Pomozte Alekovi :-)
Přátelé a kamarádi,
mám na vás malou prosbičku. Jde o krátký dotazník, který mi pomůže v mé vědecké kariéře a snad i v pracovní sféře. Je to max. 20 otázek týkající se Respektu a obecně práce se zpravodajskými informacemi, tak to máte hned ;-)
Dotazník na jdete na http://bit.ly/vQcAcb
Díky předem!
mám na vás malou prosbičku. Jde o krátký dotazník, který mi pomůže v mé vědecké kariéře a snad i v pracovní sféře. Je to max. 20 otázek týkající se Respektu a obecně práce se zpravodajskými informacemi, tak to máte hned ;-)
Dotazník na jdete na http://bit.ly/vQcAcb
Díky předem!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tvůj komentář je také zřejmě myšlen s nadsázkou, protože jinak by to bylo dost smutné, poměřovat význam jednotlivých oborů podle možnosti vydělat peníze.
To by se největšího respektu měli dočkat právníci, politici, manažeři apod. a na druhé straně by byli opravdu ti "chudáci" v laboratořích, kteří se snaží vynalézt léky, archeologové, historici, botanici, zoologové atd.
Ve světě vědy to také nebude slavné, předpokládám, že za spoustou objevů se podepsali šéfové těch skutečných vědců.
Ad obory: Já obdivuju hlavně přírodovědné obory. Hlavně takové ty matematiky, fyziky a chemie... na to já nikdy nebyla (proč asi štůduju anglinu, žurnu a evropky, že?:-)), takže ti lidi, co to dělají, mají můj obdiv.
inak súhlas, že určitá nadradenosť prírodných vied nad spoločenskými je často cítiť, je to trochu logické (ide o merateľnejšie záležitosti, navyše bežnému človeku vzdialené a preto je ochotnejší ich obdivovať. Zato psychológom, alebo odborníkom na učenie sa cíti vlastne každý.) ale imo chybné.
Přírodní obory nejsou atraktivní, a tak jsou vymezené tzv. nerdům, protože tomu nikdo nerozumí. :-)
Jinak děkuji sarvenovi za výslovné zmínění, vůbec jsem to nečekala, jen jsem si odskočila od plotny, děkuji své babičce, děkuji sarvenovi za nominaci, děkuji ctěné akademii...
http://www.hledasezadecek.cz/
Osobně si myslím, že je v tom nějaký vysoce intelektuální břitký smysl, který sarkastickým způsobem celou soutěž ironizuje. A já jsem ho jen neodhalila :-)))))))
Každopádně to moc nezkoumejte a hlasujte pro mou sestru, prosím. (číslo 8)
Naopak si myslím, že mám dost velkej přehled (hodně koníčků a řekla bych, že i zajímavých apod.), což se o některých např. matematicích říct nedá. Na druhou stranu (jak už jsem zmínila) je obdivuju, protože dělají něco, co je hodně těžké a složité a člověk pro to musí mít nadání.
Tyna: Má můj hlas;-)
sarven: Stejně jde o ksichtík;-) Na té reklamě bude důležitější než zadek, který dvěma klikama ve photoshopu upravíš do požadovaného tvaru a velikosti (a nebo jim na focení dají 'zadnicové vložky', jak jsem se nedávno dozvěděla z oduševnělého rozhovoru dvou puberťaček v šalině, tak je měla i Pippa Middleton na svatbě prince Williama:D:D A přitom ji celý svět obdivoval, jak dokonalý zadek má!:-O
U nás na matice byli lidi normální (žádný Sheldon), ale taky průměrní. Ten nejchytřejší (ale informatik) by sociálně nejdivnější, ale stále použitelný do domácnosti.
Takže nezáleží na zvoleném oboru (humanitní/přírodovědný), ale inteligenci a schoponsti v něm něco dokázat.
Připomíná mi to ten vtip jak se sejdou dva bývalí spolužáci. "Ty, jak vidím, jací jsme my dva inženýři, tak mám strach jít k doktorovi."
Jinak sociologie možná je pavěda (osobní názor: samozřejmě že je :o)), ale za tímhle se (pokud se anketa dobře udělá a zpracuje) může skrývat i poměrně zajímavá matematika... pokud vím tak na Mat-Fyzu jsme nějakou přednášku na téma ankety a náhodné výběry z populace (no, čtenáři ságy asi nebudou úplně náhodný vzorek :o)).
Ostatně k tomu tématu "neodpověditelných otázek"... u mě o prošlo v pohodě (nelze čekat, že bych přehlédl hokejisty a i kdyby jo, tak by se o tom dozvěděl z té ankety :o))