Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.

Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...

Číst celý článek zde
145791053

Komentáře

• upraveno 23. srpna 2011
    ?
    Také to znamená, že čtyři roky po Jonovi musela mít Wylla dítě. Žije někde sourozenec Jona Sněha
    Myslím, že nemusela mít dítě. Pokud není zdravotní problém, ženská věšinou kojí, dokud někdo saje. Hnusně řečeno, je to jak s krávou. Té také stačí jedno tele a pak dává mléko celý život, pokud ji někdo dojí. U člověka se laktace může dokonce spustit jenom na základě psychiky, jak se to občas stává matkám, které adoptují kojence.
    to Tyna: V tom případě to není jako s krávou. u Té se totiž musí připouštět po určité době býk, aby zabřezla, otelila se a znovu dávala mléko :)
    Tak asi ani u ženské to nejde donekonečna, ale čtyři pět roků není problém.
    Tahle paní to dotáhla na osm let. Brrrr. Něco jako Lysa Arryn.
    V Little Britain měli k tomu tématu scénky - http://www.youtube.com/watch?v=FmD2Y6WxpIw
  • upraveno 24. září 2011
    Jeno mě tak napadlo jestli by Jón nemohl být ten Mellisandřin azor azhai protože hořet cla mohl být narozen na dračím kameni při rebelii kdy Ned a Robert prolomily hradby dračího kamene.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. září 2011
    Sice jsem nepochopila protože hořet cla mohl být narozen, ale to by mimo jiné znamenalo, že by Jon musel být buď dvojče Daenerys (nepravděpodobné už kvůli rodové podobě) nebo potomek někoho víceméně bezvýznamného (a to by Eddard neměl důvod ho chránit a vychovávat). Navíc Dračí kámen dobyl Stannis.
  • upraveno 25. září 2011
    Myslím, že GRRM od počátku jasně dává najevo, že Jon je jednoznačně Stark (+ něco). Takže je to buď syn neda, nebo některého z jeho sourozenců. (Stále je ve hře moje varianta se záludným Nedem, který neprávem ukořistil Zimohrad :-)))

protože hořet cla mohl být narozen,

:-)
    upraveno 25. září 2011
    Ach jaj. Zlý Ned. Jako by nestačilo, že s ním Martin čtenářům zlomil srdce už jednou... ;o)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. září 2011
    Jo, GRRM zvaný "lamač srdcí"
  • upraveno 25. září 2011
    A co teprv až se ukáže, že Jon byl plodem lásky Ašary a Brandona Starka, kteří uzavřeli tajný sňatek, a tudíž právoplatný dědic Zimohradu. A Ned ho prohlásil svým bastardem, protože chtěl panství pro sebe, Cat a jejich syna... A chudák Jon prožil zbytečně život plný ústrků, zbytečně odmítal titul lorda Starka... :-)
    upraveno 26. září 2011
    Zlá, zlá Tyna :o(
    upraveno 26. září 2011
    To už je teď jedno. Jiní ho stejně rozmažou po zdi.
  • upraveno 26. září 2011
    Tak tak.. upáliť Jona :))
  • upraveno 26. září 2011
    Zlá, zlá Tyna :o(

A to ještě nevíš, že se Sansa vychovaná Malíčkem zbaví nejen Roberta Arryna (moc nemocný), ale i Brana (moc postižený) a Rickona (moc malý). Pak ji sejme Arya a nastane finální souboj mezi Aryou a Jonem o Sever :-)
  • upraveno 26. září 2011
    No to se nasměju, až se dozvíme, že Jon je tím, čím se zdá od první chvíle - syn Neda a nějaký baby jménem Wylla. A kurva, on to Ned říkal už na stránce šedesát :D
  • upraveno 26. září 2011
    syn Neda a nějaký baby jménem Wylla.
    Jo, to jsem si taky říkala, že by GRRM všem vypálil rybník :-)))
  • upraveno 26. září 2011
    Je to stejně pravděpodobný jako cokoliv jinýho. Spíš bude zajímavý, co se v tom případě dozvíme o Wylle. A ten Nedův slib sestře... Čekám, až se na scéně objeví starej Reed a rozsekne to.
    upraveno 26. září 2011
    No, když už jsme u toho, tak já bych spíš řekla, že se to nedozvíme vůbec. Jonův původ zůstane tajemstvím.
  • upraveno 26. září 2011
    Nevada: To by mi nevadilo:-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. září 2011
    Amaroun: Mně by to zas vadilo :)
    upraveno 26. září 2011
    Pak ji sejme Arya
    Leda ve snu. V tvém.
    Čekám, až se na scéně objeví starej Reed a rozsekne to.
    Čekám, že až se na scéně objeví starej Reed a nadechne se aby promluvil. Někdo ho rozsekne.
  • upraveno 26. září 2011
    Montezuma: Neeee!

Jinak co týče Jona Sněha v Tanci... Martin je sice pičus - však zabil Neda, Robba i Oberyna, pro který jsem měla svým způsobem slabost - ale rozhodně by se nezbavoval postavy, kterou si piplá tak dlouho, takhle. A bez toho, aby dosáhla toho něčeho, co má od začátku předurčeno. Akorát je už těch nesmrtí nějak moc (Catelyn teda mrtvá je a možná i Benjen/Coldhands?). Naposledy mě vytočil Gregor Clegane. Čekám aspoň, že Hora znásilní Cersei, a snad se dočkám i toho finálního souboje Clegane na Clegana, kde budou lítat končetiny :D
  • upraveno 26. září 2011
    Krisa: Já mám rád "neukončený" příběhy, který si člověk může domýšlet...
  • upraveno 26. září 2011
    Čekám, že až se na scéně objeví starej Reed a nadechne se aby promluvil. Někdo ho rozsekne.
    Montezuma: To by bolo geniálne. :)))
    upraveno 26. září 2011
    Amaroun: Tak ty já naprosto nenávidím, protože mě nikdy nenapadne "jediná správná" možnost, ale možností tisíce a pak babo raď...musím pak neustále myslet na to, jak to teda sakra bylo a šílím z toho. Jestli jednou někdy někoho zabiju, tak to bude buď kvůli mlíku (když jdu do ledničky pro mlíko tak tam pokaždý buď není vůbec, nebo 3 kapky v krabici = na vraždu) nebo z neurozy z toho, že nevím, jak sakra něco zkončilo :))))
  • upraveno 26. září 2011
    Krisa: Ono by to nevadilo, kdyby nám GRRM dal aspoň jasně čitelný vodítka, ale to u něj asi nehrozí :D Takže taky doufám, že se to nakonec dozvíme. Pobavil mě jeden komentář k týhle otázka na YT: "Next time we´ll see each other, I´ll tell you the truth about your mother". Well, shit.
    upraveno 26. září 2011
    svoa00: Ten komentující mi bere "slováky přímo z houby" :)
  • upraveno 26. září 2011
    svoa00: Takže Ned se vrátí? :-D
  • upraveno 29. září 2011
    No, když už jsme u toho, tak já bych spíš řekla, že se to nedozvíme vůbec. Jonův původ zůstane tajemstvím.
    Nezůstane, tohle myslím GRRM slíbil vyjevit.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.