Hra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire

Šestý díl sedmé série. Oficiální premiéra 20. 8. 2017. ????   Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Alan Taylor

Číst celý článek zde

123468

Komentáře

• Kolik vlastně bude v týhle sérii dílů? Ten příští je poslední?
  • JoffreyWater napsal(a):

Kolik vlastně bude v týhle sérii dílů? Ten příští je poslední?

Ano, příští je poslední. 8. série pak bude mít 6 dílů.
  • Takže v příštím díle se pravděpodobně rozloučíme s Jaimem, Cersei a Euronem a v poslední sérii už se budou řešit jenom Walkeři. Očekávám a doufám, že z toho spojenectví s Lannistery nic nebude a dvojčata už se v příští sérii neobjeví. :D A co myslíte, že se vlastně stalo s Yarou, uvidíme ji ještě? :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 22. srpna 2017
    @JoffreyWater Yara bude zmíněná v posledním díle a pak na ni scenaristi zapomenou, tak jako na X dalších linek a postav :applause: :-D
  • @JoffreyWater Jak si přišel na to, že se rozloučíme s Jaimem? To je stupidní představa. Jaime přežije.
  • Taky se nejspíš rozloučíme s Malíčkem a závěrečná scéna bude, jak nemrtvej drak ničí zeď a rozloučíme se i s Bolestínským Eddem a Tormundem, i když s Tormundem asi ne, to by ho nechali umřít v tomhle díle. :D
  • upraveno 22. srpna 2017
    @Amberjack Spíš v to doufám, protože Jaime už tam je jenom takovej bezduchej ňouma, se kterym si každej vytře prdel. Jako jedinej důvod, protč ho nezabil drak, vidím to, že má zabít Cersei a následně sám nějak umřít, ale nechápu, jakej význam by měl mít potom, co zabije Cersei. Jako dědice Lannisterů vidím Tyriona. Navíc by se tím ušetřilo za herce.
  • @JoffreyWater Podľa mňa poslúži flotila železných na prepravu spojeneckých amrád na Sever, takže ja osobne to vidím tak, že sa ešte Theon, Yara a Euron strenú tvárou v tvár. Ak Cersi vyšle nejaké vojská na Sever tak im bude určite veliť Jamie. Cersin "máster-plán" podľa mňa bude spočívať v tom, že ziatiaľ čo budú všetky vojská na Severe, Cersi použije zlato od Banky aby si najala žoldierov a zaberie Juh.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @JoffreyWater
    JoffreyWater napsal(a):

Takže v příštím díle se pravděpodobně rozloučíme s Jaimem, Cersei a Euronem a v poslední sérii už se budou řešit jenom Walkeři. Očekávám a doufám, že z toho spojenectví s Lannistery nic nebude a dvojčata už se v příští sérii neobjeví. :D A co myslíte, že se vlastně stalo s Yarou, uvidíme ji ještě? :D

Jsi naivní, tak naivní, že nevěřím, co čtu :D. Jaime a Cersei to oba samozřejmě dají i do sedmé série, aby mohli ještě pořádně zamotat děj a oni to mohli roztáhnout na šest epizod o tom vůbec nepochybuj
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@JoffreyWater

JoffreyWater napsal(a):

Takže v příštím díle se pravděpodobně rozloučíme s Jaimem, Cersei a Euronem a v poslední sérii už se budou řešit jenom Walkeři. Očekávám a doufám, že z toho spojenectví s Lannistery nic nebude a dvojčata už se v příští sérii neobjeví. :D A co myslíte, že se vlastně stalo s Yarou, uvidíme ji ještě? :D

