Jon Sníh
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Škoda, že Tanec a Hostina nevyšly jako jedna kniha, srovnání kapitol Dany a Cersei mohlo tvořit zábavnou paralelu. Myslím, že mají společného víc než to, že jsou obě ženy.
Začínám věřit tomu, že Jon je opravdu synem Eddarda (případně Brandona) a Ašary. Lyanna s Rhaegarem měli také dítě, to vzala Ašara, nafingovala svou smrt a s nemluvnětem prchla přes moře, maskujíc se coby septa Lemore. Falešný Aegon je tedy vlastně Rhaegarův syn. A skutečný Aegon se doposud skrývá, bude nám představen v příští knize.
BROOK: Co máš na srdci, Kelly?
KELLY: Ten večer jsem nebyla se Simone. Strávila jsem noc s Garym.
BROOK: Se svým bývalým manželem Garym, mým obchodním rivalem? O čem to mluvíš?
KELLY: Mluvím o Brookovi mladším.
BROOK: Co je s naším Brookem?
KELLY: Není to tvoje androidě.
flanker.27: "Android potká androida. Z androida se stane chameleon. Android ztratí chameleona, chameleon se přemění na slizku, android získá slizku, slizka potká slizku a odejdou spolu, android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh?"
BTW to že Jon je veskutčnosti Aegon je podle mě už celkem dost překombinovany :) Synem Lyanny a Rhaegera si osobně myslim, že asi bude, ale už tak se mi to ztdá nakombinovany až dost... :)
Jedna z nejsilnějších scén z úplného počátku scény pro mě byla, když Robert přijede na Zimohrad a hned jak sleze z koně se začne rozkřikovat, že by všechna Targaryeny vyhubil do posledního. A Neda zamrazí a řekne si, taková nenávist po všech těch letech. A pak vzpomíná na Lyannu. Nějak mi to utkvělo v paměti a přišlo mi to důležité. Asi proto věřím nejprovařenější teorii.
Ale připouštím, že na takové věci může GRRM kašlat stejně jako na časovou linií příběhu nebo na přesnou mapu.
Například můj manžel je úplně čistý blonďák, stejně jako tchyně, zatímco táta je úplně tmavovlasý.
Možná v případě Targaryenů není „sémě silné”, takže starkovské geny převládly. Možná proto se Targaryeni brali mezi sebou, aby se nevědělo, že maj slabé sémě :-) Anebo ho těmi společnými svazky paradoxně oslabovali.
Víc by také napověděly Rhaegarově děti. Nemapatuji si, jestli měli stříbrné vlásky.