Povídka č. 5 (19. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 5 (19. kolo) - Ice & Fire
Ledové zombie VI: Bastardova pomsta Byl lordem velitelem, ale pak se dopustil toho nejtěžšího zločinu – svědčil proti bratrům porušujícím pravidla. Pokusili se ho zabít, ale místo něj dostali divokou, kterou miloval. Obviněn z velezrady, brázdí teď noční krajinu na svém … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
LOL.
Je to kruté vůči originálu, je to velmi kruté vůči něžné lásce mezi dračím princem a vlčí dívkou, ale mně to velmi pobavilo. Mistr Snížek se stává mým oblíbeným akademikem a doufám, že archivy Citadely odhalí svá další tajemství, včetně komentářů, tolik potřebných pro laického čtenáře.
Palec nahoru za Arthura ;-).
A tleskám těm jménam. Sekvence od nadaného po strašně znějícího, kudla do zad, veleskvělý... Ono to tak hezky dáva vyniknout té nekritické jednostrannosti naznačované i v opakování těch duvěryhodných shodujících se zdroju, nápadně kančí vzhled zřejmě sprostředkován známým lovcem (jež na kance pošel, full circle?) a, a tohle je zajímavé, někým, kdo je znám svým trpaslictvím a nevzhledností, jak by už jen příšerák mohl stvořit hezkou zamilovanou poezii (já nevím, Hefaiste, Stříhoruký Edwarde, Quassimodo, fantóme Eriku, jak je něco takového možné, no věřili byste tomu...), rozervanném oblečení na podlaze ložnice, "zajisté plachá a křehká"...
A taky šlapání koťátkam po hlavách, sto dní pění, přivedení do stavu šílenství a nepřivedení do stavu, neladící barvy... A ještě i meta odkaz na Píseň pro Lyu.
Souhlasím, že autorem básně fakt nemuže být Toznístrašně, je milá, bezhlavě roztoužená, místy překvapivá. A oddání Mečem jitra? Tak to už je nějaký sňatek.
Zkrátka Snížek zase jednou boduje a dává pookřát na duchu.
Bylo to skvělé, zvlášť procítěné verše, které ten bídák Rhaegar zaručeně někomu ukradl :-) samozřejmě, jak jinak by dokázal svádět holky ;-) Výborní byli taky Tyrion Prolhaný a Tybald Kudladozad :applause:
Mimochodem, ten způsob sňatku přesně sedí :-) Ono je totiž dost pravděpodobné, že ani při sebevětší lásce si ti dva nic jiného než nějaký náhradní obřad "ohně a meče" dopřát nemohli
Pobavilo velmi.
"Dějiny píší vždy vítězové"
Jelikož mám u her Járy Cimrmana moc rád úvodní přednášky, tak mi tento "vědecký" rozbor a pohled na Rhaegara hodně bavil. Zvláště pak jména Aemon Nadaný a jeho syn Aemon Netoliknadaný, která mi připadala jak z knih Terryho Pratchetta.
Samozřejmě úvod s Odpadlíkem byl peckový :-D