Jsi naivní, tak naivní, že nevěřím, co čtu :D. Jaime a Cersei to oba samozřejmě dají i do sedmé série, aby mohli ještě pořádně zamotat děj a oni to mohli roztáhnout na šest epizod o tom vůbec nepochybuj
    Tak pokud jde o Lannisterovic dvojčata, už to bylo vyzrazeno i v některých našich periodikách a někteří z nás vědí co se příště stane
    :twisted:
  • Tak to prosím nevyzrazujte, jeden spoiler za sérii mi bohatě stačil. :D
  • Hrozně pitomostí, nelogičností, klišé situací, "náhod" a plot armorů. Nevadilo by mi to, kdyby mi to nekazilo výsledný dojem. Prostě jsem se do toho nedokázal ponořit a užívat si to, kvůli již výše zmíněným blbostem. Ani to napětí se nedostavilo, protože už dávno víme, že většina oblíbených postav prostě zemřít nesmí dřív než v 8. sérii. Draka jsem tam nějak očekával, ale zase... umřel nedůležitý drak. Kdyby zkolili Drogona, tak bych byl překvapen. Jináč parádní výprava, nádherné záběry na mrazivou krajinu, povedené CGI, některé akční scény, několik fajn dialogů. Takových 60% odpovídá obsahu. V rámci téhle podivné série 70%.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@JoffreyWater

JoffreyWater napsal(a):

To je potom škoda, že takový sympatie neměli taky ke Stannisovi, tý hlavní Bitvy o Zimohrad se potom mohl zhostit on, na co jsme se všichni těšili, a nemusel se toho zhostit otravnej Jon Sníh. :D
    @JoffreyWater Stannisova absence na tom setkání ve Dračí jámě zamzrí, protože ten by dozajista měl ke všemu tam, co říci. Já mám ostatně velke podezření, že Jon ukradl Stannisovi velkou část jeho story arcu a že v sáze Stannise na 99% šťastný konec nečeká, ale umře buď v boji proti chodcům anebo proti Aegonovi nebo Daenerys, vzhledem k tomu, že v té analogii je Stannis Richard III. a Dany s Aegonem Jindřichové Tudorovci, takže předpokládám, že zařve v nějaké napodobenině bitvy u Bosworthu. Určitě jeho s armádou nesmete ser Twenty z rodu Goodmanů
  • @Tyrion Lannister Týhle série se Stannis vůbec dožít nemusel, mohl v tý bitvě umřít, Ramsay MasterBowman ho mohl sejmout šípem nebo tak něco. Žít mohl Rickon, kterýho mohli zasnoubit se Shireen. Nechápu, proč byl x sérií pryč jenom kvůli tomuhle. To ho mohl rovnou Theon podříznout na Zimohradu. Ze zasnoubení Shireen/Rickon by mohla být i zajímavá zápletka pro klasické diváky, ale samozřejmě je lepší je všechny zabít pro shocking effect a ukázku toho, že Ramsay je most evil vychcanej bastard. Občas mám pocit, že bych ten scénář dokázal napsat líp. :D
    @JoffreyWater Dvě bitvy o Zimohrad být nemuseli mohla být jedna pořádná, to je fakt :D
  • spoock napsal(a):

Rybba napsal(a):

Jinak celá ta strategie odchytit nemrtvého dotáhnout ho Cersei před nohy a stát se nejlepšími kamarády, co půjdou spolu do bitvy je pěkně ujetá. To třeba nikoho nenapadlo, že obživlá mrtvola "žije" jen v určitém dosahu od Jiných/Nočního krále? By bylo vcelku vtipný, když by přišli před Cersei/Železný trůn, hodily před ní pytel s nemrtvým a z něj by se vykutálela normální mrtvola bez známek života. Huh? Jak by asi Cersei zareagovala? :wall:

No, oni už jednou měli v králově přístavu oživlou ruku v Králově přístavišti, ale než byl člen Noční hlídky předvolán, tak mu zhnila.

:applause: Máš pravdu! Tak snad jim neshnije cestou ten chodec. :dance:
    Pozdě ale přece přidám pár postřehů...

