No, je otázka co v tom dopise bylo. Tohle imho ne. Spíš to byla jen berlička jak dát do jedné scény Jaimeho a Joryho, aby mohli zavzpomínat na (a tudíž divákovi představit) povstání Balona Greyjoye.
Máme tu úterý a to znamená, že jsou ta další výsledky sledovanosti. A pozor, opět rostou! První vysílání epizody v 21 hod. vidělo 2,5 mil (minulý díl 2,4 mil). Jde tedy o USA. V UK je ten růst ještě větší, o 23 % na 628 tis. A to nebyl v minulém díle žádný cliffhanger, ani nebyly Velikonoce, ani nezastřelili Usámu, prostě klasické vysílání. začínám se na úterky těšit skoro jako na pondělky :-)
Asi byla moje prosba přehlídnuta, tak jsem ti to lehce zeditnul sám, Jaime. A ještě jednou, pls, jestli chceš diskutovat o něčem jiném, než je ASOIAF a GoT (a nebude to jen o nějakém hádání a urážkách), založ na to nové téma.
JAIME: Pokuď máš červeno před očima doporučuji studenou sprchu anebo jít si zakřičet do lesa... rád bych se připojil k Alekovy ze žádostí udržet diskuzi aspoň na nějaké úrovni :-)
prvá séria ju "nepotrebuje", pretože druhá séria je už schválená. aj vzhľadom na veľkú časť vstupných investícii, ktoré sa tak či tak uskutočnili (kulisy, casting,....) to bolo vopred takmer isté. takže rejtingy druhej budú rozhodovať o tretej. začiatok môže byť opäť hype, pretože koniec Eddarda málokoho nechá chladným a potom sa uvidí, či ľudia príjmu nové postavy a nové vrstvenie príbehu.
a chlapec má pravdu, od tretej bude závisieť štvrtá a tak....
Taak a mám to za sebou. Dojmy skvělý, tvůrci jako by reagovali na moje myšlenky. Třebas sem si říkal, kde je ksakru Duch? A on najednou tam, vrčí si Rastovi nad krkem, i když zas jen na pár vteřin :/ Plus scénáři i za to, jak vkládají do děje další věci; nečtenář třebas už i tak nějak tuší co je zač Theon a to jen tak "mimochodem" díky dvěma rozhovorům, který se nezdají bejt zase až tolik moc našroubovaný. Herec Sama sedí jak na prdeli hrnec, a možná ještě trochu víc, (možná tu postavu začnu mít kvůli tomuhle zjevu i rád) stejnej pocit ale nemám u Gendryho. Ten podle Brienne v Hostině má bejt hodně podobnej Renlymu coby Robertovi zamlada, tak těžko říct u kterýho z těch dvou představitelů je chyba. Věrnost podob herci vs kniha je kapitola sama o sobě, ale tady mi to vadí, protože to pro děj je přece jenom alespoň trochu důležitý. Lloydův Viserys je díl od dílu perfektnější ať žije hraniční porucha osobnosti, na zlé a drsné výrazy stačí medailonkama do kichtu, a hned se tváří jako vyděšený děcko. Ser Allister Thorne je taky fajn. Nejsilnější zážitek hudba na konci, potom co zčernají meče na Tyrionově krku a začnou titulky.. :)
No Baratheoni jsou vůbec problém. (Spoiler už to po tomhle dílu snad ani není.) Myslím vzhled jejich představitelů. Robert vůbec nevypadá, že mohl být zamlada urostlým vojevůdcem, po kterém toužila každá žena v Západozemí. Renly má do fešáka taky daleko. Na druhou stranu, je to vlastně jedno. Takhle je to třeba provázat v knize, ale v seriálu máte jiné prostředky, jak to vyjádřit. A hlavní je, že Addy hraje Roberta skvěle a Renly je taky zatím imo fajn.
Docela mě v jedný recenzi zaujalo, když tam někdo psal, že ten rozhovor mezi Aryou a Nedem o Branovi a budoucnosti byl skvělý, ale místo Arye tam měla být Sansa. A kupodivu s tím docela souhlasím. To Nedovo prohlášení k Cersei, že Sanse se v přístavišti líbí by totiž bylo třeba nečím podložit, zatím mi přijde, že je permanentně nasraná, uslzená a zamračená.
Alek: V seriáli by tej podobnosti nikdy poriadne nedosiahli, ani keby neviem ako selektovali v castingu :) A ja si naopak Roberta v Addyho podaní ako bojovníka viem predstaviť celkom živo - ten jeho burácajúci hlasisko by na bojisku fungoval famózne.
