Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire

Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017.   Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa

Číst celý článek zde

1235711

Komentáře

• :D Právě jsem narazil na zajímavý vysvětlení toho, proč Malíček prostě nepoužil svůj teleport a nepřemístil se pryč. Protože „You cannot fast travel when enemies are nearby.” Hráči Skyrimu pochopí. :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

Kdyby někoho zajímalo, jak Malíček dopadne v knihách a má čas, velice zajímavá série :D
  • Koukám se na reakce na díl a jsem znechucen z toho, jak všichni nesnáší Malíčka a mají radost z toho, že tak potupně chcípnul. Doufám, že vám pochcípají všichni Starkové s Tits and Dragons v čele.
  • Od teď fandím jenom nekromantům.
    @JoffreyWater Tak šťastný konec nemůžeme pro Malíčka čekat ani v knihách, ale ta Prestonova teorie, že ho nakonec zabijou Staří bohové, po tom, co se pokusí naplnit to proroctví se mi líbi mnohem víc
  • @Tyrion Lannister Nevadí mi že umřel, vadí mi, že umřel jako ubrečenej srab škemrající o milost. Jestli to takhle bude i v knížkách, tak si toho tlouště najdu a jednu mu vypálim.
  • Hlavně že Starkové jsou cool X-meni. Snad aspoň půlka z nich umře v největších bolestech, nenávidím ten rod.
    @JoffreyWater V knižkách spíš předpokládám, že protože se má něco stát na Ostrově božího oka u Harrenova, pokud tam člověk přijde s právoplatnou královnou Prvních lidí (tady obseze s těmi vlasy zrzavými vlasy viz videa). Z toho soudím, že tady Malíčkův plán selže, protože jeho krev nebude sedět na provedení rituálu a ten ho zabije nebo se Sansa obrátí proti němu, ale v obou případech si myslím, že Sansa u jeho smrti bude, jen si myslím, že ta jejich finální konfrontace bude v Harrenově. Ale to Vichry zimy :D, pokud někdy vyjdou
    @JoffreyWater
    JoffreyWater napsal(a):

Hlavně že Starkové jsou cool X-meni. Snad aspoň půlka z nich umře v největších bolestech, nenávidím ten rod.

@JoffreyWater
    JoffreyWater napsal(a):

Od teď fandím jenom nekromantům.

To mne přesně odrazuje od další série, spoustu postav tuhle sérii nechali přežít (ačkoliv byla výborná příležitost je zabít), kvůli čemu vlastně, protože je jasné, že žádný promyšlený plán už DD nemaj, tak proč nemohli kuchnout krom Thorose, alespoň někoho dalšího.

• A proč mají všichni rádi Bronna? Co já vím, tak plánoval vraždu sestry svojí snoubenky, protože si chtěl zlepšit společenský postavení. V čem se jako liší od Malíčka?
  • Aha, všichni ho mají rádi, protože v každý větě použije slovo cock nebo fuck.
    @JoffreyWater Bron prodělal zásadní proměnu z žoldáka, co se bojí jít proti Hoře

na borce, co se nebojí jít na draka

Kdy k tomu došlo nevím, ale vzhledem k tomu, že zmizely i temné pohnutky Tyriona, tak by nás idealizace Bronna neměla překvapit :D
  • upraveno 29. srpna 2017
    No musím říct, že na to, jak mizerně nakládají scénáristi s dějem, tak tohle nebyla zas tak špatná epizoda, ta minulá mě rozčilovala víc.
    Možná je to i tím, že já nemám problém s kecacími částmi, protože mohou být mnohem zajímavější. I když v podání DaD jak kdy :roll:
    Každopádně se konečně dostalo na pár věcí, které mi udělaly radost.

- Theon a jeho přijmutí sebe sama jako člověka dvou světů. Líbí se mi, že získal odvahu jako Stark, aby se pak prosadil po greyjoyovsku. A taky se mi líbí využité přednosti svého hlavního mindráku.
    "Učiň svůj hendikep svým brněním a už nikdy tě jím nemohou zranit." :-)

- Sansa konečně přestala být nástrojem rozvoje ostatních charakterů a konečně posunula někam sama sebe. Nejsem nijak nadšená z Malíčkovy smrti, přece jen to byla zajímavá postava (aspoň ze začátku). Ale myslím, že to slušně strhlo Malíčkovu masku, že v tváří tvář bezprostřednímu nebezpečí není žádný hrdina. A to není ostatně nikdo v tomhle světě.

- KONEČNĚ! Jsme se dočkali normálního Jaimeho, který kopne sestru do prdele a jde si za svým. Ono by bylo asi hodně zajímavé, kdyby ho Cersei nechala takhle zničeho nic zabít, ale bylo by to tak nějak k ničemu a nehorázně by mě to nasralo. Konečně ji pošle do háje a ona ho zabije! No, díky bohu, aspoň chvíli bude patřit k těm zajímavým postavám.

