Spartacus je účelově přestylizovaný, takže to opravdu srovnávat nejde :) Scéna s Viserysem byla fajn, prostě nás nesmí dráždit cokoliv, co není v souladu s knížkou a teď se to třeba (zatím) nezdá smysluplné. Rostoucí sledovanost je důležitá, mohlo by to totiž pomoct s rozpočtem na Střet králů, kde už to taková sranda nebude. A co teprve Bouře mečů...
Stejně se doba pohnula. Umíte si představit, že před deseti dvaceti lety by v seriálu nebo filmu byla několikasekundová scéna se stříkající tepnou? Když šlo o krvavé násilí, kamera se cudně odvrátila.
Khadgar : pravda, jestli bude rozpočet napjatý i ve Střetu králů, tak si budou o bitvách maximálně povídat...
Stejně si myslím, že ten úplně největší king nejen tady, ale vůbec, je sarven.
Brzo se oněch několik zde přítomných labilních geeků Jaimeho konečně zbaví, neb si chce v klidu bez spoilerů a nepochybně vysoce oduševnělých komentů přečíst pátej díl. Každopádně děkuje za poskytnutí vpravdě impozantního sociologického materiálu ;)
chápem, že názov kapitoly ťa napĺňa pocitom, že by si mal niečo povedať, aj keď nemáš čo. nechápem, čo konkrétne ťa tak rozrušilo, a ani sa mi to nechce takto skúmať. ale veľmi rád sa s tebou osobne stretnem v Prahe, najbližšie keď prídem.
Tak 5 stran diskuse. Nevím jestli někdo ty poslední stránky čte, ale já jako nováček (už jsem objednal knihu) se orientuji celkem dobře. Sice 1 a 3 díl jsem viděl dvakrát a po díle si přečtu shrnující dopředstavení postav, ale během nového dílu zvládám bez problému vychytat vztahy mezi postavami. Spíš mi vadí, že je to pořád představování, neustále se vypráví příběhy a postavy "vzpomínají" (tedy představují se). Klidně bych to omezil, divák nemusí chápat hned vše, chtělo by to trochu více rozjet dramatickou zápletku.
Ahoj, musím říct, že Tyrion je čím dál tím lepší. Asi jako jediná postava je dokonce lepší než moje představa z knihy. A k tématu čtenář/nečtenář a orientace v seriálu: kámoš, který ďonedávna o knize netušil, se stal téměř přes noc velkým fandou Hry o trůny. Říkal, že první dva díly v ději a postavách slušně plaval, ale teď už je schopnej se mnou o hodně věcech slušně diskutovat. Mimochodem jeho první otázka byla: "Umře Boromir?" Chudák, myslím, že už brzo se to dozví :-)
Jinak, fandou těhle stránek jsem už delší dobu (všechna čest jejich tvůrci!), ale až 4. díl mě donutil zanechat po sobě taky nějakej komentář.
Ať při vás všech stojí Válečník a dodá vám sílu přežít do další epizody! (aspoň já jeho pomoc se čtvrtkem a pátkem budu potřebovat)
Scéna ve vaně měla ještě jednu důležitou roli a sice: seznámit diváky s draky a říct jim, že jejich lebky byly uloženy v Red Keepu. Aby divák měl v příštím díle správný aha pocit, až je Arya při chytání koček najde - To bylo imho moc chytré, takže bych tu scénu nezatracoval
Nymeria: Bohužel nedá, ne nějak oficiálně. K těm předmětům se u nás dá dostat jen cestou marketingových akcí HBO. Takže jedině zauvažovat o nějakém hromadném nákupu, což je ale asi relevantní jen pro Prahu...
Bohužel nedá, ne nějak oficiálně. K těm předmětům se u nás dá dostat jen cestou marketingových akcí HBO. Takže jedině zauvažovat o nějakém hromadném nákupu, což je ale asi relevantní jen pro Prahu...
Já bych se přimlouval, možná, že by se zájemci našli. Já bych minimálně o klíčenku zájem měl.
Pokud chcete objednávat z USA tak je tu jedna možnost.Existuje tutově víc poskytovatelů ,ale v založkách mám jen jednoho http://www.zasilkovasluzba.com/v2/main4.php Jinak nemám s nima zkušenosti ,jen jsem si to zazáložkoval kdybych náhodou něco objednával z USA. Přes tohodle poskytovatele získáte fyzickou adresu v USA a pak to dopraví do čech.
