Povídka č. 8 (20. kolo) - Ice & Fire

upraveno 16. května 2021 v Povídky
imagePovídka č. 8 (20. kolo) - Ice & Fire

Labutia pieseň   „Už idú.“ oznámil zrejmé, keď vošiel do vnútra stíchnutej Veže radosti. Ten názov uňho vyvolával úškľabok. Radosť bola to posledné, čo tu v týchto dňoch prevládalo. Zhora, kam im pôrodná babica už pred mnohými hodinami zakázala vstúpiť, podchvíľou … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 10. května 2021
    Když už se něco nevede, tak skončit s plnou parádou, ne? Dobre, chalani!
    Výborná volba námětu a práce zkušeného autora/ autorky :-) Jinak jenom tiše doufám, že by příště mohlo být pokračování. Bude? Prosím
  • OakenfistOakenfist Alyn Dubová pěst :o)
    Těmhle krátkým črtům čím dál víc přicházím na chuť. A když je to scéna z Věže radosti ... a pánové navíc přiznávají, že jinak takový politický "ocásek" Jaime Lannister měl vlastně pravdu. On je taky do jednoho považoval za "dobré muže a rytíře", když je srovnával s tím odpadem, co našel v Králově přístavišti, když se vrátil z opušťáku v Říčních krajinách. Navíc je to celé napsáno s poměrně značnou suverenitou. Za mě výborné.
  • Hezké, moc hezké, ale, sakra práce, zas to bylo hrozně krátké!! :-D Připojuji se k @čejka s prosbami o pokračování.
  • AvivAviv
    upraveno 17. května 2021
    Súboj plánovaný nie je, hoci som to posielala mysliac an legendárne súboje v zmysle "čo predchádzalo". Proste pokus vymyslieť, prečo to vyhrotili do boja na život a na smrť. Ze ej to záhadné, GRRM mal najskôr pripravený nejaký hókus pókus, ale keby žiaden nebol, tak asi nejak takto by som si to vedela predstaviť. Môžem si to ale rozmyslieť a nachoreografovať ten stret a Reedov spásonosný čin.
    Děkuji za slova chvály.
  • Takové ticho před bouří.
    Tři muži spjatí přísahou, povinností a nakonec vlastní prohrou.
    Je zde hezky vidět jejich snaha postavit se šílenství i za cenu zrady. Když, ale lidé plánují, bohové se smějí. Jediná prohra se kterou nepočítali. Trojzubec, který zničil jejich sny a nakonec je bude stát vlastní životy.
    Zatím mi toto kolo přijde spíše slovenské :-D Ze čtyř povídej tři slovenské :-D Příběh je, ale dobře napsaný a postavy odpovídají své předloze. Zvláště Oswella jsem si užil.
    Jen takovou maličkost bych vytknul :„Šesť jazdcov, ako písala lady Dayne.“
    K věži Radosti jelo sedm seveřanů a Ned navštívil Ašaru Dayne až po tomto souboji, aby jí přinesl Arthurův Úsvit.
  • Nevíme o Oswellovi téměř nic, jen něco ve smyslu podřezaného jazyka a že měl rodinnou heraldiku na přilbě, tak to chtělo dát mu prostor.
    Jo, ale dvě z nich jsou takové mini, že spolu sotva dají jednu kratší regulérní. Češi se zahanbit nenechali.
    Sedm? Kruci... Musel mi nejaký z kompánie vypadnúť, alebo som si spočítala šesť spoločníkov a už zabudla dopočítať, že s Nedom. A ono je to přitom tak nasnadě, jak je sedmička posvátní číslo a počet plné bílé gardy.
    Co se týče Ašařina listu, tohle jsem vyhrabala z nějaké spekulující diskuze, že jak asi mohlo probíhat pátraní po Lyanně. Ašara by jako spojka s vnějším světem byla ideální. Ať už Ned udělal zastávku v Hvězdopádu, nebo tam dorazilo jen info, že se motá kolem. Že k ní zašel zanést Úsvit po boji je dané, ale je taky někde dané, že se u ní jisto-jistě nezastavil i předtím? Navíc pokud by nejen dala vědět bratrovi, ale Neda tam nasměrovala, tak by ji to přidalo k duvodum na žal, že to, co dobře mínila, skončilo Arthurovou smrtí.
  • upraveno 16. června 2021
    @Aviv Pravda, tahle teorie mi nikdy o Ašaře nenapadla. Navíc by to dávalo i smysl s jejím žalem a následnou smrtí.
    Já vždycky předpokládal, že Ned se o věži Radosti dověděl buď po Trojzubci nebo v Královo přístavišti. Bílý býk odjel za Arthurem a Oswellem až později a jako o veliteli královské gardy musel někdo mít představu kam se vydal, když opustil Aeryse.
  • Mmm, Gerold jako udička pro seveřany by mohl být. Info opatřili ještě v přístavišti, pak řešili zbytkové konflikty dál na jihu a pak se odsud sebrali pro sestru.
  • Hezká momentka. Jenom jsem si tak představila, kdyby tam s nimi náhodou byl Jaime, to by pane byla debata :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.