Pomozte Alekovi :-)

upraveno 9. listopadu 2011 v Rozličný pokec
Přátelé a kamarádi,

mám na vás malou prosbičku. Jde o krátký dotazník, který mi pomůže v mé vědecké kariéře a snad i v pracovní sféře. Je to max. 20 otázek týkající se Respektu a obecně práce se zpravodajskými informacemi, tak to máte hned ;-)

Dotazník na jdete na http://bit.ly/vQcAcb

Díky předem!
24

Komentáře

• upraveno 8. listopadu 2011
    Věda nevěda, stejně se málokdo uchytí v oboru, pokud nestudoval ekonomii nebo techniku. :-)
    No, kamarádka socioložka se coby pseudověděc čapla slušně. Dělá šéfku výzkumný skupiny v jedné agentuře. Z její výsledků sice vyplývá, co musí výrobce udělat, aby si co nejvíc lidí myslelo, že jeho prací prášek je super cool a není možné bez něj fungovat :-) Ale prachy jsou za to velmi velmi slušné.
    jj, v době, kdy v reklamě lítaj miliardy bych si neodvážil odsuzovat tyhle, ehm jak tomu tedy říct... záležitosti :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 8. listopadu 2011
    No já jsem tedy víc zaměřena do patologických jevů (a hlavně deviací) než do čistí sociologie (teorie + výzkumy). A strašně mi saje krev, že si lidé (bohužel i někteří na MŠMT) myslí, že tyto obory nejsou potřeba.
    Nám to naopak vyhovuje :-) Dokud si všichni myslí (a že si to myslí 99% lidí!), že je reklamy a média neovivňují, bude na světě hezky. Zbytečně bych se v tom nešťourala... Tyhle výzkumy lidi jenom matou a nutí je přemýšlet o věcech, do kterých jim nic není :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No, já vlastně diplomku psal u sociologa na téma iracionalita...
    Ale i těma se dá slušně živit :-) Pro příklad: Kdo ze zaměstnanců farmaceutické firmy je líp placený?
    Já to samozřejmě myslel s nadsázkou, i když je to v podstatě pravda. Nemám však nic proti humanitním oborům, ba právě naopak. Mnohé z nich člověka obohacují (historie) nebo se mu snaží pomoct (psychologie).
    Tvůj komentář je také zřejmě myšlen s nadsázkou, protože jinak by to bylo dost smutné, poměřovat význam jednotlivých oborů podle možnosti vydělat peníze.
    To by se největšího respektu měli dočkat právníci, politici, manažeři apod. a na druhé straně by byli opravdu ti "chudáci" v laboratořích, kteří se snaží vynalézt léky, archeologové, historici, botanici, zoologové atd.
    To by se největšího respektu měli dočkat právníci, politici, manažeři apod. a na druhé straně by byli opravdu ti "chudáci" v laboratořích, kteří se snaží vynalézt léky, archeologové, historici, botanici, zoologové atd.
    Ani ti právníci a politici nemají tolik respektu jako sportovci, herci nebo lidi, kteří se přihlásili do nějaké reality show. Alespoň podle toho, kolik prostoru jim věnují média.
    Ve světě vědy to také nebude slavné, předpokládám, že za spoustou objevů se podepsali šéfové těch skutečných vědců.
    Záleží, jak ten respekt vnímáš. Ono respekt médií a davů je jedno, ale respekt politika, kterej podle tebe navrhuje zákon, nebo respekt klienta, kterej se tebou nechá hájit taky nejsou k zahození...
    Alek napsal(a):

jasný, že se smí šířit dál (jen prosím už ne další socioložky ;-) dík

tak to se omlouvám, ale preventivně šířit nebudu. V mém okolí se pohybují povětšinou studenti fakulty sociálních studií.:)) (ale možná to hodím do vzkazu těm méně šťastným, kteří ji nepovažují za svou alma mater)

