[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 7. ledna 2012 v Píseň ledu a ohně
Vím, že na tohle je ještě opravdu hodně, hodně brzo, ale myslíte, že se Martinovi povede Vichry dokončit v dohledné době, nejlépe v tomhle desetiletí? :)
2»

Komentáře

• upraveno 30. prosince 2011
    katika napsal(a):

ten dopis má pečeť z černého vosku tak to bude od Noční hlídky, ne? Jon psal Stannisovi o zradě Arnolfa Karstarka, tak to musí být ono.

Jasně, už mi to došlo. Zmátlo mě, že Theon říká, že obsah dopisu zná a nemohl jsem si vzpomenout, že by Boltonové něco Stannisovi posílali.
  • upraveno 31. prosince 2011
    hm, tak pokud se to odehrává před poslední kapitolou Jona v DwD, tak padá moje teorie o tom, že Ramsay s tím dopisem jen blafoval. jenom by mě zajímalo, co se stalo s Theonem, když Stannis poslal k Hlídce jen "Aryu", Theona si nechal a Ramsay žádá po Jonovi oba.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. prosince 2011
    Proč by padala.
  • upraveno 1. ledna 2012
    brbr napsal(a):

hm, tak pokud se to odehrává před poslední kapitolou Jona v DwD, tak padá moje teorie o tom, že Ramsay s tím dopisem jen blafoval. jenom by mě zajímalo, co se stalo s Theonem, když Stannis poslal k Hlídce jen "Aryu", Theona si nechal a Ramsay žádá po Jonovi oba.

Ramsay přeci může blafovat i tak. Anebo napíše pravdu - Stannis může zmasakrovat Freye a pak poslat na Zimohrad Manderlyho se svým mečem, zprávou o své smrti a nějakou hlavou k napíchnutí na kůl (pochybuju, že by na Zimohradu někdo věděl, jak přesně Stannis vypadá) a řekne, že Theona nenašel, protože ho Stannis poslal k noční hlídce. To vše samozřejmě za předpokladu, že dopis Jonovi skutečně poslal Ramsay.
  • upraveno 1. ledna 2012
    Flanker, JimJam: To už by bylo tak překombinovoané, až by to pěkné nebylo :-)
  • MIlMIl
    upraveno 1. ledna 2012
    Na GRRM stránkách je nová kapitola Theona.
  • upraveno 1. ledna 2012
    jo, jo, víme a už se tady řeší!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. ledna 2012
    brbr: Já nechápu, jakou novou skutečnost ta kapitola přivádí na světlo oproti stavu bez ní, vztaženo k té teorii. Víme, že se schyluje ke střetu Stannise a Boltonů/Freyů. To jsme věděli i předtím. Takže ohledně toho, že Ramsay mohl na Zeď poslat falešnej dopis je stav pořád úplně stejnej.
  • upraveno 2. ledna 2012
    výborná kapitola. zimohrad bude fakt horúce miesto, som rád, že si užijeme sever.
    nepochopil som dobre z angličtiny, stannis keď odhalil toho mistra, tak dal pustiť jeho havranov, alebo si ich nechal? pretože mať tie havrany je celkom dobrá strategická možnosť. pustiť von nejakú info...
  • upraveno 2. ledna 2012
    Sarven: Stannis si ty havrany nechal, rozkázal odvést maestra a dodal "Havrany tu nechte," ti tam potom ještě Theona solidně deptali - aspoň to tak chápu, o jiných havranech řeč nebyla
  • upraveno 2. ledna 2012
    flanker: Máš pravdu, nového tam není nic. Jen mě zmátlo to Martinovo míchání s časem. Ale už mi to připadá nějak moc zašmodrchané a trochu ztrácím naději, že to Boltonovic familie projede.
  • upraveno 2. ledna 2012
    brbr: No jestli je po Roosovi (a má k tomu IMHO v Tanci táákhle blízko), tak to Boltonovic familie projede. Ramsay je snad jediná chyba, kterou kdy lord veleopatrný udělal :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. ledna 2012
    Vždyť Ramsay se do tý Botonovic familie přizval sám. Zabil Boltonova syna, teď se zbaví nejspíš i starýho Rose a nakonec umře v nějakym nesmyslnym boji se Stannisem kvůli nějaké banalitě.
    upraveno 2. ledna 2012
    Nebo Stannis opět použije k vítězství svůj vlastní stín. Pokud někdo nevěří že vraždící stín patřil Stannisovi tady je důkaz:

Věštba ženy kterou potkají psanci: Zdálo se mi o stínu s planoucím srdcem, jak zabíjí zlatého jelena. Stín s planoucím srdcem je jednoznačně Stannis a zlatý jelen Renly.
  • upraveno 2. ledna 2012
    Jo stín, to leda kdyby Mel přispěchala zachránit svýho Stannise. Ta romantika, oni dva a jejich bejbátko... :D
  • upraveno 3. ledna 2012
    Tak podle toho jak se situace vyvíjí by takový stratég jako Stannis neměl žádnou pomoc potřebovat. Odhalil zradu ve vlastních řadách, má informace, že nepřátelé se blíží a může se na ně připravit. Zlomit vaz by mu mohl Manderly, kdyby se rozhodl jít proti Stannisovi. Já osobně si myslím, že Stannis bitvu vyhraje, ale nepodaří se mu dobýt Zimohrad. Dopis pak mohl napsat opravdu Ramsay nebo někdo jiný, kdo bude chtít dostat divoké od Zdi na jih nebo způsobit chaos (Mance, sám Stannis nebo Asha díky informacím od Theona).
  • upraveno 5. ledna 2012
    Tak díky Arutha2321 tu máme bleskově překlad http://icefire.cz/vichry-zimy-theon

Díky za něj. Nestihl jsem to projít (a Nevada kvůli spoilerům nemůže), zítra vše upravím/opravím, ale teď jsem vám to nechtěl utajovat :-)
  • upraveno 5. ledna 2012
    vianoce teraz 5teho?! :) konecne
    upraveno 14. ledna 2012
    GRRM dnes uvolnil zprávu o odhalení Azora Ahaie. Je jím Chuck Norris
  • upraveno 14. ledna 2012
    young : a já mentál se pět minut přu sám se sebou jestli se podívám...:)
    upraveno 14. ledna 2012
    überkiller: a já se tu válim smíchy :) :) :)
  • upraveno 14. ledna 2012
    Tak toto bylo opravdu zákeřné.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.