Když více je méně

upraveno 17. dubna 2012 v Seriál Hra o trůny
Ač mám Martinovu ságu ve velké oblibě, zvěsti o tom, že se HBO rozhodlo pro její seriálovou adaptaci, mne neuvrhlo v nadšení, ale ve zděšení. Z 1. série jsem viděl pouze první díl, ze 2. první tři. To bude myslím stačit.

Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.

HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...

Číst celý článek zde
1161719212241

Komentáře

• upraveno 22. dubna 2012
    Katy: To teda je... :D akorát neměla být nikdy vylovena...
  • upraveno 22. dubna 2012
    Je na tom dost pravdy ,ale je to prostě daní za to, že HB0 "písen" natočilo. A taky - každý čtenář má při čtení ságy v hlavě jiné představy o vzhledu i charakteru postav. I popsaný děj vidí každý trochu jinak. Stačí se na televizní zpracování dívat jen jako na jednu možnost z mnoha - jak to zpracovat . I tak díky, že se do toho vůbec pustili.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 22. dubna 2012
    Abych doplnila zlopsí (zlofení) ansámbl, mohu nabídnout ještě jeden exemplář zlofeny černé. Je podobná "Chinděláčovi", akorát jednou tak veliká, chlupatější a huňatější. Opět Krisí chov, původem ze sekáče.
  • upraveno 23. dubna 2012
    Kriso - může dělat kaskadérské scény, kdyby hlavní hvězda Mišutka měla obavy o svůj vzhled :-D
  • upraveno 26. dubna 2012
    Já cí Lorase :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 26. dubna 2012
    Ty ho nejako obľubuješ - kde príspevok, to Loras :D
  • upraveno 16. června 2012
    Dobrého dne přeji, rád bych připojil můj mrzký názor na scénu z prvního dílu "lví Bratři & banda děvek" kterou v mém okolí přemnoho lidu kritizovalo. Já osobně tu scénu chápu jako scénu která nám ukáže to co je v knihách psáno hlavně ve vnitřním monologu postav - to že je Tyrion děvkař, ale hlavně vztah Jaime - Tyrion

A taková drobná drzost vůči seru Těžkohlavému, chtěl-li dát seriálu šanci, tak na to šel velice hloupě, z první série jeden díl a pak tři díly z druhé? To je stejné jako z první knížky přečíst dvě stě stran a pak rovnou skočit na Střet králů...
    Takže tři díly z první série a jeden z druhé by se ti líbilo víc? :-)
    No a to není všechno - heavy je ještě takový pokrytec, že ten seriál tajně sleduje! A ..no tak se přiznám - sledujeme to tajně spolu! A co víc - my si ty pikantní scény pouštíme furt dokolečka a až to nastudujeme, tak si to samozřejmě taky vyzkoušíme - tak nezáviďte :-p
    A heavy má rozhodně lepší techniku než Drogo nebo Jaimie - to si teda pište!

Promiň heavy, ale již jsem nemohla dál toto děsivé tajemství skrývat, nehledě na to, že se potřebuji nutně pochlubit :-p
    Příště to dávej raději do spoileru. :-)
    No o něco asi jo [0= ale spíše jsem tím myslel že vzhledem ke změnám jaké jsou v seriálu oproti předloze, se šance že se to bude líbit notně snižuje (ačkoli averzi vůči seriálu jinak celkem chápu, ač já sám ji holduji s radostí)
    Neboj, to že jsme sourozenci jsem si nechala pro sebe :-*
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. června 2012
    Jarla: Takže GRRM čerpá všechny svoje nejlepší nápady od Tebe a Heavyho? Pche, jeho postavy jsou oproti vám hňupové ;)
    No podívej, sere Lachtane. Jestli si myslíš, že jsem měl dodívat poctivě celou první sérii, abych se k ní mohl vyjádřit, tak zas takový masochista nejsem. Jako že bych si zvykl a změny oproti předloze už by mi tolik nevadily? Nu, vadily. Já se znám. Šance na to, jak moc se mi to bude líbit, jsem vyhodnotil už po prvním díle, a z dalšího "šumu kolem seriálu" mi vyplynulo, že jsem dobře udělal. ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. června 2012
    Tak to jste si moc neužili, protože ty pikantní scény tam byly jen zpočátku série... Později už dokonce nebyly ani tam, kde se přímo nabízely.
    figuruje u vás také nějaká reálná verze Joffryho?
    V dalších dílech žádné holé zadky? :-)
    Mne právě příjde jako pokračování od druhé série masochismus větší, ale jak jsem již psal, plně tu averzi chápu a článek jako takový se mi líbí
    Druhá série se od předlohy prý liší více než první. Takže ano - je trochu paradox, že jsem u ní vydržel tři díly. :-)
    Chápu, že málokdo by to natočil lépe než HBO, ale mně se ten "HBO styl" prostě nelíbí. Stačí tak?
    upraveno 16. června 2012
    heavy_head napsal(a):

V dalších dílech žádné holé zadky? :-)

Pak už jen pár + Robbovo dovádění na podlaze.
    Uklouzl na mýdle? :-)
    upraveno 16. června 2012
    Kéž by. Na markytánce :(
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 16. června 2012
    Že jsem tak smělý, markytán/ka a ranhojič/ka jsou dost odlišná řemesla.
    Ale můžou dělat to samé?
    upraveno 16. června 2012
    flanker.27 napsal(a):

Že jsem tak smělý, markytán/ka a ranhojič/ka jsou dost odlišná řemesla.

Já vím, jen jsem jí nechtěla říct přímo štětka. A na jméno jí nemůžu přijít doteď.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. června 2012
    Já vím, jen jsem jí nechtěla říct přímo štětka.
    Ale vždyť to tak je. Je to nějaká coura z z vidlákova daleko daleko od západozemí a navíc je úpně divná....
    Lady Talisa Maegyr :P
    upraveno 16. června 2012
    No, měli bychom si ujasnit, že markytán/ka vzdor všeobecnému přesvědčení neznamená děvka (což samozřemě nevylučuje, že se některá markytánka nemohla věnovat i druhému povolání). Ale markytán (vlatně to bylo spíš mužský povolání) byl obchodník, kterej táhnul s armádou a prodával vpodstatě cokoli co bylo potřeba, potraviny, uniformy či doplňky (důležitý byly třeba knoflíky), dokonce zbraně. Zboží totiž nezřídka obstarával i na bojišti. U nás se slovo markytánka vžilo coby táborová štětka ale význam je jinej.
    Je to nějaká coura
    Přistihl jsi jí při činu? :)
    mistr Flanker z Citadely má pravdu, ale dle mého soudu byla obé (,markytánka i ranhojčka, soudě dle jejího povozu)
    upraveno 16. června 2012
    Tak samozřejmě že by šlo očekávat, že při svý profesi bude mít třeba nějaký léky/lektvary, který bude prodávat. A když už obchoduje s něčím, proč nerozšířit sortiment :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.