Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale víc bych ji chápala nebo litovala, kdyby byl Jon zlý a něco podnikal proti ní nebo svým sourozencům. Nejspíš si z něho udělala psychického bouchacího panáka a vinila ho ze všeho zlého, protože na manžela si netroufla.
Já to tipuju na Dany, Jona (znám spoilery Tanci, ale stejně mu věřím, že to dá), Tyriona a Brana. Možná ještě Aryu....
možná Stannis a Asha
Přežití Jona a Brana nepředpokládám.
Z mé strany končím debatu na téma Dany. Přiznávám, že mi dochází síly. Pokud někdo vidí v tom, že Dany neshořela v ohni náhodu a ještě k tomu náhodou nádavkem ožijí kamenná vejce, jen tak náhodou asi po dvou staletích, nemá smysl, abych se ho dál pokoušel přesvědčit, že se jednalo o jedinečnou výjimečnou událost a to i kvůli přítomnosti Daenerys. Taky zřejmě nemá smysl snažit se vysvětlit některým lidem, že idealizování si rodiny, zvlášť když jste o ní přišli, je zcela normální a takový pohled se mění těžko a trvá to dlouho.
Dany je výjimečná, jsem o tom přesvědčen a klidně mě považujte za fanatika nebo truhlíka.
Je jí 16 a z ničeho se vyškrábala do pozice vládkyně mocné oblasti Essosu. Nebudu teď řešit, jestli je dobrá nebo špatná vládkyně nebo jestli má pro to ty nejlepší vlohy. Mohla to být navíc jedna obrovská souhra náhod. V tom případě je výjimečná svým štěstím a to není málo:-). Já však myslím, že toho musela prokázat a vydržet hodně, možná víc než většina jiných postav v Písni. Stejně tak toho musí vydržet hodně Chmur:-)
Howgh!!
Ne, já myslela spíš tu jeho melancholickou povahu se sklony ke smutku, vyhledávání samoty - příznaky depresí. K tomu přihoď přesvědčení o vlastní výjimečnosti ve smyslu proroctví a tomu podřízené chování (proto se stal tak dobrým bojovníkem, dřív neměl o zbraně a boj zájem) a máš počátky duševní choroby jako vyšité :)
Máš pravdu v tom, že akce Lyanna byla stejná hloupost jako Robbova ukvapenost s Jeyne. Ale to nepovažuji za šílenství, ale normální lidskou slabost.
Taky budu věřit MUDr. Barristanu Chocholouškovi, který ji shledal v pořádku:-)
Myslím, že přežijí všichni zbylí Starkové, Jon a Tyrion.
AshaG: Kdyby v kapitolách o Dany nebyli draci, tak ty kapitoly nemusí být vůbec...
Kurňa ať už vyjde ten Tanec.
U Dany není otázka jestli se zblázní, ale kdy a jakým způsobem. Jona nejspíše chrání původ - vzhledem k reálné politice musí mít Starkové dosti slušný podíl nikoli lidské krve, a tam se nějaký ten náběh na duševní poruchy hravě ztratí. Alespoň doufám.
já: Co je, babi?
B: No, zapni to.
J: Co?
B: No,ten hajzl..... televizi.
J: A kam to mam dát?
B: Co?
J: Kam to mam dát?
B: ....
J: Jakej tam chceš program?
B: No, tamten..... dyť víš, no...
J: Na novu?
B: Nó.... Né, tohle tam nechci...
.
.
.
.
To snad radši ne.... xD
Arogantní kecy o tom, že jsem truhlík nebo něco na ten způsob snesu, ale tohle je moc silná káva.
Co se týče zamilovanýho truhlíka, tak to je sranda. Říct někomu, komu právě umřela žena, že jeho ideálem je studená velká jiná, to je fakt velká hloupost.
Co se týká Dany a zda věděla, do čeho jde, když si to napochodovala na hranici, tak myslím, že nějaké šílenství tam asi zahrálo roli. Ale hlavně - nevím, jestli to tak bylo psáno i v knížce, ale v seriálu důležitost vajec krásně stupňují, až je všem divákům jasné, že se z nich prostě ti draci musí nějakým způsobem vylíhnout. Myslím, že Daenerys někde v sobě cítila, že to tak prostě musí být, že v průběhu děje přesvědčila sama sebe, že ty vejce se k ní nedostaly jen na okrasu. A ztráta milované osoby a hřebce-co-si-osedlá-svět ji dovedly do stavu, kdy ji už stejně bylo všechno jedno, tak to riskla. Jelikož to je fantasy, rozhodně bych to, že to vyšlo, nenazvala náhodou, ale osudem.
Jinak k té zdlouhavosti kapitol s Dany by se asi slušelo dodat, že v Tanci jsou ještě zdlouhavější, je jich děsně a bohužel - nejsou nudné jen ony, ale dokonce i většina kapitol s Tyrionem. Leckdo asi nebude souhlasit, ale dle mého se pětka podobá mnohem víc Hostině než prvním třem dílům. Bohužel.