Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tak jako se mi hodně líbil minulý díl, který spousta ostatních kritizovala, tak se mi nelíbil tenhle díl, který zase spousta mých známých chválila.
- úvodní dialog Jaimeho a Bronna o ptácích to je scénaristicky zhruba na úrovni You want a good girl, but you need a bad pussy -50
- Davos po celou dobu drží hubu a neřekl snad za celý díl jediné slovo (opravte mne pokud se mílim) doufám, že toto Preston nezapomene zmínit v Sweet Robin´s Davos Watch -50
- celý setkání je prostě jedna velka krávovina, bylo by prostě mnohem zajímavější kdyby se někdo, alespoň pokusil o Red Wedding 2.0, takže to co jsme měli ve výbuchu septa minuou sezónu to tady těžce postrádám -50
- promárněná příležitost, kdyby Jaime řekl Dany Your father was a cunt celkově jediný dialog na který jsem se opravdu těšil a nic z toho, vzhledem k tomu, že Jaime zabil jejího otce mohlo to být zajímavé no škoda, jinak přítomnost spousty postav a přesto mluvili skoro jenom Twincest, Tyron, a Targarincest takže nic moc -50
- Cersei nezabila Tyriona, velká škoda jak z hlediska toho, že by konečně se stalo něco zajímavýho, tak z toho, že to byla pro ni v seriálu velmi důležitá položka na seznamu. Jinak oba melou hovadiny, Tommen se zabil kvůli stupiditě Cersei se kterou neměl nic Tyrion společného, Tyrion zas na druhou stranu otevřeně přiznal, že úmyslně sabotoval Danyiny plány, za což bych nejraději zaškrtil holýma rukama. Jen tak mimochodem -100
Vskutku Preston nazval seriálového Tyriona dobře: MOST MORAL MAN IN THE UNIVERSE
- Opravdu se musí zkaždého zmrzačení dělat prakticka výhoda? Nejdřív Jaimeho zlatá ruka chytající meč, teď Tyrionovi chybějící koule fungují jako suspenzor? Seriously? A je fakt, fascinující, jak se ten vůdce Ironbornů směje Theonovi, že utekl, když to že jsou naživu znamená, že utekli také -50
-konec Malíčka nepřekvapivé, ale stejně stupidní, rád bych uplatnil jeho vlastní logiku na situaci s Brandonem
Jaký je nejhorší důvod k tomu, že Brandon Stark řekl: Chaos je žebřík
Co nejhoršího by mohl vědět, když ví tohle?
Mohl by vědět, že jsem zabil Neda Starka, mohl by vědět všechno.
Proč přišel na Zimohrad zrovna teď?
Aby mne práskl.
Co bych měl udělat?
Zdrhnout.
Za toto bud přirážka -250
- odhalení Jonova pravého jména je "biggest bullshit I have ever seen" neexistuje absolutně jediný myslitelný důvod, proč by Lyanna pojmenovala své dítě, jako dítě, které měl Rhaegar s jinou ženou, existuje asi tucet lepších možností na straně Starků a další tucet na straně Targaryenů. Jediný možný vysvětlení je, že nevěděla, jak se Eliino dítě jmenuje a nebo hodně hnusna zlomyslnost a smysl pro černý humor. Pro to doufám, že Lyann budou navždy v sedmi peklech za tohle bodat otravenými oštěpy Elia a Oberyn, aby ji vysvětlili hranice dobrého vkusu a co si může dovolit. U Rhaegara raději předpokládám, že s tím nemá nic společného, pokud ano, tak Elia by ho měla stáhnout v pekle z kůže zaživa. Tohle je teda podle mne silně dementní a připomíná mi to Analfabetku, která neuměla počítat, kdy otec pojmenoval své obě děti Holger 1 a Holger 2, kdo by mi náhodou chtěl vyčíst, že táhám informace z knihy, tak tady ze třetí série je jasně zmíněná vražda prince Aegona a princezny Rhaenys
Jen tak mimochodem, když tak poslouchám, co se dělo u Šaškova brodu, tak už mi tuplem není líto vojáků na Ohnivém poli v barvách lannisterů. Docela by mne zajímalo, jestli v osmé sérii Jon Aegon Targaryen a Jorah Jon Connigton, který mu bude dělat nového pobočníka vyrazí na Jih spojí se Zlatým společenstvem, aby teda naplnili dějovou linii postav, jejichž story arcy pohltily -50
- závěrečná část Barbory Špotákové na svém letájícím mazlíčkovi možná efektní, akorát mi není jasné, jak mám vnímat Jiné s drakem jako hrozbu, když v téhle realitě poslední král, co přišel na Sever směrem od Východní Hlídky, byl serem Twenty Goodmanem -50
