Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.

Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...

Číst celý článek zde
«13456753

Komentáře

• upraveno 1. srpna 2011
    Zajímavá to teorie, ale v tom, že by mohl být Jon potomkem "dračích" Targaryenů, mi silně nesedí fakt, že si během počátků svého působení na Zdi popálil ruku při bránění se nemrtvému... a drakovi přece oheň neublíží.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. srpna 2011
    A co na to Viserys? Překvapivě, mlčí...
  • upraveno 1. srpna 2011
    Magic, motherfucker :-)
  • upraveno 1. srpna 2011
    Ten, kdo chce ovládat draky, musí být nehořlavý :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 1. srpna 2011
    Krteček, který se teď vrátil z mise ve vesmíru byl taky z nehořlavého materiálu. Krteček je malý syn dračích otců.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. srpna 2011
    Viseryse taky spálilo roztavený zlato. Ostatně Martin se někde vyjádřil, že to, že Dany přežila ten oheň, byla výjimečná událost.
    upraveno 1. srpna 2011
    Jen pokud se bojí, že se oheň obrátí proti němu :))
  • upraveno 2. srpna 2011
    Krteček je velký syn malých otců!
  • upraveno 10. srpna 2011
    Muhahaha Tak jsem včera dočetl pětku a kdž jsem se nad tím příběhem včera zamyslel, tak mě napadla přesne tahle třetí teorie. A teď koukám, že nejsem zdaleka první. Jěště bych k ní dodal tyhle věci:
    Mistr Aemon měl důvod Jona nesnášet, přitom to vypadá že stál za jakýmkoli jeho rozhodnutím a na zdi mu přez jeho schopnosti domluvil bezpečné místo majordoma.
    Varys chtěl aby Sedm království bylo v rozkladu, přezto se snažil zachránit Nedův život.
    Připomeňte mi pls někdo, jak dlouho trvala Robertova rebelie, protože pokud se nemylim, tak co se Wylly i Ašary týče, Ned by to prostě nestih.
    upraveno 10. srpna 2011
    ZoiD: V této diskuzi prosím tě zatím nespoileruj
  • upraveno 11. srpna 2011
    Montezuma3: sry, jestli sem řek něco mimo, ale mám pocit, že vše mnou napsané se odehrálo už v první knoze. Pouze mně to došlo až po Tanci z draky... :) (Možná co se Varyse týče, tak sice nic určitýho v první knížce nebylo, ale pro změnu to celkem slušně vyplývalo ze seriálu)
    upraveno 11. srpna 2011
    Robertova rebelie trvala něco přes rok.
    upraveno 11. srpna 2011
    ZoiD: V poho. Já jsem ze strachu ze spoilerů přečetl jen ten první řádek.
    Montezuma3: Jo teď když to po sobě čtu, tak mi to najednou taky příjde blbě napsany :D Ale kdyby to byl spoiler, tak tady na něj je nějaky tlačitko, tak to bych samozřejmě použil :)
    Viseryse taky spálilo roztavený zlato.
    Když jsem tuhle scénu viděla v tom seriálu, který jsem teď rozkoukala, napadlo mě, že Dany má nejmíň co se navážet do Roberta, který podle ní stál za smrtí jejího otce. Vždyť ona sama nechala zabít svého vlastního bratra jen proto, že byl nesnesitelný a prudil. A to Viserys neměl špetku moci. Šílený král měl moc absolutní. :-)
    upraveno 11. srpna 2011
    Dřív se to dalo omlouvat tim, že o šílenství svýho otce nevěděla (i když s tim, jak se v tom světě šířej zpráívy, je divný, že aspoň jednou nezaslechla "Šílený král"). Ale teď v tanci, když se mohla tu a tam něco dozvědět od Barristana (a byla to velká představa jejích uctívačů) víceméně na jakoukoli jeho připomínku na téma Západozemí reaguje stylem "všechno vim všechno znám"
    Vždyť ona sama nechala zabít svého vlastního bratra jen proto, že byl nesnesitelný a prudil. A to Viserys neměl špetku moci. Šílený král měl moc absolutní. :-)
    Nechala zabít? Ten blbec se v podstatě zabil sám... potom co všem vyhrožoval a choval se jak mamlas nehledíce na zvyklosti Dothraků....
    Sebevražda khalem. Khal je obecně uznávaný tupý předmět.
  • upraveno 12. srpna 2011
    Nechala zabít? Ten blbec se v podstatě zabil sám... potom co všem vyhrožoval a choval se jak mamlas nehledíce na zvyklosti Dothraků....
    V tom případě se Aerys taky v podstatě zabil sám. Nerespektoval zvyky Západozemí, vraždil brutálním způsobem důležité urozené muže, takže si nikdo nebyl jistý životem. Chtěl po Jonu Arrynovi, aby mu vydal dva kluky, které měl rád jako vlastní syny, a celé to korunoval snahou odpálit do povětří vlastní sídelní město s tím zbytkem věrných. Proti tomu byl Viserys celkem příčetný sympatický chlapík :-)