- Nedošlo ke Cleganebowl, který považuji za hrozně hloupý a klišoidní. :roll: Tohle bylo mnohem lepší, taky jde vidět, že se změnil.

- Mrzí mě, že Eurona napasovali do té tajné aliance. Mnohem víc se mi líbil jeho přístup "seru na to, jdu domů" =D

No a taky se najdou věci, které považuji tak nějak za "meh"...

- Jonova upřímnost není upřímností, ale debilitou. Jako by tohle vazalství nemohli vyřešit až po tom hlavním boji. :roll:
    - By mě zajímalo, proč Cersei toho Tyriona fakt nakonec nezabila :-k
    - Výjimečně řekla Daenerys něco zajímavého, když mluvila o dracích a výjimečnosti Targaryenů. A je to on point - draci jsou skvělí na dobývání, ale co s nima v míru?
    - Arya je mi tak nějak ukradená, ale aspoň mě už nesere.
    - Samův teleport.
    - Chtělo by to trochu života do toho sexu, když se tak milujete, omg :roll:
    - Pro mě za mě, ať je Jon Targaryen, ale to křestní jméno mu teda mohli nechat, anebo mu dát nějaké jiné. Aegon sem, Aegon tam, je to trochu trapný :-k :roll:

Shrnuto, podtrženo: Hezký hollywoodský biják, no. Myslím, že to vystihuje tak vše. Akorát ten popcorn mi chyběl.
  • @Denebola Cersei Tyriona nezabila, aby mohla pokračovat ve svém plánu (najmutí Zlatého společenství, všichni ostatní na Severu).
    Předpokládám, že nemrtví nemusí spát a můžou mašírovat i v noci. Jak se jim teda aliance chce bránit, když teprve vyjíždí z Dragonstone a nemrtví už jsou za Zdí? Použijí teleport, protože Night King má jen nějaký zpomalovač a prodlužovač vzdálenosti. Když minule Dany doletěla během dne s Dragonstone za Zeď, bude Night King zítra nad Kings Landing? Nebo nemrtvý drak hůř lítá?

Mi se setkání v Dragon Pit líbilo, akorát tým Dany na to šel pěkně amatérsky. Snad nějaká strategie vyjednávání, ne? Taky jsem chvíli doufala, že jim ten nemrtvý v bedně chcípnul (nějak, oni by už nějaký nelogický způsob vymysleli). Cersei má fakt dobré šaty, ostatně celou tuhle sérii.

Vůbec jsem nějak nepochopila, kdy se dala Sansa s Aryou dohromady. Jestli to scénaristi chtějí dělat takhle, to už tam můžou strčit kde co. Ovšem, proč mě to překvapuje po Benjenovi minule.

D+J :wall: To bylo všechno tak našroubované. Aaaa! Jaime - KONEČNĚ!
  • @brbr Tak prý Dorthaci můžou být z Králova přístaviště u Zimohradu za nějakých 12 dní, nebo kolik to říkali v tomhle díle. Zdá se mi, že se Západozemí hodně zmenšuje, asi vlivem mrazu.
    Tento díl byl ještě horší než ten minulý. Byl moc dlouhý a hlavně všechno tam bylo očekávatelné. V této sérii vlastně nebylo nic nečekaného.
    Neříkám, že tam nebyly dobré dialogy, které byly hlavně na začátku dílu. Chybí tomu však hrozně moment překvapení.
    Pokud mám tuto sérii celkově ohodnotit, pak to bylo lepší než tragická 5. série, ale horší než solidní 6. série.
    Určitě to však dokoukám až do konce, když už to sleduji tolik let.
  • Mimochodem, nějaká všímavá děvečka někde na reditu si všimla jak to bylo se starčaty vs. littlefinger.. Celou sedmou sezónu totiž ve všech scénách kde byl malíček... No přečtěte si to sami :)
    She only revealed this to me today, but she said that almost every time Littlefinger was on screen in season 7, you could hear ravens/crows in the background making noise. She eventually put together that Bran was listening/watching everything Littlefinger was plotting and would finally be the one to pull the plug on him. And how did she pick this up? The noise they made pissed her off every scene with Littlefinger.
  • Žádný vyjádření od Prestona??
    @JoffreyWater Všecho dočasu pravděpodobně dělá review k celé sedmé sezóně, kde bude hodnotit vývoj postav za tuhle sezónu, je to hodinoé video, tak se máme na co těšit, tady je loňské
    JoffreyWater napsal(a):

Žádný vyjádření od Prestona??

