Povídka č. 12 (18. kolo) - Ice & Fire

upraveno 11. března 2020 v Povídky
imagePovídka č. 12 (18. kolo) - Ice & Fire

Setkání na kraji světa   ,,Co když je láska plamenem, jenž vyšlehává z překvapení; až shoří vše, co bylo v něm, zmizí a bude po plameni, jenž vyšlehával z překvapení a byl jen pouhým plamenem?“ (Jaroslav Seifert – Píseň o … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• Musela jsem si vygooglit, kdo byl tím třináctým Lordem velitelem a díky tomu pro mne příběh získal zcela jiný rozměr a vyznění. Zajímavé, jak drobná a nenápadná zmínečka dokáže tomu, kdo ví, změnit celý text, že? ;-)

Jakožto mnoho čtenářů Písně, kteří četli a za hlavní hrdiny přijali Starky (než je autor vyvedl z omylu a ukázal jim, že on na rozdíl od jiných na hlavní hrdiny, hlavní záporáky či vedlejší postavy nehraje), mám pro Zeď a Sever slabost. Za mne tedy výborné téma i "první setkání". Oceňuji hlavně citace z přísahy Noční hlídky, které textu dodaly na síle. Výborný nápad!
  • Tenhle příběh zbožňuju. Věčná ti sláva pro tak krásnou adaptaci. Pohltil mě stejně jako jeho pohltili myšlenky na ni a nutkání spatřit ji znovu, odhalit, kým je. Všechno to zpytování, zaříkávání přísahou, snažení, neklid a nespavost (ani makové mléko nepomáhá, máucta, báječný detail) a mátožné následování... Lahudka, prostě lahudka. Moc krásně to plynulo. Taky casting okolo, mladík dráždicí svým idealizmem, sympaťák blízký přítel, kterému se však již není schopen zvěřit...
  • Tohle bylo opravdu dobré. A návrat ke kořenům, k historii Zdi, to vždycky potěší
  • Dobrá práce. Nočního krále (hele, to není spoiler :D) tu v povídkách často nepotkáváme, vybavuju si snad jenom povídku od Aviv. Pravda, je to takový prolog a to nejdrsnější by teprve přišlo, ale nikdo autorovi nebrání případně navázat v dalším kole ;)
  • Kdysi bylo nočnokrálovské kolo, myslím, že páté v pořadí. Jinak ale doopravdy tolik řešen není.
  • Moc děkuju za přečtení a krásné komentáře :-) Samozřejmě se jedná o recyklaci z onoho "nočnokrálovského" kola :-D
  • @Michelle Tak ono to vůbec nevadí, s tím syžetem se dá vyhrát na spoustu způsobí, od romance po pohádkový horor.
  • AvivAviv
    upraveno 7. června 2020
    Jo, možností je spousta. Ještě by nám tu bodla komedie.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.