Víceméně.... Těch mrtvých Targaryenů tam ale bylo v podstatě víc (a Martell)
    upraveno 12. srpna 2011
    Sethi: plný počet bodů :oD
    ...ona sama nechala zabít svého vlastního bratra ...
    Pochybuji, že by Droga zvládla zastavit, i kdyby chtěla. Už měl Viseryse slušně po krk.
    Nicméně nějěkou dobu už byla rozhodnuta, že bratra nepotřebuje. Dany má pro hru o trůny vlohy. :-)
    Ne každý dokáže dát přednost říši před rodinou a přáteli.
    upraveno 12. srpna 2011
    Teď jde ještě o to, jestli to říše vůbec žádá...
    Ne každý dokáže dát přednost říši před rodinou
    Viserys a rodina? :-) krví možná ... Ale jak říkáš Droga by nezastavila a moc by si nepomohla...
    Teď jde ještě o to, jestli to říše vůbec žádá...
    Na konci hostiny tam máme několik kandidátů Stannise, ( co si matně pamatuju z jedný diskuze, tak toho by si bral ty) který ale moc širokou podporu nemá.... Tommena (Cersei/Margaery),který "ovládá" většinu a Daenrys ....
    Kdybych bral ideální konec tak by bylo 7-8 království, ale tenhle konec je velice nepravděpodobný....
    upraveno 12. srpna 2011
    No podle konce Tance to s Tommenem/Margaery/Cersei bude eště horký. Kdoví co vymyslej a kam se vrtnou Tyrellové Tyrellové pod postupen Aegona.
    Pochybuji, že by Droga zvládla zastavit, i kdyby chtěla
    Rozhodně to nezkusila...
    Ne každý dokáže dát přednost říši před rodinou a přáteli.
    To pak ale může říct, že Robert udělal totéž :-) Já jenom, že tak trochu káže vodu a pije víno.

Aerys brutálně zavraždil Nedova otce a bratra a celá rebélie vznikla na základě toho, že Jon Arryn odmítl dopustit, aby se totéž stalo Nedovi a Robertovi... Měla by mít pro Uchvatitele pochopení :-)))
    upraveno 12. srpna 2011
    Rozhodně to nezkusila... (+ předcházející debata)
    Myslíte toho, který ji už léta neposkytl nic, co by se vzdáleně podobalo sourozenecké lásce a naopak jí pravidelně ubližoval? Toho, který ji v podstatě prodal? Toho, kdo ji právě ohrožoval mečem, vyhrožoval, že jí z břicha vyřízne dítě a odvleče ji do pryč od milovaného manžela? Ts, neuvěřitelné ;o)
    Já jenom, že tak trochu káže vodu a pije víno.
    S tímhle naopak naprosto souhlasím :o)
    upraveno 12. srpna 2011
    Nevím co se dozvěděla v Tanci s draky (a nechci to vědět), ale pochybuji, že o tom dřív něco bližšího věděla.
    Měla by mít pro Uchvatitele pochopení :-))))
    Že jí chce/chtěl zabít eee protože je??
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.