- Opět špatná dramaturgie dílu. Zvlášť na začátku je to neuvěřitelně ukecané.
    - Opravdu s Gendrym znova použili strategii Yary na Theone o tom, že "to má překousnout"?
    - Z party za Zdí na mě v tomhle díle obzvlášť dobře působil Beric (škoda představitele na tak malou roli) a Tormund. Taky tam z nějakého důvodu sem tam umírali nějací nounejmáci (meh), o kterých jsme nevěděli kvůli špatnému střihu.
    - Možná by si měl Jorah vzpomenout, že rod Mormontů rozhodně neumře s ním. Nevím, proč by naše nablblá speciální sněhová vločka měla mít jeho rodový meč, když existuje malá Mormontka. Ono by vůbec bylo lepší s tím vůbec nezačínat.
    - Naše parta očividně nikdy nehrála počítačové hry, protože jinak by věděli, že by za každou cenu měli chránit "healera" :D
    - Zimohrad... ach bože. Já jsem trpělivý člověk a snesu u seriálů hodně, ale tohle mě vážně uráží. Ten příběh o lukostřelbě, co vypráví Arya? Mno, neodpovídá té hezké nevinné scéně z úplně prvního dílu, kdy diváci poprvé poznávají Starky. A abych učinila zadost Prestonu Jacobsovi, tak ten připomněl další věc ohledně toho pitomého dopisu, na kterou jsem já zapomněla. Ten dopis vzal Robb s sebou a na konci osmého dílu první série ho ukazuje Catelyn. Tak jak se zatraceně asi tak dostal zpátky na Zimohrad nebo ještě dřív do rukou Malíčkovi? Co je ale ještě horší - definitivně pro mě zničili Aryu - na začátku seriálu mojí nejoblíbenější postavu. Chová se jako neuvěřitelná kráva a její fanatická oddanost Jonovi proti plnokrevným sourozencům je neuvěřitelná o to víc, že se Jon ani neobtěžoval zastavit se cestou na Zeď na Zimohradě. O zdržení mi tu nemluvte, všichni dobře víme, že takhle to v seriálu nefunguje. Každopádně - bravo, dokázali to. IMO jediný Stark, kterého ještě diváci můžou brát vážně, je Bran. Jestli má někdo rád některou ze Starkovek, tak to upřímně nechápu.
    -To mlácení nemrtvých mě celkem nudilo, hlavně protože je udělali slabší, než původně byli. Ale tak ano, přílet draků to oživil. Smrt Vyseriona mě mrzela víc než smrt jakékoliv lidské postavy za poslední tři série. Chtěla jsem původně říct, že Dany příliš nepotěší, že jedno z jejích dětí je mrtvé kvůli dementnímu plánu o přesvědčování vulkánské královny o větší hrozbě, ale (ne)reakce Daenerys mě přesvědčila o tom, že tu ztrátu snadno překoná.
    - Benjen se vydal cestou Bryndena Tullyho a po zhruba dvou scénách po dlouhé absenci se rozhodne spáchat podivnou sebevraždu. Eh, skvělá scénáristická práce.
    - Suma sumárum horší než předchozí dvě epizody a za tu hodinu se toho zas tak moc nestalo kromě pár minut akce za Zdí, moře vesměs nedůležitého tlachání a Zimohradské parodie.

