@tajpen nechce se mi to číst celé. Ale Ice and Fire rozhodně není dark fantasy. Není tam ani vývoj k Dark fantasy. Např. Malaz má vývoj z Epické k Dark(Daň pro Ohaře, Stvoření Temnony, Pád světla). Ice and Fire bych nazval Low fantasy něco ve stylu Conana, která je ale uchycena více v realitě.
@tajpen No já ti nevím, ale třeba takový Muret je o tom, že vyrazili rychle do útoku, aby překvapili soupeře, ne že stáli před hradbami a čuměli na druhou armádu jak husy do flašky =D A takové výpady v seriálu ukázali i na Černovodě. Ale to je něco úplně jiného, než co jsme viděli na Zimohradu a v King´s Landing
@tajpen Abych rozvinul, co nakousl Tyrion, všechny tvoje příklady mají společnou jednu věc: armáda původně za hradbami vyráží do útoku na nepřítele, neboli přebírá iniciativu. To jim dává velikou výhodu, jelikož protivník, který iniciativu nemá, je přinucen bojovat v defenzivě, přitom ale není připraven tak bojovat a nemá přesný přehled o situaci. Výsledkem je dezorganizace, panika a porážka. V seriálu to ale není ten případ. Jak v bitvě o Zimohrad, tak u KL se bránicí armáda postavila před hradby, aby očekávala útok nepřítele. Tím nezískávají výhodu iniciativy, ani nevyužijí obranou hodnotu opevněného postavení. To je důvod, proč žádná z těch scén nedává smysl.
Ještě bych k tomu dodal, že ty počty často jsou velmi zavádějící, protože pro armádu, ve které byli přítomni rytíři, se velmi často užíval počet právě jen těch rytířů, nikoli jejich družin.
Je smutné, že autor videa věnoval promýšlení příběhu větší péči než D a D. Kdyby Dany zničila flotilu v noci, bylo by to nejen epické, ale odstranilo by to spoustu logických kiksů. Vysvětlení toho, jak by líp fungoval její ničící mód, je taky super. Dodala bych, že smrt Rheagala si mohli taky nechat až na dobývání města a to by ji dorazilo úplně nejvíc. Arya, která měla mít za úkol Cersei zabít a skutečně se o to pokoušet - bylo by to super. A konec Cersei, jak by nastíněný v tom videu, je taky odpovídající té zlé čarodějnici. Žádná smrt v náručí milovaného, ale jako opuštěná ženská, kterou ten politický boj stál všechno. A samozřejmě všechno by bylo lepší, kdyby udělali deset epizod, vztah Jona a Dany by pak rozhodně nemusel skončit dřív, než začal.
no, vydržel jsem docela dlouho a dost často to bolelo, za což se musím pochválit. Minulý a předminulý díl jsem většinu času přetáčel a šestku si přečtu jen spoilery. Je to blbé, ale skončím před cílem :)
Četl jsem. S definováním postupu Martina a tvůrců souhlasím, nemyslím si však že by to Weisse a Benioffa nějak omlouvalo (jak se již řešilo na jiných diskuzních skupinách), právě naopak to ukazuje jejich tvůrčí inkompetentnost a neschopnost dovést děj do zdárného konce. Nevadí jaký postup budování příběhů zvolili, ale to, jak jej odflákli a nedomysleli pohyby, motivace, příběhové linie etc. postav kvůli kterým to většina z nás sleduje, ne? :D
@Tyrion Lannister jo, už jsem četl na redditu. Vypadá to, že nejhorší předpovědi se naplnily. Jediné, co lidi chválí je opětovné shledání Jona s Duchem...
No, Brienne se stala lady velitelka královské gardy, zapsala do knížky příběh o Jaimem a to bylo tak vše.
Osobně mě pobavilo zasedání královské rady. Já bych o tom natočil sitcom. Master of Grammar and importance of brothels.... první epizoda jak vyšitá. Nějak nevím jak bude královat když permanentně čumí někam do blba a neřekne větu aniž by použil huu huuu som tajemný huu huu. Sakra, Bloodraven byl v tom stromě sto let a měl lepší vyjadřovací schopnosti. Kde je sakra Ser Twenty Goodman když ho potřebujem, nebo aspoň Stannis the Mannis.
Tak jako linka, kde se zjistí, že jon je vlastně targaryen je naparosto zbytečná a bez významu. Nechápu proč minulou epizodu varys teda psal ten dopis o tom, kdo je jon, když to dál nemělo žádný význam.
