Hra o trůny 2x04 - Zahrada kostí

upraveno 22. dubna 2012 v 2. řada
Čtvrtou epizodu dostali na starost dva nováčkové ve štábu Hry o trůny. Vanessa Taylor jako scénáristka a režijně David Petrarca.

imageČíst celý článek zde
179111213

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 24. dubna 2012
    Tyrion: ‎"Lady Stark, you may survive us yet."
    To si piš voe!
  • upraveno 24. dubna 2012
    Pořád pleteš dvě rozdílné situace. Když už mluvíme v herním žargonu, tak kdo hrál (a v důsledku prohrál) během protektorátu na momentální prospěch přihlášením se k národnosti, kolaborací, nepřátelskou činností proti národu, byl z titulu benešových dekretů následně začleněných do právního řádu RČS (či by to tak být mělo).

Situace se zabavováním majetku (ano, nejen šlechtě) po roce 1948 pramenila z naprosto jiných motivů, právního základu i záměru. To jslou dvě situace, které nelze stavět vedle sebe a proto také restituční zákon nešel před rok 1948.

Já přeci ty dvě situace nijak morálně nehodnotím. Jde jen o to "měl jsem, nemám".
  • upraveno 25. dubna 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Tyrion: ‎"Lady Stark, you may survive us yet."
    To si piš voe!

Ano, řeknu to potřetí: trole :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. dubna 2012
    Jsem sběratel trolů. :-)
    Jen si musím dávat bacha na tyhle típky z Norska.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. dubna 2012
    No a je to jako stavět vedle sebe pokutu za rychlou jízdu a krádež peněženky.
    No a je to jako stavět vedle sebe pokutu za rychlou jízdu a krádež peněženky.

Moje chyba. Neměla jsem jako příklad použít něco z naší vlastní historie, a navíc něco, co nás ještě navíc furt bolí. Opakuju, že jsem pouze chtěla poukázat na to, že lidé často neví, že "o něco hrají", záleží na v tu chvíli dominantní síle ve společnosti a pohledu různých názorových skupin.
    Mimochodem...podle mě Lancel vypadá líp než Loras, což je trochu nepochopitelný, vzhledem k tomu, že Loras měl být nejhezčí rytíř široko daleko jestli se nepletu... :)
    Taky je pěkná ta dvojice Arya a Gendry...ty pohledy co na sebe hází jsou lepší než kdyby tam měli dialogy...
    Nevěřila jsem, že budu Joffa nenávidět ještě víc, ale koukám, že nic není nemožné.
    Danny byla správně šílená....Melisandře bych nejradši šlápla do úsměvu :)
    a Robb...já nedokážu být nestranná a kritická...je to Stark :D
    a podle mě za ten jeho konec může i jeho drahá matinka
    Faelivrin napsal(a):

a Robb...já nedokážu být nestranná a kritická...je to Stark :D
    a podle mě za ten jeho konec může i jeho drahá matinka

On to zavinil hlavně George Martin, ačkoliv jak říká, namlouvá si, že on ty postavy nezabíjí, to přece dělají další postavy :D Hezky to vymyslel, ale tu frustraci mu asi nikdy nezapomenu.
    Loras připomíná Leonarda DiCapria, což nemyslím jako kompliment.
    svoa00: Jo, máš pravdu on to Martin dělá v zastoupení :) já myslím, že tu epizodu s RW asi vynechám, jelikož jsem stěží rozdýchala už tu první popravu. Když to čtu, tak si to nedokážu představit do těch nejmenších a nejnechutnějších detailů, což HBO určitě udělá za mě a bude to vážně masakr
    brbr: :D
    Faelivrin napsal(a):

svoa00: Jo, máš pravdu on to Martin dělá v zastoupení :) já myslím, že tu epizodu s RW asi vynechám, jelikož jsem stěží rozdýchala už tu první popravu. Když to čtu, tak si to nedokážu představit do těch nejmenších a nejnechutnějších detailů, což HBO určitě udělá za mě a bude to vážně masakr
    brbr: :D

No já se podívám a budu při tom objímat polštářek. A sestře, co ASOIF nečetla, před tou scénou nic ani nenaznačím, protože jsem hnusnej člověk a chci, aby zažila ten samej pocit jako kdysi já ;)
    svoa00: Zjevně svou sestru miluješ, ale vážně netuším, jak ti tohle ona oplatí :D
    Já jsem asi nějak divná, ale RW mnou tehdy, co si vzpomínám, zas tak neotřásla.. Asi jsem si neudělala k postavám ten správný vztah, pamatuju si jen, jak jsem furt chtěla vědět, proč Roslin brečí, když se tam tím všichni zaobírali, a když se to stalo, řekla jsem si "aha", naopak si pamatuju, že mě dojala představa chudáka Roberta Arryna (jehož všichni nenávidí a přejou mu smrt, aby se Sansa mohla vdát), který se v noci bloudí po Orlím hnízdě a hledá maminku, chudák postiženej kluk...
    Tyna: oh, díky, už jsem si myslela, že jsem já divná :D. Na RW mi přišla nejsmutnější smrt toho bláznivého syna/vnuka(?) Waldera Freye, na kterého se vrhla Cat. A i Cat, samozřejmě. Nicméně Robb... nějak mi to nepřišlo, no. A s Robertem souhlasím. Sice ho jako postavu nemusím, ale spíš je to lítost, než nenávist.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. dubna 2012
    Mnou nejvíce otřásla část z Hostiny když Arya na konci oslepne. To byl mnohem horší pocit než RW. (tanec) -> ale byl to skvělý pocit když jsem zjistil že je to jen dočasné :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. dubna 2012
    Robert Arryn - dojetí - lítost - kladné pocity? Ne, to nemohu přijmout :D
    Tak jsem možná divná já :D protože mě naopak Robert Arryn nikdy nezajímal....chtěla jsem zjistit, co se bude dít se Sansou a jeho jsem nějak nebrala na vědomí...
    Mě bylo líto Robba předtím, během tý pomalý, ale nevyhnutelný porážky, kdy schytává jednu ránu za druhou a je vidět, že to už nedokáže zastavit. Martin sice píše i o alternativních řešeních, ale hádejte, proč jsem mu asi nevěřila. Přímo na Rudej svatbě mi samozřejmě bylo víc líto Catelyn, Martin jí v tu chvíli fackoval snad i nohama :)