Tak já se seriálem osobně končím, popravdě řečeno po šesté sérii, která byla docela satisfakční po sračkoidní pětce, jsem doufal, že to půjde zase nahoru, ale nic a četl jsem leaky na osmičku a moc mne to nenadchlo, ani tak ne že by to nebylo zábavné, ale ten čas nad tímhle se dá věnovat mnohem lepším věcem, který audioviziuál mají minimálně na stejné úrovni, ale rozhodně lepší scénař nebo alespoň ne tak debilní. Nadále budu samozřejmě sledovat spoilery a samozřejmě vtipné Prestonovi analýzy. A na osmičku se podívám, leda když preview na první epizodu bud vypadat takhle :D
Skoré: 650
Trest: Upálit svou dceru, nechat se popravit mužatkou a pak mlátit od Elie pánví v sedmi peklech
Na závěr: Uživateli @Rybba, že ano vskutku možná je zbabělé to ukončit před koncem, na druhou stranu odvahu těch, co koukají na Fairy Tail opravdu nemám a jak se říká hrdinové umírají první :P
- V celé první polovině dílu jsem se culila nad tím, jak směšně působí, že v Západozemí po Rudé svatbě někdo může nakráčet do tak očividné pasti. Ale jak jsem už několikrát opakovala, D a D jsou mistři falešných dramat
- Která přísaha že zabila Neda Starka? Nějak jsem žila v bludu, že ho zabila krutost pubertálního spratka a přičinění Malíčka
- To jako Cersei myslela vážně, že Tyrion se měl nechat zabít, jak měl Tywin v plánu, "protože rodina"? A co se týče jejích dětí... bylo by hezké, kdyby ty její představy zahrály jako součást psychického rozpadu, ale to bych scénáristy přecenila
- Dámy a pánové, možná budeme mít Jaimeho, kterého si už čtyři série přejeme - budeme ho mít na celých šest zbývajících epizod, eh? OK, přiznám, že Nikolaje jsem si užívala, svůj milion za díl si tentokrát určitě zasloužil :D
- Víte, co bych ráda od Theona slyšela spíš, než Ned byl otcovská figura? Že ho jako malého děsila představa Neda s tím obřím mečem v ruce, protože už v tom věku věděl, že navzdory dobrému zacházení je stejně jenom rukojmí
- Yop, Jon je h...o Stark, zdá se ale, že když se Mormont může zdát rodového meče, protože ta naše sněhová vločka je tak úžasná, tak to seveřanští lordi řešit nebudou. Jediný náš král je Stark, lol
- Myslíte, že Noční král může být další tajný Targaryen, třetí hlava draka? :D
Taky si myslím, že bych tě měl poslat do zálivu otrokářů s dračím rohem, aby si mi přivezl mou krásku a předtím tě pozvat na hostinu plnou nahých ženských, zatímco ja budu mít na klíně bastardí dceru, které pak vyříznu jazyk a dám si ji na stožár. Také moji bastardi nejsou hodni být na železném trůně, protože jsou sice z mého těla, ale stejně jako obsah mého nočníku. Jsou tři a já jsem se rozhodl je vydat hledat. O promiň jen tak žvatlám :P
edit: A ještě samozřejmě mé oblíbené, nevíme jestli nemůžeme létat, dokud to nezkusíme.
Teda pokud si to pamatuju dobře.
http://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-episode-1-leak-script/
Nevím jestli teda před tím král Aerys neupálil ještě nějakého předního šlechtice, ale myslím že nikoho z hlavních rodů se to netýkalo, upaloval lidi určitě, ale nejspíš takové na kterých až tak nezáleželo.
Dejme tomu, že Euron je zajímavější (ostatně logicky jako všechny postavy v knihách, to lze říct skoro o každém), ale to nic nemění na tom, že seriálový Euron baví víc než seriálové verze ostatních postav dohromady a pak Pilou Asbæk je Pilou Asbæk :king:
Victariona spíš splácali napůl do Theona a napůl do Yary vzhledem k tomu, že jejich Železná flotila přepravila Dany do Westerosu, přesto si myslím, že právě on bude znamenat pro Eurona obrovksý problém vzhledem k tomu, že si přivlastní ten roh krví, takže Euronova past na bráchu nevyjde a Vraní oko skončí jako potrava pro draky, ale předtím doufám, že rozdrtí Paxtera Redwyna v epické námořní bitvě o Štíty 8-)
Co se týče toho, jestli by v případě nutnosti Ned Theona opravdu popravil, tak... myslím, že by to nakonec s odporem udělal, kdyby došlo na nejhorší. Nezapomínejte, že v době války udělal některá rozhodnutí, na které nemohl být hrdý - Dayne, lord Dustin...
Zkrátka ta rebelie byla naprosto oprávněná.