Blbost kvete na internetu - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2014/04/george-rr-martin.jpg)
Vyjádření George R. R. Martina k podivným spekulacím, které se šíří o údajném dokončení Písně ledu a ohně. Blbost kvete na internetu Víc a víc jsem přesvědčen, že internetová novinařina je zkrátka protimluv. Poslední dobou to vypadá, že … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ani Vichry Zimy. Osm let a pořád nic. To už začíná být docela na pováženou. Sen o Jaru se docela rozplývá.
I když... fakt bych si moc moc moc přála, aby to dopsal :-)).
Už vím, jak se cítil Roy v IT Crowd, když mu prozradili zápletku toho nového filmu od Tarantina! Pořád se z toho nemůžu vzpamatovat. Patřím k matadorům, co to četli v době, kdy to nikdo neznal - půlka Liberce si ode mne knihy půjčovala, a když jsem lezla na xchat s přezdívkou arya.stark, tak její původ identifikoval jeden jediný člověk odkudsi z Hradce Králové. Táta i kamarádi seriál zuřivě sledovali, s tenčícím se počtem epizod do konce dokonce můj otec začal googlovat informace o hercích, četl rozhovory s nimi, hledal vše možné, jen aby si čekání ukrátil, a doma pak odmítal debatovat s mámou o čemkoli jiném než o tom, jaký bude další vývoj postav (takže mámu zlomil a začala to sledovat s ním :-D). Vyhnout se jakýmkoli spoilerům byl tedy docela krušný boj, ale díkybohu bylo mé okolí soudné. A pak blbé Story!!! Grrrrrrrr.
Já musím říct, že mi spoilery nevadí. Typicky nedávno jsem koukal na jedno anime a youtube commenty mi vyspoileroali jednu smrt, přesto přese všechno, že jsem věděl, že se to blíží, tak mne ta scéna emocinálně dostal ono totiž některý věci se vyspoileroat nedají.
Taky u Malazu jsem si sám úmyslně vyspoileroval některé věci, protože mne na*alo jedno rozhodnutí autora a musel jsem se tedy ujistit, jaké věci mně čekají, abych věděl zda to číst a prozrazení děje mne zaujalo na tolik, že pokračuji.
Imho jsem se za posledních pár let propracoval z "zacpavám si uši" k tomu, že vyspoilerovaný příběh beru jako novou zkušenost. Ono mít příběh se spoilerem a bez spoileru je v obou případech unikátní a i vyspoilerovaný příběh je jiná zkušenost než číst podruhé. Navíc jsem také došel k názoru, že skutečně dobré dílo nepotřebuje moment překvapení. I když samozřejmě je to též důležitá zkušenost na Rudou svatbu vzpomínám do dneška :twisted:
Navíc bych se opravdu nebál, že seriál něco vyspoileroal. Sám Martin víceméně potvrdil, že budou dva konce.
Odpověděl bych Ti takto:
Kdyby knihy opravdu dopadly tak, jak dopadl seriál. Tak by bylo úplně jedno, jestli to bylo nebo nebylo vyspoilované.
Bylo by to (pro mě) po nějakých deseti letech jedno z největších zklamání v životě.
@Gavinny Právě že jestli to dopadne tak, jak jsem se mimoděk dočetla, tak od dnešního dne až do okamžiku, kdy si to přečtu černé na bílém, budu truchlit. Na tuhle postavu bych si byla vsadila.