EY: Jo, jedna z chvil, kdy jsem pochopila tu zálibu Martinových čtenářů v házení knížkama o zeď. Jo tak vy ste mysleli, že z ní bude asasínka, vy naivkové?
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 25. dubna 2012
    Pomatuju si, že po RW jsem si musel dát chvilku pauzu od čtení. Nicméně, pokud bych měl jmenovat nejsilnější scénu z knihy, tak by to byla poprava Neda. První knihu celkově považuju za nejlepší. Asi proto, že všechno pro mě bylo nové, hlavně Martin byl pro mě nový (jeho schopnost nepárat se s hlavníma postavama). Tehdá mi přišla i smrt Viseryse překvapivá... teď už mě nemůže překvapit snad nic :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. dubna 2012
    Svoa00: čatla jsi tanec?

EDIT: sorry za offtopic jdem s tím někam jinam ;)
    Nejvíc psychicky náročná scéna byla smrt Brienne a ufiknutí Jaimeho ručky.
    Tak jsem možná divná já
    Nejsi, naopak jsi normální. RA zajímá jen mě :-)
    Tehdá mi přišla i smrt Viseryse překvapivá
    Jó, to jsem taky čuměla...
    Ale zas na druhou stranu, GRRM se sice s hlavními postavami nepárá, často však jsou zprávy o jejich smrti přinejmenším nadsazené :-)
    Tyna napsal(a):

Tehdá mi přišla i smrt Viseryse překvapivá
    Jó, to jsem taky čuměla...
    Ale zas na druhou stranu, GRRM se sice s hlavními postavami nepárá, často však jsou zprávy o jejich smrti přinejmenším nadsazené :-)
    Říká se, že kdo je "pohřben" předčasně, bude mít dlouhý život....
    Aby to nakonec nedopadlo tak, že se přes Sedm království přežene horda Jiných a jedinými "žijícími" obyvateli zůstanou UnCat a Robert Strong.... :D
    Robert Arryn - dojetí - lítost - kladné pocity?
    Jak to řekl Tyrion? Mám ve svém srdci zvláštní místo pro bastardy a zlomené věci :-) Já mám místo i pro Lysu. Od určité doby velmi chápu, proč otci nikdy neodpustila a být na jejím místě, lord Hoster by se modlil, abych k jeho smrtelnému loži nepřišla, protože kdybych přišla, tak v čele své armády pomoci Lannisterům nakopat mu ...ehm.. zadek. (což bych neudělala, asi bych nedokázala jít proti své rodině, ale rozhodně bych načuřeně seděla na Orlím hnízdě a nehla se ani o centimetr). Ovšem chápu, že Lysa je napsaná jako hloupá, nepříjemná, fyzicky hnusná a navíc šílená osoba, takže pochopení pro ni budou mít jen takoví alternativci jako já.
    Přesně, Hoster to pěkně po... však víte. Chudák Cat si myslela, že Lysa je nevděčná dcera a ono tohle... Doufám ale, že nás o Hostera v seriálu nepřipraví.
    Abych to vratil... tak jsem prave dokoukal tuhle epizodu. Ta ruda knezka mi zacina vadit vic a vic.... pochybuju, ze by Dawos mel zalusk na Melisandru. Boze, ta zenska me stve.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. dubna 2012
    Jo, i pro mě je to velké zklamání.
    Z různých útržků o Lyse vyplývá, že byla nevyrovnaná už od začátku a na Catelyn žárlila nejspíš nejen kvůli přízni Petyra. Ji by býval mohl tak ještě zachránit sňatek s nějakým trpělivým opatrovníkem, který by jí věnoval péči a dal jejímu životu nějaký řád a smysl. Možná si Hoster i myslel, že Jon Arryn to dokáže. Být opatrovníkem je ovšem úděl, který může přijmout jen ten, kdo nemá jiné povinnosti, a i tak na to má málokdo.

@Krisa: malý Robert je nemocné dítě vychovávané duševně vykolejenou matkou, která navíc trpí paranoiou. Žádný příčetný člověk by z něj nechtěl dělat lorda. Při troše snahy by z něj mohl vyrůst někdo, kdo aspoň v rámci možností zvládá sebe sama.
    Kolikokoli: Přesně, Hoster to pěkně po... však víte. Chudák Cat si myslela, že Lysa je nevděčná dcera a ono tohle... Doufám ale, že nás o Hostera v seriálu nepřipraví.

jupí, možná nejsem úplný blázen :-)

A abychom se vrátili k tématu. Když jsem se dozvěděla, kdo mel hraje, říkala jsem si, že je to super. Viděla jsem ji už v Černé knize a říkala jsem si, že je výrazná.

Ale co z ní udělali... Melisandra má mezi lidmi zářit, má z ní sálat síla i fanatismus a hlavně má být RUDÁ jak sovětská vlajka. Seriálová Mel je vycmrndaná bledule, která recituje fráze a nosí cihlově-vyblité oblečení. Možná by to chtělo vanish na obnovení barev.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.