Jon Sníh
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Trhlinou v mojej inak geniálnej teórii je to, že Dany má byť "za bouře zrozená". Tak neviem, možno je naozaj tým, čím sa zdá.
A teraz sa mi smejte. :)
Kráľovnú nikto tehotnú nevidel, pokiaľ si spomínam, až spätne si všetci domýšľajú, že musela odchádzať tehotná. Ak tehotná bola, mohla po pôrode tvrdiť, že sa jej narodili dvojčatá. Možno dieťa zomrelo s ňou pri pôrode. A možno tehotná vôbec nebola, v tom prípade ale neviem, na čo zomrela.
Obliehanie som si neuvedomila, priznám sa, že neviem, ako to vychádza časovo.
Viserys by dal Daenerys nejednou pěkně vyžrat, kdyby nebyla jeho sestra, ale jen neteř. Byl už tou dobou dost starý na to, aby chápal takový rozdíl.
Proč by měla tvrdit, že měla dvojčata?
Aby vysvetlila prítomnosť dvoch detí, jedno by v skutočnosti bola jej vnučka. To bolo myslené hypoteticky, aký plán mohla kráľovná mať.
Dědická posloupnost po Šíleném králi by byla: Rhaegar, pak jeho synové (a jejich synové, atd.). Pokud by Rhaegar neměl syna, nebo by syn zemřel dřív než R., tak dědictví přechází na Viseryse a jeho děti. Pokud by ten zemřel bez dědiců (mužských i ženských), tak by teprve přišla na řadu Daenerys jako případná Rhaegarova dcera.
Mimochodem, při hledání podrobných informací o rodu Targaryenů jsem si asi vyspoileroval další spoiler z Tance. Takže varování pro všechny kdo nečetli Tanec. Návštěvy Ice Fire Wiki jsou na vlastní nebezpečí.
Do prdele, to nemohli s aktualizací stránek počkat až to budu mít přečtené taky? :D
Ale celá teorie o tom, že by mohla být Rhaegarova dcera, kterou babička zachránila a vydávala za svojí dceru mi přijde už ale opravdu hodně hodně přitažené za vlasy.
A ještě si myslím, že kdyby babča měla možnost zachránit jedno Rhaegarovo dítě, že by spíš zachraňovala dědice a ne novorozenou holčičku.
Prašť jako uhoď - stále věřím, že Rhaegarův nejmladší je Jon.
Ale mě by ještě víc zajímalo, jestli něco v knihách potvrdí spekulace, že přežil jeho syn Aegon. Kéž už by vyšel Tanec.
Daenerys klidně může být Rhaegarova dcera a současně sestra... Ale ani to by dědické právo nijak nezměnilo. V občanské válce Aerys II. zajistil, aby platily andalské zvyklosti.
Tak to by v sobě měli Targaryeni fakt hodně magických sil, kdyby zvládali i tohle :-)))))