Povídka č. 5 (20. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 5 (20. kolo) - Ice & Fire
Srdcia z kovu – Příjezd Tohle není celá povídka, pouze první kapitola, ale touhle dobou jako relativně samostatný celek funguje pouze ona. Když se cesta vyplazí z houští borovic a bílých balvanů, aby se popři drnu skutálela k … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tento příběh se klidně mohl účastnit jednoho ze starších klání, kde byla tématem Svobodná města. Chvíli mě trvalo se zorientovat v prostředí i postavách, ale uznávám, že zejména to druhé je můj problém, protože celou "dornskou" linku s Myrcellou a Temnohvězdou si už moc nepamatuji a při dávném čtení mi přišla zmatečná a zůstaly mi z ní rozporuplné pocity.
Těžko soudit, když jde jen o úvodní část celku, ale určitě mohu zatím konstatovat alespoň to, že mě to zaujalo. Líbí se mi vykreslení prostředí, krajiny, lehké nastínění postav na základě zmínek o jejich minulosti, kdy si čtenář začne spřádat domněnky, jak se to asi bude vyvíjet dál. Milostné linii s MILFkou bych se nebránila ;-), ačkoli být mužem ze Západozemí, před ženami z Dorne bych se měla sakra na pozoru, a to i tehdy, když bych byla sama z Dorne :-)).
Jsem zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet a co nás čeká a děkuji autorovi/autorce (já teda asi vím, kdo to napsal, že ;-)) za zveřejnění.
Já ho fakticky začala do toho kola se Svobodnými městy a snad jsem i mohla poslat, protože to bych posílala stejný kus, no ale nevadí.
Žena z Dorne? Nuž... Žena z Norvosu. Čo nemusí byť nutne menej nebezpečné. A Dione sa na ňu v istom množstve mohlo nalepiť.
Ano, oficiální info jsem doplnila o vlastní představy.
Příště tedy pokus o češtinu proženu nějakým Čechem ať mě upozorní na chyby.
Jinak musím souhlasit s nádherným popisem Norvosu, který byl vážně úžasný. :applause: :applause: :applause:
Překlepy i nějaké slovenské slovíčko mě také trochu rušily. Na druhou stranu smekám před slovenskou autorkou píšící v češtině. Nedovedu si představit jak bych dopadl, kdybych psal povídku ve slovenštině nebo jiném jazyce.