1. Jorah si za svůj osud může sám. 2. Samwell sice nemá zrovna milujícího tatíka, ale u Hlídky si našel pár dobrých přátel. Jeho cesta ho sice zavedla do spousty nebezpečných míst, ale taková Arya si zažila horší věci než on. 3. Ohař je asi jediná postava z těchto čtyř, která má docela tragickej osud. 4. Septa Mordane...no comment. :-) (i když...., jak vlastně dopadla po Nedově uvěznění? :-()
Takže nejvíc soucitu si podle mě z těhle čtyř zaslouží asi Ohař, ale já to hodnotím z pozice člověka, který ví co se s těmito postavami bude dít dál.
Jorah - já bych ho tak příkře neodsuzovala. Do té situace se dostal kvůli lásce ke své ženě. Jak říká kolegyně: Když srdce zavelí, rozum zůstává stát :o) Sam - těžko říct, za otce si soucit zaslouží, starý Tarly mi v ledasčem připomínal Tywina. Ohař - tady mám spíš pochopení než soucit. septa - v knížce na mě vždycky působila jako přestárlá verze Sansy, takže mi jí ani líto nebylo.
Olorin - (pozor, velký spoiler k seriálu) Zabili ji v Rudé baště při útoku na Starky. Joffrey nechal její hlavu narazit na kůl na hradbách.
Ve čtvrtém díle je scéna, kde Malíček ukazuje Nedovi Varysovi ptáčky. Věděl jsem už z knihy, že to má něco do činění s dětmi, ale představoval jsem si v tom něco magického ale těžko specifikovatelného. Co si pod ptáčky a pavouky představujete vy? Taky mi přijde škoda, že Ohař nepověděl svůj příběh o příčině spálenin Sanse sám jako v knížce. Bylo by to určitě zajímavější a dramatičtější.
Komentáře
Rostoucí sledovanost je důležitá, mohlo by to totiž pomoct s rozpočtem na Střet králů, kde už to taková sranda nebude. A co teprve Bouře mečů...
Khadgar : pravda, jestli bude rozpočet napjatý i ve Střetu králů, tak si budou o bitvách maximálně povídat...
Brzo se oněch několik zde přítomných labilních geeků Jaimeho konečně zbaví, neb si chce v klidu bez spoilerů a nepochybně vysoce oduševnělých komentů přečíst pátej díl. Každopádně děkuje za poskytnutí vpravdě impozantního sociologického materiálu ;)
nechápem, čo konkrétne ťa tak rozrušilo, a ani sa mi to nechce takto skúmať.
ale veľmi rád sa s tebou osobne stretnem v Prahe, najbližšie keď prídem.
Jinak, fandou těhle stránek jsem už delší dobu (všechna čest jejich tvůrci!), ale až 4. díl mě donutil zanechat po sobě taky nějakej komentář.
Ať při vás všech stojí Válečník a dodá vám sílu přežít do další epizody! (aspoň já jeho pomoc se čtvrtkem a pátkem budu potřebovat)
ZDE KLIKNI
Scéna ve vaně měla ještě jednu důležitou roli a sice: seznámit diváky s draky a říct jim, že jejich lebky byly uloženy v Red Keepu. Aby divák měl v příštím díle správný aha pocit, až je Arya při chytání koček najde - To bylo imho moc chytré, takže bych tu scénu nezatracoval
Jinak nemám s nima zkušenosti ,jen jsem si to zazáložkoval kdybych náhodou něco objednával z USA. Přes tohodle poskytovatele získáte fyzickou adresu v USA a pak to dopraví do čech.
2. Samwell sice nemá zrovna milujícího tatíka, ale u Hlídky si našel pár dobrých přátel. Jeho cesta ho sice zavedla do spousty nebezpečných míst, ale taková Arya si zažila horší věci než on.
3. Ohař je asi jediná postava z těchto čtyř, která má docela tragickej osud.
4. Septa Mordane...no comment. :-) (i když...., jak vlastně dopadla po Nedově uvěznění? :-()
Takže nejvíc soucitu si podle mě z těhle čtyř zaslouží asi Ohař, ale já to hodnotím z pozice člověka, který ví co se s těmito postavami bude dít dál.
Sam - těžko říct, za otce si soucit zaslouží, starý Tarly mi v ledasčem připomínal Tywina.
Ohař - tady mám spíš pochopení než soucit.
septa - v knížce na mě vždycky působila jako přestárlá verze Sansy, takže mi jí ani líto nebylo.
Olorin - (pozor, velký spoiler k seriálu) Zabili ji v Rudé baště při útoku na Starky. Joffrey nechal její hlavu narazit na kůl na hradbách.