Ad obory: Já obdivuju hlavně přírodovědné obory. Hlavně takové ty matematiky, fyziky a chemie... na to já nikdy nebyla (proč asi štůduju anglinu, žurnu a evropky, že?:-)), takže ti lidi, co to dělají, mají můj obdiv.
  • upraveno 9. listopadu 2011
    obdiv u mňa má každý kto niečo dokáže a nie je chrapúň. napr. aj lord velitel za tento svet pre nás, alebo flanker hoci zatiaľ nemá rád aryu a danny. ale nerobme z toho vedu :)

inak súhlas, že určitá nadradenosť prírodných vied nad spoločenskými je často cítiť, je to trochu logické (ide o merateľnejšie záležitosti, navyše bežnému človeku vzdialené a preto je ochotnejší ich obdivovať. Zato psychológom, alebo odborníkom na učenie sa cíti vlastne každý.) ale imo chybné.
    V amerických filmech a seriálech (potkala jsem jednu Brazilku a vypadá to, že jihoameričany hrozně bere, když se říká Amerika a myslí USA) všichni na VŠ studují literaturu, a pak se není co divit, když vysokoškoláci obsluhují pumpy a dělají sekretářky. Zlaté naše školství, kde člověk nemusí studovat na doktora 10 let, protože prvních 5 let stráví studiem středoškolské látky.
    Přírodní obory nejsou atraktivní, a tak jsou vymezené tzv. nerdům, protože tomu nikdo nerozumí. :-)
    upraveno 9. listopadu 2011
    Upřímě co tajk znám lidi tak ti, co studovali přírodnívědy jsou fakt dobří, tak jsou to zpravidla lidi zajímavý i jinak, s širokym záběrem zájmu, sportující atd. Což se o kavárenskejch intelektuálech co myslej že když přečtou Derridu maj odpověď na všechno říct nedá :)
    Jinak děkuji sarvenovi za výslovné zmínění, vůbec jsem to nečekala, jen jsem si odskočila od plotny, děkuji své babičce, děkuji sarvenovi za nominaci, děkuji ctěné akademii...
    flanker.27 napsal(a):

ti, co studovali přírodnívědy jsou fakt dobří, tak jsou to zpravidla lidi zajímavý i jinak, s širokym záběrem zájmu, sportující atd. Což se o kavárenskejch intelektuálech co myslej že když přečtou Derridu maj odpověď na všechno říct nedá :)

to je samozrejme veľmi subjektívna záležitosť, nemerateľná, negeneralizovateľná. skôr by som hovoril o "intelektuáloch" a o intelektuáloch. bez ohľadu na prírodu alebo spoločnosť.
    Z humanitních věd znám obecně dost málo lidí, který si rád poslechnu (Bělohradský), ale zato je řada přírodovědců, jejichž postřehy o člověku považuju za hluboký (Koukolík, Höschl, Feynman...)
    Takže těžké téma trochu odlehčíme :-) Vraťme se k povrchnosti a tělesnosti. Mohli byste prosím hlasovat pro mou sestru v nějaké soutěži modelek o nejhezčí zadek? (Ano, přesně tak!) Slečna číslo 8. Slíbila jsem jí, že to budu šířit.

http://www.hledasezadecek.cz/
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já tam žádný zadky nevidím
    toto mi pride fakt vtipne (ale inak fail ako hrom). v sutazi o najkrajsi zadok hlasujes podla tváre. :)))
    Třebas automatický počítají s tím, že se podíváte do hlubokých očí dívek, zříte tam krásu jejich duše a potom té nejoduševnělejší dáte bod, protože automaticky člověk s krásnou duší je krásný celý včetně prdele.
    :-))) Jj, to říkají všichni. Nicméně, když tu fotku rozkliknete, uvidíte alespoň celou postavu.
    Osobně si myslím, že je v tom nějaký vysoce intelektuální břitký smysl, který sarkastickým způsobem celou soutěž ironizuje. A já jsem ho jen neodhalila :-)))))))

