Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nechcete si natočit vlastní verzi ? :-D
Koukat se to dalo, a rozebírat negativně se dá cokoli !
No jinak se mi díl hodně líbil, zvlášť poslední scéna s drakem, ten undead drak vypadá fakt hustě. Tormund a Berik jsou teda mrtvý? Neva, zombíci už aspoň nemusí chodit za zdí furt sem a tam.
Jaime i Cersei se teda fakt dožili další série. Každopádně u tý scény se zombíkem v bedně jsem si už myslel, že to bude trapas a ten undead bude prostě jenom dead. Nakonec je ale postrašil hezky. Rozhovory na tom setkání se mi i líbily.
Profesor X sice ví všechno, ale že Rhaegar odkopl Arabku a vzal si Tetu Lyannu, to mu musel říct až Neville Longbottom, kterej v Bradavicích nejenže dokázal vyléčit nevyléčitelnou nemoc, za což místo 50 bodů pro Nebelvír získal školní trest, ale dokázal zjistit i to, co nezjistil ani vševědoucí Profesor X, protože si to přečetl v knížce. Je to vlastně i tak trochu Hermiona. To jeho objevení v Branově pokoji bylo takový wtf, kdo ho tam vlastně pustil? Kdo jinej ho tam znal a věděl, že ho nejde zabít?
Tak poslední díl série za náma a já musím konstatovat, že oproti 2 předchozím zprzněným sériím se tahle povedla, takže hodnotím kladně. Samozřejmě až na toho Malíčka, tím mě docela nasra*li, ale tak toho zprznili už v 5. sérii a teď už ho jenom zbavili trápení.
Kdo je horší? Tvůrci, nebo ti experti, kteří se na seriál nabalili jenom kvůli popularitě a knížku (jakoukoli) neviděl ani z rakety? :D Za mě jsou na tom stejně. Tvůrci neměli hlouposti ustupovat.
Jen by mě zajímalo, proč vlastně Cersei předhazovala Tyrionovi smrt Tommena? Myrcellu chápu, poslat jí do Dorne nebylo nejchytřejší. Ale neměla náhodou na Tommenově smrti maličko podíl spíš Cersei sama, hm?
Krom toho jsem rád že se nenachytali a neřekli že nechal zabít Neda. Ale že ho zradil a nechal uvěznit a nepřímo tak jeho smrt způsobil. Já si připosranýho a připochcanýho Malíčka strachy náramně užíval. Tihle intrikáni se obvykle i v životě při ostré konfrontaci rozklepou a rozpláčou :) Navíc jeho smrt byla rychlá, čistá a bez zbytečných průtahů. Kolik postav to v knize dostalo :D
Co se Branových schopností týče. Představte si že víte nekonečně mnoho a máte pátrat po něčem co nevíte kde a kdy je... Takže tím že ho Sam navedl se mohl soustředit a pátrat po konkrétní události a hle uviděl svatbu a uslyšel Jonovo pravé jméno...
Co mě na epizodě sralo..? Celá první půlka, která byla zbytečně zbytečně dlouhá. Moc Cersei, kterou už nemůžu delší dobu vystát..
Kladné body za přílet na heliport, že se Dany omluvila za zpoždění, za mrtvolu a za to že jsem jim uvěřil že Euron skutečně utekl na ostrovy.. Tu alianci jsem Cersei ani po rozhovoru (obzvlášť po rozhovoru) s Tyrionem nebaštil. Na to tu ženskou líčí už moc dlouho jako epic píču.. Jaimeho odjezd neberu tak (doufám) že jede na sever sám. Podle mě s sebou bere celou lannisterskou armádu a Cersei zůstane Společenstvo (sloni nezní vůbec blbě). Mrzí mě armáda Dorne jež je zjevně ve vakuu a po odstranění těch šlapek vůbec nevíme co se tam děje, proč tam někdo nezískává znovu podporu pro Dany apod. ? To se tedy Dorne nezúčastní záchrany Westerosu protože nějaká bastardská bitch je zavřená (mrtvá) pod Rudou baštou?!?