Konečně jsem se taky dočkala a viděla. Asi tady budu jediná, ale jsem spíš zklamaná než nadšená. To, co funguje v knize, nemusí fungovat ve hrané podobě. 1. Začíná se to formovat do telenovely. V každé scéně pasívně stojí nebo sedí dva až tři herci a vedou dialog nebo monolog. Vypadá to, že se začalo extrémně šetřit. Duch by se měl kolem Jona motat skoro pořád a přitom ukázali na chvíli jenom hlavu. 2. Turnaj rozdělovat do dvou dílů? Snad mu dají v příštím díle více prostoru. Další scény byly taky divně rozkouzkované. 3. Nepochopila jsem scénu s Viserysem ve vaně. Tolik tlachů jenom proto, aby řekli, že draci vyhynuli? Nebo tam šlo jenom o ten sex? 4. Líbila se mi scéna s Tyrionem a Branem. Díky za Tyriona a jeho vtipné dialogy. Teď už mu nikdo neodpáře, že je dobrák až na kost. 5. Mlácení Viseryse a Joffreyho se opravdu nikdy neomrzí.
ja som v zásade rád za scénu, ktorá nie je z knihy, je to oživenie. ale máš pravdu Viserys vo vani bol do veľkej miery o sexe. a o dokreslení povahy, ktorá vzbĺkne a o drakoch, ktorí boli vzácni a jazdilo sa na nich. mne prišiel ten turnaj trochu malý. jedna ulička a pár ľudí okolo. čakal som popéznejší záber zhora, väčší priestor, viacero rytierov naraz a podobné "moneyshot" zábery. ale asi sa tie peniaze naozaj rýchlo míňali...
Viserysova scéna mi přišla spíše o proměnlivé a nevyzpytatelné náladě Viseryse. O probuzení draka. Ale mohla být kratší. Tyhle popisnosti mě začínají vadit - už by mohli ukázat nějaký flashback místo věčného popisování :-(
ad turnaj - myslím, že v tom dalším díle to bude lepší, hned jak tam přijde Ned, tohle byl takový rozjezd.
ten turnaj bola len kvalifikacia, ako napr. v tenise. na tu sa nechodi pozriet vela ludi a organizacia je tiez menej pompezna :-) ... mne sa naopak scena vo vani pacila. ako povedal Alek pekne dokresluje Viserysov charakter a naladovost. plus hovori sa konecne o drakoch. minimalne ta pasaz kde hovori ako bol zelezny tron ukuty dychom Baleriona z mecov porazenych nepriatelov - krasne podla mna dokresluje historiu siedmych kralovstiev...
tak to mne nie. na rozdiel od Spartakusa tu verim ze naozaj takto krv lieta a strieka. v Spartakovi je to prehnane po vsetkych strankach ze to uplne bije do oci...
Taky bych rozhodně netvrdil, že je GoT nějaký Spartacus. Násilí rozhodně není zveličené a co se týče sexu, podle mě tedy v seriálu oproti knize jsou ještě docela puritáni. A co se týče popisnosti, proti tomu jsem už měl výhrady, ale u seriálů/filmů podle knih se tomu vyhnout nejde. To by ten seriál musel mít 50 dílů a rozpočet půl miliardy. :-)
Komentáře
Jinak je to Jaime, ne Jaimie... ale člověk nemůže chtít všechno.
takže rejtingy druhej budú rozhodovať o tretej. začiatok môže byť opäť hype, pretože koniec Eddarda málokoho nechá chladným a potom sa uvidí, či ľudia príjmu nové postavy a nové vrstvenie príbehu.
a chlapec má pravdu, od tretej bude závisieť štvrtá a tak....
Docela mě v jedný recenzi zaujalo, když tam někdo psal, že ten rozhovor mezi Aryou a Nedem o Branovi a budoucnosti byl skvělý, ale místo Arye tam měla být Sansa. A kupodivu s tím docela souhlasím. To Nedovo prohlášení k Cersei, že Sanse se v přístavišti líbí by totiž bylo třeba nečím podložit, zatím mi přijde, že je permanentně nasraná, uslzená a zamračená.
1. Začíná se to formovat do telenovely. V každé scéně pasívně stojí nebo sedí dva až tři herci a vedou dialog nebo monolog. Vypadá to, že se začalo extrémně šetřit. Duch by se měl kolem Jona motat skoro pořád a přitom ukázali na chvíli jenom hlavu.
2. Turnaj rozdělovat do dvou dílů? Snad mu dají v příštím díle více prostoru. Další scény byly taky divně rozkouzkované.
3. Nepochopila jsem scénu s Viserysem ve vaně. Tolik tlachů jenom proto, aby řekli, že draci vyhynuli? Nebo tam šlo jenom o ten sex?
4. Líbila se mi scéna s Tyrionem a Branem. Díky za Tyriona a jeho vtipné dialogy. Teď už mu nikdo neodpáře, že je dobrák až na kost.
5. Mlácení Viseryse a Joffreyho se opravdu nikdy neomrzí.
mne prišiel ten turnaj trochu malý. jedna ulička a pár ľudí okolo. čakal som popéznejší záber zhora, väčší priestor, viacero rytierov naraz a podobné "moneyshot" zábery. ale asi sa tie peniaze naozaj rýchlo míňali...
ad turnaj - myslím, že v tom dalším díle to bude lepší, hned jak tam přijde Ned, tohle byl takový rozjezd.
Zde klikni