Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Prvního s Annou Falckou, ,ten ale žil jen rok (necelý), druhého s Annou Svidnickou, ten přežil a stal se z něj Vávlav IV.......
Pokud tedy první Aegon zemřel, či byl zabit, anebo se z něj stal bastard. použilo se slavné jméno znovu.
Nic neobvyklého.
Jméno Jon bylo použito jen z důvodů maskování.
Mimochodem, to první manželství bylo zrušeno , Proč? Obvykle cirkev ( církve) potřebovaly nějaký důvod. A uvedly ho. Že by jen tak, že chlapec chtěl zrušit manželství,protože se zamiloval do jiné ? To velmi často nestačilo. Viz problémy Přemysla Otakara II....
Takový důvod mohla být nevěra a nemanželský původ prvního Aegona.
Ta první manželka byla ze země, kde byla sexuální morálka velmi volná.......
Jistě, spekuluju bez nějakého podkladu. Ale informace se objevuji postupně.
Tyrion nalehko v kabátku, otužilej Jon, zvyklej na mrazy na severu v kožichu....
Není to krapet blbý ?
Ta anulace manželství je z pohledu zvyklostí, pravidel atd. totální kravina. Prostě jedna z věcí, kterou scénáristi jen oznámí, okolnosti neřeší.
Asi proto se to tutlalo, a nebylo to oznámeno veřejně.
Nelogičností je tam víc, Dočetl jsem se, že Rhaegar tu Lyannu zašil do Dorne. Rodině své manželky pod nosem ?
Ano hodně spekuluješ, to už můžeš říct, že na Čarostromech v Zimě začnou růst zlaťáky, ale rozebereme si to postupně. První dítě Rhaenys (tedy jsou tu děti dvě) se narodilo na Dračím kameni, kam Elia s Rhaegarem krátce po svatbě odjeli. Jejich dcera měla především Dornské rysy. To by mohlo být podezřelé, ale vraťme se podobně jako Ned Stark do minulosti a zjistěme si, jak to vypadalo, když drak spářil se sluncem. Najdeme, že syn targaryenského krále Daerona Dobrého, kterého počal se svou manželkou Mariah Martell byl Baelor Kopílam , kteýr měl Dornské rysy :P. A co se týče mladého Aegona, tak v Písni bylo zmíněno několikrát, že měl valyrijské rys. Proto samozřejmě se diskutovalo o tom, nakolik byl k poznání a jestli šlo vůbec ještě vidět zdá má svoje fialové oči. Tudíž tahle domněnka stojí opravdu na vodě, jediný s kým kdy zahnula Elia Rhaegarovi, tak bohužel zůstává ser Gregor :´(. Ovšem jak říká Martin bez genetický testů se to nikdy neví jistě, každopádně přinejmenším Rhaenys, která se narodila na Dračím kameni při jejích líbankách je stoprocentní a vlastně i ten Aegon. Navíc ještě jedna absurdita, co se týč toho jména a to je, že Rhaegarův původní plán bylo něco se třemi hlavy draka. A s Lyannou se dal dohromady mimo jiné, protože Elia už nemohla mít další děti. Tři hlavy draka měli tedy být Rhaenys, Aegon, Aegon. Opravdu? To by jako Rhaenys chodila kolem a říkala, tohle je můj bratr Aegon a tohle je můj druhý bratr ehm ehm Aegon jak v nějaký stupidní komedii? Když vzhledem k tomu, že scénaristé si nepamatují, co napsali sezónu zpátky nepochybuji, že by s něčím takovým přijít mohli, aby Dorne ještě více na*rali na hlavu a ještě více zlegitimizovali dezertéra Noční hlídky a bastarda na trůn =D
Jinak - podle knihy :-) - měniči se mohou vtělovat jen do živých bytostí. Vtělit se do zombíka je vyloučené.
A jak ji tam našel Ned?
V knize se měnič do člověka výjimečně dostat může, ono se to tam nedělá ne proto, že by to nešlo, jako spíš proto, že je to "prasárna" a že je to pro oba nebezpečné.
Do nemrtvého se měnič dostat nemůže, o tom není v knize ani náznak. Kdyby ano, byli by Jiní už z principu namydlení :-D a jejich boj by ztratil veškerý smysl (vždyť to je přeci JEJICH výsostná a největší schopnost, ovládat mrtvé).
Obsahovala věci které mne pobavily - rozhovory Tyriona s Podrickem a Bronnem, Ohaře s čím dál ošklivější Brienne - věci které mne nebavily -Theonův srdceryvný dialog s Jonem - i věci které mne rozesmály - Theonovy je opravdu těžké nakopat koule a ten jeho proslov o Yaře, který se málem vyrovnal památné burcující řeči na Zimohradu, těsně předtím, než dostal přes palici, no prostě paráda :-D.
Eurona si nějak nedokážu užít - moje představa o něm z knížek se od seriálové liší až příliš a navíc v jeho představiteli neustále vidím Caspera, poradce švarné dánské premiérky ze seriálu "Vláda".
Cersei je samozřejmě za největší sviňokrávu zcela programově a očekávatelně, to však nemění nic na tom, jak mne pohled na ni a vše co říká a dělá vytáčí.
Že by Jaime konečně prozřel? No, nevím, definitivní to asi nebude...
Cersei poručí: Svolejte všechny vazaly a vzápětí se objeví ubohý hlouček několika důchodců v Lannisterských zbrojích - to se tedy vskutku moc nepovedlo.
Dění na Zimohradě - v pohodě, intrikán sklidil co zasel :spike:
Jon a Dany - no konečně, to to trvalo =D
Nemrtvá modroplamenná potvora - hezké, ale nějak moc jednoduché a zas taková bomba na závěr série to nebyla.
Co mne však vysloveně odpuzuje byl ten platinový Jirka Strach v roli Rhaegara. Nevím proč museli pro tuhle úlohu zvolit stejného představitele, jako pro Zlatohlávka neblahé paměti.
Protože si ho už jen málokdo pamatuje :-)