Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Kdyby někoho zajímalo, jak Malíček dopadne v knihách a má čas, velice zajímavá série :D
na borce, co se nebojí jít na draka
Kdy k tomu došlo nevím, ale vzhledem k tomu, že zmizely i temné pohnutky Tyriona, tak by nás idealizace Bronna neměla překvapit :D
Možná je to i tím, že já nemám problém s kecacími částmi, protože mohou být mnohem zajímavější. I když v podání DaD jak kdy :roll:
Každopádně se konečně dostalo na pár věcí, které mi udělaly radost.
- Theon a jeho přijmutí sebe sama jako člověka dvou světů. Líbí se mi, že získal odvahu jako Stark, aby se pak prosadil po greyjoyovsku. A taky se mi líbí využité přednosti svého hlavního mindráku.
"Učiň svůj hendikep svým brněním a už nikdy tě jím nemohou zranit." :-)
- Sansa konečně přestala být nástrojem rozvoje ostatních charakterů a konečně posunula někam sama sebe. Nejsem nijak nadšená z Malíčkovy smrti, přece jen to byla zajímavá postava (aspoň ze začátku). Ale myslím, že to slušně strhlo Malíčkovu masku, že v tváří tvář bezprostřednímu nebezpečí není žádný hrdina. A to není ostatně nikdo v tomhle světě.
- KONEČNĚ! Jsme se dočkali normálního Jaimeho, který kopne sestru do prdele a jde si za svým. Ono by bylo asi hodně zajímavé, kdyby ho Cersei nechala takhle zničeho nic zabít, ale bylo by to tak nějak k ničemu a nehorázně by mě to nasralo. Konečně ji pošle do háje a ona ho zabije! No, díky bohu, aspoň chvíli bude patřit k těm zajímavým postavám.
- Nedošlo ke Cleganebowl, který považuji za hrozně hloupý a klišoidní. :roll: Tohle bylo mnohem lepší, taky jde vidět, že se změnil.
- Mrzí mě, že Eurona napasovali do té tajné aliance. Mnohem víc se mi líbil jeho přístup "seru na to, jdu domů" =D
No a taky se najdou věci, které považuji tak nějak za "meh"...
- Jonova upřímnost není upřímností, ale debilitou. Jako by tohle vazalství nemohli vyřešit až po tom hlavním boji. :roll:
- By mě zajímalo, proč Cersei toho Tyriona fakt nakonec nezabila :-k
- Výjimečně řekla Daenerys něco zajímavého, když mluvila o dracích a výjimečnosti Targaryenů. A je to on point - draci jsou skvělí na dobývání, ale co s nima v míru?
- Arya je mi tak nějak ukradená, ale aspoň mě už nesere.
- Samův teleport.
- Chtělo by to trochu života do toho sexu, když se tak milujete, omg :roll:
- Pro mě za mě, ať je Jon Targaryen, ale to křestní jméno mu teda mohli nechat, anebo mu dát nějaké jiné. Aegon sem, Aegon tam, je to trochu trapný :-k :roll:
Shrnuto, podtrženo: Hezký hollywoodský biják, no. Myslím, že to vystihuje tak vše. Akorát ten popcorn mi chyběl.
Mi se setkání v Dragon Pit líbilo, akorát tým Dany na to šel pěkně amatérsky. Snad nějaká strategie vyjednávání, ne? Taky jsem chvíli doufala, že jim ten nemrtvý v bedně chcípnul (nějak, oni by už nějaký nelogický způsob vymysleli). Cersei má fakt dobré šaty, ostatně celou tuhle sérii.
Vůbec jsem nějak nepochopila, kdy se dala Sansa s Aryou dohromady. Jestli to scénaristi chtějí dělat takhle, to už tam můžou strčit kde co. Ovšem, proč mě to překvapuje po Benjenovi minule.
D+J :wall: To bylo všechno tak našroubované. Aaaa! Jaime - KONEČNĚ!
Neříkám, že tam nebyly dobré dialogy, které byly hlavně na začátku dílu. Chybí tomu však hrozně moment překvapení.
Pokud mám tuto sérii celkově ohodnotit, pak to bylo lepší než tragická 5. série, ale horší než solidní 6. série.
Určitě to však dokoukám až do konce, když už to sleduji tolik let.
Scény pred začiatkom "mítingu" boli v rámci možností ok, záverečná scéna s drakom v pohode, aj keď na tak dôležitý moment aký to mal byť, scéna netrvala možno ani 2 minúty.. a fakt nechápem, ako chcel sa NK dostať cez stenu, keď potreboval k tomu draka a toho dostal len vďaka fakt divným a náhodným situáciám.. a samozrejme, žiadna z postáv, ku ktorým poznáme aspoň meno, pri tomto útoku nezomrela.. Aidan Gillen bol výborný ako Malíček, škoda, že D&D nevedia písať komplexné postavy.. Theon scény ok, ale zas ide o situáciu, kde je herec - Alfie Allen - lepší ako je jeho postava napísaná..
Epizódu výrazne, strašne výrazne zhadzuje vedľajšia príbehová linka so Stark dcérami a Malíčkom.. takéto fakt trápne zakončenie táto postava si nezaslúžila.. ako čakal som, že Sansa bude jeho zraniteľným miestom a že vďaka nej môže prísť o svoj život, ale fakt nie takýmto debilným spôsobom.. možno moja najobľúbenejšia postava v celom seriáli a od asi piatej sezóny nevedeli čo s ním spraviť.. tak z neho urobila perverzáka v temnote, ktorí sa začal riadiť mozgom teenagera.. asi fakt sa stala nejaká nehoda, pri ktorej Malíček si vymenil mozog s Robinom a preto sa začal správať ako teenager a Robin sa správne stiahol zo scény, aby mohol v pokoji a v kľude prežiť až do konca ďaleko od všetkých
Fakt škoda, ako dopadol Malíček, lebo inak bola táto časť fakt ako v celku ok.. tak na takých 7/10 by to bola časť ale vďaka tomu, čo spravili Malíčkovi, by som to nehodnotil vyššie ako na 5/10.. hlavne po minulej epizóde to také mierne napravenie seriálu, ale samozrejme to museli strašne pohnojiť..
Inak niekto pozná tieto, také v podstate rekapitulácie každej časti GoT, kde sú dobré hlášky? .. lebo fakt je to dobré :) https://imgur.com/a/i5dsO
"You can go".. "thanks mom" :D
"You're late".. "Drogon took forever to get his scales looking right.. you know how kids are.. *were" :D
"I'm tired of all the lies.. i'm my father's son" (this was arguably his father's biggest lie)
"I still kneed you in the urethra".. "Fuck logic"
"Did they like forget that was my room or?"
Nejlepší reviewer na GoT na youtube společně s Alfa Shift X
Brandon Nighking a Sweetrobin