Každopádně to moc nezkoumejte a hlasujte pro mou sestru, prosím. (číslo 8)
    Upřímě co tajk znám lidi tak ti, co studovali přírodnívědy jsou fakt dobří, tak jsou to zpravidla lidi zajímavý i jinak, s širokym záběrem zájmu, sportující atd. Což se o kavárenskejch intelektuálech co myslej že když přečtou Derridu maj odpověď na všechno říct nedá :)
    Ovšem tady dost generalizuješ:p Že studuju humanitní obory ještě neznamená, že jsem povrchní kavárenskej kvaziintelektuál.
    Naopak si myslím, že mám dost velkej přehled (hodně koníčků a řekla bych, že i zajímavých apod.), což se o některých např. matematicích říct nedá. Na druhou stranu (jak už jsem zmínila) je obdivuju, protože dělají něco, co je hodně těžké a složité a člověk pro to musí mít nadání.

Tyna: Má můj hlas;-)

sarven: Stejně jde o ksichtík;-) Na té reklamě bude důležitější než zadek, který dvěma klikama ve photoshopu upravíš do požadovaného tvaru a velikosti (a nebo jim na focení dají 'zadnicové vložky', jak jsem se nedávno dozvěděla z oduševnělého rozhovoru dvou puberťaček v šalině, tak je měla i Pippa Middleton na svatbě prince Williama:D:D A přitom ji celý svět obdivoval, jak dokonalý zadek má!:-O
    Ivusha: Řek bych to asi takhle. Znám těch lidí víc a žádnej nepřipomíná Sheldona :)
    Osobnost, rozhled, všestrannost člověka přece není daná tím, jestli někdo studuje humanitní nebo přírodovědný obor. Znám spoustu zajímavých, chytrých a v praxi použitelných lidí v obou směrech.
    flanker: To netvrdím:) Tvrdím, že generalizuješ, což není správně nikdy. Já znám lidi, kteří studujou přírodovědné nebo technické obory a jsou super a moc si s nima rozumím. Znám jich ale i plno takových, kteří jsou trošku mimo. A abych nemluvila jen o nich, znám i plno lidí studujících humanitní obory, kteří jsou opět zajímaví a inteligentní, ale znám jich dost takových, co vedou pseudointelektuální hovory o ničem téměř pořád.
    Ivusha: Ale jasně, snad jste to nebrali doslova :)
  • upraveno 10. listopadu 2011
    Ivusha:
    Na druhou stranu (jak už jsem zmínila) je obdivuju, protože dělají něco, co je hodně těžké a složité a člověk pro to musí mít nadání.
    Díky za tvůj obdiv, i když nezasloužený. :-)))
    U nás na matice byli lidi normální (žádný Sheldon), ale taky průměrní. Ten nejchytřejší (ale informatik) by sociálně nejdivnější, ale stále použitelný do domácnosti.

Takže nezáleží na zvoleném oboru (humanitní/přírodovědný), ale inteligenci a schoponsti v něm něco dokázat.
    Připomíná mi to ten vtip jak se sejdou dva bývalí spolužáci. "Ty, jak vidím, jací jsme my dva inženýři, tak mám strach jít k doktorovi."
    flanker.27 napsal(a):

Ivusha: Ale jasně, snad jste to nebrali doslova :)

abych pravdu řekla, tak jsem se trochu bála:D
    "Ty, jak vidím, jací jsme my dva inženýři, tak mám strach jít k doktorovi."
    na tom taky něco je;-)))
  • JayJay
    upraveno 16. listopadu 2011
    Ale tak dobře se dá uživit i hokejem, podvody, etc... a žádná věda to není.
    Jinak sociologie možná je pavěda (osobní názor: samozřejmě že je :o)), ale za tímhle se (pokud se anketa dobře udělá a zpracuje) může skrývat i poměrně zajímavá matematika... pokud vím tak na Mat-Fyzu jsme nějakou přednášku na téma ankety a náhodné výběry z populace (no, čtenáři ságy asi nebudou úplně náhodný vzorek :o)).
    Ostatně k tomu tématu "neodpověditelných otázek"... u mě o prošlo v pohodě (nelze čekat, že bych přehlédl hokejisty a i kdyby jo, tak by se o tom dozvěděl z té ankety :o))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 16. listopadu 2011
    Sociologické okénko: Tohle není anketa, ta má jiné parametry :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.