Preston brzy odjíždí do Iráku (nebo tam někam) tak má třeba jiné starosti. (Zaznělo to v podcastu který dělal s Red Team Review.) Navíc videa vydává většinou tak 2 dny po odvysílání dílu.
    @Terezička Proč do Iráku? =D
  • Jo jinak se tu u minulýho dílu ptal, jestli bude ledovej drak překvapení pro obyvatele ve Westerosu nebo ne. Tak ano, bylo to překvapení, jak bylo vidět. :D
  • @Tyrion Lannister Kvůli práci, víc to nerozebíral. Je to v tomto videu. Vzhledem k tomu že nějakou dobu žil v Německu jsem dovodila že je u armády, na internetu jsem o něm našla informace na svatebních stránkách.
  • Ale musim říct, že se celkem i těšim na souboj T&D na ohnivym drakovi proti Night Kingovy na ledovym drakovi, bude to určitě vypadat skvěle. Nejspíš se i Aegon Targaryen proletí na drakovi.
    Ako na diel, ktorí napísali D&D to nebolo až tak zlé, scéna Cersei s Tyrionom bola dobrá, to isté jej scéna s Jaimem, ale nechápem, prečo ho nechala len tak odísť? Najprv sa snaží ostatných oklamať o tom, že pomôže severu a o chvíľu neskôr nechá odísť postavu, ktorá jej bola doteraz najvernejšia ku nepriateľom s tým, že vie o jej zrade.. a prečo, keď dala povel Hore, tak prečo ten nechal len tak odísť Jaimeho?

Scény pred začiatkom "mítingu" boli v rámci možností ok, záverečná scéna s drakom v pohode, aj keď na tak dôležitý moment aký to mal byť, scéna netrvala možno ani 2 minúty.. a fakt nechápem, ako chcel sa NK dostať cez stenu, keď potreboval k tomu draka a toho dostal len vďaka fakt divným a náhodným situáciám.. a samozrejme, žiadna z postáv, ku ktorým poznáme aspoň meno, pri tomto útoku nezomrela.. Aidan Gillen bol výborný ako Malíček, škoda, že D&D nevedia písať komplexné postavy.. Theon scény ok, ale zas ide o situáciu, kde je herec - Alfie Allen - lepší ako je jeho postava napísaná..

Epizódu výrazne, strašne výrazne zhadzuje vedľajšia príbehová linka so Stark dcérami a Malíčkom.. takéto fakt trápne zakončenie táto postava si nezaslúžila.. ako čakal som, že Sansa bude jeho zraniteľným miestom a že vďaka nej môže prísť o svoj život, ale fakt nie takýmto debilným spôsobom.. možno moja najobľúbenejšia postava v celom seriáli a od asi piatej sezóny nevedeli čo s ním spraviť.. tak z neho urobila perverzáka v temnote, ktorí sa začal riadiť mozgom teenagera.. asi fakt sa stala nejaká nehoda, pri ktorej Malíček si vymenil mozog s Robinom a preto sa začal správať ako teenager a Robin sa správne stiahol zo scény, aby mohol v pokoji a v kľude prežiť až do konca ďaleko od všetkých

Fakt škoda, ako dopadol Malíček, lebo inak bola táto časť fakt ako v celku ok.. tak na takých 7/10 by to bola časť ale vďaka tomu, čo spravili Malíčkovi, by som to nehodnotil vyššie ako na 5/10.. hlavne po minulej epizóde to také mierne napravenie seriálu, ale samozrejme to museli strašne pohnojiť..

Inak niekto pozná tieto, také v podstate rekapitulácie každej časti GoT, kde sú dobré hlášky? .. lebo fakt je to dobré :) https://imgur.com/a/i5dsO
    "You can go".. "thanks mom" :D
    "You're late".. "Drogon took forever to get his scales looking right.. you know how kids are.. *were" :D
    "I'm tired of all the lies.. i'm my father's son" (this was arguably his father's biggest lie)
    "I still kneed you in the urethra".. "Fuck logic"
    "Did they like forget that was my room or?"
  • Kdo je to ten Preston? Nějaký člověk s nedostatkem sexu? :D
    upraveno 29. srpna 2017
    @sfik Vzhledem k tomu, že je pravděpodobně voják, tak spíš přebytek sexu, jak řekl Bronn v této epizodě :twisted:
    Nejlepší reviewer na GoT na youtube společně s Alfa Shift X

Brandon Nighking a Sweetrobin
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    JoffreyWater napsal(a):

@Tyrion Lannister Nevadí mi že umřel, vadí mi, že umřel jako ubrečenej srab škemrající o milost. Jestli to takhle bude i v knížkách, tak si toho tlouště najdu a jednu mu vypálim.

Takže si bol rád, že zomrel Ned Stark a chcel by si Joffreyho na tróne? 'key.
  • Jo jak tu někdo psal "nesnášíte Malíčka, ale obdivujete Bronna". Nesnáším Malíčka a jeho smrt jsem si užil. Bronna nemám rád zrovna tak a na jeho smrt se taky těším (doufám že se dočkám). Ale u intrikánů je zásadní fakt že jsou to zkrátka zbabělci, přesně takoví, jak ukázali Malíčka před smrtí. Bronn vyloženě zbabělec není.. Tak má trochu plus :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.