Povídka č. 4 (17. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 4 (17. kolo) - Ice & Fire
Tajemství Zimohradu Toho večera nemohl spát. Myšlenky se mu honily hlavou jako vážky nad hladinou jezírka v Božím háji. Co vše ještě musím vykonat, abych dokončil to, co jsem započal před mnoha lety? Sluce se probouzelo k životu … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nápad s vlastním drakem pod Zimohradem je hodně dobrý,
Velké plus za Ducha, že se objevil.
Z jedné věci jsem byl při čtení zmatený. Zimohrad se nachází ve vnitrozemí, přesto v jeskyni kape slaná voda... :-k
U této povídky mne trošku rušilo pár stylistických chybek, překlepů (např. "Božímu hájí" namísto "háji" či "pod nohama mel písek" místo "měl"), absence mezer za třemi tečkami anebo chybná shoda podmětu s přísudkem ("Po jeho těle se plazily granitově šedé stíny jako pentle a táhli jeho dříve silné tělo k zemi." - táhlY), ale celkově byl příběh hodně čtivý a zajímavý. Jak jsou někde Děti lesa v kombinaci se Zimohradem, jsem ochotná přimhouřit obě oči a za sebe dávám palce nahoru.
Co se týče jezírka, já přemýšlela, že prostě by mohlo nebýt součástí termálních pramenu ale čistě povrchovou sběrnou vody. A samotný čarostrom do něj uvolňuje nemrznoucí směs na organické bázy. Ale tvé vysvětlení se mi líbí taky.
https://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/145209-why-is-the-winterfell-heart-tree-pond-so-cold/