@Rybba Doufejme, už tak bude těžké zapůsobit na Cersei zombíkem, kdy má vlastního jako člena královské gardy, takže pokud dotáhnou jen hromadu shnilého masa, tak ta valná hromad tuplem ztratí smysl =D
  • svoa00: jestli se nepletu, tak když Mistr předával onen dopis Malíčkovi, tak se bavili o tom, že mistr Luwin si dělal kopie od každé zprávy co přišla na Zimohrad
    @skelet Problem je, ze ten dopis je napsany Sansinym pismem, Arya to dokonce i zmiňuje, takže jde o originál.
  • @Tyrion Lannister
    Bych řekla, že to chtěli více vyšperkovat, Aryino "...napsané tím tvým krasopisem...", a slušně si naběhli.
    Řekla bych, že svoji práci berou už tak málo vážně, že se neobtěžují pamatovat si, co napsali v dané sérii.
  • Mimochodem - doufám, že posledním díle uvidíme Eurona (jedna z mála postav, která mě v téhle sérii opravdu bavila) a dozvíme se, jak je to s Yarou. A jestli Theona měli v téhle sérii jenom proto, aby ho zase obvinili ze srabáctví a nechali vypláchnout mořem, tak nechápu, proč nějak efektně neumřel v minulé sérii.
  • Těhle věcí si ale průměrnej divák nevšimne. Ten neví, co bylo v předchozí sérii, natož v tý první. Viděl jsem spoustu reakcí na díly a například v jedný reakci na scénu, kdy Tyrion říká Jorahovi o smrti jeho otce, tak teprve v tu chvíli se dotyčnej divák dozvěděl, že otec Joraha byl ten pán, co vedl Noční hlídku, a byl z toho hrozně překvapenej a unešenej. Nebo se mě jednou někdo zeptal, během 5. série myslím, kam schovali nejmladšího Starka, tak mu říkám, že Rickona vede Oša nejspíš k Umberům, a on mi řekl, že ne, že on je přece v tý jeskyni s tim divnym pánem a s tou lesní vílou. Tak mu říkám, že to je Bran a že se tam má stát tříokou vránou. A taky v jedný reakci, kdy Lysa Arryn říká Sanse o tom, jak Brandon Stark si vyzvedl Catelyn a zmlátil Malíčka, tak ten divák absolutně neměl páru, o čem to mluví, a myslel si, že se Lysa zbláznila a mluví z cesty. A mohl bych pokračovat, tyhle lidi si 100% nepamatujou, co se s tím dopisem stalo, a bůh ví jestli si pamatujou, že se tam vůbec nějakej takovejhle dopis objevil. :D
    @JoffreyWater Co se týče paměti fanoušků, tak na to už vtipně poukázalo Honest Trailer
    @Denebola
    Denebola napsal(a):

@Tyrion Lannister
    Bych řekla, že to chtěli více vyšperkovat, Aryino "...napsané tím tvým krasopisem...", a slušně si naběhli.

Ono by to vyšlo úplně na stejno, kdyby to byla Luwinova kopie, Zimohrad ve druhé sérii vypálil Ramsay, takže to že jsou tu někde nedotčené Luwinovi záznamy je taky pěkně divný
    @JoffreyWater Tak předně - to, že si tyhle věci průměrný divák nepamatuje, není omluva pro jejich scénáristickou práci. Pokud předem počítají se slabou diváckou pamětí, tak se k ničemu z takových detailů prostě vracet nemají a měli by pracovat s čerstvějším dějem. Úplně zbytečně tam tyhle věci mrví - když už platí tolika lidem, to nemají peníze na člověka, kdo jim ohlídá takové věci, jako že Tyrion se na Zimohradě navážel do Theona a ne naopak? Je to opravdu trapné, když ty scény jakýkoliv divák může najít na YT a upozorní na to. Za druhé... Tomu, že si průměrný divák nepamatuje, že Jorah je syn bývalého lorda velitele, se moc nedivím. Jestli mě neklame paměť, tak tenhle fakt jak otec, tak syn zmíní každý jenom jedinkrát. A Rickona si nepamatuje nikdo kromě Jaimeho. To víš, Starčata na sebe totiž vůbec nemyslí nebo tak, mají ve zvyku se chladně vítat, říkat si divné věci a vzájemně si vyhrožovat.
  • @svoa00 Však já se jich nezastávám, taky mě vytáčí, že si sami nepamatujou scénáře, postavy záhadně a bez vysvětlení mizí z děje, jejich vymyšlené linky dělají z postav dementy a amatéry apod...
  • Ale jak říkám, průměrnýmu divákovi stačí přemoudřelá Lyanna Mormont, sexbomba na drakovi, nějakej ten správňáckej idol čtenářek bravíčka, nějakej ten záporák, pár zombíků a má všechno co chce. Nemusí to dávat smysl, hlavně že se tam něco děje a jsou vidět krev a kozy. Na nějaký knižní předloze a předchozích sériích nezáleží, stejně si to nikdo nepamatuje.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.