel těch dvou postav pro děj chápu, ale jestli všechno směřuje k tomu, že se vezmou a porazí Nočního krále, tak budu zklamaný. Tak snad jim do toho Cersei a Euron nějak zasáhnou. I když spíš počítám, že oba skonají. Kdyby Cersei poslal na onen svět Jaime, tak mě to nepřekvapí, ale zklamaný nebudu.
    Každopádně se moje naděje upírají k setkání většiny postav v Králově přístavišti. Tam se nabízí spousta otázek k příštímu ději. Kdo je zrádcem na Dračím kameni? (Protože Euron přece nemoh dvakrát být na správném místě jen tak.) O čem si popovídají Cleganovic bráchové? Co řekne Brienne na to, že Jaime bude tatínkem? (Třeba konečně dá své srdce Tormundovi.) Chcípne konečně otravnej Šedej červ? Jakou lest připravuje Cersei s Qyburnem (mimochodem, skvělá postava, navíc skvěle zahraná)? Co Železná banka a všechno to zlato, které dostane (nebo nedostane?) zpátky? Kde je ta druhá rudá kněžka Kinvara? Jak moc vysoko zdvihne Lena Headey obočí, až uvidí nemrtvého? A tak dál...
  • @Nausak huš, já ti dám grády :D hlavně, že se tu nadává na zkratkovitost a nelogičnost, ale tohle by byla krása...jojo, tak určitě.
  • @Dreamer ale proč ne?xD Zas tak nelogické a zkratkovite to není, nebo ano?:D
  • upraveno 21. srpna 2017
    Tento díl hodnotím jako druhý nejslabší z celého sériálu. Horší byl jen závěr 5- série. Nejsem náročný divák, ale od tohoto seriálu čekám něco nečekaného a ne jen klasické seriálové klišé.
    Bylo v tomto dílu něco nečekaného? Chápu, že Jon už těžko může umřít, ale proč nezemřela většina jeho kolegů z výpravy? V prvních sériích by určitě umřeli.
    Pozitivně hodnotím vcelku povedené dialogy a to, že Malíček už trochu začíná připomínat sám sebe. Pokud by Aryia zabila Sansu, pak by seriál dostal další zajímavou zápletku. Obávám se však, že zemře Malíček, jak tady většina lidí očekává.
  • 7. sérii zatím hodnotím spíše kladně díky velmi povedeným dialogům postav, které jsou podle mého často i dost vtipné.
    Slabinou této série je však její obrovská předvídatelnost. Bylo v této sérii něco, co Vás překvapilo?
  • Já nevím, v těch prvních sériích taky postavy ve velkym neumíraly. Třeba v bitvě na Černovodě taky neumřel nikdo důležitej, za první 3 série umřeli vlastně jenom Ned, Robb a Catelyn + pár nevýznamnejch postav, jako Jory a Rodrik Casselovi nebo mistr Luwin. A vlastně ještě Lady a Theon přišel o ptáka a Jaime o ruku. Ale v zabíjení postav mi první série nepřišly tak drastický. Hromadně se začalo v seriálu umírat někdy ve 4. sérii a hodně se umíralo v předchozí sérii.
    @undefined Počkat, kdo umřel v předchozí sérii? Myslím někdo opravdu důležitý.
  • Neumírání postav mi nevadí. Trochu se divím, že tady většina lidí prahne po krvi. Já si myslim, že nějaké té červené se dočkáme v posledním díle a taky, že producenti si šetří maso na poslední série, která by mohla být k postavám trochu krutější, už se těšim.
    Jinak líbí se mi vysvětlení uživatele sfik. Dává to smysl. Ale přesto si myslim, že některé vyplňovací scény, které by divákovi ukázaly, že mezi scénami proběhnul nějaký čas v téhle sérii prostě chybí. Anebo by stačilo naznačit třeba jen v rozhovoru - Sandor: "Hele, sedíme tady na tom šutru už dva dny, Jone. Ta tvoje štěrbina sem nestihne doletět. Chci si ještě pořádně vrznout, tak si klekni na všechny čtyři a drž hubu! Dívá se na nás početné publikum nemrtvejch úchylů." Nebo tak něco.
    Problém není jen v neumírání postav (přestože právě nekompromisní zacházení s postavami bylo to, co GoT dostalo tam kde je teď), ale v černobílosti postav. Ta tam jsou, doby kdy Jaime zabil vlastního bratrance, aby utekl nebo Theon Greyjoy zabil dva kluky, jen proto aby zamaskoval útěk Brana a Rickona mohl bych pokračovat....
    A na Černovodě umřel přece Mandon Moore a Davosův syn a Ohař utekl z Černovody ta bitva posunula děj. Už se prostě pro mne ztratilo to napětí alá typněte si, kdo přežije. A tvůrci nahnali do extrému, kdy mám pocit, že Jaime by přežil i atomový výbuch.

