Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Přiznám se, že hodně mých oblíbenců Martin zabil během prvních tří knížek a u čtení mě drží těch pár přeživších a taky pár dalších, který nemám ráda, ale zajímaj mě. Ke konci Bouře jsem si říkala, jestli ten svět vůbec stojí za to zachraňovat, nebo se mám dát na stranu Jiných.
Jinak kromě Eddarda se všechny mé oblíbené postavy dožily Tance a většina se snad dožije i poslední knížky.
BTW Pokud by Benjen žil, tak po tak dlouhej době leda jako něčí zajatec, jmenovitě Mance Nájezdníka. Tady bych moc nejasností neviděla a kloním se spíš k jednej nejmenovanej teorii. Takže další mrtvej Stark. On je důvod, proč je Martin napsal jako pochmurný stoiky.
:-))
ktovie do akej miery sa GRRM inšpiroval anglickými dejinami...
Když jsem si přečetla píseň znova (po dvanácti letech od první knihy), všimla jsem si, že VŠECHNY urozené dámy kojily své děti samy. Kojná je zmíněná jenom u téhle lady a to jen proto, že sama mléko neměla. Přitom dříve šlechtičny v zásadě nekojily a všechny měly kojné. Tady kojí Cersei, Cat, Elia, o Lyse ani nemluvě, z té by měla doktorka Mydlilová vlhký orgasmus ... já nehraju.
(obsesivní fascinace kojením ve u matek v ČR dána fanatickou propagací, která se úplně vymkla z normálních měřítek, takže pak mají pocit, že každý kojí proto, aby jim dokázal, jak jsou neschopné, což si tiše fňukají v ghettech na internetu...)
A jestli myslíš zvýšený počet matek vystavujících přicuclého kojence na odiv na veřejnosti oproti dobám minulým, tak to vnímám asi stejně jako ony nahé zadky v GoT. "Je to přece přirozené, tak to musíme všem ukázat". Co kdyby to, nedej bože, lidi náhodou nevěděli..
Jinak u topiců tohoto typu obvykle váhám, co se myslí onou "oblíbeností". Postavou, kterou "mám rád lidsky a zároveň mě její linie baví" je u mě Davos.
Shrnuto - kojení si nemohu vynachválit, míjí nás dudlíky, flaštičky, bryndáky a shánění sunarů, feminarů nebo jak se to teď jmenuje a dumání, jestli v tom není přimíchané pes ví co. Uvažuji jako biolog - absolutně přízemně - evoluce to tak chce a mléčný signál v kosterních pozůstatcích všech savců praví, že nekojená drobotina v 98 % případů pomřela a děti kojené jen půl roku v 80% pomřely. Stáří se dožívali jedinci, kteří byli kojení 4-6 let, což je vývojem člověka nejzdravější průměr. V staré Číně a těch oblastech šli v už v pravěku na 9 let. Což samozřejmě nám připadne absurdní. Co je pro evoluci člověka 60 let se sunarem ? A z čeho je podle Vás vyroben, co? Z cihel?
Jo šlechtičny se tomu vždycky vyhýbaly, protože to bylo IN, zatímco vypadat jak tanker IN nebylo. Co je nebo není In dnes mne nezajímá. Mne zajímá jen to, že moje děcka ještě nebyly nemocné. Howg :-D