Setkání teda v dragonpit bylo strašně moc dlouhý a celkem i nudný. Sexík s J+D okořeněn komentářem Brana byl fajn a logickým vyústěním toho cukrblíkování těch dvou. K soudu s Baelishem ještě jednou - konečně. A konečně se probral i Royce (který hrál toho loajálního Baelishovi až moc dlouho).
No a Undragon.. Pěkné. NK má svou atomovku. U zničení zdi nešlo spíš o mechanické led ničí led, ale o tom že magic drak ničí magii zdi (u zdi předpokládám nešlo jen o výšku a šířku ledu ale o to že se muselo prolomit kouzlo zdi aby se unarmy neexplodovala do všech světových stran.
Takže finále mě úplně neoslovilo, bylo zbytečně dlouhý, sex byl nejasný a především mi tam chyběla nějaká superbombastická melodie od Ramina...
aneb ta část, kterou @Rybba očividně ignoruje
- Euron a Ohař jsou jediný postavy, které ještě scénaristé úplně ne*kurvili, zejména Ohař si udržuje svůj ostrovtip (Jestli se toho někdo dotkne, tak tě zabiju) +50
- Dámy a pánové čtyři série po useknutí ruky, se Jaime konečně vy*ral na Cersei (přestože si scénaristé podle mne nechali prostor, že se k ní vrátí, díky tomu dítěti, nebo přinejmenším je to pro ni živý plot shield, protože kdo by v tomhle morálním světě zabíjel těhotnou ženskou :roll:) přestože je knižní verze lepší dáme tomu stejně stovku +100
- Ramin Djawadi jako vždycky výborný, předtím skláním klobouk jeden z nejepších epic music soundtracků, bude radost poslouchat
. stesk po Nedu Starkovi, taky ho postradám holky, taky +50
Skóre: +200
Odměna: lord Krásnohradu
Chápu, že se řeší jiný logic errory, typu teleporty, nesmyslný chování postav, atd, ale jít s kritikou až k tomuhle už je fakt kravina.
Ten seriál je Show, přesně tak, jakej je pro to název v angličtině, TV Show, a z principu jde tvůrcům hlavně o pobavení masy fanoušků co nečetla knížky a i starší série seriálu už si pořádně nepamatuje. A stejně - na poměry amerických TV Show je to pořád extrémně kvalitní podle mě. ;)
Btw - já četl knížky ještě než vyšla první série, takže bych mohl být ten první kdo bude na vše v seriálu nadávat, ale já ho prostě vnímám úplně jinak. ;)
1. R + L = J / A
2. Proč se Hodorovi říká Hodor.
3. Šokující zvrat, který nám tvůrci odhalí v příští sérii - doufám, že to bude tento (Bran = Night King??? - https://www.reddit.com/r/gottheories/comments/6hq2ws/the_identity_of_the_night_king_based_on_tv/ - to asi ne, ale mnohé by to vysvětlovalo - občas zdá se dementní chování NK nebo obecně WW) - tuším, že to bude něco značně překvapivého a podobně jako tato teorie B = NK na první pohled nesnyslná. Doufám, že to plánoval od počátku psaní GoT.
Co je nejasné? Proč Martin neodhalil tvůrcům, jak dopadne válka o Winterfall? (Je možný, že odhalil, ale to mi z vyjádření tvůrců zrovna nevyplývá).
Dotaz Lockerovi - Ahoj, jsi ten z Locker - jediný uživatel z Edny, kterého znám přezdívkou? Vítej na Edně. A upřímnou soustrast.
3. PODLE LEAKU pozor SPOILER:
Ale to nezní příliš krutopřísně. Spíš, pokud se leak vyplní, tak bude zajímavé sledovat reakce na obsazení Železného trůnu. To už šokující být může. :-D
@Blackfish Tohle by asi mohlo být ve spoileru, ne? Zvlášť když je to asi 100% pravdivé, vzhledem k leaku na sedmičku.