upraveno 21. srpna 2017
    @Amberjack
    Amberjack napsal(a):

Neumírání postav mi nevadí. Trochu se divím, že tady většina lidí prahne po krvi. Já si myslim, že nějaké té červené se dočkáme v posledním díle a taky, že producenti si šetří maso na poslední série, která by mohla být k postavám trochu krutější, už se těšim.
    Jinak líbí se mi vysvětlení uživatele sfik. Dává to smysl. Ale přesto si myslim, že některé vyplňovací scény, které by divákovi ukázaly, že mezi scénami proběhnul nějaký čas v téhle sérii prostě chybí. Anebo by stačilo naznačit třeba jen v rozhovoru - Sandor: "Hele, sedíme tady na tom šutru už dva dny, Jone. Ta tvoje štěrbina sem nestihne doletět. Chci si ještě pořádně vrznout, tak si klekni na všechny čtyři a drž hubu! Dívá se na nás početné publikum nemrtvejch úchylů." Nebo tak něco.

Za předpokladu, že se všichni nedožijí šťastného konce, v tomhle jsem docela pesimista :P Opravdu by mne velice překvapilo, kdyby umřel někdo ze seznamu Jon, Daenerys, Sansa, Arya, Brandon, Brienne, Podrick, Jaime, Tyrion, Davos, Ohař
    Ale tak nemuselo by docházet jen k zabíjení, postavu lze zničit jiným způsobem (zdravím Jessieho Pinkmana :twisted:), ale když se nebojím o postavy tak se prostě není napínavé. Když jsem teď sledoval pátou sérii Breaking Bad, tak jsem byl napnute jak špagát, jak jsem čekal, kdo přežije a věta Jsi ten nejchytřejší člověk, kterého znám, ale přesto jsi dost hloupý na to, že ti nedochází, že si to rozhodnutí učinil před deseti minutama, takže asi tak.
  • @Tyrion Lannister Nevím, Hodor? :D Jinak co mě taky štve je záhadný mizení některých postav. Například kam po první sérii zmizel GreatJon Umber? Kam zmizel Illyrio Mopatis? Kam zmizel Anguy? Kam zmizel Ilyn Payne? Kam zmizel ten Dothrak co doprovázel Daenerys ve 2. sérii do toho chrámu?
  • Upínám se k tomu, že postavy budou ve velkém chcípat v osmé sérii. Některým bych to moc přál. A opravdu si čím dál, tím víc uvědomuju, že jsou mi bílí chodci sympatičtí (Je se mnou něco špatně?) Asi proto, že držej hubu a konaj. I když (a tady je další nelogičnost seriálu) zatímco jiné postavy lítají sem a tam napříč kontinenty, tak chodci se teprve teď dobabrali ke Zdi.
  • A kam vlastně zmizel Salladhor Saan? Naposledy jsme ho viděli ve 4. sérii, když Stannis dostal zlato od banky a od tej doby se po něm slehla zem. A vůbec, banka na Stannisovi docela prodělala, ne? Než to stačil splatit, tak chudák umřel i s celou rodinou a armádou, takže nezbyl nikdo, na koho by jeho dluh přešel. Ještě by to mohli začít vymáhat na chudákovi Davosovi, ten přece tu půjčku dojednal. :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.