Jako takhle ten závěr zničit a odfláknout to je ubohost a výsměch. Jenom smrt z rukou jejího milence no, aby se neřeklo
Tak jako linka, kde se zjistí, že jon je vlastně targaryen je naparosto zbytečná a bez významu. Nechápu proč minulou epizodu varys teda psal ten dopis o tom, kdo je jon, když to dál nemělo žádný význam.
Jako takhle ten závěr zničit a odfláknout to je ubohost a výsměch. Jenom smrt z rukou jejího milence no, aby se neřeklo
No proč ihned hledat význam? Navíc všichni mají Targaryenu dost takže si myslím docela odychnou. A pokud chceš nějaký význam tak Jon Sníh je klasický hrdina. Ty nikdy nemají klid...
Já jsem v celku spokojený vzhledem k tomu, že moje nejoblíbenější trojka od toho co jsem to začaĺ číst je Bran, Jon a Daenrys.
Nejvíc se mi na tom líbilo, že vyhráli největší looseři zatímco i kladní nabušenci museli mimo hlavní scénu až teda na Bronna.
PS: A nejhlavější je, že vyhrál Duch svého paníćka zpátky!!! :D
@p1e9t9r2 Co si budeme nalhávat, než že Brandon se stane králem, tak už je v knihách pravděpodobnější, že se Říše kompletně rozpadne. Chvála bohů malé rody budou mít nadcházejících knížkách velkou roli, takže snad pokud dojde k volbě zvolí někoho normálního.
@Tyrion Lannister No dle mne se knih nedočkáme, takže kdo nakonec usedne na trůn bude záhada. Kdyby martin místo psaní příběhů z toho světa radši dopsal knihu budeme na tom lépe (příběhy ať si píše po dokončení knihy)
Komentáře
A takové výpady v seriálu ukázali i na Černovodě. Ale to je něco úplně jiného, než co jsme viděli na Zimohradu a v King´s Landing
Je smutné, že autor videa věnoval promýšlení příběhu větší péči než D a D. Kdyby Dany zničila flotilu v noci, bylo by to nejen epické, ale odstranilo by to spoustu logických kiksů. Vysvětlení toho, jak by líp fungoval její ničící mód, je taky super. Dodala bych, že smrt Rheagala si mohli taky nechat až na dobývání města a to by ji dorazilo úplně nejvíc. Arya, která měla mít za úkol Cersei zabít a skutečně se o to pokoušet - bylo by to super. A konec Cersei, jak by nastíněný v tom videu, je taky odpovídající té zlé čarodějnici. Žádná smrt v náručí milovaného, ale jako opuštěná ženská, kterou ten politický boj stál všechno. A samozřejmě všechno by bylo lepší, kdyby udělali deset epizod, vztah Jona a Dany by pak rozhodně nemusel skončit dřív, než začal.
Tak naše nejhorší obavy se naplnily =D Mrzák, co nemůže mít děti na trůně. Jak někdo řekl po první světové válce: To není příměří to dočasný mír.
https://www.harpersbazaar.com/culture/film-tv/a27522363/game-of-thrones-daenerys-targaryens-death-backlash/
To vykradení pána prstenů se Song of Ice and Fire snad raději nekomentuji
Nelíbí :twisted: :twisted: =D
Z mý strany bylo rozhodně moudré rozhodnutí se na poslední sérii vykašlat
Osobně mě pobavilo zasedání královské rady. Já bych o tom natočil sitcom. Master of Grammar and importance of brothels.... první epizoda jak vyšitá. Nějak nevím jak bude královat když permanentně čumí někam do blba a neřekne větu aniž by použil huu huuu som tajemný huu huu. Sakra, Bloodraven byl v tom stromě sto let a měl lepší vyjadřovací schopnosti. Kde je sakra Ser Twenty Goodman když ho potřebujem, nebo aspoň Stannis the Mannis.
Těším se na memy. ;)
Hehehehehe, je to v televizi, mámo, přines mi lahváče a pojď se kouknout!
Já jsem v celku spokojený vzhledem k tomu, že moje nejoblíbenější trojka od toho co jsem to začaĺ číst je Bran, Jon a Daenrys.
Nejvíc se mi na tom líbilo, že vyhráli největší looseři zatímco i kladní nabušenci museli mimo hlavní scénu až teda na Bronna.
PS: A nejhlavější je, že vyhrál Duch svého paníćka zpátky!!! :D
Chvála bohů malé rody budou mít nadcházejících knížkách velkou roli, takže snad pokud dojde k volbě zvolí někoho normálního.
Souhlas to bylo společně s Cleganebowlem, Theon you are good man jediná dobrá věci na téhle sérii.